Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)
Re: Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS (Cydia-SHSH) (Windows)
Има ли начин да разбера дали SHSH са запазени в Сидия, ако купя телефон втора ръка? Питам защото един познат мисли да си вземе от чужбина, та се замислих. А и не съм много в час с 3ГС.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Ами трябва да пуснеш Cydia за да разбереш. Ако са запазени в Cydia на основния екран горе ще пише 'This devica has SHSHs on file for iPhone OS: 3.0, 3.1,...".
Днеска забелязах, че в Cydia имам SHSHs за 3.1.3. Явно Saurik се е хванал да подписва сертификатите за 3.1.3 дори и на тези които не сме update-вали.
Няма нищо лошо в това
Няма нищо лошо в това

iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Това става автоматично. След първото "разрешаване" на Саурик да ви запази подписа след това автоматично се добавят и новите версии след излизането на ъпдейт.MtMCooLBG написа:Днеска забелязах, че в Cydia имам SHSHs за 3.1.3. Явно Saurik се е хванал да подписва сертификатите за 3.1.3 дори и на тези които не сме update-вали.
Няма нищо лошо в това
Сидиа не запазва директно подписа на сървъра на саутик, а си дава информацията като сериен номер и IMEI чрез които сървъра на Саурик прави заявки "уж" за рестор до епъл и те му връщат актуален/валиден подпис който после вие теглите при нужда от неговия сървър.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Re: Понижаване (downgrade) на iPhone 3GS / iPod 3G (Cydia-SHSH)
Имам 3gs, който е със стария bootloader, джейлнат е със custom firmware 3.1.2 и отключен със съответната програма за 5.11 и със запазени SHSH в сидия, обаче тези дни започна да ми прави номера и може би ще се наложи рестор.
Трябва ли да правя описаните по-горе процедури за подписването на рестора от сървъра на сидия, само че аз съм с мак или мога да си направя рестор нормално с custom firmware пак към 3.1.2, тъй като не доунгрейд, за каквото е това ръководство?
Трябва ли да правя описаните по-горе процедури за подписването на рестора от сървъра на сидия, само че аз съм с мак или мога да си направя рестор нормално с custom firmware пак към 3.1.2, тъй като не доунгрейд, за каквото е това ръководство?
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Трябва да ги направиш.
При рестор независимо с оригинален или с custom фърмуер iTunes си иска файлчетата.
Ето как да си редактираш hosts файла под Mac OS.
http://support.apple.com/kb/TA27291
При рестор независимо с оригинален или с custom фърмуер iTunes си иска файлчетата.
Ето как да си редактираш hosts файла под Mac OS.
http://support.apple.com/kb/TA27291
Ok, Благодаря! Ето и един линк, на който е обяснено за притежателите на Мак
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7556
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7556
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Именно точно от там съм свалил firm.
( 3.1.2 (3GS) - iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw)
Значи трябва да е ОК
( 3.1.2 (3GS) - iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw)
Значи трябва да е ОК
maranelo написа:
Привет,
Искам да питам , ако не ми излиза в etc host как се процедира , и дали ако съм с 3.1.2 може директно да си дам shift и restor и да си кача ( 3.1.2 (3GS) - iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw)
Питам защото до сега не можеше да слага никакъв custom на новия буут.
Ако си с новия буутром тогава не може да слагаш къстъми а само оригинални файлове от епъл.
iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
След което да ползваш блекрейн за джейл и стартиране на телефона.
В подписа ми в "Полезни ръководства за iPhone" има линк към файловете за теглене директно от Епъл.
Във връзка с това мое питане , съжалявам за неуточнението
Привет,
Искам да питам , ако не ми излиза в etc host как се процедира , и дали ако съм с 3.1.2 може директно да си дам shift и restor и да си кача ( 3.1.2 (3GS) - iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw)
Питам защото до сега не можеше да слага никакъв custom на новия буут.
Ако си с новия буутром тогава не може да слагаш къстъми а само оригинални файлове от епъл.
iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
След което да ползваш блекрейн за джейл и стартиране на телефона.
В подписа ми в "Полезни ръководства за iPhone" има линк към файловете за теглене директно от Епъл.
Във връзка с това мое питане , съжалявам за неуточнението
Ако не излиза първо пусни да виждаш скритите файлове, и ако го няма което е почти невероятно си го създай - това е текстов файл без .txt разширението на края.maranelo написа:maranelo написа:
Привет,
Искам да питам , ако не ми излиза в etc host как се процедира ,
Файла който се инсталира с 3.1.2 НЕ Е КЪСТЪМ а оригинален! Не видя ли че файла се тегли директно от Епъл? В ръководството е написано точно и конкретно кое да се тегли. Никъде не се казва да се тегли къстъм!
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Това запазване нестава ли авт. След стартиране на Cydia при джелнат 3GS когато e на 3.1.2?
Сидиа пита - има и линк на заглавната страница на сидиа. Само трябва да се цъкне веднъж и вече за всяка нова версия Саурик сам ще ви запазва сигнатурите директно от сървърите на Епъл на неговия сървър без нужда да имате инсталирана Сидиа или нещо друго да правите.emobs написа:Това запазване нестава ли авт. След стартиране на Cydia при джелнат 3GS когато e на 3.1.2?
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Сега ще пробвам!!!
Стана обаче голям проблем GSM функцията неработи какво да правяяяя!!!
MadM@X помощ!!
MadM@X помощ!!
Помощ само от MadM@x ли искаш? 
Каво значи 'не работи'? До колкото помня твоя беше заключен към Глобул нали? С глобулска карта работи ли?

Каво значи 'не работи'? До колкото помня твоя беше заключен към Глобул нали? С глобулска карта работи ли?
Неработи като е на 3.1.2 !Когато разреша update на 3.1.3 се оправя !Мисля че Itunes не го активира на3.1.2!!! Пробвах два пъти и пак съм в изходна позиция с Update 3.1.3 без JAil!!!
Идеи!!!
Идеи!!!
Като искаш помощ да беше дал поне минимално нужната ни информация за да ти помогнем.
Модел, версия на софтуера в момента (и последно какво си инсталирал), версия на модема, седмица на производство или сериен номер ако е 3ГС, фабрично заключен/отключен и към коя мрежа.
Айде като дадеш тази информация чакай помощ.
Модел, версия на софтуера в момента (и последно какво си инсталирал), версия на модема, седмица на производство или сериен номер ако е 3ГС, фабрично заключен/отключен и към коя мрежа.
Айде като дадеш тази информация чакай помощ.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
-
Такаааа, след като след прецакване на wifi дадох network reset, което доведе до reboot, което доведе до необходимостта да пусна blackra1n (s iPhone 3GS, 46-ta sedmica sym) i blackra1n не успя да ми boot-не телефона след безкрайно много опити, което доведе до четене на стотици форуми и съвети, кои разумно, кои безумно изглеждащи, решиш, че толкова безвързвратно съм се прецакал, че ще ресторна 3.1.2. Естествено, 1 час четене спестява 2 дена копане, но кой да прочете, че не мога до инсталирам custom firmware, както и да е - опитах, не стана, реших да мра, защото си помислих, че само 3.1.3 ми остава да сложа и да мина на Глобул... и се сетих, че като не ми разбираше гъзеца в началото нищо си запазих сигнатурите в Cydia.
Алилуя, ресторнах 3.1.2, пуснах дъжда, не мина от първия път, от втория обаче мина, пуснах го от телефона, казах му да качи Cydia и blacksn0w, изглежда като да качи blacksn0w и го пусна защото се отключи телефона към мтел. ОБАЧЕ, и това ми е аджеба въпроса, Cydia никъде не виждам. Освен това, само за спорта реших да кача 1 игра за малката и не успях.
На играта майната й, но Cydia искам заради разни гаджети, които ползвах преди това, ала Fivel Rows и прочие. Какво да направя, като очевидно още не ми е посинял гъза и не разбирам толкова, колкото ми се иска.
Благодаря предварително и моля да не ме флеймвате, защото съм мега новобранец и съм смазан от 2 денонощия неспане до де докарам телефона до работещо състояние - вече нямам сили да ровя по форуми.
EDIT: iPhone 3GS, 3.1.2 (7D11), 05.11.07, SN: xx469xxx...., заключен към Глобул (вече успешно отключен към мтел)
Алилуя, ресторнах 3.1.2, пуснах дъжда, не мина от първия път, от втория обаче мина, пуснах го от телефона, казах му да качи Cydia и blacksn0w, изглежда като да качи blacksn0w и го пусна защото се отключи телефона към мтел. ОБАЧЕ, и това ми е аджеба въпроса, Cydia никъде не виждам. Освен това, само за спорта реших да кача 1 игра за малката и не успях.
На играта майната й, но Cydia искам заради разни гаджети, които ползвах преди това, ала Fivel Rows и прочие. Какво да направя, като очевидно още не ми е посинял гъза и не разбирам толкова, колкото ми се иска.
Благодаря предварително и моля да не ме флеймвате, защото съм мега новобранец и съм смазан от 2 денонощия неспане до де докарам телефона до работещо състояние - вече нямам сили да ровя по форуми.
EDIT: iPhone 3GS, 3.1.2 (7D11), 05.11.07, SN: xx469xxx...., заключен към Глобул (вече успешно отключен към мтел)
Ако не си изтрил blackra1n от телефона - инсталирай Cydia наново. От това, което си писал имам чуството, че изобще Cydia не е иснталирана.
-
Правилно чувство имаш. Cydia изобщо не е инсталирана. Има ли начин, ако blackra1n не успее да я инсталира за пореден път, да я инсталирам по някакъв друг начин?
Благодаря
Благодаря
Няма причина blackra1n да не може да я инсталира.
-
blackra1n не инсталира Cydia, дори след като наново ресторнах, джейлбрейкнах и унлокнах без да спирам блекрейн. Как мога да кача Cydia на ръка?
@lian - Проблема е, че той няма как да се докопа до конзола на телефона - няма Cydia от където да си инсталира OpenSSH или терминал, не може да си инсталира и afc2add за да се докопа до файловата система на телефона през iFunbox.
@false_negative - Опитай така както е jailbreak-нат телефона да му ресторнеш (не от DFU/Recovery mode) custom firmware 3.1.2. Ако рестора мине, дори и да не виждаш иконата на Cydia, ще имаш OpenSSH и ще можеш да преинсталираш Cydia.
@false_negative - Опитай така както е jailbreak-нат телефона да му ресторнеш (не от DFU/Recovery mode) custom firmware 3.1.2. Ако рестора мине, дори и да не виждаш иконата на Cydia, ще имаш OpenSSH и ще можеш да преинсталираш Cydia.