Iphone 4 умря внезапно ? Помощ?
-
Iphone 4 умря внезапно ? Помощ?
На 2 седмици е телефона , не е длайлван нищо , стандартни проложения съм качвал, до преди 10 мин работеше без грешка и изведнъж го поглеждам изключен , натискам всички копчета , вкарвам го в зарядно никакъв признак за живот? Какво може да е станало? Идеи ?
-
Re: Iphone 4 умря внезапно ? Помощ?
Най интересното е че като звъння на номера ми от друг тела дава свободно , а от тела никакъв признак ?
-
- supporter
Натисни Home + Power бутоните докато не се включи.
-
Добре включи се , сега от какво може да се получи това , сам без никой да го пипа да "умре" и защо като е изключен номера дава свободно ? Трябва ли да ида на сервиз , докато е гаранционен?На друг случвало ли се е ?
-
Да разгледах теми че и на други потребители се е случвало , но все пак на разбра от какво се получава , има ли вариант да зачести този проблем , има ли нужда от сервизи ?
Странно, но и на мен ми се е получавало същото. Влизам си в нас от даскало и го оставям на масата, като го светнах и му включих звука. Отивам до банята и се връщам - изгаснал. Включих го в компа и даде, че е в DFU. Махна половината ненужни работи от Сидия, защото мислех, че някоя добавка дава фира, но след като го прочетох това... 

● iPhone X
● Apple Watch Series 1 38mm
● MacBook Pro Retina Early 2015
Случва се понякога. Гледайте да не ги тормозите с много приложения отворени наведнъж. Хубаво е периодично да ги изключвате за минута-две да "поразпусне" системата!
"Legio Patria Nostra"
-
Аз попринцип след всяка работа с някое приложения преди да го заключа тела ги изключвам всички от мултитаска , доста странно наистана е това изключване сега със страх натискам бутано home да не се повтори !
Като гледам се среща само с телефоните от Ментел. Аз на моя още не съм видял такива откачени признаци.. 

-
Това не е успокояващо!uomoto написа:Като гледам се среща само с телефоните от Ментел. Аз на моя още не съм видял такива откачени признаци..
Току-що пак ми го направи... Не мога да разбера от какво се получава... 
Освен ще го пробвам без джейл и ако продължи да дава ядево, ще се ходи до МТел...

Освен ще го пробвам без джейл и ако продължи да дава ядево, ще се ходи до МТел...

● iPhone X
След рестора го задай като нов.
Ако пак прави така е нещо хардуерно....
Ако пак прави така е нещо хардуерно....
Давам му последна възможност и ако пак така се получи ще му правя рестор. Имам чувството, че всеки път щом инсталирам някаква гъзария от Сидия и се получава - снощи сложих vWallpaper и днеска хоп загаснал. Сега го махнах и ще видим какво ще стане. Много интересно, че се получава от абсолютно нищо. Сложих го на бюрото, като всички си беше ОК. После го преместих настрана, че ми пречеше на клавиатурата. След 5 мин. беше загаснал... 

● iPhone X
Направо рестор от ДФУ и Set As New.Може нещо джейла да прави проблема...
Мда, може би е джейла и се чудя дали да ресторвам и да джейлвам пак или да го оставя "чист"... Ама и колегата, дето направи темата и той има такъв проблем, пък не е джейлвал...
● iPhone X
Ох, явно не е било от скапан джейл с redsn0w... Днеска за 20 мин. два пъти гасне
Започвам да имам чувството, че само като излезна навънка с него и гасне - преди малко тамън го запалих и трябва да излезна за 10 мин. Връщам се пак изгаснал...
Сега му правя рестор от DFU и ако пак дава ядове ще им го шибна в главите на тия от Ментел

Сега му правя рестор от DFU и ако пак дава ядове ще им го шибна в главите на тия от Ментел

● iPhone X
Хммм не ми се вярва да е заради ментел. И моя е от ментел ма не го е правил този проблем. Зех го кам началото на декември 2010.
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
И моя е от началото на Декември... Засега няма признаци да е пред "умирачка". Съмнява ме да не би да е заради някое приложение, което инсталирам от Сидията - пример MyOS да спра мултитаскинга, но да не затваря както трябва приложенията и някое да дава ядове... 

● iPhone X
Ако мислиш че е от това, сложи си ztoggle. И с нея може да се махне multitasking-а.
П.С Аз на майка ми сам го сложил, щото и е малко трудно с тоя мълтитаскинг
П.С Аз на майка ми сам го сложил, щото и е малко трудно с тоя мълтитаскинг
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
Мене не ми пречи мултито, ама ме мързи всеки път да ги затварям
Ще го изтърпя още 2-3 дни без джейл и ако не дава ядове ще се джейлва и ще се ограничавам откъм приложения, пък ако почне пак да дава ядове ще ги махам едно по едно, докато не разбера кое прави мирезии.

Ще го изтърпя още 2-3 дни без джейл и ако не дава ядове ще се джейлва и ще се ограничавам откъм приложения, пък ако почне пак да дава ядове ще ги махам едно по едно, докато не разбера кое прави мирезии.

● iPhone X
Най-добре. Пък и на 3гс дето дадох на майка ми от тоя мултитаскинг с тия две натискания отиде и home buttonа. Не е само от него ма и той допринася за това
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
Много тормози 

● iPhone X
Явно не е нито от джейла, нито от нещо софтуерно, защото след чист рестор и без връщане на back up, днеска ми гасне 2 пъти... Ходих до МТел и там служителката ми обясни, че даже и нейният приятел имал такъв проблем и смятали, че било от прегряване. Донякъде има нещо смислено в думите й, но се разубедих, след като навръщане за гаранционната карта го проверих точно като излезнах от нас - бачка и само 50м. по-нататък (до магазина на МТел) телефона отното загасна... Таа сега е на ремонт, а аз съм като прострелян без телефончето си...

● iPhone X
-
От тогава когато пуснах темата на мен не ми се е изключвал , все още не съм го джейлна , качвал съм не много приложения от аппсторе и все пак имам едно на ум че може да се появи отново този проблеми, пиши като намериш решение !
Същият проблем и при мен с iPhone 4 - Нов от АТ§Т САЩ. Пробвах абсолютно всички възможни варианти за софтуерно фиксване - без успех. Проблема е хардуерен. Най-вероятно някоя от веригите вътре в телефона консумира повече заради неизправност и вградения watchdog го превключва в restore mode. Поне така твърди един от "Apple genius". И всичко се задейдтвало обичайно в стенд-бай режима, защото в този режим останалите компоненти консумират нищожно количество енергия а дефектният си гълта както и преди и watchdog-а се задейства. В интерес на истината, след като от Епъл ми смениха телефона с нов, наистина батерията му държи осезателно повече от тоя с проблема. Това е от мен. На печелившите - честито и бегом към сервиза!
iPhone 6 Plus 64GB iOS 8.4 JB