Концептуален iMac iView

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Концептуален iMac iView

Мнение от Adamov »

Въпреки пускането на iBook Air, iPhone и iPod Touch, Apple занемари дизайна на основната си линия десктоп компютри iMac. Това е на път да се промени с новия концептуален iMac iView. Най-впечатляващото в новия компютър е дизайнът. Отново е използвана традиционната за Apple технология всички хардуерни части да се намират в монитора, като този път дисплеят е буквално огромен. Има и втори дисплей, на "гърба" на компютъра.

Изображение

На широко-ъгълния, извит екран има и две камери за видео чат или видео конференции. Самият дисплей използва Multy Touch технологията на iPhone, което технически превръща клавиатурата и мишката в ненужни.

Изображение

източник: http://avtora.com
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
naynick

Re: Концептуален iMac iView

Мнение от naynick »

WOW, брех... тия епълци!!!
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Глупости :)

Това е чисто 3D което бях мернал преди време в един 3D форум, някакъв пич го беше направил за да покаже уменията си...и сега какво стана... епъл го биле измислили... предполагам е някаква първо-априлска шега :)
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
VoodoRush

Мнение от VoodoRush »

По-голяма тъпотия - здраве му кажи!
Начи нема нужда от мишка и кийборд?
така лекичко че си надигаме задниците да достигнем големио супер-дупер крив дисплей (който очевидно не може да е толокз близо,че с подпрени лакти да го стигам) и ще си го цапотим и него с фингърпринтс. Екстра. С тоз обаче да не дават кърпичка като за очила,а цял топ парцали,памперси или каквото им е на сърце там...
Много ми е интерсно некои хора с "концептуални" идеи що не си ги оставят нейде дълбоко в главата си,а ги вадят на показ?
...Или пък в стила на целия си концептуален авангардизъм не си заврат една метла в задниците и да я подпалят.
После вместо да "проектират" революционни дисплеи за да привлекат внимание - просто да се заснемат с подпалената метла в задника и да пишат " Look! I'm a phoenix!"

ПС: Ахххх да - втория дисплей ще е уникално полезен!
...за стената зад него или за случайно преминаващите субекти,в чийто глави просто няма как да не се върти едно infinte "Бряяяяяяя..."
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

Валидолче?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Chavi написа:Валидолче?

Chavi... имаш една бира от мен ... (че ми направи денят толкова весел) :D :D :D
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Chavi написа:Валидолче?
Значи по тази логика имаш две :).
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Хора, за вас не знам, обаче мен това нещо ме кефи супер много. Вярно е че може да е неудобно за писане с ръце по виртуалната клавиатура и зацапването му но ... голям праз. С радост бих притежавал нещо такова ако един ден влезе в серийно производство ... ;) Епъл рулират много ... моето лично мнение е че пичовете са мноого изобретателни.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Мен пък VoodoRush ме изкефи максимално :) Евала, пич :)
Това с валидолчето аз не разбрах какво толкова ви впечатли. Я да ми обясниш, Адамво?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

не бе .. радвам се щот от валидолчето ми става ... :D
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Adamov написа:не бе .. радвам се щот от валидолчето ми става ... :D
Щастливец си ти. Ебаси и евтината виагра :)
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Да и мене ми харесва този iMac iView. Мисля, че е доста полезно, но предполагам няма да си го купя от финансови причини.

П.с. Алоооо модераторите аре в ICQ чата :).
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
VoodoRush

Мнение от VoodoRush »

Аз малко да си обясня реакцията първо :
До колкото разбирам това изобщо не е концепт на Епъл,а на някакъв фен.
Каква е файдата от извит дисплей (освен че е безумно трудно конструктивно решение) ?
Каква е ползата от втория дисплей (това не е касов апарат!) ?
За какво ми е тъч-скрийн (това не POS!) ?

Изброените неща водят само до едно - оскъпяване на изделието с (горе-долу) 200% (и това е оптимистичната прогноза). На тия,на които много им харесва ще спомена бегло,че през 90-те години SGI имаха работни станции с безумно футуристичен дизайн (за времето си). Да не говорим,че бяха стрикно за професионална,а не за домашна употреба.
Аз лично не познавам много хора,които си ги купиха. И надали беше заради MIPS-овете и IRIX-a,които се ползваха по онова време - те се брояха за екстра.
Май беше заради цената. Сега не я помя вече,но беше горе-долу...тамън една торба пари (като казвам торба си представяйте body-bag...не сувенирна торбичка с надпис "Happy birth day").

@chavi : да ти кажа и по-силни хапове са ми давали - много ограничено ми действат на нервната система. В противопоказанията на всички пише,че на дебили не действат.

@anthony : /beer

...с което се изчерпват и моите "пет с'тинки" по въпроса с концептуалното творчесто.
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

VoodoRush написа:@chavi : да ти кажа и по-силни хапове са ми давали - много ограничено ми действат на нервната система. В противопоказанията на всички пише,че на дебили не действат.
Пичага си. Иначе:
VoodoRush написа:Каква е файдата от извит дисплей (освен че е безумно трудно конструктивно решение) ?
Единствено за това мога да говоря - файда има и тя е една - симулира се по-реалистично обемно(3Д) възприемане на картината от мозъка. Нещо повече - за дисплея от темата не знам истински ли е или наистина някой си прави бъзик, но Ейлиънуеър съвсем скоро ще пусне на пазара това:

http://www.engadget.com/2008/01/08/more ... p-display/
http://gizmodo.com/341413/alienware-cur ... her-planet

А Ейлиънуеър със сигурност не се занимава с безсмислени неща... Даже никак ;)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ясно е, че е фейк и, че е безумна идея. Само изглежда готино. SGI се купуваха доста. Аз лично съм продал в БГ поне няколко станции на Silicon Graphics за по около 130,000 долара едната. Lucas Films ползват само такива машини. Те са ориентирани само към професионална работа и преди време нямаха аналогично PC, което да ги конкурира.
@Chavi: Нали виждаш, че дисплеят на Alienware е DLP, а не LCD и е около метър дебел, като CRT монитор или телевизор. Много трудно ще направиш тази извивка с LCD :)
А и Alienware всъщност е DELL :) Което значи, че някой друг им го прави и го е разработил. Те само го продават с тяхното търговско име.
VoodoRush

Мнение от VoodoRush »

@chavi: Това за 3д-то и на мен ми мина през акъла,но смятам,че при такива малки размери е по-скоро декоративно.
Има ефект по-скоро при кино екран,чийто размери са стотици пъти по-големи.
Инак нямам нищо против добрия дизайн - не съм фен на теслата и длетото.
Просто...комбинацията (печелившата) според мен е дизайн+функционалност на приемлива цена.
А според мен ако тази идея се пусне в производство този баланс ще липсва - особено в ценово отношение.

@anthony : пич,не знам де бачкаш и с какво се занимаваш,ама благородно ти завиждам. Не заради комисионните от продажбите,а заради възможността да да продаваш читави неща.
Интересно ми е дали ILM още цъкат на подобни станции...
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Тогава бачках за други, сега работя за себе си и вече не продавам SGI, но пак се мъча в high-end класът. Предполагам, че ILM все още са им клиенти. SGI продължават да си правят сървъри и суперкомпютри. Сега нещо са се ориентирали към линукс предимно.
Публикувай отговор