Call Failed при всяко позвъняване...

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
azsxdcfvgb

Call Failed при всяко позвъняване...

Мнение от azsxdcfvgb »

От преди няколко часа, при всеки опит за позвъняване получавам "Call Failed". Нямам идея от какво може да е, преди да стане инсталирах BossPreff, 1.1.4 Compatibility Patch, Cuztomize (2.0), Kb,2 теми за SummerBoard (Apple Diamond, Glass ORb), MxTube, SnowTime, 1 Книга (Bible - KJV), Region Patch (1.1.4) и може би това, което е предизвикало проблема - AppSupport Patch(1.1.4). Никога преди това не съм имал проблем с "Call Failed", но просто за всеки случай го инсталирах и може би сгреших... Моля за идей за оправяне на проблема. Firmware на тела е 1.1.4, отключван е с Ziphone 3.0.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Re: Call Failed при всяко позвъняване...

Мнение от GVB »

Рестарт на телефона и след това пробвай пак :).
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

azsxdcfvgb написа:От преди няколко часа,при всеки опит за позвъняване получавам "Call Failed".Нямам идея,от какво може да е,преди да стане инсталирах BossPreff,1.1.4 Compatibility Patch,Cuztomize(2.0),Kb,2 теми за SummerBoard(Apple Diamond,Glass ORb),MxTube,SnowTime,1 Книга(Bible - KJV),Region Patch(1.1.4) и може би това,което е предизвикало проблема-AppSupport Patch(1.1.4).Никога преди това не съм имал проблем с "Call Failed",но просто за всеки случай го инсталирах и може би сгреших...Моля за идей за оправяне на проблема.Firmware на тела е 1.1.4,отключван е с Ziphone 3.0
Едва ли има нещо общо ... лично аз не вярвам, но все пак ... Compatibility Patch ако не си прочел трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го махнеш веднага след инсталирането на програма която не е съвместима с фирмуеър 1.1.4. Едва ли е от това... но не бих се учудил и той да маже...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
azsxdcfvgb

Мнение от azsxdcfvgb »

GVB написа:Рестарт на телефона и след това пробвай пак :).
Ако рестарт се прави като се задържи горния бутон и се изкличи и после се включи значи не става...извинявам се за глупавия въпрос :)
Adamov написа: едва ли има нещо общо .. лично аз не вярвам, но все пак ... Compatibility Patch ако не си прочел трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го махнеш веднага след инсталирането на програма която не е съвместима с фирмуеър 1.1.4. Едва ли е от това .. но не бих се учудил и той да маже...
Да махнах го веднага след като инсталирах Cuztomize 2.0,защото така четох,че трябва да се инсталира Customize.
Междодругото деинсталирах повече програми,който споменах по горе,но няма ефект...
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Това е рестарта да ... интересно що не става ... може би нещо се е омазало непоправимо и трябва рестор или пак джайлбрейк.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

Пробва ли с Reset All Setings ?
azsxdcfvgb

Мнение от azsxdcfvgb »

aveliky написа:Пробва ли с Reset All Setings ?
Да не става, пробвах Jailbreak пак нищо... Отивам към Restore...
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

"Call Failed" ще дава постоянно ако Show My Caller ID е OFF и не е активирана функцията от оператора. Аз съм на Мтел и вервай ми... няма позвъняване ако не го промениш.
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Grozdanov написа:"Call Failed" ще дава постоянно ако Show My Caller ID е OFF и не е активирана функцията от оператора. Аз съм на Мтел и вервай ми... няма позвъняване ако не го промениш.
Много добра идея бях забравил за тази опция!

Е предполагам, че не само при мтел няма да има позвъняване ако нямаш акт. Clir на телефона и пробваш да набираш с него :).
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
azsxdcfvgb

Мнение от azsxdcfvgb »

Grozdanov написа:"Call Failed" ще дава постоянно ако Show My Caller ID е OFF и не е активирана функцията от оператора. Аз съм на Мтел и вервай ми... няма позвъняване ако не го промениш.
Май това се оказа проблема,поне засега.Благодаря на всички !
morfei

Мнение от morfei »

Включвам се и аз в темата с такъв проблем. На 10 набирания поне половината ми дават кал файлед. Show My Caller ID включено или изключено не дава значение, иначе ми е активна от оператора. На телефона имам качени само най необходимите неща, нищо излишно :roll: Някакви други идей?
Apple Mac mini "Core i7" 2.3 (Late 2012)
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
AirPort Extreme (5th Gen.)
Аватар
Petk0FF

Мнение от Petk0FF »

При мене се оправи след като извадих картата и я замених с друга. След това върнах старата и забравих как изглеждаше този надпис :D

Освен това добре е при ресторе да се спазват инструкциите - http://alekserviz.com/iphone/restrore/restore.htm
http://bgiphone.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
taf
Обратна връзка:

Мнение от taf »

morfei написа:Включвам се и аз в темата с такъв проблем.На 10 набирания поне половината ми дават кал файлед.Show My Caller ID включено или изключено не дава значение ,иначе ми е активна от оператора.На телефона имам качени само най необходимите неща,нищо излишно :roll: Някакви други идей?
Свиквай ;)
iPhone 8GB - 1.0.2>>>1.1.1>>>1.1.2>>>1.1.4>>>2.0.2>>>2.1>>>2.2>>>2.2.1>>>iPhone 3G (8GB) - 2.2.1>>>3.1.2>>>iPhone 4G - 4.1>>>4.2.1>>>iPhone 4S -5.0.1
Аватар
metalicer

Мнение от metalicer »

Ще споделя моя опит с този проблем. Непосредствено след отлючването с ZiPhone 2.6b и инсталирането на няколко приложения, изведнъж почна на абсолютно всяко изходящо повикване да дава Call Failed. Първп пробвах сReset all settings и мога да заявя, че грешката пак се появяваше, но все пак от втория или третия път успявах да набера. След това прочетох написаното от PetkOff и изключих телефона, сложих картата на At&T, включих го, даде ми No Service, пак го ичключих и върнах картата на Мтел. От тогава нито един разговор не ми е дал безпричинно Call failed.
Petk0FF написа:При мене се оправи след като извадих картата и я замених с друга.След това върнах старата и забравих как изглеждаше този надпис :D
Благодаря PetkOff! За сега и при мен върши работа!
iPhone /first gen/ 8GB - updated to firmware 3.0
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Случайност. Пак ще почне да ви го дава. Спокойно.
saik0u

Мнение от saik0u »

и аз имам същият проблем просто ме мързеше да сърчна из темите.. при почти всяко позвъняване ми дава Call Failed и после тряа да давам Call Back >_> супер досадно..
Show my callers ID е ON, а финта със сменяне на картата също не дава резултат.. никой ли не знае защо става така или как да се фиксне :-/
и още нещо: как се маха Call Forward поп-ъпчето при звънене? o:|
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

#31* набери и би треело да ти се оправи
victor11

Мнение от victor11 »

На едно място видях, че Call Failed се получава при активирана гласова поща. Не знам доколко е вярно, нямам активирана гласова поща и досега не съм имал такъв проблем, нека някой с такъв проблем да пробва и да каже.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Не е от това. Моята е дезактивирана (Мтел) и понякога си дава Call Failed. Не е приятно, но не ми е голям дразнител, просто цъкам на Call Back... това да му е проблемът на iPhone :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Ninov

Мнение от Ninov »

Моят телефон ми го донесе един френд, който живее във Франция и беше командировка до САЩ. Донесе си и за него и заедно тук си ги разкостихме с Ziphone. Пича си го ползва в момента във Франция и няма никога съобщение Call Failed, докато при мен на Mtel е на всяко 5-то... Единственото ми обяснение е, че проблемът е от нашите мобилни оператори, а не в телефона...
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

Колкото и да не ми се вярва стигам до извода, че проблема е в картата. Ползвам карта на Мтел, която е от преди 3-4 години. Call Failed е доста често срещано явление. Сложих карта на Globul - същата работа (и двете карти са на сметка). Имах една Прима - и тя същия проблем. Обаче преди седмица ми подариха B-connect с очила. Гледам чипа на картата е по различен. Както и да е. Реших да изговоря все пак тези минути в картата ей така за спорта. 3-4 разговора ама няма Call Failed. Направих експеримент с 3 телефона пред мен и позвъняване с тази карта през iPhona към трите карти без да спазвам някаква последователност. Резултата от около 50 позвънявания е нито веднъж Call Failed. След няколко дни повторих експеримента - същия резултат. Ще приложа и снимка на чипа на картата, но това ще стане утре като си взема фотоапарата.
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

Изображение
Последно промяна от Grozdanov на 19 Юли 2008, 20:13, променено общо 1 път.
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
Grozdanov
Обратна връзка:

Мнение от Grozdanov »

Ето за тази карта става въпрос.
iPhone 2G 8GB, 3.1
iMac 20", C2D 2,4
evgeni69

Мнение от evgeni69 »

Тук се пише задължително на кирилица
Аватар
HuKu
Обратна връзка:

Мнение от HuKu »

Пиши на кирилица! И ако може кажи какво е това TTY? Като е включено отгоре в дясно се показва телефонна слушалка и от нея все едно вали дъжд o_O
Публикувай отговор