Първо зареждане

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
simsy

Първо зареждане

Мнение от simsy »

Здравейте,

Поръчах си отключен iPhone 4 от официалния магазин на Apple (живея в Дания) и очаквам да пристигне днес. По този повод ми е интересно дали има някакво определено време за първото зареждане на батерията, дали трябва да я изчакам да падне напълно и тогава да я заредя и т.н.

Благодаря преддварително за вниманието и за отговорите, съжалявам, ако вече има такава тема.
Последно промяна от simsy на 06 Дек 2010, 18:30, променено общо 1 път.
Поздрави,

Симона
Аватар
housemd70

Re: Първо зареждане

Мнение от housemd70 »

Първите две зареждания трябва да са по 12-13 часа (от разряд 5-10% примерно). След това вече можеш да си я зареждаш както искаш. Използвай ел. мрежа, не компютър! В форума има ръководство касаещо добрата грижа за батерията, попрочети го :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Здравейте.
Преди седмица си закупих Iphone 4 от М-тел. Първият заряд го направих около 13 часа след падане на батерията докрай и изгасване на телефона. След което батерията си падна нормално за 3 дни с нормално ровене. Втория заряд го направих около 15 часа, но по интересното е че на 12-тия час телефона както си бе изключен звънна (получих обаждане през Viber, през WiFi естесвено иначе няма как при изключен телефон :) ) тогава видях че батерията ми е на 96%, т.е. за 12 часа се бе заредил само на 96%. Изчаках го да се зареди на 100%, това стана след около 20 мин. Изключих го и качих версията от 4.2. на 4.2.1 тъй като ментел ги продават с тъпата бета версия 4.2 . И така като вече горд потребител на 4.2.1 останах изумен когато батерията ми падна буквално за нула време без каквато и да е била употреба. Вчера вечерта късно бе на 59% а сутринта на 21% без каквато и да е употреба нощес. Телефона умишлено не го джейлнах защото съм наясно с проблема с джейла на 4.2.1 и падането на батерията и чакам интелигентния джейл. Ползвам Iphone ot 2007, сменил съм и трите предходни апарата но такова нещо не съм срещал с празен телефон, без джейл и без каквито и да е приложения. Моля някой по компетентен от мен даде своето мнение, благодаря за което.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Спираш ли си редовно приложенията които работят в бекграунд режим ... мултитаска?
"Legio Patria Nostra"
simsy

Мнение от simsy »

Благодаря за информацията :)

iPhone-ът пристигна днес и в момента се зарежда. Очаквайте още въпроси в бъдеще.
Поздрави,

Симона
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Нямам отворени, това беше първото което направих да ги затворя. Другото което ми направи впечатление че след като ми падне батерията и изгасне телефона, слагам го на зарядното, батерията светва в червено но не започва да се зарежда. Чак след 5-6 мин изписуква и започва да се зарежда. Подобен проблем не си спомням да съм имал на 3ГС-а (спомена за него ми е най-пресен - до преди седмица някъде). Там макар и рядко ми се случвало да падне докрай но веднага си тръгваше да зарежда. Дали пък нямам проблем със зарядния чип? Чудясе дали да не го занеса в ментел да си го чукат в главата и да си потърся правата, ако се противят нека го отворят и да го оправят =))
spok0

Мнение от spok0 »

niksan76 Защо не пробваш със друго USB или зарядно или да направиш един два цикъла със BatteryDoctor или рестор. Виж EDGE-то дали ти е спряно 3G-то преди да даваш на някои да ти го бърника?????
iPhone 3GS 16GB White - Neverlock, iPhone 4S 32GB White - Neverlock и iPhone 5S 32GB Space Gray - Neverlock.

https://www.facebook.com/moskovhunt
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Мерси за съвета, сега ще прегледам всичко. Може и от зарядното нещо но телефона е на една седмица, аз даже не дадох в м-тел да ми го активират ами аз в нас си го разпечатах с найлона беше даже кутията като го взех. Сега ще го заредя и ще видя как се държи.
testov

Мнение от testov »

Аз моя телефон (iPhone 4 16G) не съм го зареждал по 12-13 часа, а само го дозареждам през УСБ-то на компа или на зарядното. По принцип гледам да използвам зарядното, защото УСБ-то зарежда с двойно по-малък ток и става по-бавно, но от многото игра с телефона и постоянното закачане и махане от компютъра се зарежда и там. Това важи и за други телефони - не съм се грижил за батериите им, но не съм имал и проблеми. Чел съм много по този въпрос има противоречиви мнения. Ето едно от тях:
"I just got my new iPhone 4 in the mail, could NOT find "first charge time" but called Apple and they said, turned off, charge first time 4 hours."
Наистина в инструкцията не пише нищо за "First Time Charge". Има линкове към Apple за грижа за батерията и по-точно как да държи повече - обобщено в един ред пише: Спрете всичко ненужно като бекграунд процеси, Location Services, WiFi, намаляне на яркостта на дисплея и т.н. - всичко, което черпи ток и ще държи доста повече време. Темата е доста коментирана във форума, дори има ръководство някъде тук.
Въпреки, че не го правя, на базата на това, което съм изчел за технологията на батериите мисля, че наистина е добре (поне нищо не губим) ако първите 3 пъти изтощим телефона докрай докато спре и го зареждаме за по 12 часа. Също така веднъж месечно също е добре да изтощим докрай и да направим пълно зареждане. Така на практика дори и нищо да не постигнем (смятам, че живота на един телефон вече е по-малък от живота на батерията - обикновено за 1-2 години на човек му омръзва, насища се и иска новия модел, а продава стария) поне ще сме спокойни, че нещо сме направили.
Със здраве да си го ползваш новия телефон и да нямаш ядове.
testov

Мнение от testov »

niksan76 написа: Нямам отворени, това беше първото което направих да ги затворя. ...
Това е напълно в реда на нещата - виж в ръководството от стр.54 нататък:
"Важно: Ако батерията на iPhone е силно изтощена, може да се появи някое от следните изображения, които показват, че трябва да заредите iPhone поне десет минути, преди да можете да го използвате. Ако батерията на iPhone е изключително изтощена, екранът може да е празен за около две минути, преди да се появи едно от изображенията за изтощена батерия."
Линк към ръководството: http://support.apple.com/bg_BG/manuals/
velislav

Мнение от velislav »

Ще може ли да ми кажете как се спират приложенията които работят в бекграунд режим, яе не съм въобще наясно?
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Две натискания на Хоум-а ... виждаш приложенията ... задържаш пръст в/у тях ... натискаш "минусчетата" ... нямаш приложения в бекграунд :)
"Legio Patria Nostra"
velislav

Мнение от velislav »

Много мерси, видях че има аколо 12 приложения в бекграунд а се чудех защо батерията ми свършваше за един ден :)
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
Аватар
rooibos

Мнение от rooibos »

Аз все още се чудя, защо в AppStore няма приложение да си спираш приложенията наведнъж.
Писах им на ябълките за това, както и за синхронизиране през Wi-Fi, но нищо засега.
iPhone 6 iOS 8.3 - T-Mobile Unlocked
iPad mini iOS 8.3- WiFi
MacBook Pro 2015

A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool!
testov

Мнение от testov »

rooibos написа:Аз все още се чудя, защо в AppStore няма приложение да си спираш приложенията наведнъж.
Писах им на ябълките за това, както и за синхронизиране през Wi-Fi, но нищо засега.
Това за спирането на приложенията наведнъж е хитро и се надявам да излезе нещо по въпроса.
А за синхронизация по WiFi си мисля, че шансовете да се прекъсне процеса на синхронизация се увеличават и затова няма такава възможност.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Мисля си че това спиране можеха да го сложат като опция в самият телефон, но не знам ... може би умишлено няма, нямам идея ... профан съм по въпроса!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Е ми вместо да чакате приложение от "Сторето" просто си спрете мултитаскинга, щом не искате да имате програми в бекграунд.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

rooibos написа:Аз все още се чудя, защо в AppStore няма приложение да си спираш приложенията наведнъж.
Ето ти една идея, но важи само ако си е JB у-во.. За да махнеш всичко което ти остава в BG с един клик слагаш SBsettings + RemoveBG Toggle и вече няма да ти се налага да махаш всичко едно по едно :)

Etо ти и Видео Пример: http://www.youtube.com/watch?v=rMkR-zkm0mc
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

gorgior написа:Е ми вместо да чакате приложение от "Сторето" просто си спрете мултитаскинга, щом не искате да имате програми в бекграунд.
Сега като се замислих не ми е трябвало да го спирам, но ми стана интересно как става това нещо. Колега как се спира мултитаскинга и трябва ли телефона ми да е JB ?
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

niksan има проложение което мисля наскоро излезна в Cydia, казва се: MyOS , с него може да спреш не само Mutitask.

MyOS Video: http://www.youtube.com/watch?v=mqdACSPB ... re=related
ares777

Мнение от ares777 »

А има ли вариант да се спре мултитаскинга на не jailbreak-нак телефон 4г ?
Поздрави.
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Ето че за пореден път телефонът ми не се зареди напълно. Включих го вчера преди да си легна и сутринта беше на 95%. Телефона е на 2-3 седмици а ми го прави за втори път това нещо. Първия път така зацикли когато го зареждах за втори път и исках да му направя голям и пълен заряд. Бях изхабил батерията докрай и го пуснах да се зарежда, на сутринта беше на 96%. Изключих и пак включих зарядното и той си се заредислед 10-на мин на 100%, но след това батерията ми падна много бързо както бях писал по нагоре в темата. Нека ако някой е имал подобен проблем да сподели каква е причината според него или да си го нося направо в м-тел, гаранционно.
Знам за 4.2.1, че има доста бъгове, но за такъв с батерията не съм чул.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Ок, виж ... преди да го занесеш в магазина, пробвай по този начин:
Ако можеш да си го позволиш изтегли си Battery Doctor (за мен е много добра програма) или Free Battery Full Cycle Charge, която мисля че все още е безплатна и върши също работа. По указанията им зареди телефона, направи му Фул Цикъл Чардж, но НЕ го оставяй цяла нощ. Веднага щом ти сигнализира, изключи от контакта. Повтори цикъла още веднъж. Ако и тогава няма подобрение, при положение че си обърнал внимание на всичко друго, спокойно можеш да го върнеш за сервизиране! Така или иначе нищо не губиш според мен :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Имам я програмката и ще опитам, наистина нищо не губя. Имал съм и трите яйфона, ползвам марката още от 2007г., но това е първия ми такъв проблем с нов телефон. Дано не се налага да се разправям кой крив, кой прав с м-телци че подобни ситуации не са ми никак присърце.
Аватар
Cristensen
Обратна връзка:

Мнение от Cristensen »

Ако си пуснал Find My iPhone,харчи доста батерия, в началото като качих 4.2.1 доста бързо ми намаляваше батерията. Махнах я и всичко си е наред сега, 2 дена с включено 3G. Ако имаш някакви грижи с батерията има много теми в Apple.com > Support > Discussions > iPhone Hardware > iPhone 4
iPhone 4 - IOS 4.2.1 - Globul
Публикувай отговор