Глобул пусна НЕОГРАНИЧЕН МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ ЗА 25ЛВ. + 1500мин

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Stenly6446

Re: Глобул пусна НЕОГРАНИЧЕН МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ ЗА 25ЛВ. + 1500мин

Мнение от Stenly6446 »

Като се активира go web-a до кога е валидна услугата, докато не отидеш до някой офис на глобул и подадеш молба за деактивиране или е месец за месец?
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

TheSoldier написа:Вече няколко човека споменаха, че тази скорост (128kbit) е много зле. Някой тествал ли е вече тази ограничена скорост и ако да... да сподели мнение. За какво става и за какво не става този интернет. :)
Аз съм с Web&Talk Extra първите 250Mb наистина си е супер нета(пак зависи къде се намираш),но след това както казват някои колеги не е толкова зле.Аз си пускам тетъринг към лаптопа на тази скорост и съм доста доволен.Ползвам го предимно в бургас, тегленето малко е проблем в повечето случаи тегля с 15-18kb, стигал съм и 50kb. Клиповете от ютъб ги отваря бавно това си е истина,като теглиш нещо си браузваш спокойно.Общо взето съм доволен аз,за 25лв/месец и си говоря спокойно :)
Аватар
niknest
Обратна връзка:

Мнение от niknest »

аз съм на 25лв./месечно имам 1500мин и смс към мрежата на глобул, 60 мин към останалите мрежи и си пуснах пакет за 2.5лв който дава 10мб и след това пада на 128мбит. да ви кажа честно доволен съм и то много особенно през 3Г мрежата, отностно дргите пакети нещо не виждам смисъл... те кадето са 10мб там са и 25 и 50 и 100 :) не са го измислили както трябва
iPhone 4S 64GB iOS 5.0.1 ФО
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

ей ако нямаше да ме арестуват, тоя в магазина щеше да е копан вече и спокойно разлагащ се. направихме 3ма експеримент и си пуснахме уеб енд толк в различни магазини на глобул.

случай едно: аз купих си айфон 3гс с уеб енд толк 1500мин. 30мин 250мб , кретена ми подава договор за го уеб ънлимитед, викам му не е това за което говорихме, малоумника вика оп извинете, грешка е станала, и го оправи

случай две: да го наречем иванов петров, мой колега си пуска уеб енд толк бла бла бла горния, кифлата му подава договор за уеб ънлимитед, викаме не е тва което искаме, кифлата вика , опаа грешка е станала извинете, и го оправи

случай три: да го наречем георгиев димитров, брат ми, пуска си горния уеб енд толк, заучената процедура е същата подават му договор за уеб ънлимитед, пак извинение за грешката

питам това някаква процедура ли е да се опитват да те преебат, щото това са трима различни служители в различни магазини на глобул. какво щяха да ми кажат след един месец като имам огромна сметка а уж говоря безплатно.

ако съм заплес и не чета а се подпиша какво правим? писах до комисия за защита на потребителите, и тримата писахме, и на тримата жалбите ни бяха отхвърлени, понеже грешки ставали, и искането ни за проверка в случая било неоснователно
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Аз си пуснах днес неограничения интернет за 2.50лв. Имам iPhone 2G и идиотите от GloBul нямат EDGE. Свързва се само през GPRS (имам кръгче до името на оператора в статуса на телефона).
Правих тестове с програмката Speed Test и ако изкарам резултат от 30 kbps е добре.

Та искам да попитам хората, които имат същия интернет (който трябва да е ограничен на 128 kbps) и имат iPhone 3G (или по-хубав) - GloBul връзва ли ги през 3G мрежата и да правят ако не 128 kbps поне около 100 kbps?
Soze

Мнение от Soze »

Какви са тези въпроси че ти ако се свържиш през 3G скороста за която питаш е нищо скорост в сравнение с което трябва да получиш .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Ами то нали си пише в сайта на GloBul, че след първите 10 MB скоростта ще бъде ограничена на 128 kbps. Та въпросът ми е - ако имам iPhone 3G (или по-хубав) дали ще мога да се възползвам от тези 128 kbps, защото в момента повече от 30 kbps не мога да използвам.
Soze

Мнение от Soze »

Ти маитапиш ли се ! Какви са тия 128 Kbps за 3G че аз или ще си сменя плана или доставчика . Че то 10мб с бързо скорост се правят за секунди и след това на 128 Kbps . Струва ми се че нещо не си разбрал .
Ама ако си с 2G GPRS не очакваи много . Горе долу си в графика .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
victor11

Мнение от victor11 »

Не са 10 MB, разбира се: :)
shearerbg написа:
** За програма Web&Talk Extra първите 250 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. За програма Web&Talk Super първите 1000 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. За програма Web&Talk Ultra първите 2500 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. Останалото интернет потребление и при трите абонаментни програми ще бъде със скорост до 128Kbps.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Soze написа:Какви са тия 128 Kbps за 3G че аз или ще си сменя плана или доставчика .
Ейй все едно на китайски пиша. Това никой ли не го е виждал?
http://www.globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18

Така и никой не ми каза ако има iPhone 3G (или по-нов) след като достигне ограничението на скороста - интернет връзката остава ли си 3G или GloBul го връзва само на GPRS?
boian
Обратна връзка:

Мнение от boian »

totopz написа:
Soze написа:Какви са тия 128 Kbps за 3G че аз или ще си сменя плана или доставчика .
Ейй все едно на китайски пиша. Това никой ли не го е виждал?
http://www.globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18

Така и никой не ми каза ако има iPhone 3G (или по-нов) след като достигне ограничението на скороста - интернет връзката остава ли си 3G или GloBul го връзва само на GPRS?

остава през 3G когато си в клетка с такова покритие
Ipnone 4 iOS 6.1.1 Globul
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Каквото и да изкарат,те винаги са на далавера. Тъй,че няма какво да се прави много, дано за напред да махнат тия ограничения. :)
Аватар
TheSoldier

Мнение от TheSoldier »

herolq написа: Само още една голяма подробност:

128 Kbps = 128 kilobits / second
128 kilobits = 16 kilobytes

което значи, че скоростта ти е 16 килобайта в секунда а не 128.
Как искате да изкарате 128 килобайта не мога да разбера? Всичко е за заблуда на клиента.
iPhone 5 / iOS 7.0
Soze

Мнение от Soze »

TheSoldier написа:
herolq написа: Само още една голяма подробност:

128 Kbps = 128 kilobits / second
128 kilobits = 16 kilobytes

което значи, че скоростта ти е 16 килобайта в секунда а не 128.
Как искате да изкарате 128 килобайта не мога да разбера? Всичко е за заблуда на клиента.
Аве не е точно заблуда на клиента защото капацитета на 3G връзката е пре достатъчен за смартфон . Отделен е въпроса операторът ти колко ти пуска и при какви условия . Аз съм с един латино оператор , неограничен трафик и понякога стигам до 380 kb/s и си свалям филми без да се притеснявам.
Изображение
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
TheSoldier

Мнение от TheSoldier »

Soze, темата е специално за ограниченият интернет от Глобул. :)
iPhone 5 / iOS 7.0
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

TheSoldier написа:Как искате да изкарате 128 килобайта не мога да разбера?
Никъде не съм казал, че искам да изкарам 128 килобайта. Казах, че искам 128 kbps (kilobit per second).
Аватар
TheSoldier

Мнение от TheSoldier »

totopz виж програмата ти дали отчита kilobits или kilobytes. Ако е второто е добре. А ако е първото - най-вероятно Глобул ще си намерят оправдание.

"След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps" - Това пише в сайта на Глобул и не знам за вас, но аз не мога да разбера дали връзката ти ще е от 0 до 128kbps или точно 128kbps...
iPhone 5 / iOS 7.0
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

на питането ми по въпроса за 128те ми казаха от 123, че това е максималната достижима скорост и не е гарантирана дори в часовете на слаб трафик.

не знам с колко върви но в три посреднощ гоогле ми го отваря за 1:25 мин, което по мой разбирания е теглене на затънала каруца с тухли в калта с голи ръце
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

TheSoldier написа:totopz виж програмата ти дали отчита kilobits или kilobytes.
За kilobits става въпрос. В цялата тема пиша само за kbps (kilobits / kilobit per second).

Сега в момента направих тест (в 1ч. през нощта) и вдигнах някъде около 60 - 64 kbps, което според мен вече си е горе-долу добре. Като се има на предвид, че технологията на GloBul - GPRS позволява максимален трансфер от 86 kbps.
GPRS e технология за високоскоростно предаване на данни. Максималната скорост, която се достига в мрежата на GLOBUL e 86 kbit/s
Аз за това и през цялото време питам за 3G (благодаря на колегата boian за отговора) - та ако имам някога телефон с 3G да мога да вдигам по-висока скорост - примерно 100 - 120 kbps.
Аватар
DaDurty

Мнение от DaDurty »

добре да питам и аз... от днес си промених плана на GLOBUL Web&Talk, с 3Gs-ка съм видях че в сайта на Глобул с малки букви под ценорасписа за тарифиране на гореспоменатия план е изписано това:Неограниченият трафик се реализира само през точка за достъп Access Point Name APN - globul...
въпроса ми е как да си конфигорирам апарата към тази POINT, за да не се окаже после че използвания от мен трафик не е през тази POINT и да ме зарадват, че трябва да си го платя :(((
iPhone 5 32GB FU White & Silver
iPad mini 16GB Wi-Fi Cellular Black & Slate

Don't Hate The Player... Hate The Game !!!
3DGlasses

Мнение от 3DGlasses »

DaDurty написа:добре да питам и аз... от днес си промених плана на GLOBUL Web&Talk, с 3Gs-ка съм видях че в сайта на Глобул с малки букви под ценорасписа за тарифиране на гореспоменатия план е изписано това:Неограниченият трафик се реализира само през точка за достъп Access Point Name APN - globul...
въпроса ми е как да си конфигорирам апарата към тази POINT, за да не се окаже после че използвания от мен трафик не е през тази POINT и да ме зарадват, че трябва да си го платя :(((
И мен това ме интересува,че гледам сега са ми начислили някви такси и няма май от какво друго да е освен интернета :( .Някой ако може да помогне ще бъда много благодарен.Просто не ми се ходи да ги питам в Глобул...обичам си нервите все пак :D
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

3DGlasses, обади се на 123 и питай оператора дали ти е активиран интернет пакета, че малоумниците в Глобул активират пакетите с закаснение.
Аз така като не знахе, че не беше активиран направих сметка 50лв. и най-лошото е, че дори сметката е с 1-2 дена закъснение. Т.е. може днес да ползваш интернет примерно на обяд, вечерта си проверяваш сметката и няма нищо. След 1-2 дена обаче изведнъж се оказжав с 10-20лв сметка.
Така че аз си изкарах поука - преди каквото и да е използване на интернет от Глобул след активацията трябва да се звънне поне 1-2 пъти на поддръжката и да потвърдят, че пакетът за интернет е активиран.
3DGlasses

Мнение от 3DGlasses »

totopz написа:3DGlasses, обади се на 123 и питай оператора дали ти е активиран интернет пакета, че малоумниците в Глобул активират пакетите с закаснение.
Аз така като не знахе, че не беше активиран направих сметка 50лв. и най-лошото е, че дори сметката е с 1-2 дена закъснение. Т.е. може днес да ползваш интернет примерно на обяд, вечерта си проверяваш сметката и няма нищо. След 1-2 дена обаче изведнъж се оказжав с 10-20лв сметка.
Така че аз си изкарах поука - преди каквото и да е използване на интернет от Глобул след активацията трябва да се звънне поне 1-2 пъти на поддръжката и да потвърдят, че пакетът за интернет е активиран.
Всъщност много интересно стана :D .Търсех да си сменя горе вместо да ми пише BG GLOBUL да се е с емблема и попаднах на това :
victor11 написа:1. Изтеглете този бъндъл (актуалната версия 8.1 с добавени от мен логотипи на Глобул);
2. В iTunes натиснете shift+check for updates и в отворилия се прозорец променете филтъра за файлови разширения да е .ipcc, след което посочете изтегления в т. 1 операторски бъндъл и натиснете ОК.
3. Рестартирайте телефона.
Ако операцията е успешна, ще имате ново лого на Глобул.
Явно в файлчето има и настойки са интернета,сега всичко е 6 а и сметка е 1-2 лева :)
Аватар
TheSoldier

Мнение от TheSoldier »

"След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS)."

Аз ли недоразбирам или "НЕОГРАНИЧЕНИЯТ" интернет от Глобул... всъщност вече е ограничен (и то доста) и пак си плачат за КЗП???
iPhone 5 / iOS 7.0
Аватар
simbata

Мнение от simbata »

TheSoldier написа:"След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост).
Е*аси мишоците!!! Неограничения Интернет освен, че стана ограничен по-скорост, стана и ограничен по мегабайти…при това говорим за 325 МВ!
България над всичко!
Публикувай отговор