Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
marto96

Re: Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Мнение от marto96 »

Офф. Работата е супер бъгава. Сидията се прецака, AppStore зарежда много бавно, installous не работи. Връщам на 3.1.2.
iPod touch 1G 3.1.2 Jailbroken whit blackra1n
intruder

Мнение от intruder »

Това с бъгавата работа кога стана преди или след като върна backup-a a? ;)
marto96

Мнение от marto96 »

Хаха. Не ме мисли за noob! Дадох на set as new. Явно нещо с 1G има проблеми. Ще изчакам официална версия.
iPod touch 1G 3.1.2 Jailbroken whit blackra1n
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

marto96 написа:Хаха. Не ме мисли за noob! Дадох на set as new. Явно нещо с 1G има проблеми. Ще изчакам официална версия.
Ми нормално да е бъгаво.... все пак официално няма програма която да подържа джейл на 3.1.3. Така че колкото и да са минимални разликите м/у 3.1.2 и 3.1.3 все някъде ще си покажат "рогата".

Моя съвет за всички е - стойте си на 3.1.2! Доказано читав е и има всякакви приложения за него. 3.1.3 все още не се спогажда с нищо официално!
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
pleshy

Мнение от pleshy »

Възникна ми неприятен проблем. Ползвам iPhone 2G с 3.1.2. Натиснах shift + Restore и посочих 3.1.3, тръгна да подготвя за restore обаче изведнаж каза - unknown error occured. В момента телефона показва, че трябва да го свържа към iTunes, но когато го направя не става нищо. Моля, помогнете.
intruder

Мнение от intruder »

Вкарай телефона в DFU mode и iTunes ще го засече.
pleshy

Мнение от pleshy »

Благодаря. Ако DFU mode означава да задържа sleep + home за 10 сек. и после да продължа да държа home - това не проработи, iTunes пак не го разпозна. Инсталирах iTunes на лаптопа и там вече го позна и от там направих restore, а после го разпозна и настолния. Много странно. Какво да се прави това е технологията, нещо толкова сложно няма как да работи безотказно.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

pleshy написа:Възникна ми неприятен проблем. Ползвам iPhone 2G с 3.1.2. Натиснах shift + Restore и посочих 3.1.3, тръгна да подготвя за restore обаче изведнаж каза - unknown error occured. В момента телефона показва, че трябва да го свържа към iTunes, но когато го направя не става нищо. Моля, помогнете.
А защо направо не даде - Update в iTunes? Щеше дам ине безпроблемно след което можеше да ползваш RedSn0w 0.9. Така щеше и всичко да ти се запази и след джейла щеше всичко да е както преди. :) Това го пиша за други притежатели на iPhone 2G решили да минат на 3.1.3.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
emobs

Re: Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Мнение от emobs »

Здр,

имам Iphone 3GS 16GB закл. към Гл. 39 седмица ползвам го с Гл. карта направих Update през Itunes сега съм с 3.1.3 и т.н!

Мога ли да ли с Redsnow 0.9.4 да му направя Jailbreak от къде да изтегля и какъв точно трябва да е Customa 3.1.2 или 3.1.3?

Благораря предварително!
intruder

Мнение от intruder »

Щом си направил update до 3.1.3 - ползвай redsn0w. За да ползваш redsn0w - custom-и НЕ ТИ ТРЯБВАТ. Прочети внимателно пак първото мнение - там никъде не пише да теглиш custom!
emobs

Мнение от emobs »

Здр,

нестав прaвя всичко накрая тела се рестартира но пак нямя Cydia защо ставя така немога да разбера????С Blackra1n ставаше много лесно подяволите!!!!!Ресторнах с Itunes сега съм с 3.1.3. после с Redsnow 0.9.4 посочвам фаила (iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore) нали трябва да е този фаил и накрая нямам Cydia пak?
Последно промяна от emobs на 11 Мар 2010, 07:21, променено общо 2 пъти.
tsu-dys

Мнение от tsu-dys »

Здравейте,

За глупаво ъпдейтналите iPhone 3G на 3.1.3 продължава ли да няма отключване? Гледам, че предупрежденията в първия пост са от февруари..

И втори въпрос - видях инструкции за джейлбрейк и после даунгрейд, но пише, че няма да сработи ако 'модемът е ъпдейтнат'. Или нещо такова.. Това, което аз направих, беше Restore вчера с всичките му екстри, в смисъл - каквото поиска, това му цъках на Restore-а. Модемът значи, сменен ли е, или може да се даунгрейдне baseband от 05.12.01 на 04.26.08 в този случай?

Благодаря.
Аватар
lian

Мнение от lian »

Щом си дал рестор вече си с модем 05.12.01,който няма отключване поне за сега.
tsu-dys

Мнение от tsu-dys »

Уха-буха, кеф! :)) Започвам да чакам, значи.. Колко ли леймъри като мен са изгорели така.. хем знам, че ъпдейт на нищо хакано не се препоръчва.. Така си изгубих работещо копие на Acrobat 8 Pro..

Благодаря за отговора!
emobs

Мнение от emobs »

Здр,

нестав прaвя всичко накрая тела се рестартира но пак нямя Cydia защо ставя така немога да разбера????С Blackra1n ставаше много лесно подяволите!!!!!Ресторнах с Itunes сега съм с 3.1.3. после с Redsnow 0.9.4 посочвам фаила (iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore) нали трябва да е този фаил и накрая нямам Cydia пak?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

tsu-dys написа:...или може да се даунгрейдне baseband от 05.12.01 на 04.26.08 в този случай?
Не може.

emobs написа:Здр,

А като ползваш редсноу задаваш ли му да ти сложи Сидиа-та в едната стъпка???? Има си пълно ръководство с картинки - него ли следваш? В първия пост е посочен линка.
Ако не можеш да се справиш винаги може да сложиш и къстъм на 3.1.3 за да ти се "появи" сидията.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
emobs

Мнение от emobs »

А като ползваш редсноу задаваш ли му да ти сложи Сидиа-та в едната стъпка???? Има си пълно ръководство с картинки - него ли следваш? В първия пост е посочен линка.
Ако не можеш да се справиш винаги може да сложиш и къстъм на 3.1.3 за да ти се "появи" сидията.
Пак ще пробовам!!Месри много за помоща ще пиша резолтата!!!
Barni_P

Мнение от Barni_P »

Здравейте всички. Много полезен форум. Току що се включвам в него, тъй че предварително се извинявам, защото всичко което ще питам е вече писано 10000000000000 пъти, но пак не го разбирам.

Проблема ми е следния - имам iPhone 3Gs 16ГБ, по серийния номер разирам че е 36 седмица(поне това са посочените цифри), мога да ви кажа и сериен номер и ИМЕЙ и каквото друго трябва.

Обаче проблема е че си играех и активирах PASSCODE на телефона, който естествено не помня :( Следователно не можех да си отключа телефона. Намерих в един друг форум (английски) как да го махна - restore с iTune. Проблема е че не знаех за тоя проблем с новия фирмуеър 3.1.3 и сега съм вече с него. Телефона ми е заключен към оператора от който е купен. Живея в Англия, но в скоро време се прибирам и исках да го разкодирам, но както разбирам е невъзможно :(

Все още ли няма начин да се разкодира? Кога евентуално може да се очаква решение на този проблем?

Ето тука намерих някакво видео, но не знам дали има шанс да стане с него http://www.youtube.com/watch?v=Nl3qygshLLM&feature=fvw

Мерси предварително и се извинявам още веднъж за повторените вече въпроси!
intruder

Мнение от intruder »

Няма начин да се отключи щом си обновил до оригинален FW 3.1.3. Потърси във форума има тема специално за O2, че вече предлагат фабрично отключване на продадените от тях телефони срещу съответното заплащане.
Barni_P

Мнение от Barni_P »

intruder написа:Няма начин да се отключи щом си обновил до оригинален FW 3.1.3. Потърси във форума има тема специално за O2, че вече предлагат фабрично отключване на продадените от тях телефони срещу съответното заплащане.
Аз друго исках да питам, как мога да го отключа, че да си качвам кракнати игри и програмки. Не ме притесниава, че ми е заключен към О2. За туй мога да чакам, няма проблеми, но искам да си кача игри и програми. А доколкото разбрах по-нагоре може някак си да се получи. Проблема е че не разбрах точно как. Ако някой се наема да обясни пак ще съм много благодарен. Мерси предварително!

П.С. Телефона е 3Gs 16 GB 36 седмица на производство, обаче ъпдейтнат с последната версия на софтуера!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Barni_P написа:
intruder написа:Няма начин да се отключи щом си обновил до оригинален FW 3.1.3. Потърси във форума има тема специално за O2, че вече предлагат фабрично отключване на продадените от тях телефони срещу съответното заплащане.
Аз друго исках да питам, как мога да го отключа, че да си качвам кракнати игри и програмки. Не ме притесниава, че ми е заключен към О2. За туй мога да чакам, няма проблеми, но искам да си кача игри и програми. А доколкото разбрах по-нагоре може някак си да се получи. Проблема е че не разбрах точно как. Ако някой се наема да обясни пак ще съм много благодарен. Мерси предварително!

П.С. Телефона е 3Gs 16 GB 36 седмица на производство, обаче ъпдейтнат с последната версия на софтуера!
Моя съвет е да си платиш минималната таксва към О2 и телефона ти да стане фабрично отключен за да може да не се притесняваш за в бъдеще от нови ъпдейтни и също не е ясно дали и кога въобще ще излезе програма за отключване. Така никога няма да си прецакаш телефона и да стане неизползваем. Така и така си там няма да ти е никакъв проблем. За момента и няма начин да се отключи с програма телефона ако направиш официален ъпдейт до 3.1.3 !
А понеже ти вече си ъпдейтнал до 3.1.3 телефона ти е неизползваем в България ако не ти го отключат О2!

Бъркаш отключване с джейл. Това са две различни действия! Джейла е получаване на достъпа до файловата система. За твоя модел и седмица на производство имаш две възможности за джейл:

Активиране, джейлбрейк с RedSn0w 0.9.4 fw 3.1.3 за iPhone / iPod
Активиране, джейлбрейк 3.1.3 custom firmware iPhone2G/3G/3GS, iPod1G/2G

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Barni_P

Мнение от Barni_P »

MadM@x Благодаря ти за помощта, грешката е моя да, не искам да го разкодирам, а просто да мога да си качвам кракнати приложения. С други думи - да го jailbreak-на .

Сега почвам по един от двата метода, да видим какво ще се получи :)

Бладодаря още веднъж!
Barni_P

Мнение от Barni_P »

MadM@X извинявам се, че пак те притеснявам, но можеш ли да ми кажеш преди да тръгна да правя Jailbreak 3.1.3 custom firmware трябва ли да свалям версията си до 3.1.2 или не? Защото аз съм с 3.1.3? Ако да, как да го направя, защото телефона ми не е бил jailbreak-ван преди това?!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Barni_P написа:MadM@X извинявам се, че пак те притеснявам, но можеш ли да ми кажеш преди да тръгна да правя Jailbreak 3.1.3 custom firmware трябва ли да свалям версията си до 3.1.2 или не? Защото аз съм с 3.1.3? Ако да, как да го направя, защото телефона ми не е бил jailbreak-ван преди това?!
Това пък защо и откъде го измисли да сваляш до 3.1.2 ???? След като сега си вече на 3.1.3 следвай една от вете теми които ти дадох и това е.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Barni_P

Мнение от Barni_P »

MadM@X написа:
Barni_P написа:MadM@X извинявам се, че пак те притеснявам, но можеш ли да ми кажеш преди да тръгна да правя Jailbreak 3.1.3 custom firmware трябва ли да свалям версията си до 3.1.2 или не? Защото аз съм с 3.1.3? Ако да, как да го направя, защото телефона ми не е бил jailbreak-ван преди това?!
Това пък защо и откъде го измисли да сваляш до 3.1.2 ???? След като сега си вече на 3.1.3 следвай една от вете теми които ти дадох и това е.

Ами защото по-надолу в темата с "Jailbreak 3.1.3 custom firmware" си писал ето това:

"Малко уточнение от мен - няма такова условие за направен джейл с предна версия за да рабитят тези къстъми НО има условия - ако ресторнете с оригинален 3.1.3 след това къстъмите НЯМА да работят докато не свалите първо до 3.1.2 и след това инсталирате директно наново къстъм на 3.1.3."

Значи мога и без да връщам? ОК, Благодаря ти! OooO
Публикувай отговор