Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Публикувай отговор
intruder

Re: Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)

Мнение от intruder »

Имах предвид в официален сервиз. Иначе можеш да го занесеш тук при Сашо да го види - ама няма да ти важи никаква гаранция ( то и сега не ми е ясно каква гаранция имаш :) ).
jjaskata

Мнение от jjaskata »

Сигурен ли си, че телефона ми е с нов bootrom, в обяснението пише, че се гледат 4 и 5та цифра на серийния номер който е 88004X653NS (излиза 04), ако съм разбрал правилно то тогава трябва да е 4/та седмица...
intruder

Мнение от intruder »

Да сигурен съм - според серийния номер е произведен края на януари 2010г. (3-та цифра) А устройствата след 44 седмица 2009г. са с новия bootrom със сигурност.
jjaskata

Мнение от jjaskata »

да, ето какво излезе в Cydia: "This device has SHSHs on the file for iPhone OS 3.1.3"
merji

Мнение от merji »

Здравейте, имам един малак проблем с моя 3gs 3.1.2 :
Джейлнах го с blackra1n всичко стана ок но като го рестартирах ми се появи на екрана кабел с картина с надпис итунес . Прочетох в някой форум че трябвало да го отворя пак с blackra1n. Пробвах но нестава. ако някой може да ми помогне ште съмм му много благодарен
Аватар
gulag

Мнение от gulag »

моя проблем е следния, ъпдейтнах от сидия sbsettings и още 2 неща, които не запомних, поиска ребуут и след това гледам само ябълката и нищо друго, прочетох тази тема и започнах опитите за рестор на 3гс 16гб firm 3.1
направих всичко както е описано тук и ми дава, че телефона е not eligible...SHSH имам запазени в сидия за 3.1
някой може ли да помогне с идеи за решение на проблема ми? телефона е от USA и ако ъпдейтна до 3.1.3 няма да мога да го ползвам..
victor11

Мнение от victor11 »

Да разбираме ли, че си променил host файла според указанията, вкарал си телефона в DFU и посочваш оригинален фърмуер 3.1 за 3GS?
Аватар
gulag

Мнение от gulag »

да точно така, единственото, което може да е проблем сега като чета цялата тема пак е...че не знам дали е правен джейл на предна версия... така го купих телефона джейлнат с 3.1 ...може би проблема е, че не е правен джейл на предна версия и за това не става?
victor11

Мнение от victor11 »

E, нали твърдиш, че са ти запазени SHSH в Сидия? Ако не е правен джейлбрейк, значи не са.
Аватар
gulag

Мнение от gulag »

да запазени са, лично го направих и мина доста време преди да ми изпише, че ги има на файл, но го изписа...тегля фърм-а от линковете на intruder в подписа.. пробвам пак и пак и дава this device isnt eligible for the requested build
intruder

Мнение от intruder »

За кой фърмуер си запазил SHSH файловете, и кой се опитваш да ресторнеш? За да ти дава това съобщение или не са запазени файловете за фърмуера, който ресторваш или не си променил hosts файла.
Аватар
gulag

Мнение от gulag »

запазих ги за 3.1 и него се опитвам да ресторна...лошото е, че като опитах с ECID grabber и umbrella после ми дава, че ги няма запазени при saurik...а след като пуснах request в cydia мина доста време и накрая ми изписа, че имам сигнатурите на файл...но явно нещо не е както трябва и искам не искам ще се наложи да мина на 3.1.3 и да чакам unlock... като четох доста хора са имали същия проблем след ъпдейт от cydia, което е доста обезпокояващо за мен лично и следващите ъпдейти, които бих правил;)
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

здравейте,имам проблем с линкаовете на сваления firmware 3.1.2(7D11) стоят само като бели листчета и като дам shift+restore в айтунс нищо не излиза на прозореца нещо ми липсва на компа но незнам какво ?:-/ моля някой ако може да ми помогне с това!!!ДО КОЛКОТО ЗНАМ ТРЯБВА ДА ПРИЛИЧА НА ЗАРЧЕ Благодаря предварително !!!
victor11

Мнение от victor11 »

Промени разширението на изтегления файл на .ipsw
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

благодаря ти viktor11 но незнам как да го променя !!! Ако можеш да ми дадеш мако по-подробно обяснение за това ще ти бъда много благодарен!!!
Аватар
lian

Мнение от lian »

Влезни в Контрол панел>Опций за папките>Изглед>Скрий разширенията за известните типове файлове-Махни чекчето.И преименувай файла като премахнеш rar формата и оставиш само формата .ipsw
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

Най после се получи =)) ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ lian !!!!!!!!!
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

зарченцето излезе и сега ще разбера дали ще имам iphone 3gs или ще продължавам да си го ползвам като ipod защото не сaм сигорен дали съм запазил SHSH в Cydia докато беше с 3.1.2 и джейлбрейкнат с blackra1n
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

Мамка му нестава ,,The iPone could not be restored.This device isn't eligible for the requested build'' някаква идея какво точно означава това ? :(
intruder

Мнение от intruder »

Ами означава, че не си запазил SHSH сигнатурите за 3.1.2!
alianz
Обратна връзка:

Мнение от alianz »

Значи ще се чака !!!! Все пак благодаря L-)
Niko68

Мнение от Niko68 »

Изчетох цялата тема и горе-долу разбрах за какво става дума, но единственото нещо, което не ми стана ясно е: Как точно става запазването на SHSH хешовете през Cydia. Вчера си ресторнах телефона до FW 3.0 , джейлнах го и го отключих с RedSn0w, та затова искам да знам реда, по който се прави. Разбрах, че има някакъв линк в Cydia, но нещо не го намирам. Моля за вашата помощ. Благодаря предварително.
Soze

Мнение от Soze »

Изображение
А ти с 3GS ли си !!!
От една седмица ми излиза това но по принцип на мястото на надписа трябва да ти пиши до коя версия може да върнеш.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Niko68

Мнение от Niko68 »

Нямам нищо написано на страницата на Home Cydia. Затова искам да знам как става, и ако има вариант да ги запазя.

П.П. Телефона ми е: iPhone 3G, 8GB, FW 3.0(7A341), 04.26.08
Аватар
lian

Мнение от lian »

На 3G не може да се запазят SHSH.Това важи само за 3GS.
Публикувай отговор