Проблем с батерията.
Re: Проблем с батерията.
Ти правиш ли разлика между изключване с хоум бутона и излизане от бекграунд режим?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аз съм с 3GS от година и нещо и случаите в които батерията ми държи повече от ден се броят на пръсти.
Като цяло си ползвам телефона на пълна мощност. Правил съм сравнения и с изключени всички глезотиики.
На пълна мощност с почти постоянно цъкане на телефона, издържа един ден, като под един ден разбирай след събуждане към обяд до вечерта около 22-23h, като тогава е останал на около 30%.
80% от използването му е мобилен интернет и Wi-Fi.
С този начин на употреба, няма почти никаква разлика между това дали 3G/GPS/Push са изключени или не.
Едно изключително важно нещо: обхвата на телефона.
Когато обхвата ти е слаб, дори и да го сложиш в шкафа пак ще пада бързо батерията.
Когато бях на село това лято, там обхвата на EDGE не превишаваше 3 чертички. Резултата беше потресаващ - батерията падаше за 4-5 часа в Stand By режим.
Пробвал съм 2-3 пъти да не го цъкам и да гползвам само като телефон (което си беше голяма мъка за мене) и тогава батерията издържаше по 2 дена и половина.
Като цяло мнението ми е, че iPhone-a за да държи повече време, трябва да се използва само като телефон, но за такова устройство, това е почти невъзможно.
И накрая да допълня най важното нещо което открих на скоро.
Миналата седмица, пътувах с влак и си бях качил филми. Резултата беше около ~5 часа гледане на филми и батерията от ~90-95% остана на ~40%, в сравнение с ~1 час интернет (без значение 3G/EDGE/Wi-Fi само Safari) батерията пада с ~30%.
Та това което установих е, че когато се използва дисплея (в смисъл когато го докосваме) консумацията на батерията се увеличава драстично.
Като цяло си ползвам телефона на пълна мощност. Правил съм сравнения и с изключени всички глезотиики.
На пълна мощност с почти постоянно цъкане на телефона, издържа един ден, като под един ден разбирай след събуждане към обяд до вечерта около 22-23h, като тогава е останал на около 30%.
80% от използването му е мобилен интернет и Wi-Fi.
С този начин на употреба, няма почти никаква разлика между това дали 3G/GPS/Push са изключени или не.
Едно изключително важно нещо: обхвата на телефона.
Когато обхвата ти е слаб, дори и да го сложиш в шкафа пак ще пада бързо батерията.
Когато бях на село това лято, там обхвата на EDGE не превишаваше 3 чертички. Резултата беше потресаващ - батерията падаше за 4-5 часа в Stand By режим.
Пробвал съм 2-3 пъти да не го цъкам и да гползвам само като телефон (което си беше голяма мъка за мене) и тогава батерията издържаше по 2 дена и половина.
Като цяло мнението ми е, че iPhone-a за да държи повече време, трябва да се използва само като телефон, но за такова устройство, това е почти невъзможно.
И накрая да допълня най важното нещо което открих на скоро.
Миналата седмица, пътувах с влак и си бях качил филми. Резултата беше около ~5 часа гледане на филми и батерията от ~90-95% остана на ~40%, в сравнение с ~1 час интернет (без значение 3G/EDGE/Wi-Fi само Safari) батерията пада с ~30%.
Та това което установих е, че когато се използва дисплея (в смисъл когато го докосваме) консумацията на батерията се увеличава драстично.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Явно не правя.gorgior написа:Ти правиш ли разлика между изключване с хоум бутона и излизане от бекграунд режим?
Бих се радвал да ми обясниш, защото бъркам нещо.
@ MtMCooLBG - благодаря за полезното ти мнение.
P.S.
Изключване от хоум бутона разбирам: две натискания на хоум бутона и като видя програмите, които са наредени отдолу ги изключвам натискайки (-) на съответната прогрма.
Правилно! Би ли споделил м/у временно как точно си зареждаш телефона?
"Legio Patria Nostra"
Първи път - батерията падна изцяло. Телефона се изключи. Зареждаше се 12 часа.
Втори път - батерията падна изцяло. Телефона се изключи. Зареждаше се около 10 часа.
Сега му е третия път. Чакам пак да падне изцяло и още 12 часа да стои.
Втори път - батерията падна изцяло. Телефона се изключи. Зареждаше се около 10 часа.
Сега му е третия път. Чакам пак да падне изцяло и още 12 часа да стои.
Има едно "Е", което стои до логото М-Тел. Това не значи ли, че има трафик на данни?
Поне при последния ми телефон това означаваше.
Поне при последния ми телефон това означаваше.
Нали беше го спрял?
Когато е включено 3G-то стои "3G".
Това се появи като от Settings направих 3G - OFF.
Това се появи като от Settings направих 3G - OFF.
Cellular Data=OFF
Стига му 2 пъти. Сега като падне, сложи го да се зарежда, вкл. програмката и като ти сигнализира че е готова, изключваш от контакта!
"Legio Patria Nostra"
Изненада - вчера телефона изкара 8-9 часа на 5%.
Похвално.
Темичката се оказа бая полезна.
Похвално.
Темичката се оказа бая полезна.
е, какво се промени, че достигна до този резултат ?
Следното промених:
Изключих 3G-то и Cellular Data
И всеки път си затварям приложенията: два клика на "home" бутона.
Яркостта е автоматична.
Три неща само, но ефект има
Изключих 3G-то и Cellular Data

И всеки път си затварям приложенията: два клика на "home" бутона.
Яркостта е автоматична.
Три неща само, но ефект има