Какви са Ви отзивите за iOS4 на 3G?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
gbaggins

Какви са Ви отзивите за iOS4 на 3G?

Мнение от gbaggins »

Здравейте, искам да попитам какви са отзивите за iOS4, защото аз не съм очарован особено. Имам два iPhonе 3G, и съм сложил само на единия iOS4. Забелязвам голяма разлика в поведението на WiFi. В еднакви отстояния от рутера на този с FW 3.1.3 си е с пълен обхват, а на другия с FW 4.0 не е!? Когато се браузва със Сафари дълго време на телефона с FW 4.0 в един момент се рестартира самото Сафари не мога да си обясня защо? FW 4.0 е сложен с рестор, с оригиналния FW 4.0, и после джейл със redsn0w_mac_0.9.5b-3. Ще съм Ви благодарен ако някой сподели наблюденията си за поведението на WiFi-то му спрямо FW 3.1.3 и FW 4.0, благодаря!
iPhone 3G, fW 3.1.3, MF 04.26.08, ФО
iPhone 3G, fW 4.0, MF 05.13.04, ФЗ
icefury

Re: Какви са Ви отзивите за iOS4 на 3G?

Мнение от icefury »

Защото е направен главно да върви на iPhone 3GS и 4 .... нормално е на 3G да крашва.... това е като да слагаш Vista на PC който е създаден да работи на Windows 98
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Не ми трябваше много време, за да разбера че ОС4 не е за 3Г! Чудно ми е как го забелязахте толкоз късно! На практика, прави проблеми с всичко ... и като цяло и с приложенията ... това е факт! gbaggins, не слагай 4-та на другия телефон, ще стане същата боза! Мога да кажа само че преди имах "резачка", а сега си имам ши*ан охлюв! Но ... нека изчакаме поправката пък ще видим тогава!
"Legio Patria Nostra"
gbaggins

Мнение от gbaggins »

Не знам но, смених софта с мой къстъм направен с PwnageTool_4.01 без включен мулти таск и уолпейпър, мисля че телефона се сьбуди, и е много по-буден, и бърз от преди. Сафари обаче пак си крашва след дълго браузване в нета (±30 мин.), и WiFi si остава пак толкова чувствително и капризно...

Пробвах и с къстъм с включени уолпейпър и мулти таскинг с PwnageTool_4.01, но уви не е никак добре!

За момента мисля, че fW3.1.3 си е по добрия вариант.

Забравих да спомена, YouTube не работи и в двата къстъма направени с PwnageTool_4.01!?!
iPhone 3G, fW 3.1.3, MF 04.26.08, ФО
iPhone 3G, fW 4.0, MF 05.13.04, ФЗ
stace

Мнение от stace »

И моите впечатления са негативни засега,така че бързо се върнах на 3.1.2 защото много си държа на бързината-мноого му е тегава 4-ката .
Iphone 6S plus,16 GB
Аватар
bukich

Мнение от bukich »

Здравейте, при отзивите са позитивни. Определено ми харесва новата версия. Групирането на апликации и единната пощенска кутия са страхотни. Ефектите са по-мазни :) с една дума определено си заслужава човек да направи ъпдейте. Помислете след известно време версия 3.1.3 въобще няма да се поддържа както беше спряна поддръжката на 2.0 така че колкото по-скоро минете на 4.0 толкова по-добре.
iPhone 4S 16GB white ФЗ iOS 6.1, No jailbreak
MacBook Pro 13 mid 2010 - OS X Mountain Lion 10.8.2
Аватар
tomalie

Мнение от tomalie »

както е казал housemd70 - преди имах резачка сега охлюв,точно така беше и при мен,но си го върнах на 3.1.2 и сега пак имам резачка.
То безобразие,не мога да вляза във Photos,сякаш имам 20000 снимки,че зарежда като....
Повечето игри крашват и изобщо всичко е по-бавно...
Този софт е за 3Gs и 4.
iPhone 4 16GB iOS 5 Globul
miarhanzo

Мнение от miarhanzo »

Здравейте
и аз си сложих ос4 на 3г обаче е тотален крах някой може ли да ми помогне и да ме насочи как да се върна към 3 1 3 понеже изчетох целия форум и нищо не откривам плс плс хелп миииии телефона ми стана по-бавен от охлюв и всичко забива
iPhone 3G, 16GB, FW4.0
intruder

Мнение от intruder »

1. Рестор от DFU mode.
2. Като даде грешка 1015 - ползваш iRecovery или iReb

Същото е като downgrade за 3GS само дето няма нужда да се променя hosts фаила
miarhanzo

Мнение от miarhanzo »

а може ли малко повече инфо...или да ме насочиш коя тема да чета - защото не знам какво е DFU mode и iReb - как се ползва
iPhone 3G, 16GB, FW4.0
intruder

Мнение от intruder »

А как да ползваш търсачката трябва ли упътване?

Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)

За DFU mode прочети темата с основните термини в подписа ми или ползвай търсачката.
miarhanzo

Мнение от miarhanzo »

е не беше особено мил :) но ти благодаря - и виж как е написана темата 3ГС и айпод 3г. но наистина благодаря (респект)
iPhone 3G, 16GB, FW4.0
intruder

Мнение от intruder »

Не бях особенно мил не защото не си намерил темата - щом си нов ми е ясно, че трудно ще я намериш, а че не си направи труда да потърсиш с търсачката DFU mode и iREB след като ти посочих стъпките. :)
Аватар
stefaka78

Мнение от stefaka78 »

Аз пък отидох на 4.01 и мисля че е по-добър, естествено без мултитаск....по-бавен от 3.1.2 но не блокира а има и нов бар за сигнала! Винаги съм с последната версия но понякога си патя (:~
iFilee

Мнение от iFilee »

Защо ли не прочетох всичко това преди да сложа iOS4 . Сега иди разбери как да го върна. Явно 3G- то ми е рехаво за iOS4 ,програмите забиват, доста бави ... сега трябва да изчета всики теми ... голям съм Ахмак !
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Mдам, нали затова дискутираме и обменяме опит тук! Когато аз сложих новата ОС, нямаше още отзиви и коментари и нямаше кой да каже дали се държи стабилно или не. Сложих я в незнание и сега вече знам че не трябваше. Това е опитът в живота! И затова сега препоръчвам на всеки с 3Г специално да не я слага, затова е и тази тема ... просто трябва да се чете преди да се прави каквото и да е :)
"Legio Patria Nostra"
iFilee

Мнение от iFilee »

Прав си .Явно си по в час , можеш ли да ме опътиш в смисъл да ми кажеш как да се върна на по стара версия .Просто някакъв линк къде да чета .Всички тези термини ми идват в повече .Толкова бях щастлив когато сложих iOS4 почуствах се като гений :))
iFilee

Мнение от iFilee »

Благодаря сега ще чета. А за този хост не те разбрах :(
iFilee

Мнение от iFilee »

Извиняваи сега чак видях,че ти ми помогна при предната тема .Отидох на Developing после рестарт но в Cydia нещата си бяха същите от което следва,че не мога да направя Downgrade :(
Аватар
Dante

Мнение от Dante »

Аз вече оревах една тема за Wi-Fi, но днес направо ме смая като ми изкара на една игричка "not enough memory" и започна да ми засича на комикс, дори не можах да го изключа след една минута натискан на слиип бутона, наложи ми се да чакам 3-4 минути преди да успее да се изключи... а пък не е като да няма 2 Гб свободни... както каза колега по горе от резачка минахме на овощарски ножици. Няма да се очудя обаче ако и моето невежество е подпомогнало тая трагедия... но със сигурно ще си ресторваме 3.1.3 : ) жалко че не прочетох преди да упдейтна
iPhone 3G, 8Gb, Prisonbroken
Аватар
imc
Обратна връзка:

Мнение от imc »

Влезте в Genaral -> Spotlight Search Премахнете всички Spotlight Search, ако не ви трябват разбира се и щте имате по бързо 3G с IOS 4 :))
An Apple a day keeps the doctor away
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

....не мисля!
"Legio Patria Nostra"
powerpill

Мнение от powerpill »

и при мене нещо ОС 4ката не върви като хората. много от програмите крашват ... дори Ютуб апликейшъна не работи - ама въобще! иначе мулти таскинга е газарийка само дето не знам за кво ти е ... :) струва ми се даже че когато съм през 3Г мрежата рецепшъна е много слаб, едвам 2 чертички лови. май-май и wi-fi-я е станал по капризен както казват някои колеги по-горе. ше видим дали ше го бъде или не този ос 4 [-o< , ако ли не даунгрейд му е майката. :) L-)
lu13et0g

Мнение от lu13et0g »

добре, а от къде да ги изключа мулти таскинга и тоя прословут уолпейпър (малко ми е странно тая картинка да го товари толко ма щом казвате) да вида дали поне като се оключва няма да забива че мн се нервирам така.. и да питам според вас нацепва и крашва щото е много нестабилен fw-ра или просто на самия телефон му идва у поваче и за по горните фирмуери да забравиме ние с 3г-тата и да не се надявам а да връщам назад. И да спомена че съм с 4.0.1
Публикувай отговор