Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
-
Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
Първо от Restrictions пробвах,но не се появиха.Рестартирах тел. и пак не се появиха.След това от СБСетингс ги пуснах и нищо.Пак рестарт и никакъв резултат 

Settings->General->Reset->Reset All Settings.
-
Оправих си ги!
Влезнах в SBSettings\More\Dock Aplications от където ги пуснах,след което нямаше резултат.След това ги спрях както си бяха и когато излезнах си бяха на мястото,но пък ми изчезна иконата EDGE,която трябваше да се вижда когато вляза в SBSettings.
В крайна сметка иконата(EDGE) в началото на SBSettings я няма,но като влезна в more\Set Toggles е изключена заедно с 3G и Location.За сега всичко е наред.Откакто изключих и Settings\Mail,Contacts,Calendars\Fetch New Data\Push\OFF и Settings\Notifications\OFF нямам натрупан никакъв трафик в Cellular Network Data!
Надявам се публикацията ми да е от полза,ако някой има същия проблем! 

В крайна сметка иконата(EDGE) в началото на SBSettings я няма,но като влезна в more\Set Toggles е изключена заедно с 3G и Location.За сега всичко е наред.Откакто изключих и Settings\Mail,Contacts,Calendars\Fetch New Data\Push\OFF и Settings\Notifications\OFF нямам натрупан никакъв трафик в Cellular Network Data!

-
Мислех си за този вариант,но ме беше страх да не си прецакам разкодирането нещо.По принцип има ли такава опасност,ако някой път реша да го резетна?victor11 написа:Settings->General->Reset->Reset All Settings.
Няма такава опасност.
-
victor11 написа:Няма такава опасност.
Благодаря ти за отговорите!

След СБСетингс, макар и че съм с Глобул като изключа Едже след ден ми е на нула брояча и никакви сесии! доволен!
Дори и преди да го инсталирам не ми дърпаше докато не пусна приложение което иска нет, което ме навява на мисълта че е много важно кви апп-ове имате накачорени!
Дори и преди да го инсталирам не ми дърпаше докато не пусна приложение което иска нет, което ме навява на мисълта че е много важно кви апп-ове имате накачорени!
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
Стана и при мен работи 2 дни, и днес на третия вече имам няколко стотинки отгоре. Не че е болка за умиране , но защо да ни е..т по този начин тези п...р..и globul. И батерията пада много бързо няма и ден.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.2 Globulgorgior написа:Знам, че доста се изписа в тази тема( а имаше и други), но все още има хора с този проблем . За това искам да обобщя как при мен този проблем бе решен (поне го нямам трета седмица).
1. Задължително писаното в първия пост.
2. Плюс-SBSettings слагате си и BossPrefs , ако нямате.
3. Спирате Edge и 3G от двете посочени по-горе програми (т.1 и т.2), както и от Settings -->General-->Network-->3g Off
4. Пак отивате на Settings-->Mail,Contacts,Calendars-->Fetch New Data-->Pussh OFF;Fetch Manually.
5. Settings-->(Push) Notifications--> Off
Забележка: Ако нямате (Push) Notifications в менюто инсталираите си някоя програма подържаща Push и то ще ви излезе.Има безплтни такива в апп стора.
6.Последното при мен не даде ефект и не съм го слагал , но който иска нека да опита.BozhidarK88 написа:Направих рестор , наново JB i Unlock и спрях нета ,чрез :
1. Launch Safari on your iPhone
2. Go to http://iphonenodata.com
3. Tap the disable Edge/3G button
4. Tap Install
5. Tap Install Now to Confirm
Това наистина работи , в момента нито батерията пада нито има проблем с трафика от мтел.
Благодаря много форума просто е супер има всичко.
Това е. Ако модераторите решат, че е обяснението ми е ненужно, моля да го изтрият.
Изпълних всичко, което си посочил с изключение на това където се влиза в сайта ифонноудата и телефонът спря да генерира трафик за сега. Апсс които имам са: Cycorder, googleearth, speedtest и facebook.
Благодаря на всички за съветите и съдействието.
НОВО! Нов метод за спиране на нежелания data трафик: How to Disable Edge/3G Data on Your iPhone
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Как да спрете EDGE/3G на вашия iPhone чрез SBSettings Data Toggle
Това са инструкции как да блокирате и спрете мобилният интернет на вашия iPhone, като използвате SBSettings Data Toggle.
Anderson Vulczak и BigBoss направиха превключването, което вкарва фалшив IP адрес (1.1.1.0) в данните на вашия адаптер. Това изглежда "убива" EDGE/3G без да източва батерията за разлика от някои други методи, като въвеждане на фалшив APN.
Може би бихте искали да използвате това ръководство за да сте сигурни, че няма направите нежелани разходи по вашата телефонна сметка.
Първа стъпка
Отворете Cydia от вашия Springboard.

Втора стъпка
Изберете Sections от табовете в дъното на екрана.

Трета стъпка
Изберете SBSetting Addons от листа в секциите.

Четвърта стъпка
Изберете Data Toggle от листа в пакети.

Пета стъпка
Натиснете бутона Install в горния десен ъгъл на екрана.

Шеста стъпка
Натиснете бутона Confirm за да започне инсталацията.

Седма стъпка
Когато инсталацията приключи натиснете бутона Restart Springboard.

Осма стъпка
Плъзнете пръста си по статус бара за да се отвори SBSettings менюто.

Девета стъпка
Натиснете Data за да деактивирате данните.

Ще забележите, че иконата става червена и вашият IP адрес се променя на 1.1.1.0.

EDGE и 3G са успешно блокирани.

Източник: iClarified
П.П. Преводът е аматьорски и предполагам е пълен с грешки, както правописни така и смислови, и затова моля, не ме съдете строго.
Това са инструкции как да блокирате и спрете мобилният интернет на вашия iPhone, като използвате SBSettings Data Toggle.
Anderson Vulczak и BigBoss направиха превключването, което вкарва фалшив IP адрес (1.1.1.0) в данните на вашия адаптер. Това изглежда "убива" EDGE/3G без да източва батерията за разлика от някои други методи, като въвеждане на фалшив APN.
Може би бихте искали да използвате това ръководство за да сте сигурни, че няма направите нежелани разходи по вашата телефонна сметка.
Първа стъпка
Отворете Cydia от вашия Springboard.

Втора стъпка
Изберете Sections от табовете в дъното на екрана.

Трета стъпка
Изберете SBSetting Addons от листа в секциите.

Четвърта стъпка
Изберете Data Toggle от листа в пакети.

Пета стъпка
Натиснете бутона Install в горния десен ъгъл на екрана.

Шеста стъпка
Натиснете бутона Confirm за да започне инсталацията.

Седма стъпка
Когато инсталацията приключи натиснете бутона Restart Springboard.

Осма стъпка
Плъзнете пръста си по статус бара за да се отвори SBSettings менюто.

Девета стъпка
Натиснете Data за да деактивирате данните.

Ще забележите, че иконата става червена и вашият IP адрес се променя на 1.1.1.0.

EDGE и 3G са успешно блокирани.

Източник: iClarified
П.П. Преводът е аматьорски и предполагам е пълен с грешки, както правописни така и смислови, и затова моля, не ме съдете строго.
Device: iPhone 3G 16GB Black/FW 3.1.3
You call it piracy. We call it Freedom.
You call it piracy. We call it Freedom.
Здравейте и аз имах този проблем в началото когато си взех ай фона.На вивател съм с ай фон 2г.Реших проблема като се обадих на оператор и му обясних проблема,като отговора беше както на един колега тук от форума "изклучи си wap от телефона" така ми казаха,след което изрично отбелязах че съм с АЙ ФОН и нямам такава опция,отговорът беше"ще пуснем молба за спирането на настройките ви на този номер до 2 дена" обясних че вече имам около 60 лв сметка заради това и след 2 часа някъде всичко си беше наред .Иконката с Е горе в дясно повече не съм я виждал на дисплея.
iphone 4(s) White 16gb
-
Здравейте,
Имам Iphone 3GS 16гб 3.1.3 от Глобул отскоро.
Този модел доколкото знам няма джейлбрейк. Има ли "легален" стандартен начин да си спра ГПРС трафика?
Досега съм спрял Push Notifications ot Mail Settings, спрял съм и 3Г-то, но Cellular Network Data се качва.
Някой да има идея как мога да го избегна?
Благодаря предварително за отговора.
Имам Iphone 3GS 16гб 3.1.3 от Глобул отскоро.
Този модел доколкото знам няма джейлбрейк. Има ли "легален" стандартен начин да си спра ГПРС трафика?
Досега съм спрял Push Notifications ot Mail Settings, спрял съм и 3Г-то, но Cellular Network Data се качва.
Някой да има идея как мога да го избегна?
Благодаря предварително за отговора.
ОБади се на оператора и кажи да ти изключат GPRS-a това е най сигурният начин.
iPhone 3G 8GB Firmware 4.2.1
Не разбрах, след като се спре ( GPRS ) тоест мобилния интернет от оператора, батерията на телефона пада ли по-бързо или не? Преди малко си проверих текущата сметка и неколкократното ми сърфиране из уеб, няколко и-мейла и ползване на скайп ми е навъртяло невероятните 30 лева - не бях проверил цените на мобилен трафик , наистина са адски : 2.50лв за мегабайт ( Mtel )
Напомниха ми за онези мрачни времена в които цените на картите бяха по-високи от тези на мобилните устройства 

Батерията не се влияе само от сърфирането в нета, а и от цялостната работа на устройството, като ОС,приложения, джейлбрейк, игри и т.н. Ако ще използваш нет, то по-добре си купи пакет. Ако ли не, просто заяви да ти го спрат. Цените са наистина здрави!plameo написа:Не разбрах, след като се спре ( GPRS ) тоест мобилния интернет от оператора, батерията на телефона пада ли по-бързо или не? Преди малко си проверих текущата сметка и неколкократното ми сърфиране из уеб, няколко и-мейла и ползване на скайп ми е навъртяло невероятните 30 лева - не бях проверил цените на мобилен трафик , наистина са адски : 2.50лв за мегабайт ( Mtel )Напомниха ми за онези мрачни времена в които цените на картите бяха по-високи от тези на мобилните устройства
"Legio Patria Nostra"
Да, гореописаното ми е известно. Мерси все пак , но въпроса ми беше след като телефона няма достъп до мобилен интернет, самия той по дефолт опитва ли се непрекъснато да намери такъв ( нали са принципно правени винаги да имат достъп до нет ) точейки ресурс от батерията или няма зададен подобен алгоритъм в софтуера му.
-
Добре аз направих всичко което е описано но това Е стои още горе.Така ли трябва да е ?
Това " Е " не трябва да го има! Обаждай се направо на оператора и им казвай да ти спират интернета ( GPRS -а ), това е 100% сигурния начин. Ако след време решиш да си го пуснеш пак - точно за 15 мин. ти го активират отново 

'E"-тo- трябва да го има. Това че има "Е" - не означава че имаш връзка.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Всъщност означава, че инаш връзкаgorgior написа:'E"-тo- трябва да го има. Това че има "Е" - не означава че имаш връзка.

iPhone 3G 8GB Firmware 4.2.1
По-точно означава, че си в обхват на EDGE. 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Това " Е " не трябва да го има - обадих се на оператора ми и след като ми спряха нета " Е " то изчезна перманентно 
ПС. Вярно е че съм грийнхорн* все още във форума , но все пак мисля че в случая съм прав
* който е чел романите на Карл Май знае за какво иде реч... хехе

ПС. Вярно е че съм грийнхорн* все още във форума , но все пак мисля че в случая съм прав

* който е чел романите на Карл Май знае за какво иде реч... хехе
Като се обадиш - изчезва, но като го спреш през SBSettings си остава.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
E-то показва това, че си в EDGE покритие! Това, че когато през оператора се спре нета и Е-то изчезва, е защото просто се казва на картата въобще да не търси такова покритие. Просто спирането на интернета може да бъде по два начина и когато е през телефона Е-то си стои 

iPhone 3GS 16GB Black / Custom PT4.0.1 FW4.0
MacBook Pro 13" / 2.26GHz / 2GB RAM / 160GB HDD + 500GB LaCie External HDD
MacBook Pro 13" / 2.26GHz / 2GB RAM / 160GB HDD + 500GB LaCie External HDD