Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
Ползвай търсачката друг път точката е коментирана 1000000000 пъти и означава, че имаш покритие само под GPRS. Обикновенно имаш EDGE (пише E) ако си спрял 3G-то.
За да спреш интернета през мобилния оператор трябва или да си jailbreak-неш телефона (колкото и да те е страх) и да направиш описаното в темата, или да се обадиш в Глобул да ти го спрат (незнам дали ще се съгласят).
За да спреш интернета през мобилния оператор трябва или да си jailbreak-неш телефона (колкото и да те е страх) и да направиш описаното в темата, или да се обадиш в Глобул да ти го спрат (незнам дали ще се съгласят).
Глобул нямат едж мрежа...
В APN, user и pass, напиши "noedge" (заедно с кавичките
), рестартирай и няма нет. След всеки синк трябва да повтаряш процедурата, джейл не е нужен.
В APN, user и pass, напиши "noedge" (заедно с кавичките

"Мисля-значи съществувам"
@Alxx Може би си прав, че Глобул не предлагат EDGE. Знам че преди нямаха, но си спомням, че миналата година четох, че ще пускат. Даже пишеше, че пилотно вече са пуснали тогава в някои градове. Сега се поразрових е не видях убедително на сайта им да пише, че предлагат или не предлагат EDGE. На една от страниците им с въпроси за мобилния интернет пише, че предлагат GPRS, EDGE, UMTS, HSUPA или HSDPA във всички големи населени места и в голяма част от по-малките.
Така или иначе предложения от теб вариант лично на мен никак не ми допада като решение. Представям колко пъти бих забравил да го направя след синхронизация, и каква сметка ще платя после за невниманието си.
Така или иначе предложения от теб вариант лично на мен никак не ми допада като решение. Представям колко пъти бих забравил да го направя след синхронизация, и каква сметка ще платя после за невниманието си.

Когато нетът на глобул е активен - има кръгче или 3G, Е-то липсва 
Човека искаше вариант да го спре без джейл, а, аз за друг не се сещам...

Човека искаше вариант да го спре без джейл, а, аз за друг не се сещам...
"Мисля-значи съществувам"
Ами значи просто информацията на Alxx е стара и Глобул са пуснали EDGE-a.
При мен на Глобул си е кръгче (GPRS). Виж да не си слагал някоя тема или някакъв мод от Winterboard.
Не нищо не съм слагал. Даже нямам Winterboard. И при чист рестор съм забелязвал иконата... 

- TheSoldier
При мен се случиха така нещата. Бях си спрял интернета още в момента в който си взех Iphone-а... и нямах генериран трафик до сега. Снощи си пуснах MMS настройки и оператора пак ми гарантира, че ГПРС интернета ми е спрян и няма да отчита. До тук добре... днес след като направих Jailbrake (3GS 3.1.3) ми излезе въпросното "Е" и от тогава започна да ми отчита натрупани килобайти. Вече са доста... и 2 пъти звънях на МенТЕЛ и ми потвърдиха, че НЕ ми се трупа интернет трафик.. при тях пишело "0". Нужно ли е да инсталирам SBSettings при положение, че съм си спрял интернета от МенТЕЛ??? И нормално ли е преди Jalibrake-а да ми го няма това "Е", а след това да се появи??
iPhone 5 / iOS 7.0
А казаха ли ти, че при тях данните се обновяват на 24 часа?! Не им вярвай - щом пише на телефона - значи трупа.
- TheSoldier
И аз това си помислих... те винаги намират начин да те излъжат! Ще им звъня през час. Даже си записах в колко часа им звъннах и са ми гарантирали, че ми е спрян интернета... нали се записват разговорите...
iPhone 5 / iOS 7.0
Здравейте имам iphone 3g (3.0) Jeilbreak нат.Имамм инталирани sbs settings и bossprefs. Освен това, както е посочено в форума
Settings -->General-->Network-->3g Off
Mail,Contacts,Calendars-->Fetch New Data-->Pussh OFF;Fetch Manually.
Settings-->(Push) Notifications--> Off
Settings--> General--> Location Services--> Off
Settings--> General--> Usege--> Cellular Network Data
Send - 0 bytes
Received - 0 bytes
В sbs settings "DATA IP ADDRESS--> N/A ,като последно време почна да ми се появява и IP на Data IP addresa, Но в Cellular Network Data всичко си е 0-0. Проверявам си сметката постоянно расте, обадих се на оператор и ми казаха че е от мобилен интернет, казаха ми че не могат да спрят GPRS трафика към номера ми.Някой може ли да ми помогне как да огранича този интернет трафик при положение, че съм спрял EDGE и 3G с "sbs settings и bossprefs"
Settings--> General--> Usege--> Cellular Network Data
Send - 0 bytes
Received - 0 bytes
В sbs settings "DATA IP ADDRESS--> N/A ,като последно време почна да ми се появява и IP на Data IP addresa, Но в Cellular Network Data всичко си е 0-0. Проверявам си сметката постоянно расте, обадих се на оператор и ми казаха че е от мобилен интернет, казаха ми че не могат да спрят GPRS трафика към номера ми.Някой може ли да ми помогне как да огранича този интернет трафик при положение, че съм спрял EDGE и 3G с "sbs settings и bossprefs"
Здравейте имам 3g 16gb 3.1.2 7D11 с карта на глобул но телефона е фабричнпо заключен и е купуван от канада просто ползвам глобулска карта имах boss prefs но постоянно трупаше интернет трафик.След това инсталирах Sbsettings а не (data toggle) и съм спрял "Е-data" "Е-EDGE" също така съм спрял и
но продължава да ми трупа трафик.
на DATA IP ADDRESS 127.0.0.1
Опитах да инсталирам data toggle като преди това изтрих Sbsettings но не ми разреши да го направя Моля дайте някакви идеи какво да правя или да си спирам нета от оператора
Опитах да инсталирам data toggle като преди това изтрих Sbsettings но не ми разреши да го направя Моля дайте някакви идеи какво да правя или да си спирам нета от оператора
iphone 5s Silver 16GB iOS 10 ФО
Днеска от Глобул ни казаха че след версия 3.0 интернета на телефона не можел да се спре вярно ли е
Не!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Тогава защо след като съм направил всичко това:
Здравейте имам 3g 16gb 3.1.2 7D11 с карта на глобул но телефона е фабричнпо заключен и е купуван от канада просто ползвам глобулска карта имах boss prefs но постоянно трупаше интернет трафик.След това инсталирах Sbsettings а не (data toggle) и съм спрял "Е-data" "Е-EDGE" също така съм спрял и
Опитах да инсталирам data toggle като преди това изтрих Sbsettings но не ми разреши да го направя
Все още ми трупа трафик
Опитах да инсталирам data toggle като преди това изтрих Sbsettings но не ми разреши да го направя
Все още ми трупа трафик
И как ще инсталираш Toggle, като нямаш SBSettings?Опитах да инсталирам data toggle като преди това изтрих Sbsettings но не ми разреши да го направя
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Имам Sbsettings и като кажа да инсталира data toggle ми изкарва грешка
а когат изтрия Sbsettings пак не ми дава да инсталирам data toggle
а когат изтрия Sbsettings пак не ми дава да инсталирам data toggle
когато се пробвам да инсталирам data toggle прио наличието на Sbsettings ми излиза съобщение:note:the requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed.
Това е понеже вече си го има вградено.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Прочетох цялата тема и така и не разбрах как се спира GPRS -са ,освен през оператор и ако не е Глобул -(Глобул не могат или не искат да го спрат)!Аз съм на Глобул , та някой ще даде ли решение на "проблема"?
iPhone 2g ,8 gb , FW 3.1.2(7D11)
iPhone 2g ,8 gb , FW 3.1.2(7D11)
Последно промяна от qke на 04 Юни 2010, 21:42, променено общо 1 път.
iPhone 2G 8GB firmware 3.1.2 (7D11)
Следва ли стъпките от 1ва страница...на скрийншотовете
ясно е показано етап по етап?!
"Legio Patria Nostra"
Да, следвах ги!Имам Sb settings ... , но това спира само EDGE i 3G !housemd70 написа:Следва ли стъпките от 1ва страница...на скрийншотовете
В случая GPRS = EDGE 
Изключи EDGE и DATA oт SBsettings и си готов

**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
Абе "кръгчето" си остава и има трафик = по- висока сметка =SpLiT написа:В случая GPRS = EDGE