(Пре)инсталиране на Cydia

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Niko68

Re: (Пре)инсталиране на Cydia

Мнение от Niko68 »

А как точно става преинсталирането на Winterboard?Ще ти бъда благодарен ако го обясниш малко по-простичко.Благодаря предварително.Поздрави.
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Cydia/Manage/Packages/Winterboard/Modify/Reinstall
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Niko68

Мнение от Niko68 »

Благодаря за бързия отговор,но когато цъкна на Reinstal,ми излиза същата грешка.Но пък сега като стартирам Cydia не ми излиза никаква грешка.Вече не мога да разбера какво става.Ако имаш други идеи,моля сподели ги.Благодаря предварително.Поздрави.
victor11

Мнение от victor11 »

Ами щом вече не ти дава грешки, няма какво да оправяш.
Niko68

Мнение от Niko68 »

Вчера стартирах два пъти Cydia и не ми излезна никаква грешка с отварянето на Home Page Cydia.Нататъка продължава да излиза.Днес пробвах да я стартирам пак и ми излезе същата грешка.Ако можете да ми обясните по-подробно как и от къде се влиза в тези директории за премахване и преинсталиране на Cydia ще ми помогнете много.Това нещо Open SSH Access трябва ли да бъде инсталирано за да се преинсталира Cydia или не е необходимо.Сигурно задавам глупави въпроси,но не съм наясно как стават тези работи.Благодаря и поздрави.
Niko68

Мнение от Niko68 »

Благодаря за ръководството,но проблема е в това,че заради грешката,която ми излиза,не ме пуска да инсталирам Open SSH Access,следователно немога да преинсталирам Cydia.Та имам друг въпрос: Мога ли да възстановя тела в състоянието,в което съм го купил и след това да му направя нов Джейлбрейк или това е невъзможно,защото невиждам друга алтернатива да го оправя.Благодаря и Поздрави.
flourish

Мнение от flourish »

На мене проблемът е друг със сидията, дано някой ми помогне. Като страртирам сидия и натисна върху нещо дали ще е Manage или нещо друго не ми го отваря вднага, а след известно време. Преди да го отвори все едно нищо не съм натиснал, не се и маркира. Понякога даже като стартирам сидия ме изхвърля 3-4 секунди след стартирането. Преди не беше така.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ flourish и при мен е така . След време ще се оправи.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
flourish

Мнение от flourish »

Ок, Мерси дано да е така. Ако някой знае нещо повече по въпроса може да сподели. :)
Soze

Мнение от Soze »

Да ви споделя и аз как си преинсталирах сидия . След инсталация на едно приложение от сидия сидия отказа да се стартира !!! Три секунди и излиза , рестарти и подобни и нищо , даже изчезнаха от иконата и ъпдеитите които трябваше да правя но ме беше страх . Не ме свърташе защо не ще да се стартира макар и да не ми трябваше за момента . От там имах инсталиран Rock на iPod споделих му нета от iPhone влязох в сидия и му дадох преинстал . От там през тази тема viewtopic.php?f=17&t=18418&hilit=cydia
си запазих deb фаила на rock . През блутут го прехвърлих на iPhone инсталирах го през ifile . Стартирах rock на
телефона и от там си преинсталирах сидия . После пак се върнах на iPod че на него все експериментирам преди да кача програма на iPhone от сидия дадох му преинстал на сидия и си запазих и deb фаила на инсталатора на сидия за всеки случаи и него .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Rampage88

Мнение от Rampage88 »

Имам проблем, скоро си купих Iphone 3G от Globul, мисля Че успях да го jailbreak-на, но пак не мога да си качван никакви apps освен ако не са от официалния сайт, четох за Cydia но така и не разбрах какжо точно е това и как да го кача на телефона, също така искам да си спра интернета на телефона (Edge) за да мога да ползвам само Wi-fi, защото си мисля че вапреки че сам го сварзал кам Wi-fi мрежа пак ми ползва от интернета които минава през Globul и не знам какво да права, малко сам индианец, за пръв пак се занимавам с такав телефон, ако мойе някой да ми обясни какжо да правя по вазможно най-простия начин ще съм му много благодарен.
Аватар
lian

Мнение от lian »

Напиши повече информация за телефона ако мойе.
Rampage88

Мнение от Rampage88 »

Телефона е Iphone 3G 8Gb, firmware e 3.1.3, нз какво друго да напиша, ако се сетиш нещо кажи
Аватар
lian

Мнение от lian »

Мислиш че си го джейлнал или си го джейлнал? Имаш ЛС
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Rampage88 написа:Имам проблем, скоро си купих Iphone 3G от Globul, мисля Че успях да го jailbreak-на, но пак не мога да си качван никакви apps освен ако не са от официалния сайт, четох за Cydia но така и не разбрах какжо точно е това и как да го кача на телефона
Не си направил това:
Инсталация нa приложения през iTunes - iPhone/iPod 2.x/3.x/4

Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
B_A_D

Мнение от B_A_D »

Вече логнат като user как мога да се логна като Developer ?
victor11

Мнение от victor11 »

Cydia -> Manage -> Settings -> Developer (no Filters)
Аватар
iviubaveca

Мнение от iviubaveca »

А защо е нужно да е на Developer?Какви са разликите, какви са + и -.Ще се радвам ако някой малко ми обясни накратко нещата :)
  • iPhone 3GS [ФЗ] 16 GB 4.0 JB
    iPhone 4G [ФЗ] 16 GB 4.2.1 JB [waiting for unlock]
victor11

Мнение от victor11 »

"No filters" говори достатъчно. Така ще виждаш всички налични пакети в Сидия, които при другите варианти няма да се виждат, тъй като се предполага, че не те интересуват.
Milkyway

Мнение от Milkyway »

Здравейте имам проблем със сидиа.Когато я пусна ме изхвърля и от по-горе изчетеното разбирам,че има ръководства, но пак изисква някои работи от сидиа и незнам какво да правя моля помогнете
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Ползваш някоя от познатите програми iFun-Box(win),iPhoneExplorer(mac) навигираш до /var/lib/apt/lists и триеш всички файлове без папката patrial
Respring и пробваш.
Проблема ако продължава триеш и всичко от patrial
/var/lib/cydia/ - триеш и metadata. plist
Milkyway

Мнение от Milkyway »

Мерси много ще опитам :)
dELpI

Мнение от dELpI »

Имах проблем със Cydia(крашваше ми като влезна в Manage>Packages,иначе всичко друго работеше) и направих това в по-горния пост на uomoto и сега ми изчезнаха всичките репо-та(сложени от мен и от пакета) и пак крашва...както да правя,че да ги върна?
Левски или Смърт !!!
Публикувай отговор