iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
iSurf

Re: iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)

Мнение от iSurf »

имам едно питане ... след jail на iOS4 на 3GS ФЗ някъде изчезна бутона за ММС в съобщенията! А и никъде в менюто не откривам как да го включа! Моля някой да помогне, ако се е сблъсквал с този проблем да помогне.
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...

Мнение от nuzzo »

Здравейте! Моля някой да сподели дали след джейла има проблем с джи пи ес-а? Намира ме, но не е никак точен. Около синята точка има по-голям допълнителен кръг.
с 3GS съм 4.0.1 новия буут

Благодаря ви предварително
Аватар
iSurf

Мнение от iSurf »

Сам си отговарям - ако някой има проблем - не му излиза ММС иконката в съобщенията да си качи T-Mobile iOS4 MMS Fix - от репото на SiNfuL . А и нещо друго не разбирам - нямам никъде в настройките Facetime опция... нормално ли е това, или е проблем...?

Мнение от silverfox »

intruder написа:Не е нормално. Днес jailbreak-нах 3 телефона неможе да е претоварен все още сървъра. Прочети темата опитай посочените варианти и кажи после дали е станало.
Мда- на друг нет си върви.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

nuzzo написа:Здравейте! Моля някой да сподели дали след джейла има проблем с джи пи ес-а? Намира ме, но не е никак точен. Около синята точка има по-голям допълнителен кръг.
с 3GS съм 4.0.1 новия буут

Благодаря ви предварително
Така е когато те позиционира само по информацията от ГСМ мрежата, трябва да изчакаш да те локализира и чрез сателит и да си на хубаво място с изглед към небето ;)
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
slopen

Мнение от slopen »

Имам следния проблем. Когато заредя саита всичко е нормално, слаидвам и започва да ми сваля нещо (пише ми Downloading... This might take a while). След което ми се появява друг поп-ъп за около половин секунда и на него пише Sit Tight, след което се скрива и ме праща към менюто на самия телефон. Опитах наново след като изчистих история кеш и кукис но не става. Телефона е 3ГС, 4.0.1, за Bootloader следвах инструкциите от тази тема ( http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 55&start=0 ), но не ми го показва, появява ми се следната информация http://img199.imageshack.us/img199/1214/bootloader.jpg
kioshev

Мнение от kioshev »

Здравейте! Проблема ми е че след рестор зададох ново устройство не бекъп и ми изчезнаха снимките, интересно че ми се върнаха контактите. Сега съм с 3GS New Boot 4.0.1 Моля кажете как да възтановя снимките си?
iPhone 6 64GB Space Grey
Macbook Pro Retina 15-inch Mid 2014
Magnum_Rex

Мнение от Magnum_Rex »

Здравейте, изчетох темата и имам следните въпроси, за да съм сигурен, че започвам подготвен. Имам iphone 3ГС 3.1.2 ФЗ Blackrain tethered 05.11.07, новия буутром. Имам естествено музика, снимки, контакти, приложения, качвани от сидия, installous и т.н.
1. Ако ресторна до 4.0.1 директно от iTunes, това ще ми затрие ли контактите, снимките, музиката, т.н.? Какво правя с приложенията на сидия, installous? Проблемът е, че досега винаги съм инсталирал през телефона, не съм ползвал iTunes.
2. Ще имам ли проблеми с unlock след това? Ще ми трябва ли картата на оператора, към който е заключен?
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Magnum_Rex написа:Здравейте, изчетох темата и имам следните въпроси, за да съм сигурен, че започвам подготвен. Имам iphone 3ГС 3.1.2 ФЗ Blackrain tethered 05.11.07, новия буутром. Имам естествено музика, снимки, контакти, приложения, качвани от сидия, installous и т.н.
1. Ако ресторна до 4.0.1 директно от iTunes, това ще ми затрие ли контактите, снимките, музиката, т.н.? Какво правя с приложенията на сидия, installous? Проблемът е, че досега винаги съм инсталирал през телефона, не съм ползвал iTunes.
2. Ще имам ли проблеми с unlock след това? Ще ми трябва ли картата на оператора, към който е заключен?
Ще ти трябва карта на оператора към който е заключен или универсална такава за да можеш да направиш jailbreak. С unlock-a няма да имаш проблем стига да направиш първо jailbreak-a.

Преди да го ресторнеш, синхронизирай всичко с iTunes, копирай си снимките от Camera Roll и за всеки случай си направи един ръчен backup: FAQ: Как да си направим ръчен бекъп на телефона

kioshev написа:Здравейте! Проблема ми е че след рестор зададох ново устройство не бекъп и ми изчезнаха снимките, интересно че ми се върнаха контактите. Сега съм с 3GS New Boot 4.0.1 Моля кажете как да възтановя снимките си?
Снимките от Camera Roll няма как да ги върнеш. Можеш да се опиташ от backup-a да ги извадиш, но ще отнеме доста време ако са много снимките. Потърси iPhone Backup Extractor.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
BuSteR

Мнение от BuSteR »

Здравейте!
Активирах си 3GS-а софтуер 4.0.1 с Universal Activation Sim Card for iPhone 2G/3G/3GS/4 и по-точно тази http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42595, jailbreak-нах го всичко си мина нормално .... инсталирах ultrasn0w и като сложих друга сим карта (Mtel) ми изписва това "different sim card inserted" и телефона се включва отново в emergency call, някой с подобен проблем ?
dimenti

Мнение от dimenti »

Много бързо, удобно и лесно ! Страхотно е..Да видим сега какво да трябва да се инсталира след джейл!

Благодаря!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

BuSteR написа:Здравейте!
Активирах си 3GS-а софтуер 4.0.1 с Universal Activation Sim Card for iPhone 2G/3G/3GS/4 и по-точно тази http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42595, jailbreak-нах го всичко си мина нормално .... инсталирах ultrasn0w и като сложих друга сим карта (Mtel) ми изписва това "different sim card inserted" и телефона се включва отново в emergency call, някой с подобен проблем ?
Защо не попиташ http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42595, те да ти отговорят? Тук може да ти се отговори, ако си ползвал български форум или сайт. Ние чужди езици не знаеме.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
BuSteR

Мнение от BuSteR »

gorgior написа:
Защо не попиташ http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42595, те да ти отговорят? Тук може да ти се отговори, ако си ползвал български форум или сайт. Ние чужди езици не знаеме.
Мисля, че въпроса ми беше на български език, а относно http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42595 - сим картата е като всички останали Activation Sim на пазара и няма какво да питам dealextreme те са просто продавачи.Споменах и също така, че картата си активира телефона минава jail и unlock и след това с друг сим какъвто и да е (Globul,Mtel, etc.) - "different sim card inserted".
Magnum_Rex

Мнение от Magnum_Rex »

Прочетох ето това:
interr написа:Ако при активиране с универсална карта,при поставянето на бг картата ви покаже Different Sim Card и екрана стане на спешни повиквания, правите следните стъпки:

Добавяте от Сидия този сорс: http://cydia.pushfix.info/
После инсталирате: Hacktivation Patch
Работи на фирм-ове от 3.1.2 до 4.0.1 на iPhone-и 3G/3GS/4
BuSteR

Мнение от BuSteR »

Прочетох ето това:
interr написа:Ако при активиране с универсална карта,при поставянето на бг картата ви покаже Different Sim Card и екрана стане на спешни повиквания, правите следните стъпки:

Добавяте от Сидия този сорс: http://cydia.pushfix.info/
После инсталирате: Hacktivation Patch
Работи на фирм-ове от 3.1.2 до 4.0.1 на iPhone-и 3G/3GS/4
Благодаря ти за отговора Magnum_Rex ще пробвам с този патч ... лично аз намерих и още един вариант:
http://www.simonblog.com/2010/08/08/how ... jailbreak/
jeupre

Мнение от jeupre »

здравейте всички,
попадна ми iPod 2G с 4.0.Направих всичко описано по горе и мисля, че стана.
Появи се сидия в айподчето,но не мога да си сложа никаква игра,винаги ми дава грешка (0xE 8008001).
Дали съм объркал нещо или има още работи да слагам, или съм пропуснал нещо важно.
Ако можи да помогнете някак скооро,мерси предварително :)
Аватар
lian

Мнение от lian »

Напиши името на грешката и ще ти излезнат поне 10 теми как да е опавиш ;)
Аватар
iSurf

Мнение от iSurf »

здравейте всички,
попадна ми iPod 2G с 4.0.Направих всичко описано по горе и мисля, че стана.
Появи се сидия в айподчето,но не мога да си сложа никаква игра,винаги ми дава грешка (0xE 8008001).
Дали съм объркал нещо или има още работи да слагам, или съм пропуснал нещо важно.
Ако можи да помогнете някак скооро,мерси предварително
Свали си от Cydia AppSync for OS 4.0 от сорса на Hackulo.us(http://cydia.hackulo.us/ ) . Сорс се добавя, като отидеш в сидия на Manage/Sources/Edit/Add ...
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

Здравейте..искам да попитам дали има разлика когато правя рестора да е от айтунс или да направя с шифт + рестор и да избера файла 4.0.1 ,който съм изтеглил.И тогава да вляза в сафари и да джейлвам.Става дума за 3ГС, 3.1.2 фз,05.11.07.
Поздрави!
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Пуснаха 4.0.2 Apple, така че с шифт + избиране на файла действай
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

Здравейте, винаги има един недоразбрал и в този случай съм аз :(

Понеже до сега не съм се занимавал с "джейл" а искам да си кача ос 4.0 не ми се вижда трудно (чел съм всички теми за "джейл") имам малко питания. Тел-а е 3Г 3.1.3(7Е18) модем 05.12.01 незнам дали е ФО или ФЗ, но телефона ми е донесен от САЩ и в началото неможех да го ползвам като телефон - модема беше заключен и го ползвах като iPod. Искам да попитам: Ако сложа 4.0 или 4.0.1 ще мога ли да го джейлна и ако мога и го джейлна така както е показано ще ми се заключи ли модема и ще мога ли да го отключа след това или ще стане пак iPod :( ?

Извинявам се за въпросите ми ако са глупави, но прочетох цялата тема и другите които са свързани с това но не ми стана ясно за тези неща и преди да направя някоя глупост реших колкото и да е смешно да питам.

Поздрави.
iPhone 3G 16GB FW 4.2.1 JB*
Аватар
lian

Мнение от lian »

1) Теглиш FW 4.0.1
2) Вкарваш го в DFU режим
3) Shift+Restore и избираш 4.0.1
4) Jailbreak ако е ФО ще се активира,с която и да е карта-ползваш тази тема за Jailbreak.
5) Ако е ФЗ на телефона ще ти се покаже само спешни повиквания.-ползваш тази тема: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19096
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

lian написа:1) Теглиш FW 4.0.1
2) Вкарваш го в DFU режим
3) Shift+Restore и избираш 4.0.1
4) Jailbreak ако е ФО ще се активира,с която и да е карта-ползваш тази тема за Jailbreak.
5) Ако е ФЗ на телефона ще ти се покаже само спешни повиквания.-ползваш тази тема: viewtopic.php?f=19&t=19096

1. от каде да сваля 4.0.1?
2. какво е DFU режим?
3. Shift+Restore това на бутона Restore в iTunes нали?

Предполагам е ФЗ защото като ми го донесоха беше джейлнат но неможех да го ползвам като телефон.
kaspar_ivo

Мнение от kaspar_ivo »

Мерси за бързите отговори. Като го направя ще пиша резултата :) дано не оплескам нещо - но така се учи човек :)
Публикувай отговор