Оптимална iOS за iPhone 3G
Оптимална iOS за iPhone 3G
Здравейте, искам да ви попитам коя според вас е оптималната система за 3G. Мой приятел има такъв телефон и си сложил 4.2.1,(друг е въпроса, че си го е заключил и сега чака,че не иска 6.15) но е доста бавен особено ако има някое приложение в бекграунд и рама му намалее- започва едно чудене. Може би така ми се струва защото го сравнявам с 3GS, но все пак искам да върви добре.
А ако му се сложи къстам дали ще заработи по-добре или това не е от значение.
Очаквам мнения.
Благодаря
А ако му се сложи къстам дали ще заработи по-добре или това не е от значение.
Очаквам мнения.
Благодаря
Последно промяна от blajko на 12 Яну 2011, 09:19, променено общо 1 път.
Re: Опимална iOS за iPhone 3G
3.1.3, не повече! Имаше цяла тема по въпроса. Можеш да я намериш и попрегледаш.
"Legio Patria Nostra"
- trancercho
Re: Оптимална iOS за iPhone 3G
И аз съм с 3G и потвърждавам, че от 3.1.3 нагоре няма смисал да се ходи.
Не е точно така
Телефона работи много добре и на 4.2.1.Но трябва да е ФО или да му се качи къстъм.

-
Интересно , и аз си задавах същият въпрос на за 3Gs - от както имам телефона си съм с 3.1.3 - друга не съм пробвал - но все ме сърбят пръстите да сложа четворката - че и доста от новите приложения излизат само за iOS4 , някой има ли мнение по въроса за 3GS - коя ОС е най подходяща ?
iPhone 3GS трябва да имаш запазени SHSHs за 4.0/4.0.1 ако ти е ФЗ не качвай повече от това.Няма проблеми както при 3G 

Ти въобще чуваш ли се какво говориш (написал)gogi71 написа:Не е точно такаТелефона работи много добре и на 4.2.1.Но трябва да е ФО или да му се качи къстъм.

Големи специалисти са се завъдили тук.
Разберете, че 3G-то няма необходимия хардуерен ресурс, за да работи оптимално с iOS4
Да той ще я подкара, но е на 90% работен процес.
Трябва да се спира multitasking и wallpaper за да работи що годе нормално.
Ами без наличието на тези две новости за iOS4, тогава каква е разликата от 3.1.3 (Която си е оптимизирана за 3G)
По какво се различават iPhone2G и iPhone3G.
Правилно, по пласмасовия капак и GPS.
А защо спряха подръжката на iOS4 на iPhone2G........

Последно промяна от naidenoff на 17 Яну 2011, 18:43, променено общо 1 път.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
аз например съм с 3GS, 16GB с iOS4.2.1 и от нямам никакви грижи, дори напротив новите екстри на iOS4 /които работят на 3GS разбира се/ вършат работа и са от полза.svetlozardraganov написа:Интересно , и аз си задавах същият въпрос на за 3Gs - от както имам телефона си съм с 3.1.3 - друга не съм пробвал - но все ме сърбят пръстите да сложа четворката - че и доста от новите приложения излизат само за iOS4 , някой има ли мнение по въроса за 3GS - коя ОС е най подходяща ?
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Вече и 3G и iPod 2G спряха.
Да чувам се 4.2.1 за 3G няма нищс общо със IOS 4.0/4.0.1/4.0.2/4.1 

Не сравнявайте 3G с 3GS. Между двата модела няма нищо общо (хардуерно).
Колкото и да си приличат външно, толкова много са различни от вътре
Явно никой тук не е погледнал спецификаците на двата модела
Нито IOS4.0/4.0.1/4.0.2/4.1 нито 4.2.1
iOS4 е оптимизирана да работи на 600mhz/1ghz и 256/512мв.ram, как да работи добре на 400mhz и 128мв.ram
Колкото и да си приличат външно, толкова много са различни от вътре

Явно никой тук не е погледнал спецификаците на двата модела
е още не са (Официално) но с пускането на iOS4.3 ще го официализират.lian написа:Вече и 3G и iPod 2G спряха.
Пак си говорите "фантазии", на 3G нито една IOS4 не работи добре (бавна е).gogi71 написа:Да чувам се 4.2.1 за 3G няма нищс общо със IOS 4.0/4.0.1/4.0.2/4.1
Нито IOS4.0/4.0.1/4.0.2/4.1 нито 4.2.1
iOS4 е оптимизирана да работи на 600mhz/1ghz и 256/512мв.ram, как да работи добре на 400mhz и 128мв.ram
Последно промяна от naidenoff на 17 Яну 2011, 18:44, променено общо 2 пъти.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
3G работи най добре с 3.1.2 и 3.1.3 всичко нагоре го товари.
Прави сте и двамата! Набиваше ми се в очите, дразнеше сетивата ми, затова бях принуден да взема необходимите мерки! 4.X... не е "родена" за 3G ... факт!
"Legio Patria Nostra"
Кажи професоре, къде бъркам.
Дай ми факти, в момента пред мен са 3g. 3GS и 4 и трите са ФО.
Да ти направя една видео демонстрация?
Дай ми факти, в момента пред мен са 3g. 3GS и 4 и трите са ФО.
Да ти направя една видео демонстрация?
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
'Айде да спрем до тук викам аз ... няма смисъл, а и ще се "увъртолим" в нескончаеми спорове. Всеки да си решава коя версия да използва на 3Г- то си!
"Legio Patria Nostra"
Ще звуча като дебил така повтаряйки се, но аз бях с тази до последно и мога да се закълна че не е като "тройката"! Не се бъркам, не си и въобразявам, а телефонът при мен работи почти нон стоп и имаше разлика!
"Legio Patria Nostra"
Ти му думаш, оно рапа ли та рапа.....gogi71 написа:Качи 4.1.2 на 3G-то и ще разбеш.
gogi71 На 3G-то на дъщерята, фабрично отключено, съм минал (така за проба) през всички версий на iOS4.
Ще ти кажа едно, влачи се като "бременна ци.........

На ден по 10 човека ме питат, как да върнат на FW 3.x.x че от както са минали на iOS4 телефоните са "шайги".
Както каза колегата @housemd70, всеки да си слага каквото иска.
Аз ти опонирах, защото изказваш неверни и подвеждащи факти.
p.s Повече няма да комнтирам, това да спориш с "философи" е безмислено.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
Не ми се коментира много тази тема , но искам да кажа - 4.2.1 стандартно , без wallpaper и multitask върви доста добре , не е като 3.1.3 , но пък подобренията в 4.2.1 си заслужават . Другото което е , ако се пипне малко от тук оттам ( малко виртуална рам, да се изтрият някои демони, да се изтрият ненужните .proj , да се пипне Power плиста, да се освободи място на малкия дял с разни ненужни други файлове , да не се качват тъпни от Сидия), 3г-то с 4.2.1 става идеално , т.е. всичко е въпрос на личен избор и на собствен риск
А за 3GS коя версия бихте препоръчали или съветите са ви същите като за 3G?
iPhone 3GS (32GB/FU)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)
iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)
iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)
iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)
iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
Фактите не са неверни и подвеждащи.Едно е да спориш а съвсем друго е да си налагаш собственото мнение.Приятел не сме идиотиnaidenoff написа:Ти му думаш, оно рапа ли та рапа.....gogi71 написа:Качи 4.1.2 на 3G-то и ще разбеш.
gogi71 На 3G-то на дъщерята, фабрично отключено, съм минал (така за проба) през всички версий на iOS4.
Ще ти кажа едно, влачи се като "бременна ци.........". Та сега си е на 3.1.2
На ден по 10 човека ме питат, как да върнат на FW 3.x.x че от както са минали на iOS4 телефоните са "шайги".
Както каза колегата @housemd70, всеки да си слага каквото иска.
Аз ти опонирах, защото изказваш неверни и подвеждащи факти.
p.s Повече няма да комнтирам, това да спориш с "философи" е безмислено.

Аз съм или мега тъпия, или .....ти мега идиота
Братле може и да не си идиот, но си НЕГРАМОТЕН.
Прочети внимателно:
Пиша го в червено, макар и да няма право. Пиша го и в голям текст. Пиша го на чист български.
Ако не го разбираш, кажи. Мога да го напиша и на арабски, индийски, виетнамски и унгри.
Знаеш ли по твойта скапана логика, iOS4 работи, супер бързо и безпроблемно и на iPhone2G.
Евала, браво. Ти си първия който е доволен от iOS4 върху 3G-то (Явно никога не си и пробвал на 3.1.2). Уникат.
Братле може и да не си идиот, но си НЕГРАМОТЕН.
Прочети внимателно:
Пиша го в червено, макар и да няма право. Пиша го и в голям текст. Пиша го на чист български.
Ако не го разбираш, кажи. Мога да го напиша и на арабски, индийски, виетнамски и унгри.
Знаеш ли по твойта скапана логика, iOS4 работи, супер бързо и безпроблемно и на iPhone2G.
Евала, браво. Ти си първия който е доволен от iOS4 върху 3G-то (Явно никога не си и пробвал на 3.1.2). Уникат.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
Не 4.0/4.0.1/4.0.2/4.1 а 4.2.1.Не слагай всичко под един знаменател.На 3G-то от 3.0 съм започнал,всичките съм ги минал.И аз така си мислех че 3.1.3 е най-добра за 3G.От 10 дена е на 4.2.1 и не иска да го връщаме на 3.1.3.Но телефона трябва да е ФО
Преди да пишеш нещо първо го изпробвай.