хардуерно отключване

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
nikito
Обратна връзка:

Re: хардуерно отключване

Мнение от nikito »

Вие сами си преценете да ли да се подложите на тази интервенция.Аз за сега бих изчакал още :)Все някога ще излезе чакания unlock
Iphone 3G 8GB FW 3.1.3 ФЗ
doctavus

Мнение от doctavus »

Lo0o0oL т'ва клипче е на турски, забележете даденият номер на клипчето +90 ....също така и субтитрите са на турски хух xD
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

да това са турски специалисти,които имат нужните апарати... и сми виждате,че не е толкова страшно,а тука дали има някой не се знае....с обикновен поялниик едва ли ще стане както трябва...
Аватар
lian

Мнение от lian »

Неговорете глупости преди да сте видяли.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

uomoto написа:да това са турски специалисти,които имат нужните апарати... и сми виждате,че не е толкова страшно,а тука дали има някой не се знае....с обикновен поялниик едва ли ще стане както трябва...
Тука ги правят с нитачка и с елекрожен. Абе за вас Скайп няма ли та си пишете глупостите тука?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

аз не говоря глупости. разбирам турски и чувам в клипа какво приказват. уредите са специални не става просто с обикновен поялник.. отпоява се чипа и се програмира с EEPROM. за да се свали бейсбенда.. после се залепя чипа към апарата и се поставя на друг уред зада залепят чипа. . после се затваря телефона и се прави джейлбрейк.. и се унлоква с ултрасноу...
Последно промяна от uomoto на 02 Юни 2010, 21:27, променено общо 1 път.
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Добре, че беше ти ние нищо ни виждаме. Евала, че разбираш турски но тук има достатъчно компетентни майстори и с достатъчно техника нужна за тази операция. gorgior вече е посочил един надежден! Такаче айде стига глупости с обикновените поялници.
Последно промяна от toreo на 02 Юни 2010, 21:30, променено общо 1 път.
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

искаш да кажеш,че може с обикновен поялник ли?
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Мисля, че много ясно съм се изразил. Има достатъчно техника, не съм казал, че с обикновен поялник ще стане! Хайде стига спам в темата.
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

какъв програматор има. имали уред за инфрачервено запояване?
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Главни букви за теб няма ли? Нямам намерение да споря в темата!
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

axaxa.Че кой е тръгнал да спори? Мноо важно дали с главни дали с малки. Нали се разбираме.. ;)
Аватар
lian

Мнение от lian »

Споренето на Лични.Има правила и трябва да се спазват.

п.п Аз за хардуерно отключване ли ще чета или кой разбирал турси,поялници,ъгошлайф,бормашини,къртачи и т.н
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@uomoto Добре че ни орвори очите. Еле беше ти - та разбрахме за какво става дума. Евала ти брате. Ашк олсун!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
kucito

Мнение от kucito »

В момента съм в Англия, но подобна интервенция съм правил в България на лаптоп. Препрограмиране на BIOS чип и презапояване на чипсета B-) И то BIOS-a ми го прецаха от HP с някакъв ъпдейт. Гледам аз в сайта им update за моя BIOS и пускам го аз такъв и се кефа. Инсталатора ми казва, че след инсталация компютъра ще изгасне и ще остане на черен екран и да не се паникьосвам - било нормално..... Ама чакам аз 5 минути, 10 минути, 30 минути, и към 45-50 минути вече беше ясно, че издъхна..... и си викам край, са на части. Закарах го при точния човек, и отлепиха биос чипа и чипсета по същия начин за да препрограмират биос-а и защото можело да има студени спойки на чипсета и да прави проблеми.

Та относно технологията.... не е трудно ако имаш пистолет за топъл въздух, другата апаратура и софтуера. Идеята е, че не трябва да се пренагрее чипа, той издържа повече от колкото спойката, но трябва да се внимава за него и околните микро чипове, щото те горят лесно. Затова турчина слага лепенка която явно издържа на температурата около чипа и както забелязхте слойжи и покрива на екранировката върху съседната за да поема температура.

А относно цената, ще ви разкажа една поучителна история:

На някакъв си гъзар му се развалила яхтата и не ще да пали, а тя била яхта за милиони, огромна и адски скъпа. Тоя викал яко майстори, скъпо платени специалисти, там някви дето му продали яхтата и никой нищо не могъл да направи. Не пали и тва е. Накрая въпростият пич чул, че имало някъв дядка дето много разбирал от всякакви плавателни съдове и бил адски добър във всички свързано с кораби, лодки, яхти и тн. Та викнал го той и стареца вика, няма проблеми са ще го погледнем. Гледал там по двигателя, тръби, тва онова, още гледал и накрая фанал един чук и шибнал няква тръба с всичка сила, станал, отива върти ключа и яхтата пали. Ония нашия, изумен и много доволен вика, браво, никой не можа нищо да направи, ти я запали толкова бързо, какво ти дължа? - 10 000 долара. - Е как така, 10 000 долара за едното удряне с чука? - Виж сега мойто момче, ще ти го кажа така: 1 долар за удрянето с чука и 9 999 долара за знанието къде да ударя с чука.
Пича си ги е дал и няма кво да прави. Та тия 150- 200 лева за тази процедура са си нормални, това е нещо дето малко хора могат или се наемат да го правят и хората си взимат пари за лукса да го знаят и могат.

Аз наскоро имах случай с един MacBook. На един му се счупи екрана щото го изпусна, аз му викам, ще ти го сменя щото мога, ама ще ти струва 150 паунда. Нави се, ама вика че не може да ги даде наведнъж, затова му казах, дай са 75, като ти го дам готов още 75. Окей, ама като му направих всичко, поръчка на екрана, разглабяне, после сглабяне (мразя болтовете в мак-а !!! Всички са различни ) и той ми вика, хубаво ама аз видях, че екрана струва 60 паунда, а ти ми искаш 150? Ами да, проблем ли има? И той ми казва, ама на теб труда не ти струва толкова? Ами, че кой си ти да ми кажеш колко струва? Казах му следното: Добре, ако ти се струват много, разглабям го, слагам му спукания екран и ти връщам 75 паунда дето си ми дал досега, пък ти си намери кой да го оправя. На другия ден се върна с парите и си го взе доволен даже. B-)
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Това си е цяла дипломна работа! :))
kucito

Мнение от kucito »

Благодаря :) Просто съм запален по темата и обичам да се впускам в подробности :)
breal

Мнение от breal »

kucito написа:В момента съм в Англия, но подобна интервенция съм правил в България на лаптоп. Препрограмиране на BIOS чип и презапояване на чипсета B-) И то BIOS-a ми го прецаха от HP с някакъв ъпдейт. Гледам аз в сайта им update за моя BIOS и пускам го аз такъв и се кефа. Инсталатора ми казва, че след инсталация компютъра ще изгасне и ще остане на черен екран и да не се паникьосвам - било нормално..... Ама чакам аз 5 минути, 10 минути, 30 минути, и към 45-50 минути вече беше ясно, че издъхна..... и си викам край, са на части. Закарах го при точния човек, и отлепиха биос чипа и чипсета по същия начин за да препрограмират биос-а и защото можело да има студени спойки на чипсета и да прави проблеми.

Та относно технологията.... не е трудно ако имаш пистолет за топъл въздух, другата апаратура и софтуера. Идеята е, че не трябва да се пренагрее чипа, той издържа повече от колкото спойката, но трябва да се внимава за него и околните микро чипове, щото те горят лесно. Затова турчина слага лепенка която явно издържа на температурата около чипа и както забелязхте слойжи и покрива на екранировката върху съседната за да поема температура.

А относно цената, ще ви разкажа една поучителна история:

На някакъв си гъзар му се развалила яхтата и не ще да пали, а тя била яхта за милиони, огромна и адски скъпа. Тоя викал яко майстори, скъпо платени специалисти, там някви дето му продали яхтата и никой нищо не могъл да направи. Не пали и тва е. Накрая въпростият пич чул, че имало някъв дядка дето много разбирал от всякакви плавателни съдове и бил адски добър във всички свързано с кораби, лодки, яхти и тн. Та викнал го той и стареца вика, няма проблеми са ще го погледнем. Гледал там по двигателя, тръби, тва онова, още гледал и накрая фанал един чук и шибнал няква тръба с всичка сила, станал, отива върти ключа и яхтата пали. Ония нашия, изумен и много доволен вика, браво, никой не можа нищо да направи, ти я запали толкова бързо, какво ти дължа? - 10 000 долара. - Е как така, 10 000 долара за едното удряне с чука? - Виж сега мойто момче, ще ти го кажа така: 1 долар за удрянето с чука и 9 999 долара за знанието къде да ударя с чука.
Пича си ги е дал и няма кво да прави. Та тия 150- 200 лева за тази процедура са си нормални, това е нещо дето малко хора могат или се наемат да го правят и хората си взимат пари за лукса да го знаят и могат.

Аз наскоро имах случай с един MacBook. На един му се счупи екрана щото го изпусна, аз му викам, ще ти го сменя щото мога, ама ще ти струва 150 паунда. Нави се, ама вика че не може да ги даде наведнъж, затова му казах, дай са 75, като ти го дам готов още 75. Окей, ама като му направих всичко, поръчка на екрана, разглабяне, после сглабяне (мразя болтовете в мак-а !!! Всички са различни ) и той ми вика, хубаво ама аз видях, че екрана струва 60 паунда, а ти ми искаш 150? Ами да, проблем ли има? И той ми казва, ама на теб труда не ти струва толкова? Ами, че кой си ти да ми кажеш колко струва? Казах му следното: Добре, ако ти се струват много, разглабям го, слагам му спукания екран и ти връщам 75 паунда дето си ми дал досега, пък ти си намери кой да го оправя. На другия ден се върна с парите и си го взе доволен даже. B-)

Евала за готиното обяснение :) Хората в България знаят само колко струва, имам сервиз за компютри и ако ти кажа , ежедневно колко такива примери имаме просто не е истина ..... няма да обяснавам повече просто ми хареса как си го написал и най-трудното е че всеки си мисли че знае как става а пък вика бе що да не дам да ми го направат без пари и пробва ако стане .............. аман от такива!
Soze

Мнение от Soze »

най-трудното е че всеки си мисли че знае как става
Искрено ме развесели ! Изобщо щях да се учудя ако беше някои без сервиз . Лошото е че си мислите че сте незаменими . И може да слагаш цени как ви доиде и когато се появи някои които го прави същото на половин цена и се мръщите че ви подбивали цените . А най лошото е в случая е че си мислите че сте единствените които знаят някои работи . По принцип е кои за каквото е учил но има и хора които са учили и могат много работи и е лошо когато се вземаш на сериозно че си единствен . Ако нямаш идея повечето нормални хора как си изкарват парите не може да им държиш сметка как да си ги харчат . Но да видиш някои че няма алтернатива и да го изнудваш е малко балканска черта . Аз лично никога няма да се подам на подобен шантаж , или без телефон или с прецакан от мен лично телефон или ще си купя нов . Но няма да падна на ниво да ме шантажират . А то много сложно иначе пък примера със смяна на екран за лаптоп да отвиеш около 20 болчета да изкараш и вкараш няколко лентови връзки и да го събереш . Упражнение което без никога да го бях правил без видеота в тубата и подобни го направих от ряз на един compaq които го бях купил като нов 800 долара а за един екран и смяна ми искаха 350 ! Екрана доиде точно за 128 щ.д. на вратата пред нас от eBay.com и смяната му трая 40 минути . Някои работи не са толкова сложни както някои се опитват да ги изкарат .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
CR65

Мнение от CR65 »

Малко хора се наемат с ремонт на Айфон и за това се спекулира с цената .Примерно аз имах проблем с зареждането на един айфон ,дадох го на един мой познат и срещу 12 лв. отстрани проблема.Предлага ли са ми хардуеърно отключване на 3G за 50лв. но при условие че дам поне 7-8 апарата накуп,а за единични бройки около 100лв.Техника за който говоря е един от най добрите в тази сфера и не работи на дребно или със случайни клиенти.За мен е крайно несериозно и нагло ,да се искат 50лв. само за отваряне на телефона и оделно да се заплаща ремонта.В тая шибана държава,хората не се научиха че не се печели от надути цени а от оборот.
Trans penem mihi est
breal

Мнение от breal »

Soze написа:
най-трудното е че всеки си мисли че знае как става
Искрено ме развесели ! Изобщо щях да се учудя ако беше някои без сервиз . Лошото е че си мислите че сте незаменими . И може да слагаш цени как ви доиде и когато се появи някои които го прави същото на половин цена и се мръщите че ви подбивали цените . А най лошото е в случая е че си мислите че сте единствените които знаят някои работи . По принцип е кои за каквото е учил но има и хора които са учили и могат много работи и е лошо когато се вземаш на сериозно че си единствен . Ако нямаш идея повечето нормални хора как си изкарват парите не може да им държиш сметка как да си ги харчат . Но да видиш някои че няма алтернатива и да го изнудваш е малко балканска черта . Аз лично никога няма да се подам на подобен шантаж , или без телефон или с прецакан от мен лично телефон или ще си купя нов . Но няма да падна на ниво да ме шантажират . А то много сложно иначе пък примера със смяна на екран за лаптоп да отвиеш около 20 болчета да изкараш и вкараш няколко лентови връзки и да го събереш . Упражнение което без никога да го бях правил без видеота в тубата и подобни го направих от ряз на един compaq които го бях купил като нов 800 долара а за един екран и смяна ми искаха 350 ! Екрана доиде точно за 128 щ.д. на вратата пред нас от eBay.com и смяната му трая 40 минути . Някои работи не са толкова сложни както някои се опитват да ги изкарат .
Уважавам мнението ти и си прав за това но да нападаш без да познаваш хората..... И колкото до единия дисплей може би си на 100 един който не е прецакал матрицата или са му хартисали от 20 болчета 15 но няма да споря с тебе :)
666

Мнение от 666 »

Хич нямаше да губя време да му слагам стария екран. Направо ще го фрасна пред него и ще му го върна така.
nikito
Обратна връзка:

Мнение от nikito »

Мисля че темата трябва да се изтрие щот много почнаха спамовете,за такива работи кой какво е чупил и или ще чупи... на лични
Iphone 3G 8GB FW 3.1.3 ФЗ
Публикувай отговор