iPhone 3GS Jailbreak & Unlock (3.x-4.x) ВАЖНО !!!!
iPhone 3GS Jailbreak & Unlock (3.x-4.x) ВАЖНО !!!!
ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКО ВНИМАТЕЛНО !!!
ТЕМАТА Е САМО ЗА IPHONE 3GS !
Понеже се изписаха 1001 мнения и се повтаря едно и също, систематизирам информацията в този тема. Информацията е за наличните методи за jailbreak и отключване в зависимост от модела/версията на софтуера. Всичко описано в тази тема е приложимо за фабрично заключени телефони, които искате да използвате със сим карта на мобилен оператор, различен от този към който е заключен.
Отключването е за фабрично заключени IPHONE 3GS
- Информация коя версия на фирм-а коя версия на модема инсталира:
(веднъж инсталирана версията на модема не може да бъде понижена софтуерно)
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS/4
- Ето и темата за отключване (за момента могат да се отключат всички версии на модема):
Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04
Но е нужен джейлбреак, така че ограничението идва от това дали има наличен метод за джейл за комбинацията модел/версия на фирм-а, ако няма джейл няма как да инсталирате ънлока.
За iPhone 3GS:
4.0.2 - всички модели - ИМА ДЖЕЙЛ
4.0.1 - всички модели - iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)
4.0 - за всички модели с нов/стар boot rom - iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)
- Метод за напреднали, които са с 3.1.2 и искат да ъпдейтнат до 4.0 и са с новия boot rom:
Jailbreak за 3.1.2->4.0 3GS-NewBoot - sn0wbreeze
4.0 - (САМО СТАР БУУТРОМ, т.е. модели производство преди 40/44та седмица на 2009г.):
Jailbreak 4.0 custom firmware iPhone/3G/3GS, iPod/2G
3.1.х - стар и нов boot rom - Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)
3.1.3 - (САМО СТАР БУУТРОМ, т.е. модели производство преди 40/44та седмица на 2009г.):
Активиране, джейлбрейк 3.1.3 custom firmware iPhone2G/3G/3GS, iPod1G/2G
3.1.2 - Активиране, джейлбрейк с blackra1n и отключване с blacksn0w за fw 3.1 - 3.1.2 за iPhone / iPod
- Понижаване версията на софтуера на iPhone 3GS
до такава за която има наличен джейл:
(само ако сте изпълнили условията посочени в темата)
Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х) на iPhone 3GS чрез SHSH от Cydia
МОЛЯ въпроси и коментари относно този модел да пишете в тази тема, а не да пускате постоянно нови.
Благодаря!
ТЕМАТА Е САМО ЗА IPHONE 3GS !
Понеже се изписаха 1001 мнения и се повтаря едно и също, систематизирам информацията в този тема. Информацията е за наличните методи за jailbreak и отключване в зависимост от модела/версията на софтуера. Всичко описано в тази тема е приложимо за фабрично заключени телефони, които искате да използвате със сим карта на мобилен оператор, различен от този към който е заключен.
Отключването е за фабрично заключени IPHONE 3GS
- Информация коя версия на фирм-а коя версия на модема инсталира:
(веднъж инсталирана версията на модема не може да бъде понижена софтуерно)
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS/4
- Ето и темата за отключване (за момента могат да се отключат всички версии на модема):
Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04
Но е нужен джейлбреак, така че ограничението идва от това дали има наличен метод за джейл за комбинацията модел/версия на фирм-а, ако няма джейл няма как да инсталирате ънлока.
За iPhone 3GS:
4.0.2 - всички модели - ИМА ДЖЕЙЛ
4.0.1 - всички модели - iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)
4.0 - за всички модели с нов/стар boot rom - iPhone 4,3GS Jailbreak Излезе !! iOS 4.0(.1)
- Метод за напреднали, които са с 3.1.2 и искат да ъпдейтнат до 4.0 и са с новия boot rom:
Jailbreak за 3.1.2->4.0 3GS-NewBoot - sn0wbreeze
4.0 - (САМО СТАР БУУТРОМ, т.е. модели производство преди 40/44та седмица на 2009г.):
Jailbreak 4.0 custom firmware iPhone/3G/3GS, iPod/2G
3.1.х - стар и нов boot rom - Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)
3.1.3 - (САМО СТАР БУУТРОМ, т.е. модели производство преди 40/44та седмица на 2009г.):
Активиране, джейлбрейк 3.1.3 custom firmware iPhone2G/3G/3GS, iPod1G/2G
3.1.2 - Активиране, джейлбрейк с blackra1n и отключване с blacksn0w за fw 3.1 - 3.1.2 за iPhone / iPod
- Понижаване версията на софтуера на iPhone 3GS
до такава за която има наличен джейл:
Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х) на iPhone 3GS чрез SHSH от Cydia
МОЛЯ въпроси и коментари относно този модел да пишете в тази тема, а не да пускате постоянно нови.
Благодаря!
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Re: iPhone 3GS Jailbreak & Unlock (3.x-4.x)
Хубава тема!
Но аз пак да питам (писал съм и в друга тема)
Имам 3ГС с 3.1.3 - 05.12.01 новият буут. Заключен е към GSM оператор - картата я нямам.
Незнам дали преди това му е правен джеил, но и да е нищо не е запазено.
В момента си стои само на спешни и като го свържа към итюнс ми дава поставете кравилна сим карта(неможе да се активира).
Пробвам със спирит, той ми изкарва тази грешка:
http://img684.imageshack.us/img684/6492/errorspirit.png
и после само опция за ретрай, но пак дава същата грешка.
Някакви идеи как да го накарам да работи?
Ето какво ми дава форкаста като информация, ако ви говори нещо:
http://img62.imageshack.us/img62/557/f0recast.png
Та какво и с какво трябва да направя за да го накарам да работи на Вивател?
Но аз пак да питам (писал съм и в друга тема)
Имам 3ГС с 3.1.3 - 05.12.01 новият буут. Заключен е към GSM оператор - картата я нямам.
Незнам дали преди това му е правен джеил, но и да е нищо не е запазено.
В момента си стои само на спешни и като го свържа към итюнс ми дава поставете кравилна сим карта(неможе да се активира).
Пробвам със спирит, той ми изкарва тази грешка:
http://img684.imageshack.us/img684/6492/errorspirit.png
и после само опция за ретрай, но пак дава същата грешка.
Някакви идеи как да го накарам да работи?
Ето какво ми дава форкаста като информация, ако ви говори нещо:
http://img62.imageshack.us/img62/557/f0recast.png
Та какво и с какво трябва да направя за да го накарам да работи на Вивател?
Не разбирам какъв ти е въпроса след като не отговаряш на условията за употреба на джейл чрез Spirit.
Прочете ли внимателно началото на темата за спирит??
След като нямаш карта на оператора към койт ое заключен няма как да активираш телефона и няма как да му направиш джейл. Т.е. джейл за твоята комбинация модел/версия няма.
3.1.х - Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)
Написал съм го в първия пост - след като не отговаряш на условията единствения начин е да следваш : Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х) на iPhone 3GS чрез SHSH от Cydia, НО САМО В СЛУЧАЙ че отговаряш на изискванията посочени в нея тема!!!
Ако не отговаряш на нито едно от условията телефона го прибираш в шкафа и чакаш да излезе джейл за 3.1.3/4.0 с новия буутром, който да прави и активация.

Прочете ли внимателно началото на темата за спирит??
След като нямаш карта на оператора към койт ое заключен няма как да активираш телефона и няма как да му направиш джейл. Т.е. джейл за твоята комбинация модел/версия няма.
3.1.х - Untethered Jailbreak iPhone/iPod/iPad 3.1.2[3] Spirit (Win)
Важно това ръководство е за само за ФАБРИЧНО ОТКЛЮЧЕНИ телефони. Aко притежавате фабрично заключен телефон, но го използвате с карта на оператора, към който е заключен също можете да използвате ръководството.
За да изпълните стъпките по-долу,устройството трябва да е активирано и стартирано нормално.
Написал съм го в първия пост - след като не отговаряш на условията единствения начин е да следваш : Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х) на iPhone 3GS чрез SHSH от Cydia, НО САМО В СЛУЧАЙ че отговаряш на изискванията посочени в нея тема!!!
Ако не отговаряш на нито едно от условията телефона го прибираш в шкафа и чакаш да излезе джейл за 3.1.3/4.0 с новия буутром, който да прави и активация.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
OK,
това го разбрах.
Няма ли някакъв друг начин? Понижаване на фърмуеър или нещо такова?
това го разбрах.
Въпрос: прочете ли въобще първия пост на темата ???DIDOSL написа:OK,
това го разбрах.
- Понижаване версията на софтуера на iPhone 3GS до такава за която има наличен джейл:
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Re: iPhone 3GS Jailbreak & Unlock (3.x-4.x) ВАЖНО !!!!
Ахаа,
аз нямам сидич нито съхранени тези сх, и това означава че няма начин засега.
Съжалявам че така питам, но съм пълен новак и аматьор с тези iPhonе-и.
Ок затова чети внимателно всичко преди да питаш, отговора на всички твои въпроси ги има в първия пост само ако го беше прочел внимателно. Както и в описанията във всяка една от посочените теми.DIDOSL написа:Ахаа,
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
OK,
извинявам се още веднъж.
Значи ще го продавам този телефон, немога да го държа повече в шкафа.
Някой ако го иска да се обажда 550 лв и е негов. Има и защита на дисплея (от тези огледалните против надраскване - само то струва 50-60 лв), също така ще ви покажа и фактурата с която е закупен от Швейцария.
извинявам се още веднъж.
Значи ще го продавам този телефон, немога да го държа повече в шкафа.
Някой ако го иска да се обажда 550 лв и е негов. Има и защита на дисплея (от тези огледалните против надраскване - само то струва 50-60 лв), също така ще ви покажа и фактурата с която е закупен от Швейцария.
Извинявам се, но тъй като и аз не отговарям на тези условия, възможно ли е да ми дадете линк-а с таблицата от където можеше да се види според номера на модела към коя страна е заключен телефона?
(от тези огледалните против надраскване - само то струва 50-60 лв)
Извинявай нищо лично, но тези протектори са 5, 6 лева! Просто не се здържах, тук не е чат среща стига цапа темата!

Извинявай нищо лично, но тези протектори са 5, 6 лева! Просто не се здържах, тук не е чат среща стига цапа темата!

е ок толкова пише във фактурата човека го е плащал в Швейцария около 40 франка.
Да ми изтрие модератора полседните постове!
Последно промяна от DIDOSL на 01 Юли 2010, 12:10, променено общо 1 път.
Ако става дума за мен, точно за това се опитвам да разбера, защото намерих карта на AT&T, но не става с нея.. 

Ами в момента айфона ти активиран ли е или е само на спешни?
DIDOSL малък съвет - вместо да го продаваш намери си швейцарска SIM карта и си го активирай, не е чак толкова трудно и невъзможно 

Само спешни, нали това казвам, че търся карта за да го активирам. 

Ами моя нямаше карта, но си беше активиран, не беше джайлбрейкван. От сетингс си видях кой модел е и след това разбрах към кой е заключен. Ти като ти е на спешни неможеш да видиш модела и няма как да разбереш към кой оператор е заключен.
Иначе ето ти един сайт: http://techblog.tgil.nl/2010/05/iphone- ... umbers-249
Иначе ето ти един сайт: http://techblog.tgil.nl/2010/05/iphone- ... umbers-249
Е от къде да я намеря тази карта?
Човека го беше изпратил на брат си а на него не му се занимаваше да го отключва и така аз го вземах.
Нямам приятел швейцарец
А и не знам, къде в България продават такива карти за да я ползвам картата за 2 минути.
Човека го беше изпратил на брат си а на него не му се занимаваше да го отключва и така аз го вземах.
Нямам приятел швейцарец
А и не знам, къде в България продават такива карти за да я ползвам картата за 2 минути.
И да слушате toreo кавко ви говори 

Благодаря! В един форум прочетох, че през някаква си програма "forecast" на Dev-Team можело да се разбере моделът на телефона, но в google не намирам нищо за нея? 

-
http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow ето това е сайта, вътре ще видиш f0recast.
Който чете ке сполучи , който не чете ке си удря главата 

Колеги телефона ми се прецака и съм леко пред дилема . Толкова го пазех и най накрая стана фала . Беше седем месеца без рестор но вече няма измъкване от ситуацията . Стои на ябълката и не може да се стартира, след около десет минити се появява кръгчето върху явълката уж да зареди но и то замръзва и след още пет минути се рестартирва и така . Нищо не му беше инсталирвано просто както работеше във фринг изгуби мрежа
дадох го на самолетен режим да я растартирам и замръзна . От там рестарт с двата бутона и не мога да го стартирам повече . Имам запазени SHSH за 3.1.3 и имам картата да го отключа но си прецаквам бъдещ джел с къстам за 4.0 ако го джелна със спирит . От друга страна незнаино защо до сега не бях пробвал с 3GS не мога да го вкарам в рековери мод 3G и iPod влизат без проблем но 3GS не иска и следователно не мога да мина директно на къстъм 4.0 ! Само да попитам трябва ли iTunes да е стартиран за да го вкарам в рековери мод ? Защото сега пиша от 3G-то и нямам iTunes под ръка . Ще ползвам компа на един познат но да не се изнедам когато отида защо пак неще да влиза в рековери мод . Та от къде да го почвам ? За 3.1.3 ли да му слагам или да го муча в рековери мод за 4.0 . Последно беше със 3.1.2 джел с блякра но от как отказва да се стартира дали ще приеме къстама ? И ако има някои линк за къстам 4.0 че от линка от темата не ми дава да тегля заради ip че сме цял град зад едно ip за 3G и голям проблем ако не си с платен акаунт все някои тегли нещо в момента и не ми разрешава .
дадох го на самолетен режим да я растартирам и замръзна . От там рестарт с двата бутона и не мога да го стартирам повече . Имам запазени SHSH за 3.1.3 и имам картата да го отключа но си прецаквам бъдещ джел с къстам за 4.0 ако го джелна със спирит . От друга страна незнаино защо до сега не бях пробвал с 3GS не мога да го вкарам в рековери мод 3G и iPod влизат без проблем но 3GS не иска и следователно не мога да мина директно на къстъм 4.0 ! Само да попитам трябва ли iTunes да е стартиран за да го вкарам в рековери мод ? Защото сега пиша от 3G-то и нямам iTunes под ръка . Ще ползвам компа на един познат но да не се изнедам когато отида защо пак неще да влиза в рековери мод . Та от къде да го почвам ? За 3.1.3 ли да му слагам или да го муча в рековери мод за 4.0 . Последно беше със 3.1.2 джел с блякра но от как отказва да се стартира дали ще приеме къстама ? И ако има някои линк за къстам 4.0 че от линка от темата не ми дава да тегля заради ip че сме цял град зад едно ip за 3G и голям проблем ако не си с платен акаунт все някои тегли нещо в момента и не ми разрешава .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Само с Home бутона действаш, нали? Без да си го вързал към компютъра и iTunes няма как да разбереш дали е в този режим. Колкото дали ще го приеме - в случая не би трябвало да има проблем, останалите варианти виждам, че ги знаеш и сам. Успех!
victor11 Първо благодаря за пореден път ! Значи говоря за рековери мод в които на екрана на телефона излиза iTunes със кабел . Когато го изключа и натисна хоум бутона и вкарам кабела от зарядното 3G ми влиза в рековери мод за 5 секунди, същото е и с iPod но 3GS не иска, това нормално ли е и дали ще влезе при стартиран iTunes ? Иначе в DFU влиза или по е така си мисля защото екрана е черен и после като му вкарвам и изкарвам зарядното изобщо не реагира а ако е изключен и му вкарам зарядното и се появява ябълката . От там излизам само с двата заедно докато се появи ябълката .
Последно промяна от Soze на 01 Юли 2010, 19:41, променено общо 1 път.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Благодаря за линк-а, пише ми MC132 и това е, не ми излизат буквите за държавата.. 

Пробвай да държиш по-дълго време.
И все пак ако нещо не става, поне си сигурен, че имаш вариант със Spirit.
И все пак ако нещо не става, поне си сигурен, че имаш вариант със Spirit.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите