Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
-
Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
неможело да се изкл. GPRS на Iphone, говорих с оператор на Globul и ми казаха че дори и да промена APN адреса, те го прихващали автоматично, този вариянт който сте дали за sbsettings дето забранява data ще ми свърши ли работа?
-
Да, но като се опитам да изтегля от sbsettings -> Data toggle, след като дам бутона install ми казва:
Note:
The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that
cannot be automatically found or fixed.
и не ми излиза горе бутона confirm за да инстралирам приложението... на какво се дължи това?
Note:
The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that
cannot be automatically found or fixed.
и не ми излиза горе бутона confirm за да инстралирам приложението... на какво се дължи това?
Преинсталирай SBSettings и ако не се оправи преинсталирай Activator и Mobile Substrate.
-
Ами аз Activator и Mobile Substrate дори не съм ги инсталирал?! трябват ми така ли? а освен тях друго още трябва ли ми?
Ами не, но ти не е трябвало да ги инсталираш отдалено - те трябва да се иснталират като си избрал SBSettings. Най-добре преинсталирай SBSettings и вниж дали няма да ти се иснталират наново.
-
ами уж е инсталирано всичко, поне така ми показва, но въпреки това горе като плънзна с пръст не ми излиза падащо меню... а това data toggle продължава да ми изписва некво note: .... данеби гледам имат инсталиран springboard аз тва мисля че го нямам...
От версия 3.0.6 на Sbsettings насам Data Toggle е вградено в sbsettingstoggles. Инсталирате Sbsettings и sbsettingstoggles. изключвате от Sbsettings - Data и EDGE и сте си спряли мобилния интернет. Спирането от оператор е малко "тегаво", дори невъзможно при някои оператори. Като допълнение, когато е спрян мобилния интернет от оператора телефона почва да "топи" батерията 
П.П: и още едно нещо - някой ден ви трябва незабавно интернет (примерно жизнено важен мейл), ама няма PC по ръка, няма WiFi... 1Mb трафик през GPRS на Globul е точно 1лв.

П.П: и още едно нещо - някой ден ви трябва незабавно интернет (примерно жизнено важен мейл), ама няма PC по ръка, няма WiFi... 1Mb трафик през GPRS на Globul е точно 1лв.

**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
Освен това, което е посочил gorgior:crossroadsnillusions написа:Здравейте,
Имам Iphone 3GS 16гб 3.1.3 от Глобул отскоро.
Този модел доколкото знам няма джейлбрейк. Има ли "легален" стандартен начин да си спра ГПРС трафика?
Досега съм спрял Push Notifications ot Mail Settings, спрял съм и 3Г-то, но Cellular Network Data се качва.
Някой да има идея как мога да го избегна?
Благодаря предварително за отговора.
Settings -->General-->Network-->3g Off
4. Пак отивате на Settings-->Mail,Contacts,Calendars-->Fetch New Data-->Pussh OFF;Fetch Manually.
5. Settings-->(Push) Notifications--> Off
Забележка: Ако нямате (Push) Notifications в менюто инсталираите си някоя програма подържаща Push и то ще ви излезе.Има безплтни такива в апп стора.
Отиваш и на Settings--> General--> Location Services--> Off
A я си представи, че тъкмо напишеш съобщението и ти се взриви телефона и не успееш да го изпратиш. Така че е добре да си купите и един-два резервни телефона.SpLiT написа: П.П: и още едно нещо - някой ден ви трябва незабавно интернет (примерно жизнено важен мейл), ама няма PC по ръка, няма WiFi... 1Mb трафик през GPRS на Globul е точно 1лв.

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Мисля, че не съм се подигравал, нито съм спамил! Нито тук, нито в другия форум! Гледам да помогна, тъй като и аз съм нов и съм се борил с това да си спра GPRS директно от оператора (неуспешно), но понеже се рових много из форумите и прочетох, че хаби батерията... а и нали ужким това е телефон за интернет... веднъж ще потрябва и ГРЕДА, той спрян от оператора 
Gorgior изглежда на теб не ти се е случвало в ежедневието, но това не означава че на други няма да им потрябва. Не се заяждам, нито искам да влизам в пререкание, просто ми стана странно, след като съм чел не малко интелигентни и полезни постове от теб, точно ти да си правиш по този начин бъзик.
Съжалявам, ако съм нарушил правилата на форума и за спама, който пиша в момента.
Поздрави

Gorgior изглежда на теб не ти се е случвало в ежедневието, но това не означава че на други няма да им потрябва. Не се заяждам, нито искам да влизам в пререкание, просто ми стана странно, след като съм чел не малко интелигентни и полезни постове от теб, точно ти да си правиш по този начин бъзик.
Съжалявам, ако съм нарушил правилата на форума и за спама, който пиша в момента.
Поздрави
**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
@ SpLiT Най-малкото което съм искал е да те засегна или обидя. Повярвай ми.
Все пак темата е " Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone", а не "Защо не трябва да си спираме интернета от оператора". Аз също съм против спирането на мобилния интернет от оператора, горе-долу по същата причина, което ти си изтъкнал. Но това се отнася за хора, които използват нета ежедневно и за тях тази тема не е от значение.
За потребителите на тази тема, най-жизнено важното което може да им се случи е да разберат, че има нова игра или рингтон и да нямат безжичен достъп до интернет. Ужас!
Не се сърди, аз просто се пошегувах.
Поздрави!

Все пак темата е " Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone", а не "Защо не трябва да си спираме интернета от оператора". Аз също съм против спирането на мобилния интернет от оператора, горе-долу по същата причина, което ти си изтъкнал. Но това се отнася за хора, които използват нета ежедневно и за тях тази тема не е от значение.
За потребителите на тази тема, най-жизнено важното което може да им се случи е да разберат, че има нова игра или рингтон и да нямат безжичен достъп до интернет. Ужас!
Не се сърди, аз просто се пошегувах.

Поздрави!

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Момчета помагайте на поредната дама,
опитвам се да направя описаното на стр.4, но cydiа изписва накратко "cache failure" и нищо не се получава.
С 2g 3.0.1 съм. Имам проблем със сметката и трябва да спра мобилния веднага по възможност.
P.S. някак оправих проблема, но сега като отида на инстал за data toggle Пише: "The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed."
опитвам се да направя описаното на стр.4, но cydiа изписва накратко "cache failure" и нищо не се получава.
С 2g 3.0.1 съм. Имам проблем със сметката и трябва да спра мобилния веднага по възможност.

P.S. някак оправих проблема, но сега като отида на инстал за data toggle Пише: "The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed."

някой ще помогне ли 

Обновила ли си всичко в Cydia? Когато я пуснеш не ти ли излиза едно екранче, където пише Upgrade/Ignore, или да имаш номерче на табчето Changes? Ако не си обнови всичко и опитай пак.
Здравей,
не излиза прозорче. Когато я пусна излиза нормално, но опитам ли се да сложа дата тогъл изписва това, което описах в горния пост
Имам инсталиран Bossprefs, ако това е от значение.. но досега явно не си е вършил работата.
не излиза прозорче. Когато я пусна излиза нормално, но опитам ли се да сложа дата тогъл изписва това, което описах в горния пост

Сега виждам, че в по-горен пост е обяснено, че е вградено в Sbsettings. Не знам какво стана, но сега като отида на sbsettings addons и вече няма data toggle, а само е отбелязано, че имам sbsettingstoggles.. а преди имаше data..както и да е.
Може ли някой само да уточни като отида в BossPrefs какво точно трябва да е включено и изключено от selected i ignored toggles, както и в toggles?
Благодаря
Може ли някой само да уточни като отида в BossPrefs какво точно трябва да е включено и изключено от selected i ignored toggles, както и в toggles?
Благодаря

Махни BossPrefs и си инсталирай SBSettings от Cydia (само SBSettings). Виж след това в SbSettings дали имаш иконите Edge и Data.
Така..резултата е следния: махнах BossPrefs, и се опитах да сложа това което казваш, но не го намирам никъде 

В Cydia отиваш на Search и пишеш SBSettings избираш приложението където пише само SBSettings (на картинката 2-то приложение).

Да изключи и Data.
Благодаря
Ако не помогне пак ще пиша.
П.С. Вярно ли е да проверявам в general->usage > cellular network data ?

П.С. Вярно ли е да проверявам в general->usage > cellular network data ?
Здравейте имам Iphone 3gs 16GB 3.1.2 Black от Глобул.Искам да имам интернет само от wifi и съм спрял сичко от network и там тея location services и пробвам в сафари и имам нет и горе има една точка
кво означава тя и как да я махна и да съм само с wifi и когато нямам да ползвам 3G-то.
кво означава тя и как да я махна и да съм само с wifi и когато нямам да ползвам 3G-то.
Последно промяна от N1k0lA на 14 Окт 2010, 00:37, променено общо 1 път.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3