iPhone 4
Re: iPhone 4
В горните постове споменахме,че трябва да ти истече договора(1 год) към глобул и да подадеш молба да ти го направят ФО.
това ми го казаха и там, но мисълта ми беше дали има друг начин, това да стане веднага след закупуването
За сега не, но както споменах във всеки офис различно казват.
Освен с хак, ако ти го позволява телефона. (FW & Baseband)stavros написа:това ми го казаха и там, но мисълта ми беше дали има друг начин, това да стане веднага след закупуването
iPhone 5S/16GB iOS 7
FW е 4.0.2, бейсбанда не видях. просто се чудя ако си взема такъв дали ще мога да си отключа и да си го ползвам веднага с Мтелската карта, че нещо не ми се обвързва с Глобул отново.
има ли вече отключване на 4ката с този фърмуер?
има ли вече отключване на 4ката с този фърмуер?
Първо някой, който си е купил от Глобул да каже с какъв FW и какъв BB са телефоните. После някой по-наясно да каже дали има JB за тази версия и после да провериш дали има и unlock: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19089
Не знам какви пари си приготвил като цяло, но ако имаш 1200лв, моя съвет е да си го вземеш от UK макар и с 3 седмици закъснение. После няма да имаш ядове при ъпдейт на софтуера/BB, защото ще си е ънлокнат.
Помисли си, така или иначе телефона ще ти излезе над тези пари, след като си платиш таксите към Глобул и т.н. а ти искаш да ползваш М-Тел.
Не знам какви пари си приготвил като цяло, но ако имаш 1200лв, моя съвет е да си го вземеш от UK макар и с 3 седмици закъснение. После няма да имаш ядове при ъпдейт на софтуера/BB, защото ще си е ънлокнат.
Помисли си, така или иначе телефона ще ти излезе над тези пари, след като си платиш таксите към Глобул и т.н. а ти искаш да ползваш М-Тел.
iPhone 5S/16GB iOS 7
4.0.2 baseband 1.59.0 няма джейл за момента.
Ами значи няма как за момента да ползваш телефона с М-Телска карта, поне докато не излезе джейл.
iPhone 5S/16GB iOS 7
А нас ще ни огрее ли за кейс ? Че днес като си вземах 4-ката ми заявиха 16лв. 

Jailbreak и unlock ще излезе съвсем скоро за версия 4.1. В тази връзка до няколко дена всичко ще си дойде на мястото. Предполагам всички знаете, че новия супер Unlock ще се казва GreenPoison и вече е почти завършен за iPhone 4, iPod 4, iPad, Apple TV 

За "bumper" ли става въпрос, че аз пробвах но ми отказаха за България от Apple 
Някой ако знае от каде да намеря да пише, естествено ще си платя.

Някой ако знае от каде да намеря да пише, естествено ще си платя.
-
Хора , как може да давате толкова много пари за телефон купете си някой айпод тъч за по-малко ... незнам аз никога няма да мога да си позволя да имам Айфон .
Моя си беше с 4.1
Много съм доволен от телефона, а от Германос предлагат и застраховка, която покрива неща извън гаранцията, като например счупен дисплей, повреда от изтърване, намокряне и др.
п.с.
Един лесен начин да си следите 3G трафика е през Settings > General > Usage, където най-долу има Sent and Received cellular network data. Може да си ресетвате статистиката и да засичате пак за новия месец.
п.с. 2 : )
Вземете си някакви кейсчета силиконови/гумени например. Аз по принцип бях много против да загрозявам дизайна на телефона с каквото и да било, но истината е че е ужасно неудобен. Не стои стабилно в ръка и го има това чувство където си екстра внимателен как държиш телефона. Със силикончето ми с пъти по-удобно
Много съм доволен от телефона, а от Германос предлагат и застраховка, която покрива неща извън гаранцията, като например счупен дисплей, повреда от изтърване, намокряне и др.
п.с.
Един лесен начин да си следите 3G трафика е през Settings > General > Usage, където най-долу има Sent and Received cellular network data. Може да си ресетвате статистиката и да засичате пак за новия месец.
п.с. 2 : )
Вземете си някакви кейсчета силиконови/гумени например. Аз по принцип бях много против да загрозявам дизайна на телефона с каквото и да било, но истината е че е ужасно неудобен. Не стои стабилно в ръка и го има това чувство където си екстра внимателен как държиш телефона. Със силикончето ми с пъти по-удобно

- TheSoldier
Ей скъсаха се да го рекламират този iPhone 4 по BTV. Само не знам защо наблягат на видео разговорите след като това определено не е иновационно в мобилните телефони 

iPhone 5 / iOS 7.0
Е добре де никой ли няма инфо за bumper 

Програма за безплатен bumper case ако не се лъжа беше до 30.09. Поне такива спомени имам от последната конференция на Steve по-повод проблема с обхвата.
Здравейте,
Искам да попитам при изтичане на договора(GLOBUL WEB&TALK START,iPhone 4 16GB) има ли някакви уловки от рода на"ако не заявите,че не искате да го продължавате,се продължава автоматично".Смисъл трябва ли да пуска някакво заявление преди/след изтичането на договора?
Искам да попитам при изтичане на договора(GLOBUL WEB&TALK START,iPhone 4 16GB) има ли някакви уловки от рода на"ако не заявите,че не искате да го продължавате,се продължава автоматично".Смисъл трябва ли да пуска някакво заявление преди/след изтичането на договора?
Да, трябва едномесечно предизвестие*, така е при всички оператори.
*(един месец преди да ти свърши договора се подава предизвестие)
Мерси за информацията и бързия отговор!feanor5 написа:Да, трябва едномесечно предизвестие*, така е при всички оператори.

Има,аз вече 2 пъти правя така.stavros написа:вчера минах и аз през Германос. 4ката има само ФЗ, 3ГС-ки нямало, ако някъде имало, цената била същата като на 4ката. някой знае ли дали има вариант да се отключи 4ка от германос, за да се ползва в Мтел?
Миналата година си взех 3ГС,подписах едногодишен договор,препдлатих всички такси,прекратих договора и след седмица имах ФО 3ГС

Вчера взех Iphone 4:
Едногодишрн договор с GLOBUL Web&Talk Start:12x19.90+1 019=1257.80 до края на седмицата обещаха да е отключен

Странно, аз също си взех от Глобул iphone 4 ама ми казаха , че ми трябват три платени фактури и тогава мога да платя накуп сметките и да прекратя договора(Web&Talk Start).
А преди 2 месеца взех на жената 3 GS и платих всичко накуп
и нямаше проблеми.
А и с тия микро сим карти ме изненадаха
.
А преди 2 месеца взех на жената 3 GS и платих всичко накуп

А и с тия микро сим карти ме изненадаха

Iphone4 16 GB 5.0.1 jailbreak
И аз мисля така да направя другата седмица, но до колкото разбрах доста от телефоните на глобул показват дефекти... Не говоря за антената, че се губи обхват, а че се рестартира, че камерите отказват, безжичния интернет също ... За това се двоумя дали да си го взема от глобул... Макар, че никъде не е сигурно дали всичко ще е наред хахаcveto написа:Има,аз вече 2 пъти правя така.stavros написа:вчера минах и аз през Германос. 4ката има само ФЗ, 3ГС-ки нямало, ако някъде имало, цената била същата като на 4ката. някой знае ли дали има вариант да се отключи 4ка от германос, за да се ползва в Мтел?
Миналата година си взех 3ГС,подписах едногодишен договор,препдлатих всички такси,прекратих договора и след седмица имах ФО 3ГС
Вчера взех Iphone 4:
Едногодишрн договор с GLOBUL Web&Talk Start:12x19.90+1 019=1257.80 до края на седмицата обещаха да е отключен
Има 2 години гаранция, при дефект направо ги сменят.
грешка! при дефект, не ги сменят, моя е дефектен и искат да ми го ремонтират. Фабричен дефект който дори от Америка ми казаха, че не се оправя и телефона се заменя директно, глобул казват, че трябва да мине през сервиза им и да стои там около 30 работни дни.uomoto написа:Има 2 години гаранция, при дефект направо ги сменят.
не се надявяй. вече трети ден им ходя по гайдата а те по мойте нерви , понеже си измислят всевъзможни причини да не ми отключат телефона, въпреки че съм им предоставил цялата необходима документация.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Днес ходих в магазин на палячовците от Глобул и ми казаха следното, с което опровергаха половината тема:
1) Няма начин да се предплати 19,90 за една година и телефона да се отключи веднага. Трябва да минат поне няколко месеца за да се...[добавете малоумно извинение тук] и едва тогава можело да се подаде заявление за отключване на телефона.
2) В момента ФО телефони не се продават. Може би след няколко месеца щяло да има, но за сега и без това нямало бройки, та тия дето искат ФО може да почакат доста.
3) Глобул не били задължени да поемат гаранцията на каквито и да било iPhone-и закупени от други доставчици, държави и прочие. Условието за признаване на гаранция било касова бележка, доказваща произхода на телефона.
4) Търсенето било зверски голямо - Глобул не издържали на интереса и за това се чакало така. В магазина, в който бях ми обясниха, че в този магазин интересът е най-голям и са се записали да чакат цели 4 (четири!) души!
3-та точка ме съмнява най-силно, тъй като години наред се разправям с продукти на Apple и до сега винаги навсякъде по света съм бил обслужван перфектно без спънки от локалния представител стане ли дума за проблем или дефект. Интересно защо с телефоните не е така!? Да не говорим, че до сега не са ми взимали нищо да ми го "ремонтират". Всичко се прави така, че клиентът да не остава без компютъра си по възможност. Най-много 7 дни ми е отнемал ремонт - смяна на дъно, процесор и видео.
...Та честно казано ми се повръща от Глобул. Като ги гледам колко са коректни и какво им е отношението си представям какъв свят от болка представлява това да си техен абонат.
1) Няма начин да се предплати 19,90 за една година и телефона да се отключи веднага. Трябва да минат поне няколко месеца за да се...[добавете малоумно извинение тук] и едва тогава можело да се подаде заявление за отключване на телефона.
2) В момента ФО телефони не се продават. Може би след няколко месеца щяло да има, но за сега и без това нямало бройки, та тия дето искат ФО може да почакат доста.
3) Глобул не били задължени да поемат гаранцията на каквито и да било iPhone-и закупени от други доставчици, държави и прочие. Условието за признаване на гаранция било касова бележка, доказваща произхода на телефона.
4) Търсенето било зверски голямо - Глобул не издържали на интереса и за това се чакало така. В магазина, в който бях ми обясниха, че в този магазин интересът е най-голям и са се записали да чакат цели 4 (четири!) души!
3-та точка ме съмнява най-силно, тъй като години наред се разправям с продукти на Apple и до сега винаги навсякъде по света съм бил обслужван перфектно без спънки от локалния представител стане ли дума за проблем или дефект. Интересно защо с телефоните не е така!? Да не говорим, че до сега не са ми взимали нищо да ми го "ремонтират". Всичко се прави така, че клиентът да не остава без компютъра си по възможност. Най-много 7 дни ми е отнемал ремонт - смяна на дъно, процесор и видео.
...Та честно казано ми се повръща от Глобул. Като ги гледам колко са коректни и какво им е отношението си представям какъв свят от болка представлява това да си техен абонат.