iPhone 4

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
jackrock

Re: iPhone 4

Мнение от jackrock »

Да си абонат на глобус поне от година и скоро да ти изтича договора.
morfei

Мнение от morfei »

Колеги, тоя английския вариант нещо не работи.В петък миналата седмица си поръчах 2 бр. iPhone 4 от apple uk store. Вчера получавам следното:

Изображение
Apple Mac mini "Core i7" 2.3 (Late 2012)
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
AirPort Extreme (5th Gen.)
Аватар
[dream]

Мнение от [dream] »

На view order details какво ти пише ?
morfei

Мнение от morfei »

Всички данни, начин на плащане и адрес за доставка. Но стойността на сделката е 0,00, иначе дръпнаха парите.
Според мен причината да откажат е или защото за адрес на доставка съм посочил Еконт-Лондон, или това че вече се продава тук.
Според вас?
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
cache

Мнение от cache »

Поръчвал ли си друг път с този акаунт? Не е от адреса за доставка, аз през еконт си поръчах, едва ли това може да е причина да ти канселират поръчката. Едва ли е и от това, че се продава официално тук - единия е локнат, другия не.
За парите не се тревожи, ще ти ги върнат, може и с малко закъснение.
Още нещо, различни или еднакви са шипинг и билинг адресите, които си посочил?
iPhone 5S/16GB iOS 7
morfei

Мнение от morfei »

Не, не съм поръчвал, и акаунта и картата са "девствени". Щом адреса за доставка не им е пречка, се сещам само и единствено за следното. Нищо чудно да не приемат вече поръчки, след като в БГ се предлага официално, без разбира се да знаят, че ФО+Глобул=мисията невъзможна.

@cache, ти кога си купи телефона?

п.с. аз за парите не се притеснявам, ама защо вместо да ми ги вземат ще ми ги връщат :))

cache написа: Още нещо, различни или еднакви са шипинг и билинг адресите, които си посочил?
Еднакви са?!
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
cache

Мнение от cache »

на 2ри септември го поръчх и на 24 беше шипнат там.
можеш да се обадиш да ги питаш защо ти е канселирана поръчката. Само да те предупредя, че ако се обадиш ще говориш с робот :) който ти обяснява в началото да му говориш като на човек. Но може да ти даде повече инфо, знам ли...
iPhone 5S/16GB iOS 7
cache

Мнение от cache »

morfei написа:Не, не съм поръчвал, и акаунта и картата са "девствени". Щом адреса за доставка не им е пречка, се сещам само и единствено за следното. Нищо чудно да не приемат вече поръчки, след като в БГ се предлага официално, без разбира се да знаят, че ФО+Глобул=мисията невъзможна.

@cache, ти кога си купи телефона?

п.с. аз за парите не се притеснявам, ама защо вместо да ми ги вземат ще ми ги връщат :))

cache написа: Още нещо, различни или еднакви са шипинг и билинг адресите, които си посочил?
Еднакви са?!
и аз ги посочих еднакви..., ползвах обаче кредитна карта
iPhone 5S/16GB iOS 7
cache

Мнение от cache »

Не ти ли пратиха някакъв мейл? В Банкирането някакво инфо?
iPhone 5S/16GB iOS 7
morfei

Мнение от morfei »

Е ако имаше мейл от тях, поне щях да съм наясно защо и как. В банкирането нищо, освен минус хххх лв. и чакам да цъфнат обратно. Единственото което намирам като разлика е картата, ааа и датата на поръчка (нали имам теория (:|f )
cache написа:Мейл с подобно заглавие не ти ли пратиха: Your Apple Order XXXXXXXXX Is Being Processed
Не!
Последно промяна от morfei на 05 Окт 2010, 22:40, променено общо 1 път.
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
cache

Мнение от cache »

Мейл с подобно заглавие не ти ли пратиха: Your Apple Order XXXXXXXXX Is Being Processed

http://store.apple.com/uk/help/payments ... TM3NDg3NDc

When will my debit card be charged?
Our bank will automatically debit your account for the value of your order when the order has been placed and accepted by Apple.

Значи ти е било потвърдено плащането, и после канселирано поради някаква причина. Обади им се утре и ги питай защо.
iPhone 5S/16GB iOS 7
Greedy

Мнение от Greedy »

morfei написа:Не, не съм поръчвал, и акаунта и картата са "девствени". Щом адреса за доставка не им е пречка, се сещам само и единствено за следното..
Извинявай би ли показал в какъв формат си написал адреса? Аз правих 3 неуспешни поръчки от един английски сайт (не че това има значение). Много е важно като поръчваш да пишеш адреса на български и на латиница напр. kv. ul. et. ap., защото когато замразят парите в сметката изпращат един рикуест към банката ти за потвърждение и те изпращат един код, който съдържа адреса ти по горе описания начин. И щом се разминават канселират поръчката. Доста е тъпо, към 1 час съм прекарал с разни тъпи каки от Англия да си бъбрим по този въпрос.
morfei

Мнение от morfei »

@cache, благодаря колега за насоките, утре ще се пробвам да говоря с тях. Ще пиша тук ако има развитие.

Май оспамихме темата :)
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
morfei

Мнение от morfei »

Greedy написа:
Извинявай би ли показал в какъв формат си написал адреса? Аз правих 3 неуспешни поръчки от един английски сайт (не че това има значение). Много е важно като поръчваш да пишеш адреса на български и на латиница напр. kv. ul. et. ap., защото когато замразят парите в сметката изпращат един рикуест към банката ти за потвърждение и те изпращат един код, който съдържа адреса ти по горе описания начин. И щом се разминават канселират поръчката. Доста е тъпо, към 1 час съм прекарал с разни тъпи каки от Англия да си бъбрим по този въпрос.
Адреса е на Еконт, аз мой адрес не съм посочвал защото няма нужда. Даже в профила няма опция държава България, камо ли да сложиш някакъв адрес.

Същия акаунт ползвам и за итунеса и тук вече съм посочил правилен адрес и т.н. Но като се регна с него в apple store.uk и акаунта вече е без адрес, което е логично защото те продават само в Англия.
Така че мисля това не е проблема.
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
Аватар
stavros

Мнение от stavros »

из yovko.net:

"И преди маркетинга на Globul да ме е намразил повече от нужното, бързам да съобщя, че най-чинно и прилежно изчаквах тяхната оферта за да ъпгрейдвам (три години са достатъчни за мобилен телефон, най-малко от съображения за външен вид) и всъщност офертата им е съвсем наред в контекста на нашия пазар, концепциите на Apple и всичко останало около темата iPhone в България. Но това не е моята оферта. И не защото не мога да си го позволя или не искам, а защото iPhone се продава през оператор за да бъде спонсориран телефон, поне навсякъде по света, но явно с изключение на България, Румъния и още няколко държави. И защото Globul просто не е моят оператор и с такива оферти няма и да стане. Съжалявам, но в адресната ми книга към днешна дата има 523 записа (това са бройка хора, някои от тях имат повече от един телефон), едва 90 от тях имат номер от Globul (малко над 17%) и едва половината от тях нямат и друг номер от Mtel или Vivacom, което означава, че едва 8.6% от моите контакти са Globul only. Отделна тема е, че очевидно не се чувам ежедневно с 523 субекта и над 95% от ежедневната ми комуникация е в мрежата на Mtel, на които съм абонат от далечната 1999 година и съм им свикнал на всичко – и на хубавото и на лошото. Не че имам нещо против Globul, но досега с нищо не са ме изкушили… всъщност абонат съм им (на малък договор при това) за да имам алтернативен номер, когато искам да се скрия от света, но той обикновено си стои в шкафа.

Истината е, че iPhone 4 можеше да бъде изкушение, което да ме накара поне по-активно да ползвам глобулския си номер като втори телефон, офертата щях да приема също и ако беше дошла от Mtel, защото нямаше да реорганизира комуникациите ми, но между 400 и 625 евро за заключено устройство към твърде непопулярен в моя свят и обкръжение оператор – благодаря, но ще пропусна… Нещо неизгодно ми звучи… За сравнение цената за придобиване на апартчето от Vodafone и Orange в UK е между 0 и 360 евро, от T-mobile в Германия от 1 до 400 евро, дори в Румъния е от 169-560 евро (Orange.ro)…

При цена на дребно на свободен (необвързан с оператор) iPhone 4 (16GB) от 500 британски лири (около 1150лв) (за сведение 65-70 лв е куриерската услуга от Великобритания до София) – цените за същия, обвързан за една година с Глобул са меко казано забавни – 1019 лв + 12 такси по 20 лв или общо 1260 лв с най-малкия план, или 779 лв + 12 такси по 55лв или 1440 лв с най-щедрия. Това просто не е спонсориран телефон. Не достатъчно… Дори за България – най-богатата държава в Европа…"

...и аз така мисля!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Няма как да не е съгласен човек - истината си е истина. Това е положението - в такваз аборигенска държава като България се ебават с нас по всевъзможни начини. Ще видим като започне и Ментел да продава 4-ки дали ще е по-добре, но по-скоро ме съмнява, че и те ще се включат в кръвопийството (както с всичко останало досега, за което и трите змея се подпират за възможно най-високи цени). B|
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Rosenrot

Мнение от Rosenrot »

Искам да попитам, може ли да се поръча Iphone 4 директно от www.apple.com с договор на AT&T ?
iPhone 4 16GB Black (Factory Unlocked) 5.1.1 Globul
zooming

Мнение от zooming »

чакайте ментел... apple скоро ще пуснат следващия gen. :))
Аватар
stavros

Мнение от stavros »

добре де, защо всички се хвърляте в Глобул, като има и други актуални предложения:

http://www.plesio.bg/notebooks-pdas-c-2 ... 84362.html
Аватар
[dream]

Мнение от [dream] »

stavros написа:добре де, защо всички се хвърляте в Глобул, като има и други актуални предложения:

http://www.plesio.bg/notebooks-pdas-c-2 ... 84362.html
Заради цената колега :)
Rosenrot

Мнение от Rosenrot »

Да, попитам. Дали в Глобул още предлагат iPhone 3GS White?
iPhone 4 16GB Black (Factory Unlocked) 5.1.1 Globul
iNasko

Мнение от iNasko »

Аз вече няколко дни съм притежател на iPhone 4 16GB от Глобул. Напълно съм доволен, и при мен липсва проблемът с антената, а сензорът за близост също работи без проблеми. :) Имам един въпрос към по запознатите: трябва ли кутията на закупения iPhone да се пази, за нещо свързано с гаранцията, или спокойно може да се използва? Искам да я използвам, за да си направя докинг станция, а ме е страх да не ми направят проблем с гаранцията, като слушам колко са гадни.
П.П. Някой ако няма да си ползва кутията от телефона, приемам всякакви оферти (говоря без аксесоарите - само кутията и бялата твърда част, на която е поставен телефона в пакета).
Devices:
iPhone 4 16GB Globul locked 4.1
iPod Touch 3G 32GB 4.0 jailbroken
lusman

Мнение от lusman »

В страните които няма официален магазин APPLE STORE, а има официален дистрибутор/оператор който продава 4-та разликата в цената е между 100 и 150 евро и до 200 се стига. сами можете да се уверите в това.
Глобул си искат да си спечелят и те, нали някой горе трябва да яде :)но това е почти навсякъде.Който иска да мине тънко да си вземе от Англия или друго място с техен магазин.
Иначе телефона е ненормален, заслужава си всяка една стотинка :)
iPhone 4 16GB - iOS 5.0.1
iPad 2 16GB 3G - iOS 5.0.1
cveto

Мнение от cveto »

thunderl написа:Днес ходих в магазин на палячовците от Глобул и ми казаха следното, с което опровергаха половината тема:

1) Няма начин да се предплати 19,90 за една година и телефона да се отключи веднага. Трябва да минат поне няколко месеца за да се...[добавете малоумно извинение тук] и едва тогава можело да се подаде заявление за отключване на телефона.
2) В момента ФО телефони не се продават. Може би след няколко месеца щяло да има, но за сега и без това нямало бройки, та тия дето искат ФО може да почакат доста.
3) Глобул не били задължени да поемат гаранцията на каквито и да било iPhone-и закупени от други доставчици, държави и прочие. Условието за признаване на гаранция било касова бележка, доказваща произхода на телефона.
4) Търсенето било зверски голямо - Глобул не издържали на интереса и за това се чакало така. В магазина, в който бях ми обясниха, че в този магазин интересът е най-голям и са се записали да чакат цели 4 (четири!) души!

Е аз съм с отключен по начина,който описах от 4 дни :)

3-та точка ме съмнява най-силно, тъй като години наред се разправям с продукти на Apple и до сега винаги навсякъде по света съм бил обслужван перфектно без спънки от локалния представител стане ли дума за проблем или дефект. Интересно защо с телефоните не е така!? Да не говорим, че до сега не са ми взимали нищо да ми го "ремонтират". Всичко се прави така, че клиентът да не остава без компютъра си по възможност. Най-много 7 дни ми е отнемал ремонт - смяна на дъно, процесор и видео.

...Та честно казано ми се повръща от Глобул. Като ги гледам колко са коректни и какво им е отношението си представям какъв свят от болка представлява това да си техен абонат.
cveto

Мнение от cveto »

wisemana написа:Странно, аз също си взех от Глобул iphone 4 ама ми казаха , че ми трябват три платени фактури и тогава мога да платя накуп сметките и да прекратя договора(Web&Talk Start).
А преди 2 месеца взех на жената 3 GS и платих всичко накуп ?:-/ и нямаше проблеми.
А и с тия микро сим карти ме изненадаха :) .

Аз съм с отключена 4-ка от глобул вече 4 дни...
А микро сим в Мтел дават без пари :)
Публикувай отговор