Телефон от конкуренцията, но какъв?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Телефон от конкуренцията, но какъв?

Мнение от totopz »

Здравейте,

Реших да пусна темата, за да може ако някой има опит с телефон с друга операционна система да изкаже менение. Мнение, но не за операционната система, а за точно определен модел апарат, над който има наблюдения.

И преди да ми скочите с обиди към всички други телефони искам да кажа, че много обичам iPhone-а си. Просто го имам вече от две години и ми омръзна. Не че не му се радвам всеки път като го докосна, но като съм си играл с него толкова много време вече рядко се заигравам. Вече правя по 7-8 дена на батерията с едно зареждане :)

Искам нещо различно като втори телефон с което да мога да си поиграя 1-2 месеца (то след това всичко омръзва).
Като алтернативни операционни системи на iPhone OS, с която бих си поиграл - предпочитам WM или Android. То май и няма с какво друго...

Така, че ако някой, който е имал iPhone и се е докосвал до някой от по-новите модели с WM или Android моля да сподели мнение и ако може да направи кратко сравнение с iPhone - като сравни на пример - изработката и детайлите на телефона, живот на батерията, бързина на работа на OS-а и т.н.

Опитах се да попитам същото и във форума на pocketbulgaria.com в една тема за HTC HD2, като исках обективно някой, който е имал iPhone и сега има HD2 да си каже мнението, но там всички ми наскачаха с обиди за iPhone и хвалебствия за HTC-тата.

Така, че само във вас ми остана надеждата :)
stangen
Обратна връзка:

Re: Телефон от конкуренцията, но какъв?

Мнение от stangen »

То така става по българските форуми :)
Лично аз преминах от Нокия 5800 към айфон и разликата е просто огромна. Преди няколко дена дадох телефона си на един приятел с HTC Touch Pro и човека ми вика ...Тоя айфон много бързо реагира.... и се зариби и той да си купува. Лично според мен Андроид има добри идеи и ще се развие доста бързо , Windows никога не съм харесвал на телефон (имал съм HTC TyTn2 с win mobile 6.5pro) и едва ли някога ще си купя отново..
GA-X48-DS5/Q9550/4GB DDR2/Sapphire 5850 1GB/ OS X 10.6.5
iPhone 3GS White 16 GB ФО iOS 4.2.1 Jailbroken.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Привет!
Аз също минах през доста телефони,докато най-накрая не си намерих "майстора" в лицето на iPhon-а :)
Съвсем доскоро имах и Samsung Omnia...елегантен дизайн,но с кофти тъч! Не ти го препоръчвам! Мисля,че мога спокойно да кажа че няма повече да се върна към WM!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

housemd70,

Сподели повече за omnia-та, че и аз за такъв си мисля. Гледам, че вече се продават за по 250-300лв, което ми се струва много евтино на фона на HTC HD2.
Гледам, че много хора пишат добри отзиви за omnia-та, но никъде не прочетох сравнено с iPhone-а как ще е, като бързина на интерфейса, издръжливост на батерията и т.н.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Ами,да,за тези пари си струва. Има добра камера (5mpx) с която прави доста сполучливи снимки! Лесна работа с бутоните,с изкл. на бутона за снимане,който поне за мен е разположен на неудобно място и бутона ON/OFF,за който трябва да ходиш редовно на фитнес,за да го използваш! Имаш хардуерен бутон за навигация,който можеш да използваш и като виртуална мишка (второто,също доста неудобно за мен) Входа за слушалките и зареждането е един и същ,поставен странично,което също го прави неудобен за ползване! Има приятен интерфейс,със странично PopUp меню,което е хитро измислено,но бавно на реакция! Като реакция на процесите като цяло е по слаб от iPhon-а,който е по бърз и стабилен! Интернет експлорера е много,ама много по рехав от Сафари-то...бавно зарежда и доста често не отваря страници! Музикалният плеър е само за украса...има по-кофти звук според мен от iPhon-а,а плейлистите се управляват ненужно сложно! Omnia-та ми забиваше редовно,за разлика от iPhon-a,който ми го е правил само 2 пъти за годината,през която го имам! Има ужасно много и излишни за мен настройки,нагъчкани на всякъде!За част от тях,трябва да имаш "спец" образование за да ги направиш,което беше дразнещо за мен! За батерията,не мога да дам обективно мнение,защото при мен всички телефони са работели постоянно по някакъв начин и са в stand by,само докато спя! Накрая ще ти кажа че тъч-а ще те дразни доста,имайки в предвид че постоянно ще го сравняваш с този на iPhon-а и ще виждаш колко нищо общо нямат! Ако се сетиш за друго-питай. Искам да уточня,че това са МОИ ЛИЧНИ впечатления!

Поздрави :)
"Legio Patria Nostra"
nik40

Мнение от nik40 »

totopz написа:Просто го имам вече от две години и ми омръзна. Не че не му се радвам всеки път като го докосна, но като съм си играл с него толкова много време вече рядко се заигравам. Вече правя по 7-8 дена на батерията с едно зареждане :)...
iPhone на 2 години, и батетерията ти държи по 7/8 дена o_O . Ти не говориш ли по него? Кажи каква е тайната. =))
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Говоря, но не много. По няколко минути на ден.
Ето и един "скрийншот", който направих преди дни, защото и мен ме учуди колко държи батерията:
Изображение

С във форума pocketbulgaria.com разправят как HTC HD2 като си го зареждат цяла нощ и до вечерта пак е за зареждане :)
Аватар
tkolev

Мнение от tkolev »

Ами според мен се замисли за HTC Touch HD. Сравнявал съм го с HD2 и честно казано си предпочитам HD-то. Първо е с по-нормални размери и второ - така и не можах да свикна с капацитивните екрани. Имаш си подръжката от XDA форума, където можеш да намериш много полезни и хубави неща - например ROM-ове и програмки писани от ентусиастите там, пък и WM си е WM. Аз използвам тази ОС от 2007-ма и всичко останало ми изглежда много ограничено. Пробвал съм и Symbian, и OSX, и Android и честно казано не ми харесват. Опитват се да "мислят" вместо теб въпросните системи и това винаги води до лоши резултати. Андроида изглежда обещаващ, но доста от приложенията му са online, което е добре за някой с unlimited data plan, обаче за БГ условията не става. Другото идеално нещо е навигацията - никой не може да се мери с WM приложенията, а за мен това е много важно. Все пак си купуваш телефон с GPS, не за да си тагваш снимките, а за да можеш да отидеш до където поискаш без да се губиш и да питаш.
Батериите на въпросните HD2 наистина са леко недостатъчни, но след две години и те ще държат по няколко дена поради същата причина, поради която и на теб ти издържа много. Моето HD го зареждах по 2-3 пъти на ден в началото, а сега ми издържа по 2-3 дена при положение, че говоря доста и се случва да изгледам някое филмче. И не слушай какво ти казват за "бавния" ОС. Няма такова нещо. Всичко зависи от това какъв ROM си си сложил. А такива има колкото искаш. Дори Андроид на него можеш да си сложиш ако искаш вече :).
HTC Touch HD user ;)
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

tkolev,

Благодаря за мнението!

Може и HD да си взема, ако изпадне на добра цена. Мен най-много ме притеснява при повечето телефони с WM, че нямат капацитивен дисплей и за това HD2 ми е фаворит. Не мога да си представя как ще се работи без капацитивен дисплей, а всеки път да трябва да вадя пръчката и да цъкам с нея си е мъка.
Преди три месеца случайно ми попадна един Samsung на приятел в ръцете да си поиграя с него 1-2 минути. За мое голямо учудване въпреки, че не беше с капацитивен дисплей пак реагираше с много леко докосване (преди години имах Pocket PC и на него беше нужно голямо усилие, за да се работи с диплея). Обаче като отидох в контактите и се опитах да ги скролирам с пръст се оказа ужасно. Нямаше нищо общо с усещането на iPhone-a. Та от тогава много се уплаших от тези резистивни дисплеи.

За сега мисля да почакам. Гледам, че цената на HD2 пада с по 50лв всяка седмица :)
Ако падне до 500-600лв може да си взема един такъв и да ми мине мерака.
Аватар
tkolev

Мнение от tkolev »

До 500-600 лева ще има доста да почакаш докато падне :). Потърси все пак някой приятел с HD да видиш при него как е. Аз лично "пръчката" ;) не съм я ползвал от доста време - особено след като му сложих WM6.5. Усещането е различно при HD-то и iPhone-a, но това не значи, че не се свиква. И аз се дразня на дисплея на iPhona на жена ми, и тя се дразни на моя. Всеки както си е свикнал. За мен резистивния дисплей предлага по-голям контрол, защото нямам никакви проблеми, когато пиша с пръсти на моя, а на нейния непрекъснато правя грешки. Пък и тя сега зимата мина, ама след има-няма 8 месеца пак ще сложим ръкавиците и на някой ще ни е по-топло, отколкото на други като трябва да говорим по телефона :)) . Пак ти казвам - сегашните резистивни диспеи нямат нищо общо с тези от преди години. Трябва да се пробва телефона, който си решил да си купиш, защото не можеш да съдиш от това каква е чувствителността (още повече че това е параметър, който се контролира и софтуерно) на дисплея по някой друг телефон, още повече от друг производител.
HTC Touch HD user ;)
Публикувай отговор