Oптимизиране на работата на батерията

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
marvellous

Re: Батерия

Мнение от marvellous »

аз няма смисал да си копувам оригинален защото май и кабела ми е менте като цяло едно зарядно без такова с адаптер трябва да си взема хубаво не менте :)
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

По-добре си вземи оригинално,защото:
1. Е много качествено, няма да имаш проблеми.
2. Има 1 или 2 години международна гаранция.

Може да е по-скъпо, но поне знаеш че ще имаш зарядно :)
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
marvellous

Мнение от marvellous »

колко приблизително струва едно зарядно?
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Разгледай обявите във форума. Мисля, че имаше някой, който продаваше оригинални зарядни. Ако там не намериш нищо разгледай в digitalen.org.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

От digitalen.org са много коректни. Предлагат оригинални стоки. Ако ще си взимаш нещо и искаш да е качествено - вземи си оттам.

marvellous

Мнение от marvellous »

да ти кажа не мисля че са оригинални защото едни слушалки там са 15лв а попринцип в магазините са доста по скъпи. А попринцип за 3г какво точно е истинското зарядно. Моето е някво 3в1 от китайските май а в тоя сайт има много видове можете ли да ми покажете в комплекта на 3г какво е точно зарядното.
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Виж сега. Има и оригинални продукти и неоригинални продукти. Срещу почти всеки продукт пише дали е оригинален.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Не съм казал - "Всички стоки са им оригинални". Просто ти казах, че има и оригинални качествени продукти, които предлагат, а и са много точни с доставките. Няма да имаш проблеми.

testov

Мнение от testov »

Наблюдения относно батерията (като се има предвид, че телефона е на 2г):
Използвам телефона близо 2-3 седмици.
Когато съм изключил всичко изброено по-горе и го ползвам само за говорене издържа повече от два дни без да го зареждам, но пусна ли WiFi и GPS - батерията може да си замине и за няколко часа!
Относно зарядните - оригиналното зарядно зарежда с ток 1А, което много ме съмнява да го правят заместителите.
Гледам има предложения от BELKIN, но нямам наблюдения що за стока са захранванията им (иначе съм ползвал други аксесоари за РС от тях и съм доволен).
Написах това за зарядното, защото животът на батерията зависи и от това.
Ако някой има наблюдения за BELKIN нека да сподели. И без да обидя никой под сподели имам предвид лице, което е грамотно технически и може да направи точна преценка. Зарядното го гледах на цена от 35-40лв с USB кабел, която ми се струва доста приемлива.
doctavus

Re: Oптимизиране на работата на батерията

Мнение от doctavus »

Виждам, че темата е малко старичка, но все пак да си изявя и аз моите наблюдения ;)

Ползвам BatteryDoctor и съм направил всичките описани точки по- горе ;) Това ръководство го бях прочел преди близо месец можеби от Tips на BatteryDoctor и мога да кажа, че съм наистина очарован от резултата!
Изпробвах ги тези методи под 2Г 8ГБ айфон. Като се има на предвид, че аз съм вече СМС маниак и пиша по 100 смс-а дневно ( поне) и говоря предимно от 10 до 15 минутки дневно и рядко наистина рядко играя игри на телефона си .... батерията ми държи около 40-48 часа... Писането на смс-и повярвайте особено в моя случай също консумира сериозно батерията....

Slide to unlock >> въвеждам текста >> send >> Power button
Отговор >> Отново Слайд >> прочитам >> въвеждам нов текст ( с обем от почти винаги над 2 смс-а поне) > send >> Power button

и на ден 100 пъти така ;)

Преди време си бях изпробвал батерията... издържа 4 дена (говорех нормално по 10 минутки на ден само) и на 5-я ден ми се наложи да ползвам УиФи и я дрейнах до 20% ;)

Извод: Непрестанното докосване на тъч скрийна по време на писане на смс-и също вреди сериозно на " вашето здраве". Особено, когато смс-ите ви надвишават 100 броя на ден.

П.П. Не се шегувам за броя на смс-ите и исчаквам винаги да ми падне батерията под 20% и правя FULL CYCLE CHARGE на всяко зареждане ;)
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
Аватар
bacekoko

Мнение от bacekoko »

Хора, колко ни държи батерията зависи от всичко, като започнем от силата на обхвата и стигнем до това колко ни е яркостта на дисплея...с две думи-използването, настройките, и всичко свързано с ползването на телефона...

Хубаво е просто да си зареждаме батерията когато е около 20% (демек между 15-30%).
Хубаво е и с програмката един път месечно, както си е предписано да си правим цикъл'а, който спомага да не презареждаме батерията...
iPhone 3G & Mac Mini
Аватар
BPFC1912

Мнение от BPFC1912 »

А има ли начин да се провери на колко процента е батерията без да се инсталира допълнителна програмка?
iPhone 3G 8gb ФЗ fw-4.2.1
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

@ doctavus, темата не е много старичка, защото съвсем скоро е писана на ново.
KsG

Мнение от KsG »

а тези програми като BatteryDoctor само ти напомнят да направиш едно пълно зареждане на батерията или самата програма прави нещо, което ние не можем сами? :)
victor11

Мнение от victor11 »

Eстествено, че не прави нищо "вълшебно". Просто дава съвети и напътствия как да се грижиш за батерията, за да й се радваш по-дълго.
svetlio_83

Мнение от svetlio_83 »

Хайде да бъдем точни stand by(готовност) ->300ч,Време на разговори-->8ч,музика нон-стоп-->24ч видео нон-стоп->12ч,Интернет(3g)-->8ч,интернет(2g)-->10ч,интернет(wi-fi)-->9ч,игри нон-стоп-->6ч и т.н. (OFICIAL APPLE STATISTIC)
predatora

Мнение от predatora »

Доста често ми се случва преди да легна да спа погледна батериата на телефона 49% лягам да спа и на сътринта след 8 часа зареждане батериата ми е на 20% а телефона целият пари, поглеждам процесите в СБсетингс-а нищо нередно а дисплея е огасен вифи-то неработи, някаква идея (на сутринта телефона гореше направо) рестартирвам го и го пускам на ново да зарежда и се правя.
Фен на gogi71 ^_^ евала на пича!
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

Някое приложение от Cydia или от Аpp Store ти работи в бекграунд режим. Погледни внимателно какво си инсталирвал. Препоръчвам ти да направиш един рестор ако не откриеш проблема. Не е много здравословно да се "тормози" батерията по този начин. Погледни също съветите, които съм написал във началото на темата. Ако проблема не се оправи - пиши.
predatora

Мнение от predatora »

playboyko_ написа:Някое приложение от Cydia или от Аpp Store ти работи в бекграунд режим. Погледни внимателно какво си инсталирвал. Препоръчвам ти да направиш един рестор ако не откриеш проблема. Не е много здравословно да се "тормози" батерията по този начин. Погледни също съветите, които съм написал във началото на темата. Ако проблема не се оправи - пиши.
то ми го прави много рядно а рестор не ми се прави че ми трие всичко от телефона и после е много игра, но забелязах след като изтрия дисплея и не ми го прави когато е мръсен почти винаги се получава така :) а то ми го прави от както съм го купил,батериата ми кара по 2-3 дни някой път и 1 ден немога да скалъпа :) шантава работа все пак благодаря за съветите има доста полезна информация в тази тема браво!
Фен на gogi71 ^_^ евала на пича!
ivan_petkov2

Мнение от ivan_petkov2 »

Пое принцип винаги се старая тези неща да ги спазвам и видимо има ефект от цялата работа. Препоръчвам го на всички.
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

Напоследък зачестиха темите за проблеми с батерията, моля прегледайте тази тема преди да пускате нова или просто използвайте търсачката.
Sovar

Мнение от Sovar »

Нека да добавим и тази тема.

Мисля, че в нея има пак доста полезни неща.

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 11&t=23727
rgs66

Мнение от rgs66 »

Привет на всички става вапрос за проблем с батерията на нов Айфон 4. Цял месец безпроблемна работа докато не му сложих протектор на цялата предна страна на телефона, от този момент нататак батерията започна да пада на час с единица след два дни четене по форуми настроики зареждания,рестарти.Махнах протектора, рестартирах телефона и нещата се върнаха обратно в нормите,това стана при мен може и при вас да помогне.
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

UPDATE:

Поради зачестилите проблеми с батерията на iOS 5 устройствата, реших да Ви дам няколко бързи съвета за справяне с проблема.

1. След рестор е препоръчително да не връщате Back up.
2. Изключете нотификациите, които не използвате (Settings > Notifications > "OFF")
3. Изключете Ping (Settings > General > Restrictions > Enable Restrictions > Ping > OFF)
4. Изключете Time Zone Adjustment (Settings > Location Services > System Services > Set Time Zone to "OFF")
5. Изключете iCloud (Settings > General > iCloud > “OFF” на функциите, които не желаете)
6. Изключете Diagnostic and Usage Reports (Settings > General > About > Diagnostic & Usage > "Don't Send")
7. Някой потребители споделят, че след като се премахнали своите email акаунти и са ги добавили отново проблема с батерията изчезнал:
1) Премахнете email accounts (Settings > Mail, Contacts, Calendars > Account Name > Delete Account)
2) Reset Network Settings (Settings > Reset > Reset Network Settings)
3) Рестартирайте устройството
4) Отново добавете email accounts (Settings > Mail, Contacts, Calendars > Add Account)

Добавено в шапката на темата.
Аватар
moltar

Мнение от moltar »

predatora написа:Доста често ми се случва преди да легна да спа погледна батериата на телефона 49% лягам да спа и на сътринта след 8 часа зареждане батериата ми е на 20% а телефона целият пари, поглеждам процесите в СБсетингс-а нищо нередно а дисплея е огасен вифи-то неработи, някаква идея (на сутринта телефона гореше направо) рестартирвам го и го пускам на ново да зарежда и се правя.
Имам същият проблем от 2 седмица насам, а не съм променял нищо, не съм инсталирал нищо.. ползвам вече телефона близо 3 год. и до сега съм нямал такъв проблем.Започна да се случва вече много често и е много неприятно защото батерията когато "грее" телефона издържа 8-9 часа макс.Някой да има идея от какво може да е?И да ми кажите за нещо конкретно да проверя в cydia, което да изтрия.
Сега последно днес като го изкарах от зарядното така гря 3-4 часа падна на 50% и сега спря да грее само и съответно да точи батерия.Ползвал съм го 10 мин. а Usage ми е на 3 часа.. :|
iPhone 2G 8GB FW 3.1.2
Публикувай отговор