Jailbreak iPhone2G/3G/3GS/iPod 3.1.2 с RedSn0w 0.9 Win/Mac

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
MadM@X

Jailbreak iPhone2G/3G/3GS/iPod 3.1.2 с RedSn0w 0.9 Win/Mac

Мнение от MadM@X »

източник - iclarified

За повече подробна информация четете тук: redsn0w 0.9.4

Притежателите на iPod директно да четат ръководството и да пропускат информацията за modem firmware (baseband) и отключване, тъй като нямат GSM модул. Ограниченията за thetered jailbreak са валидни и за новите модели iPod 2G/3G.

Ръководство: Отключване на iPhone 2G (04.05.04_G) чрез Bootneuter

Ръководство: Отключване на iPhone 3G/3GS с blacksn0w за fw 3.1 - 3.1.2 (05.11.07)

Алтернативен метод: Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1.X BlackRa1n (Win&Mac)

С какво новата версия на RedSn0w превъзхожда досегашния метод с blackra1n:

- позволява ползването на лични логото за стартиране както и показването на подробна информация при стартиране на устройството (verbose boot)
- инсталира Cydia, afc2 и хака за IPCC тетъринг (наличен след излизането на версия 0.9.3)

Негативи:

RedSn0w като blackra1n позволява само tethered jailbreak на новите устройства (тези, които са с iBoot-359.3.2). За тези jailbreak-нати устройства след рестартиране трябва наново да се пуска програма за да заредят нормално!!!! За стартиране на вече джейлнато устройство се пуска RedSn0w 0.9 и се избира “Just boot tethered right now”. Стартирането също може да стане и с blackra1n, като се избере "make it ra1n". За самото стартиране на устройството няма значение по какъв начин е направен jailbreak-а, и може да си изберете която и да е от двете програми.

ИНСТАЛИРАНЕ НА ВЕРСИИ 3.1.2

Препоръчително е да извършите това упътване на възможно по-нов настолен компютър или препоръчително лаптоп. Сменяйте портовете и компютрите и чак тогава се оплаквайте от проблеми. Оказа се че повечето проблеми идват от вашите компютри и омазаните ви операционни системи!

Преди да започнете спирайте всички останали програми които работят на вашите компютри! Все пак ще извършвате деликатни действия и не искате ВИЕ да сте причината да си прецакате телефоните!

Преди всичко - направете САМО И ЕДИНСТВЕНО БЕКЪП НА КОНTАКТИТЕ СИ! След инсталацията
настройте профила за телефона като нов !!!
и върнете САМО КОНТАКТИТЕ (синхронизирайте с адресната ви книга)! Всички други програми, игри и приложения се качват наново.
Това ръководство е във ваша услуга, а не вреда, затова моля четете внимателно, за да нямате главоболия!

Как да отключим достъпа до файловата система и активираме iPhone 2G/3G/3GS OS 3.1.2 чрез RedSn0w (Windows).

Това са инструкции как да отключите достъпа до файловата система и активирате 3.1.2 iPhone firmware с помощта на RedSn0w 0.9 за Windows.

Това упътване се използва за jailbreak на iPhone 3G/3GS преди да се разкодира с помощта на BlackSn0w.

Собствениците на фабрично заключени телефони Iphone 3G/3GS могат да използват този метод!!! След това е нужно да инсталират и BlackSn0w!!!

Трябва да сте сигурни, че имате инсталиран iTunes 9.0.2.25...

Първа стъпка
Направете папка на работния плот с името Pwnage

Изтеглете RedSn0w от горепосочените линкове и го поставете в папката Pwnage. Също така изтеглете в същата папка последната версия на софтуера 3.1.2 за вашия модел на iPhone от линковете горе.

Разархивирайте RedSn0w в папка Pwnagе.
Изображение

Втора стъпка
Свържете вашия iPhone към компютъра и стартирайте iTunes.

Изберете вашия iPhone от списъка в ляво. Сега задръжте "shift" и щракнете на бутона Restore. Restore е за предпочитане, понеже няма да заеме допълнително място от вашата памет.на iPhone.
Изображение

Намерете папката Pwnage на работния плот и изберете правилната версия на софтуера за вашия телефон (ipsw). Натиснете бутона Open за да продължите.
Изображение

Трета стъпка
След като завърши обновяването на версията на софтуера на вашия iPhone може да стартирате redsnw0w.exe от папката Pwnage.
Само за фабрично отключени 3G/3GS: След като iTunes успешно е направил Restore, освен да го изчакате да се активира през iTunes, влезте поне веднъж и в YouTube от вашия телефон, за да се активира и той.

Четвърта стъпка
След като се отвори RedSn0w натиснете бутона Browse
Изображение

Пета стъпка
Изберете файла с разширение ipsw, който поставихте по-рано в папката Pwnage и натиснете Open
Изображение

!!! ВАЖНО за собствениците на нови модели 3G/3GS произведени след 40та седмица с новия bootrom!!!

Redsnow ще ви попита даливашия модел на телефона е от новите (които след рестарт трябва наново да се пуснат примерно с blackra1n) или от старите произведени преди 40та седмица.
Много е важно да посочите коректно и правилно иначе ще се наложи да направите чист рестор в iTunes.

Yes - вие сте с новите модели
No - ако сте със старите произведени преди 40-44та седмица.

(Как да разберете коя седмица ви е произведено устройството - 4та и 5та цифра от серийния номер показват точно това.)

Изображение

Шеста стъпка
След като програмата провери файла натиснете бутона Next за да продължите.
Изображение

Седма стъпка
Проверете дали е избрана Cydia (и/или Icy) и натиснете бутона Next.
(За потребителите на iPhone 2G поставете отметка и на Unlock за активиране на телефона)
Ако вече имате направен джейл на вашето устройство изберете опцията "Already pwned".
Изображение

Само за iPhone 2G ако сте избрали Unlock
Ще ви бъдат поискани следните два файла, може да ги изтеглите от тук (или от линковете в началото на темата):
3.9BL и 4.6BL

Осма стъпка
Свържете първо телефона към компютъра и след това го спрете. След това натиснете бутона Next

Девета стъпка
RedSn0w сега ще ви дава насоки които да изпълните точно.
1. Свържете устройството към компютъра.
2. Задръжте двата бутона Power и Home натиснати докато екрана на RedSnow се промени и изчезнат инструкциите.
Изображение

Десета стъпка
Вашият телефон сега ще се рестартира.
Изображение

Стъпка единадесет
RedSn0w ще започне да качва новия модифициран RAM Disk.
Изображение

Ако екрана на телефона ви остане черен а на програмата продължи да изписва "waiting for reboot", изкарайте УСБ кабела и го поставете пак, без да спирате програмата или телефона. Така червения сняг ще засече коректно телефона.

Стъпка дванадесет
Като завърши ще излезе съобщение, че RedSn0w е свършил. Натиснете бутона Finish.
Когато се рестартира iPhone-а (за около 5 минути), той ще е джейлнат и активиран (за iPhone 2G и отключен) с инсталирана Cydia.
Изображение

Благодарности на http://www.iclarified.com

При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Инсталация нa приложения през iTunes - iPhone/iPod 2.0 - 3.1
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
marto808

Re: Jailbreak iPhone2G/3G/3GS/iPod 3.1.2 с RedSn0w 0.9 Win/Mac

Мнение от marto808 »

Аз пък мога да кажа , че за втори път правя рестор( първият беше преди 3 месеца ,тъкмо си бях зел телефона iphone 2g 8gb тогавамалко оплесках нещата) , но сега за 36 минути точно всичко стана и сега съм 3.1.3 unlock and jailbrake Q:)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Метода е алтернатива на blackra1n. Ако някой има проблеми с този метод да пробва другия. Въпрос на личен избор. :)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
risk512

Мнение от risk512 »

извинете някой може ли да даде firmware za ipod моля
Аватар
lian

Мнение от lian »

yuri_1

Мнение от yuri_1 »

въпрос : метода ще разкара ли всичко старо от телефона ? програми и тн... искам да го изчистя има много неща някой работят други не. искам да запаза само контакти и да почна на чисто да си качвам след това

мерси

edit метода работи пушка 30 мин всичко е ОК =))
dss

Мнение от dss »

Моля, ако някой знае как и каде се въвежда Unlock кода за отключване на мрежа на iPhone да пише. Дали се въвежда на самият iPhone или чрез iTunes?
Благодаря!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ако имаш такъв код за отключване на ГСМ мрежа се въвежда директно в телефона както набираш номер.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
dss

Мнение от dss »

И аз предполагам че се въвежда от телефона чрез клавиатурата за набиране на телефони, но вероятно има специален начин за това или преди/след кода се добавят определени символи?! Някой знае ли това?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

dss написа:И аз предполагам че се въвежда от телефона чрез клавиатурата за набиране на телефони, но вероятно има специален начин за това или преди/след кода се добавят определени символи?! Някой знае ли това?
Няма нищо специално, въвежда се кога и това е. Самия код съдържа всичко необхдимо като е генериран за модела спрямо мрежата и IMEI номера.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
dss

Мнение от dss »

И все пак мисля, след кода зелена слушалка ли се натиска или друго, за да се възприеме?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

dss написа:И все пак мисля, след кода зелена слушалка ли се натиска или друго, за да се възприеме?
Защо питаш постоянно едно и също? Кода автоматично се възприема от телефона ако е верен без да натискаш каквото и да е. Същото е като да въведеш код *#06# за да ти покаже IMEI номера.

Темата в която пишеш няма нищо общо с отключване на телефони с генериран код от оператора!
Още повече че iPhone не се отключва така понеже информацията дали всеки телефон е заключен или не се съдържа единствено в сървърите на Епъл и след всеки рестор се заключва или не в зависимост единствено от информацията там!

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
dss

Мнение от dss »

ОК, Благодаря за информацията. Беше полезна за мен.
le6per

Мнение от le6per »

версията на фърмуеъра на модема ми е 04.04.05_G на телефон 2Г

понеже виждам че тук е посочена 04.05.04_G въпросът ми е дали ще има проблем ако го ъпдейтна така

предварително благодаря
victor11

Мнение от victor11 »

@le6per: Действай по тази тема:
Как да преминем от fw1.1.3(4) на fw3.1.x iPhone 2G (Update).
doctavus

Мнение от doctavus »

След като е изпробвана и тази версия препоръчвате ли ми да си ъпдейтвам телефоните?
Струва ли си да ъпдейтна 2Г 8ГБ с 3.0(7А341) и ако - да, до 3.1.2 или до 3.1.3 би било по правилно да го ъпдейтна?

2ри телефон:
Струва ли си да ъпдейтна 3Г 16ГБ с 3.1.2 до 3.1.3 или няма нужда да си играя с него напразно?
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ doctavus

Въпрос 1 - струва си без значение до коя версия - 3.1.2 или 3.1.3
Въпрос 2 - Не си струва ( Ако е заключен няма да можеш да го от ключиш). Няма кой знае каква разлика.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
doctavus

Мнение от doctavus »

Gorgior благодаря за отговорите ;) мисля че вече от 10 дена някъде насам съм с 3.1.2 на 2Г и мога да кажа, че разлика огромна ;)
Но кофти.... нещо линковете за редсноу не работят при мене, освен този в dox.bg , а там честно казано немога да го намеря редсноу.... би ли някой качил някъде другаде редсноу за да мога да си Jailbreak 3G-то... между другото е фабрично отключен и не мисля, че ще имам после грижи ;) ако се бъркам ме поправете ;)
intruder

Мнение от intruder »

Линковете са оправени. А в dox.bg Redsn0w си го има и е ОК. С 3G-то няма да имаш проглем.
Ledg

Мнение от Ledg »

Еми аз направих всички стъпки, както е написано и накрая Cydia я няма..
doctavus

Мнение от doctavus »

Проблем: Един приятел ми донесе краден Iphone 3G. Не е отключен, не джейлнат, но като го свържа iTunes ми изписва
" iTunes could not connect to the iPhone " iPhone" because it is locked with a passcode. You must enter your passcode on the iPhone before it can be used with iTunes.

Немога да го вкарам и в DFU mode.... някакви препоръки какво да направя с този телефон? xD
imanev

Мнение от imanev »

Привет,
телефона е 3G s FW 02.30.03 версията на софтуера е 2.2.1. Не знам дали е фабрично отключен или не. В момента с телефона може да се говори, но не може да се инсталират app, т.к. казва, че тел е със стара версия на софтуера. Не може да се блокира ползването на интернет от мобилната карта.
Какво да направя за да мо повиша версията до 3.1.3 или до 3.1.2?
Естествено да може да се ползва отново като телефон.
Оръжието на слабия е оплакването!
intruder

Мнение от intruder »

@doctavus - Във форума имаше няколко подобни случая с крадени телефони. Имай предвид, че тук не толерираме и не помагаме в подобни случаи. Ако можеш да докажеш, че телефона не е краден (ако имаш някакъв документ за него) пиши ми на ЛС и ще ти кажа какво да направиш.

@imanev - Направи стъпките описани в темата.
doctavus

Мнение от doctavus »

Intruder, понеже човекът, който ми го донесе казва, че го е взел на втора ръка и факта, че е заключен някак по невиждан от мен начин ме довежда до мисълта, че е краден. Не ми е казвал, че е краден, но честно казано в Брюксел крадени телефони се продават насам натам много често и ето защо мисля, че е "джаросан". Нямам никакви документи ...Ако е наистина краден, носи ли някаква опасност между другото?
intruder

Мнение от intruder »

Носи опасност един хубав ден да те потърси полицията и да се окажеш замесен в кражба и разпространение на крадени вещи. Стига вече спам в темата - отговорил съм ти на ЛС.
Публикувай отговор