iPhone 4

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
didotooo

Re: iPhone 4

Мнение от didotooo »

Като свалих снимките на компа и ги отворих на него ми изглеждат по-добре C:-)
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

Sashiko20 написа:Малко се отклонявам от темата, ама как ти завиждам =))

ако имаш път към щатско ми драсни на лична да ми дойдеш на гости ;)
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

didotooo написа:Като свалих снимките на компа и ги отворих на него ми изглеждат по-добре C:-)
аз нарочно съм ги качил 1:1 без каквато и да е обработка или прекомпресиране за да може всеки да си прецени за себе си и да не става развален телефон ;)
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

TheGunMan написа:
Sashiko20 написа:Малко се отклонявам от темата, ама как ти завиждам =))

ако имаш път към щатско ми драсни на лична да ми дойдеш на гости ;)
Мерси за поканата, но така като гледам едва ли някога ще мога да се възползвам от нея... :(
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
Аватар
DeluxBG

Мнение от DeluxBG »

Само аз ли забелязвам, как къщите на клипа се "накланят" при бързите движения.. ? ?:-/
cache

Мнение от cache »

Ами не само ти, и аз забелязвам същото. От бързото движение перспективата се бъгва. (вижда се на пауза как къщите са наклонени)
При бавна скорост от същата гледна точка перспективата е добре. Странно...
iPhone 5S/16GB iOS 7
Миркони

Мнение от Миркони »

Абе, след като стана ясно, че прехваления дизайн на антената в новия iPhone се оказа проблема, а не в софтуера се чудя... Apple точно какви тестове са правили на телефона преди да го пуснат в продажба???
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

... същите, които са правили и на iOS4 на 3G ... :))
"Legio Patria Nostra"
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

housemd70 написа:... същите, които са правили и на iOS4 на 3G ... :))
... с ръкавици B-) :))
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
CHAKALA

Мнение от CHAKALA »

Миркони написа:Абе, след като стана ясно, че прехваления дизайн на антената в новия iPhone се оказа проблема, а не в софтуера се чудя... Apple точно какви тестове са правили на телефона преди да го пуснат в продажба???

И аз това се питам. Сега като научиха за проблема дори няма да направят нищо за следващите партиди (да кажем да покрият антените със някакъв тънък изолиращ лак или нещо....)
prodan

Мнение от prodan »

Аз днес си получих iphone 4, купен от Франция. Взех си карта на мтел и си я изрязах за да влезе в микросим трея, защото в близкия мтел магазин още нямаха микросим. Наистина имаше проблеми; като го държа от лявата страна, спадаше до 3 чертички сигнала. Пробвах този http://arstechnica.com/civis/viewtopic. ... &t=1115023 метод, само че с коректор. Това което трябва да направиш, е да намежеш местата на сим картата, където златното се допира до металния трей. Сложих си картата обратно и сега колкото и да го стискам и където и да го държа, сигнала си седи на 5 чертички. Пишете дали ви е помогнало : )
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Ще тествам днес, като се прибера
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Миркони

Мнение от Миркони »

housemd70 написа:... същите, които са правили и на iOS4 на 3G ... :))
Да ти кажа, след като направих restore (след първоначален update към iOS 4) телефона си е държи супер, без първоначалното забавяне, така че не мога да се оплача от iOS 4.
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

Аз мога. Правих 2 рестора, наистина след втория се държеше по-добре, но пак трагедия. Сложих 3.1.3 - Литна.
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

prodan написа:Аз днес си получих iphone 4, купен от Франция. Взех си карта на мтел и си я изрязах за да влезе в микросим трея, защото в близкия мтел магазин още нямаха микросим. Наистина имаше проблеми; като го държа от лявата страна, спадаше до 3 чертички сигнала. Пробвах този http://arstechnica.com/civis/viewtopic. ... &t=1115023 метод, само че с коректор. Това което трябва да направиш, е да намежеш местата на сим картата, където златното се допира до металния трей. Сложих си картата обратно и сега колкото и да го стискам и където и да го държа, сигнала си седи на 5 чертички. Пишете дали ви е помогнало : )
Можеш ли да направиш видео?
prodan

Мнение от prodan »

playboyko_ написа:
prodan написа:Аз днес си получих iphone 4, купен от Франция. Взех си карта на мтел и си я изрязах за да влезе в микросим трея, защото в близкия мтел магазин още нямаха микросим. Наистина имаше проблеми; като го държа от лявата страна, спадаше до 3 чертички сигнала. Пробвах този http://arstechnica.com/civis/viewtopic. ... &t=1115023 метод, само че с коректор. Това което трябва да направиш, е да намежеш местата на сим картата, където златното се допира до металния трей. Сложих си картата обратно и сега колкото и да го стискам и където и да го държа, сигнала си седи на 5 чертички. Пишете дали ви е помогнало : )
Можеш ли да направиш видео?
Видео на микросима ли?
cache

Мнение от cache »

Предполагам на това как държиш телефона от лявата страна (както ти си се изразил по-горе) и чертичките ти остават 5. Тоест доказателство, че не се проявява проблема с антената след фикс-а, който си направил.
iPhone 5S/16GB iOS 7
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

@ prodan, видео как държиш телефона с лявата ръка и обхвата не мърда...
Аватар
turbocharged

Мнение от turbocharged »

Метода е лекарство ама плацебо :)
Пробвах с безцветен лак за нокти. Слота за СИМ картата си има покритие там където лягат контактите фабрично. Не е гол метал. Все пак лакирах много фино там където лягат контактите, изчаках да изсъхне и никакъв ефект.
Не променя нищо.
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

turbocharged написа:Метода е лекарство ама плацебо :)
Пробвах с безцветен лак за нокти. Слота за СИМ картата си има покритие там където лягат контактите фабрично. Не е гол метал. Все пак лакирах много фино там където лягат контактите, изчаках да изсъхне и никакъв ефект.
Не променя нищо.

Не знам как е на Европейската версия, но на Американската версия на телефона леглото на сим картата е покрито с нещо сиво като боя и това електрически изолира картата от "чекмеджето" /само там където ляга картата/

От сайта iclarified.com вчера излезна информация, че се прави мълчалив recall на iPhone4 но не и заради сигнала, има проблеми с проксимити сензора /май и аз имам такъв/ и ги подменят без да се пазарят.

Човека който е писал за това казва, че на новия телефон който са му дали не можел да възпроизведе проблема със сигнала, но и металната "рамка" изглеждала малко по-различно /възможно е да са й сложили някакво непроводимо и прозрачно покритие/

I've also tried to replicate the signal drop and failure. While I can't say for sure that it is entirely fixed, there is certainly huge improvement

"Също така, се опитах да възпроизведа проплема с падането на сигнала. Не мога да кажа със сигурност, че е напълно решен, но определено има огромно подобрение"

целия текст тук: http://iclarified.com/entry/index.php?enid=10575
cache

Мнение от cache »

Ето и нещо, което не е за изпускане!

Утре /16 юли/ ще има пресконференция на Apple във връзка с iPhone 4. Часа е обичайния 10 AM PT, което ако не греша е 20:00 часа българско време

Ето и линк http://www.macworld.com/article/152724/ ... rence.html
iPhone 5S/16GB iOS 7
prodan

Мнение от prodan »

TheGunMan написа:
turbocharged написа:Метода е лекарство ама плацебо :)
Не променя нищо.

Не знам как е на Европейската версия, но на Американската версия на телефона леглото на сим картата е покрито с нещо сиво като боя и това електрически изолира картата от "чекмеджето" /само там където ляга картата/

От сайта iclarified.com вчера излезна информация, че се прави мълчалив recall на iPhone4 но не и заради сигнала, има проблеми с проксимити сензора /май и аз имам такъв/ и ги подменят без да се пазарят.

Човека който е писал за това казва, че на новия телефон който са му дали не можел да възпроизведе проблема със сигнала, но и металната "рамка" изглеждала малко по-различно /възможно е да са й сложили някакво непроводимо и прозрачно покритие/

I've also tried to replicate the signal drop and failure. While I can't say for sure that it is entirely fixed, there is certainly huge improvement

"Също така, се опитах да възпроизведа проплема с падането на сигнала. Не мога да кажа със сигурност, че е напълно решен, но определено има огромно подобрение"

целия текст тук: http://iclarified.com/entry/index.php?enid=10575

Това е един човек и е възможно да си измисля. Защо им е на Апъл да правят тих recacll. НО, ако направят recall (всички iphone 4 се връщат обратно на Апъл и те ти дават нови, напълно работещи), той може да струва 2,5 МИЛИАРДА $. Проблемите с proximity сензора (това което изключва екрана ти като си доближиш телефона до ухото за да спести батерия) може и най-вероятно ще се оправи от iOS 4.1, на което вече има бета. След малко очаквайте и видеото за death grip-a.

P.S. http://www.cultofmac.com/analyst-iphone ... +of+Mac%29 Сайта който цитира Wall Street Journal за 2.5 милиарда $
P.S.S Видеото е качено, съжалявам за ниското качество и за това че не е обърнато. http://vbox7.com/play:fbed2ab7
lusman

Мнение от lusman »

cache написа:Ето и нещо, което не е за изпускане!

Утре /16 юли/ ще има пресконференция на Apple във връзка с iPhone 4. Часа е обичайния 10 AM PT, което ако не греша е 20:00 часа българско време

Ето и линк http://www.macworld.com/article/152724/ ... rence.html

Ще е интересно какво са ни приготвили APPLE особенно като темата е IPHONE 4
iPhone 4 16GB - iOS 5.0.1
iPad 2 16GB 3G - iOS 5.0.1
cache

Мнение от cache »

Надявам се подмяна на устройствата, въпреки загубата, която ще понесът.
iPhone 5S/16GB iOS 7
lusman

Мнение от lusman »

cache написа:Надявам се подмяна на устройствата, въпреки загубата, която ще понесът.
И аз така, и в БГ да дойдат телефони които нямат проблеми с обхвата :) тъй тъй чакаме до Септември, поне да всичко да им е наред.
iPhone 4 16GB - iOS 5.0.1
iPad 2 16GB 3G - iOS 5.0.1
Публикувай отговор