До всички закупили или притежаващи iPhone от О2 ( Uk )

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
parlla

Re: До всички закупили или пртитежаваши Iphone от О2 ( Uk )

Мнение от parlla »

Каквото и да пробвате първо си провете телефоните от UK и USA тук: checkmend.com аз си проверявам винаги, има такса но мисля че е разумна. Мисля че става и за други държави
Ето репорта за последният ми iPhone за да видите каква информация дава.

Manufacturer: Apple
Model: iPhone 3G S - A1303 (AI0808)
Item type: Mobile Phone
Checks Performed Explanation
Ever blocked US CheckMEND has no record of this item being blocked by any US network.
Ever blocked UK This item has been blocked during its lifetime by one or more UK network(s).
Ever blocked Rest Of World CheckMEND has no record of this item being blocked by any Rest Of World network.
IMEI Currently blocked This item is currently blocked on one or more networks. It may still work on some networks.
Stolen Not reported stolen to CheckMEND.
Lost Not reported lost to CheckMEND.
Insurance claims No insurance claim reported to CheckMEND.
Possible counterfeit No counterfeit usage reported to CheckMEND.
Possible clone No clone usage reported to CheckMEND.
Owners No ownership details recorded on Immobilise.com for this item.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Вчера успешно отключихме и този на жена ми!
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
akademika

Мнение от akademika »

и всъщност така и не ми стана ясно какво трябва да направя,за да си отключа тела
Bretkata

Мнение от Bretkata »

Добре де в крайна сметка трябва ли телефона да е с карта на О2 или не? Моя случай е такъв: Брат ми си има договор към О2 в Англия и при всяко преподписване си му дават нов телефон. В случая iPhone 3GS-a долетя до България за мен. Ако брат ми попълни този формуляр в техния сайт, а телефона си е тук и съответно няма как да е с неговата карта - ще стане ли? Другото което е телефона в момента не може да се включи защото имах удоволствието да се прецакам с FW 3.1.3.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Aз съм убеден, че ще стане. Трябва само да си даде неговият номер с който е подписъл договора и след две седмици ще имаш използваем телефон :)
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Bretkata

Мнение от Bretkata »

Доколкото разбирам от написаното в сайта на О2, те ти пращат СМС само за да те известят, че е отключен иначе изобщо не ти трябва да е с тази карта. И все пак ще кажа резултата след 14 дни :) дано е положителен...
ALEXD

Мнение от ALEXD »

И аз така мисля. Стискам палци. Пиши после.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Bretkata

Мнение от Bretkata »

Съжалявам за забавянето на резултата. Е... истината е, че от О2 явно ги интересува просто да си изпълниш договора, независимо дали си ползваш ти iPhone-a или някой друг ти го ползва в България. Резултата е положителен и наистина на 14-я ден телефона ми се отключи. Вързах го към iTunes и видях големия надпис: "CONGRATULATIONS".Сега си имам Фабрично Отключен телефон. И все пак нямам търпение да излезе Jailbreak за 3.1.3 защото Сидия липсва :)
stil33

Мнение от stil33 »

И моят IPhone 3G, 8GB, ФЗ е от Англия и е бил с договор на O2, но вече е изтекъл. Има ли възможност да се отключи или не?
Bretkata

Мнение от Bretkata »

stil33 написа:И моят IPhone 3G, 8GB, ФЗ е от Англия и е бил с договор на O2, но вече е изтекъл. Има ли възможност да се отключи или не?
За съжаление не мога да ти отговоря на този въпрос. Жената на брат ми си го отключи след като й изтече договора, но си беше в Англия и отиде до офис на О2, където да представи документ, че предишния договор си е бил на нейно име.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Е супер радвам се че помогнах поне на един човек да си отключи машината. :)
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Bretkata

Мнение от Bretkata »

ALEXD написа:Е супер радвам се че помогнах поне на един човек да си отключи машината. :)
Да, искрено благодаря за което. :)
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Здравейте.

Значи, реших да пратя e-mail на Customer Service O2(Англия).

Накратко( и нашироко):
Обясних им че в момента не съм в Англия и ги попитах дали има някакъв шанс да ми отключът телефона, като споменах, че имам карта на ваучер закупена отделно от телефона.
Като отговор ми поискаха IMEI номера на телефона.
Аз го пратих, след което ми казаха, че трябва предоставя следната информация:

- Pay & Go mobile number
- current calltime balance (by dialling *#10# free from your phone)
- name of Bolt On/ tariff that is active on your account (if any)
- SIM Serial Number of the SIM card (starts with 89441100 and can be
found on the back of the SIM card)
- two frequently dialled numbers
- last Top-Up details
- IMEI number of your iPhone (this can be found on backside of your
iPhone below the battery or by dialling *#06# free from your iPhone).

След като заредих картата с 20 паунда (благодарение на един приятел), направих 2 кратки разговора и предоставих исканата информация.
Днес получих e-mail, че можели да ми отлючът телефона, но неможели да засекът IMEI номера на телефона в тяхната мрежа и за да можели да го засекът, трябвало да направя разговор.
Аз следователно отново направих разговор (този път по-дълъг), реших да си пратя 1 sms (който неможах да получа) и пак им пратих e-mail в който ги попитах дали немогат да го засекът, понеже не съм в Англия.

В момента чакам отговор, та реших помеждудругото да попитам и съфорумниците.

Дали, според вас, проблема е в това, че съм на roaming с картата на О2 в българия и затова да немогат да засекът телефона или нещо не правя както трябва?

Като информация мога да кажа, че телефона съм го ресторнал до 3.1.2, активиран е с картата на О2, и седи от 4-5 дена с нея. Не съм го jailbreak-вал, провел съм вече 3 разговора през него(1 към англия, 2 към българия).
Ако някой има някакви идеи, нега да сподели.

Благодаря предварително.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
valentin_karov

Мнение от valentin_karov »

Понеже си в роуминг имформацията от оператора чиято мрежа ползваш в момента ще и отнеме повече време да отиде до O2, но предполагам до няколко дни вече ще могат да ти дадът отговор.
Bretkata

Мнение от Bretkata »

Това явно е съществена разлика с картата на договор. Моя телефон беше само активиран с карта на един приятел, но не ми се е налагало да провеждам разговори или каквото и да било друго и го оставих да седи без карта през 14-те дни. Брат ми само ми се обади да ми каже, че е получил смс, че е отключен и че трябва да си вържа телефона към iTunes. Сложих си М-телската карта, вързах го към компа и видях поздравителния надпис. Явно обаче като става въпрос за карта с ваучери нещата се променят коренно. Успех и дано по-скоро успееш да го отключиш.
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Значи като цяло, от първия опит, ми казаха, че разговорите трябвало да се направят от Англия.
Пробвах втори път, след 3 дена получих SMS, че неможели да го отключат.
Вчера пак си попълних молбата, обаче днеска ми омръзна да го чакам, и си го jail-нах и отключих с blacksn0w.

Ако намеря някой познат дето ще ходи до Англия за малко, ще му го дам да се обади 2-3 пъти от там и да се приключва ...

Иначе телефона седя 6 дена с картата на о2, ама вече до такава степен съм привикнал с него, че не ми се чакаше повече.

Относно картите на договор, там гледат дали телефона и договора са на твое име, и си готов. Явно нещо много се дърпат с тия ваучери.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
bozhkov

ОТКЛЮЧВАНЕ НА IPHONE ЛОКНАТ КЪМ О2

Мнение от bozhkov »

Здравейте!

Някой може ли да ми обясни как точно става отключването? Основните неща са ми ясни - прочетох от сайта.
В някои форум прочетох, че не е нужно iphone-ът да е в Англия свързан с О2 карта към тяхната мрежа. Достатъчно е само някой в Англия да вкара 15 паунда в карта на О2, да направи няколко разговора с нея и след това да се попълни формулярът в сайта на О2 с данните на сим картата и ИМЕИ на iphone-a.
Другият вариант е някой да изпрати заредена карта на О2 и тук в България чрез активиран роуминг да се направи това.

Някой, ако е пробвал, моля, споделете!

Мерси!
Bretkata

Мнение от Bretkata »

Аз лично имам опит само с карта на договор и за този вариант не беше необходимо айфона да бъде включен. Моя си седеше без карта докато не ми се обади брат ми да ми каже, че е получил смс, че телефона е отключен.
Отключихме още един телефон,който беше пак на договор, но за него направо се обадихме на оператор на О2 и без да попълваме нищо в интернет. Така даже стана само за 3-4 дни, така че ако имате възможност наберете оператора и се разберете с него така поне ще ви се отговори на всички въпроси от компетентен човек.

Дано стане, явно наистина за ваучерите се дърпат много.
Успех с отключването... :)
Kristoff

Мнение от Kristoff »

Аз също съм с телефон от O2, но нямам представа дали е взиман с договор или с предплатена карта. Имам приятели в UK, които могат да ми съдействат стига да знам какво да направя, което в момента не знам :))
 iPhone 3GS 16GB Black / Custom PT4.0.1 FW4.0
 MacBook Pro 13" / 2.26GHz / 2GB RAM / 160GB HDD + 500GB LaCie External HDD
georgekodinov
Обратна връзка:

Мнение от georgekodinov »

Значи аз не съм с О2, но съм минал през процеса на отключване с Глобул и мога да ви дам малко информация надявам се.
При мен поне стана по следния начин :
1. стиснахме си ръцете с глобул
2. изчаках известно време (3-4 дена за да съм по-точен)
3. Като го включих в айтюнс *тогава* ми каза че е фабрично отключен и че трябва да restore-на софтуера.

Значи явно процеса е с писма от оператора до apple и след това apple го маркира по някакъв начин, така че като се вържеш с itunes телефона се пре-настройва във фабрично отключен.
intruder

Мнение от intruder »

@georgekodinov - Похвално е желанието да помогнеш, но както сам си казал това, което си написал няма нищо общо с темата. В допълнение описаните от теб стъпки ги има поне 2-3 пъти писани във форума. :)
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

georgekodinov,

Как така ти го отключиха от GloBul?
До сега не съм чувал GloBul да отключват телефони.
intruder

Мнение от intruder »

Мисля че достатъчно ясно го е написал - в Глобул попълва молба, на база на която те пращат e-mail на Apple. Apple като обработят писмото на Глобул (след 2-3 дена) отключват телефона когато той се свърже с iTunes.
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

Въпроса тук е как да накараш Глобул да пратят мейл на Епъл преди да ти е изтекъл договора.
intruder

Мнение от intruder »

Няма как да стане преди да е изтекъл договора. Трябва да се прекрати договора и да си платиш неустойките.
Публикувай отговор