При Sync на телефона се появява това всеки път ???

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
poltre

При Sync на телефона се появява това всеки път ???

Мнение от poltre »

Здравейте колеги. Много се извинявам ако тази тема вече съществува но си нямам и на идея като какво да я търся в ТЪРСАЧКАТА :/
Става дума ейто за това http://pics.data.bg/shareview/1/%D0%BE% ... _se_opravq Помогнете ми как да го разкарам всеки път чакам ли чакам за квот и да било дори само да Sync-на телефона :X много дразни ... как се оправя ??
Благодаря много и предварително на хората помогнали ми =]
poltre

Re: При Sync на телефона се появява това всеки път ???

Мнение от poltre »

Извинявам се по конкретно винаги ми се появява същото само че винаги пише 38 снимки .... :/ много ама много дразни това :Х ....
съжалявам и благодаря пак за помоща
poltre

Мнение от poltre »

това не се ли оправя :? или поне някой незнае ли как ??? :| :|
victor11

Мнение от victor11 »

Къде се намират снимките, които си задал да се качват от iTunes?
poltre

Мнение от poltre »

точно че аз не винаги задавам да се качват снимки иначе снимките които са в телефона се намират в D: -то на компютъра ... ей така само да дам Sync и пак се показва това ... ?:-/
victor11

Мнение от victor11 »

Причината е следната: iTunes оптимизира снимките преди да ги качи на устройството. Така оптимизираните снимки се съхраняват в папка с име iPod Photo Cache, която се намира в папката с оригиналните снимки (в твоя случай устройство D:). Ако не я намери при следващото пускане, ще я създава наново.
poltre

Мнение от poltre »

тоест извода е че това ще си ми го прави всеки път така ли ?
Не съм трил никакви снимки от компютъра нито пък от телефона
за да ми го показва това ... ?
victor11

Мнение от victor11 »

Намери въпросната папка iPod Photo Cache, изтрий я и синхронизирай - iTunes ще я създаде отново. При следващите синхронизации вече би трябвало да го няма този проблем. Ако продължава, значи проблемът е в някоя от снимките ти. Често се получава при снимки в RAW формат. Ако случаят е такъв, снимката е добре да се конвертира в JPEG.
poltre

Мнение от poltre »

направих това което ми каза =] дано стане сега като го Sync-на :) Благодаря много за помоща victor11

ПП. : След направянето на казаното от тебе пак се появява това ... търсих снимки които завършват на .raw но няма такива има ли шанс да ми кажеш кои са и останалите формати които могат да причинят това ... защото наистина е гадно :|
victor11

Мнение от victor11 »

RAW файловете (известни още като цифрови негативи) съдържат сурови необработени данни от сензорите на камерата. Идеята е при последващата обработка на изображението загубите да са минимални. Могат да имат различни разширения - RAW, DNG и т.н. Най-добре ползвай Photoshop или IrfanView - те поддържат batch conversion (групово конвертиране), т.е. можеш да конвертираш всички снимки наведнъж. Конвертирай ги до .JPEG или .PNG в отделна папка, след което задай на iTunes да синхронизира с нея.
poltre

Мнение от poltre »

веднага ще пробвам :)
Публикувай отговор