Няма трафик през EDGE

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
Иван Шопов
Обратна връзка:

Няма трафик през EDGE

Мнение от Иван Шопов »

Здравейте,
Става въпрос за Iphone 4, 4.0.2, ФЗ ,baseband 01.59.00, jailbroken with limera1n.
До днес сутринта мобилният интернет си вървеше перфектно. Възможно е и вчера вечерта да е умрял (не съм го ползвал тогава). Уви, от днес показва, че се е свързал (и към 3G), но няма никакъв интернет. Позамислих се дали не съм го мазал вчера с ForwardMsgFix (бета версия за 4.*), но и след премахването му няма ефект. Имаше и други опити с ##002# & ##004#, но доколкото успях да се отворя - нямат пряк ефект върху настройките на мрежата. Между другото варианта с iBlackList работи чудесно и съобщението изчезва. Но нататък... Вечерта освен тези опити деинсталирах LogoMe, защото се оказа, че не работи с 4.0.2 и ... това е...
Поговорих си доста днес с "*88"... Любезно ми обясниха, че в General/Network под Cellular Data On/Off трябва да имам настройка на APN. Уви- там не се вижда подобна опция. На друг Iphone 4 с глобулска карта също я няма, та... Вероятно я няма по default...
След доста дебати хората ме увериха, че трябва да махна моята мтелска микросим карта и да сложа друга такава (мтел,виваком,глобул), да ползвам за секунда интернет през edge и да върна моята карта. Било "един от бъговете" и се оправяло. Взех чуждата глобулска карта, извърших процедурата, но и през нея няма интернет. Между другото на другата 4-ка си работеше чудесно с нея. Говорих пак с младежите, а те ме посъветваха да сложа друга мтел-ска карта и щяло да се получи. Доста съм скептичен честно казано... Щом и работещата глобулска не пожела - какъв е смисъла да сменям карта след карта?!
В "съседния форум" прочетох и за edge toggle ,който решавал този проблем... И той с нищо не промени нещата, освен че добави допълнителен бутон.
Restore до 4.0.2 не мога да направя (доколкото ми обясни любезно Lian), защото нямам запазени сигнатури в Cydia... Премина ли на baseband 02.10.04 ще трябва любезно да изчакам нов unlock.
Моля помагайте с идеи и насоки... Благодаря предварително на всички отзовали се!

P.S. "Reset network settings" не върши работа.
Последно промяна от Иван Шопов на 17 Ное 2010, 21:05, променено общо 1 път.
Има специални хора на този свят. Не сме го искали, но сме се родили такива!

Iphone 5 16Gb, iOS7
Iphone 4 32Gb, 4.2.1 Custom, Jailbroken
Аватар
gogi71

Re: Няма трафик през EDGE

Мнение от gogi71 »

А репото http://apt.iphone-storage.de стои ли си махай го
Аватар
Иван Шопов
Обратна връзка:

Мнение от Иван Шопов »

Махнах го - нулев ефект.

Iphone 5 16Gb, iOS7
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Reset Network Settings и пробвай. Ако не помогне яко се е бъгнал значи, ще трябва рестор. Направи го или с къстъм или с TinyUmbrel;la,няма да ти се ъпдейтне бейсбенда, после ще си го джейлнеш с limera1n/greenpos0n и unlock с ultrasn0w.
victor11

Мнение от victor11 »

Няма страшно бе, ще го оправим и без рестор. ;)
Аватар
Иван Шопов
Обратна връзка:

Мнение от Иван Шопов »

Викторе, обичам те! :)
Всичко е ок, благодарение на victor11.
Човече, ще им издадем ли тайната или първо да почерпя?:)

Iphone 5 16Gb, iOS7
Аватар
Иван Шопов
Обратна връзка:

Мнение от Иван Шопов »

Между другото - ефекта от IBlackList остана и не ми се налага да цъкам на "Dismiss" като идиот! Поне на прима виста... Ще видя дали няма пак да се появи.:-)

Iphone 5 16Gb, iOS7
victor11

Мнение от victor11 »

Ако някой пита, оригинален carrier.plist e решението. :)
Аватар
Иван Шопов
Обратна връзка:

Мнение от Иван Шопов »

Много скромно го даваш...
И понеже си говорихме за темите във форума, ти вече отдели нужното време да помогнеш, а аз ще опиша как точно си го направил за да бъде полезно за всички. Държа да отбележа, че от написаното по-долу всички идеи, познания и решения са на victor11, а аз само омазвах нещата.:)

1. При абонати на "Мтел" и при активирани пренасочвания се появява супер досадно съобщение, което кара потребителя първо да натисне "Dismiss", а след това да говори нормално, да отказва разговор и т.н. и т.н. Повече по темата може да видите тук.
2. Единственото (засега) решение, препоръчвано в този и други форуми, че и на *88 е iBlackList и конкретно - Extras/ Call Forward Privacy - On.
3. След пускането на опцията съобщението наистина изчезва, но... Изчезва и интернета през EDGE (както днес установих). Както victor11 уточни - това се случва, защото iBlackList "пренаписва" carrier.plist.

Ето и правилният ред на операции, който (засега) запази опцията да липсва това съобщение, но ми възвърна и мобилният интернет:

1. Правите бекъп (копие) на carrier.plist на компютъра си. Пътя към него е /System/Library/Carrier Bundles/Uknown Bundle (крадете си го с iFunBox примерно).
2. Инсталирате iBlackList (ако вече не сте го направили).
3 . Отваряте приложението, отивате в "Extras" и променяте "Call Forward Privacy" на "On".
4. Рестартирате телефона. При първи рестарт Ви казва, че sim картата е невалидна. Правите втори рестарт и всичко е ок (но интернет вече няма).
5. Взимате оригиналният файл carrier.plist от компютъра си (отново чрез iFunBox или каквото там приложение сте си избрали за ровене в телефона) и сменяте текущият, намиращ се в /System/Library/Carrier Bundles/Uknown Bundle
6. Рестартирате телефона.
Краен ефект - досадното съобщение изчезва, а телефона си работи перфектно както и преди.

Не бързайте да правите тази процедура (освен ако не Ви се занимава) - през следващите 2-3 дни ще тествам дали съобщението няма да се появи отново.

Още веднъж - благодарности на victor11 за перфектното, бързо и правилно решение!

Iphone 5 16Gb, iOS7
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Евалата и от мен. O:-)
victor11

Мнение от victor11 »

Само да уточня: 4.0.2 е проблемният фърмуер. При другите налични към момента фърмуери (4.0, 4.0.1 и 4.1) iBlacklist си работи, тъй като за тях има фикс за CommCenter - истинският виновник за проблема. Той е натоварен със задачата да проверява легитимността на операторските бъндъли.
Публикувай отговор