относно картите за плащане в ebay и PayPal

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
svedim

относно картите за плащане в ebay и PayPal

Мнение от svedim »

Здравейте на всички,ще се опитам да помогна в покупките от ebaY и по-точно в плащането. Няма никакво значение вече за PayPal дали е кредитна или дебитна карта само трябва да знаете че не винаги системата ви пуска да платите дори и с потвърден акаунт.Аз лично направих доста(повече от 20) покупки без проблем с дебитна Visa карта на SG но когато си купих стока за 460$ системата ме отхвърли и не ми дава плащане.В картата имам сумата но проблема си остана.Звънях и в банката и ми казаха че проблема не е от там! Така че просто да го знаете ако ви се случи- аз си реших проблема с плащане от Англия от приятел а от мен парите на ръка!Регистрирах и карта(кредитна) на ОББ с голям лимит и също не се получи!И вече не рискувам.Явно не ни имат голямо доверие още:) Дано можах да помогна- Иначе съм горд притежател на IPHONE 8GB и му се кефя страхотно!!!
Mega P
Обратна връзка:

Re: относно картите за плащане в ebay и PayPal

Мнение от Mega P »

Ааа, колега, както се казва - туй ни мож да бъди...Аз миналата седмица си купих една джаджа за къмто 400 паунда - никаква грижа нито с ибей, нито с пей пол. Зависи в PayPal какви лимити си си сложил, но обикновено са за къмто 500 евра на ден.
Иначе за доверието -мда, още не ни вярват, нищо,че сме верифайнати.
iPhone 4G 32GB
iPhone 16GB 3.0+SENA black Genuine Leather case+Titan Phoenix steel skin
MacBook Pro
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

svedim, не прави опити да помогнеш за нещо, с което явно не си съвсем в час, защото резултата е по-голямо объркване за останалите. Не става с всяка дебитна карта, трябва да е Visa Electron с CVV номер и да не е от ОББ. За да ти отпаднат лимитите за максимален превод в PayPal трябва да потвърдиш картата през Expanded Use програмата, но това не елиминира дневени, седмични, месечни ограничения от банката за самата карта. Най-безпроблемни за момента за онлайн разплащания са картите на Първа Инвестиционна Банка и дебитната Visa Electron и кредитните Visa и MasterCard...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Аз нямам никави грижи с Американ Експрес от Пощенска банка и Мастър кард от ПИБ. С дебитна не съм пробвал досега. Имах ограничение до 200 долара преди да потвърдя картите, но сега и това е ок. Пазарувам боклуци като звяр :)
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Американ Експрес-а не ги обичат навсякъде където приемат онлайн плащания с кредитна карта, но като допълнителна карта върши чудесна работа. Просто таксите за продавача при плащане с AmEx са по-големи отколкото с другите кредитни карти и затова гледат да ги избягват, особено когато става дума за пазаруване на дребни и евтини "боклучета"... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Браво за хубавата тема - ето и моето питане

Отскоро съм в Ebay и вече успяха да ме метнат - в крайна сметка според указанията на други юзъри писах на продавача и отворих dispute в Ebay - учудващо дори за мен днес получих мейл,че продавача е направил full refund и case closed от Ebay в друг мейл.Влязох си в Paypal и действително имам refund,но не мога да го разтълкувам - пише че е върнал сумата,но в същото време е направена нова транзакция с която ми се взимат от сметката същата сума.В крайна сметка днес сутринта си проверих от банкомат картата и сумата не е добавена в сметката ми в SG.Прилагам screenshot от Paypal моля кажете това нормално ли е:

Изображение
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Нормално е, в банковата сметка ще ти се отрази транзакцията след няколко дни. Като би трябвало банката да ти удържи около половин процент от възстановената сума, такса за Refund...

Прегледай тук какво вече е писано по въпроса: http://paypal-bulgaria.com/
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Аз доколкото знам в България не можеш да получаваш пари през PayPal. Можеш само да плащаш. Ще трябва да се обадиш в банката или да пишеш на съпорта на PayPal. Я разкажи как те излъгаха? Искам да предупредя всички да внимават много. Аз получих мейл, който изглеждаше 100% истински от PayPal, с който ме уведомяваха, че съм направил някакво плащане за 55 долара. Долу имаше линк, с който да го провериш. Сравних го с истински мейл, който съм получавал от PayPal при реални плащания и изглеждаше 1:1. Когато кликнах на линка ми отвори страницата на PayPal и ми поиска да се логна в акаунта си. Пак изглеждаше 1:1 с оригинала. Аз обаче погледнах адресбарът и видях, че е paypal.com.212.xxx.xxx., което вече ме осъмни много. Разбира се, не се логнах, а препратих мейлът на PayPal. От там ми благодариха и ми казаха, че е phising. Та с 2 думи.. получите ли мейл, че сте платили нещо, не се връзвайте. Проверявайте внимателно нещата и не си пишете данните с лекомислие.
Аватар
izzy

Мнение от izzy »

Може да се получават пари от PayPal в БГ без проблем.
Относно фалшифите мейлове от PayPal, най-лесно се разпозанават ако започват с "Dear Customer".
Истинските мейлове винаги започват с вашето име.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Или с Dear Member. Трябва задължително да ви има името в мейлът.
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

izzy написа:Може да се получават пари от PayPal в БГ без проблем.
Би ли пояснил как?
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

След заявка ти се прехвърлят към кредитната/дебитната карта, срещу такса от 2 евро и няколо дни чакане.
Картата трябва задължително да е Visa или Visa Electron, не става с MasterCard засега.
За повече инфо -> Особености при тегленето на пари от PayPal акаунт
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
svedim

Мнение от svedim »

Извинявам се ако съм объркал някого както казва Bloody но при мен положението е точно това и го споделих! И не само при мен,изчетох доста форуми и доста хора имат същия проблем! Може би е от Българската банката, но при мен с SG не се получава.Картата ми е Visa Electron, има CW номер и е потвърдена от PayPal но за по-големи суми не работи и проблема не е в банката или лимита! Писах и на PayPal и отговора беше че от съображение за сигурност системата автоматично отхвърля някои транзакции! Повече обяснения не ми дадоха нито ми казаха как да разрешим проблема! Просто стандартното учтиво писмо което не ти помага много!
Аватар
izzy

Мнение от izzy »

Chavi написа:
izzy написа:Може да се получават пари от PayPal в БГ без проблем.
Би ли пояснил как?
Отваряш си акаунта, избираш Withdraw от менюто, след това "Withdraw funds to your card" от списъка който се появява. После пишеш сумата която искаш да теглиш, картата в която искаш да получиш парите (MasterCard не се поддържа) и накрая потвърждаваш. На мен ми отдържат $2.5 а не 2 евро.
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

Мерси, жалко че не се поддържа MC. :cry:
Публикувай отговор