Пакет ориз вместо iPhone получи онлайн купувач
12 Януари 2011, 15:15
Източник: TechNews.bg
Немски клиент на интернет магазин се сдоби с неочаквана покупка. Вместо поръчания iPhone от eBay, 19-годишният студент Витали Енс получил пакет с ориз, съобщи build.de.
Преди два месеца Витали платил на един от онлайн търговците в eBay сумата от 800 евро, за да притежава смартфона на Apple. След седмица обаче студентът получил пратка от Великобритания, в която вместо iPhone имало ориз. Жалбата на Витали останала без последствие, поради което той бил принуден да се обърне към полицията. Но и това не помогнало измамниците да бъдат открити.
Подобен "инцидент” претърпял по-рано и друг жител на Германия. Вместо Nokia N8 той получил... кисело зеле.
Изводите оставям на вас . Аз лично 800 евро преди да пипна и видя стоката не бих дал, но ....
Какво става като пазарувате невнимателно :)
Какво става като пазарувате невнимателно :)
-------------------------
iPhone 4 ver.4.2.1 16 GB
iPhone 4 ver.4.2.1 16 GB
Re: Какво става като пазарувате невнимателно :)
А "добър ден", на мен това ми се случи още като излезе 4-ката. Само дето аз получих вместо пакет с ориз, оригинална кутийка от Iphone 4 натъпкана с хартиени листи. За радост обаче и късмет отворих пратката още на митницата защото имах 6-то чувство... след което подадох жалба в банката издател на картата (не, че правя реклама ама CCbank). След 45 дни, бях спечелил case-а който те бяха заявили от мое име през Visa и парите ми бяха възстановени по сметката. Paypal ми блокираха account-а тъй като според тях не било редно да използвам банката си за да си реша проблема, ами тяхната система ... но не ми дреме. Поздрави и не се лъжете да купувате скъпи неща от ebay... просто не си струва нервите...
Re: Какво става като пазарувате невнимателно :)
Ако знаете как да пазарувате от ebay няма да имате проблеми. Аз от там пазарувам редовно и до сега само 2 пъти съм имал проблем и то заради пощите, но са ми връщани парите. Гледайте внимателно какво пазарувате, прочетете цялата обява от-до и най-важното гледайте продавача с какви отзиви е, това ще ви гарантира спокойствието, за останалото PayPal ще се погрижи! 

iPhone 4, iOS 5.0, M-tel, ФЗ.
iPad 2, iOS 5.0,
HTC HD2
iPad 2, iOS 5.0,
HTC HD2