До всички закупили или притежаващи iPhone от О2 ( Uk )

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
ALEXD

До всички закупили или притежаващи iPhone от О2 ( Uk )

Мнение от ALEXD »

Преди около три седмици открих това много инерестно нещо за което никои не бе оповестил офицялно, или поне аз не съм разбрал.
От 10 Ноември всички закупили Iphone от О2 UK независимо дали са с предплатени минути или на договор могат да отключат телефоните си по всяко време.
За тези на предплатени минути се заплаща 15£ от заредените минути, а за тези които са на сметка е абсолютно безплатно.Аз притежавам 3GS 32GB закупен
преди 8 месеца все още с карта на О2 на договор и лично пробвах и успешно отключих своята машина вчера след търпеливо изчакване на двуседмичният срок.

http://shop.o2.co.uk/update/unlockmyiphone.html
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Re: До всички закупили или пртитежаваши Iphone от О2 ( Uk )

Мнение от MtMCooLBG »

Да но трябва да идеш на място нали?

Сайта не ми го отваря защото пише, че може само от UK.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Еееее за това не се бях светнал! Най-вероятно да, освен ако няма някакъв друг пиниз за да се влезе в саита. Защото иначе трябва само да се попълни една форма. Вероятно могат да се възползуват само хората на място :( . Сори ако съм подвел някой.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Отворих сайта през Proxy Server в UK. По това което прочетох в сайта, трябва да се попълни някакъв формуляр, който иска да си напишеш телефонния номер на картата на O2. След това незнам какво става, но уж до 14 дена получаваш съобщение, че телефона ти е отключен и трябва да сложиш някаква друга карта и да го вържеш към iTunes за да се отключи.

Щом ти си го направил това, имам 1 въпрос:
Свързват ли се с тебе по някакъв начин преди да ти отключат телефона?
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
Mr.Phoenix

Мнение от Mr.Phoenix »

Би ли ми казал какъв е този Proxy Serever, защото и моя телефон е от о2 и искам да си го ънлокна :) .
Който чете ке сполучи , който не чете ке си удря главата :D
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Изпратиха ми съобщение гласящо:

Your iphone is now unlocked.To use a non-o2 sim card in your iphone swap the existing sim and connect to itunes as usual

и това е, никои не ме е търсил просто го вързах към itunes и ми изписа

"congratulations, your iphone has been unlocked."
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Прочетох FAQ-a и разбрах, че трябва да се напише IMEI номера на телефона и още, че трябва да седи с картата на O2 през тези 14 дена.
Също искам да те питам, с номера на картата с която го купи ли го отключи или с друга карта?

Ето ти proxy server list от UK: http://www.freewebproxylist.com/UK_WebProxies.html

Избираш си proxy server, отваряш го, и на страницата ще намериш поле за писане на интернет адрес. Там пишеш адреса който е за отключването и ще ти го отвори.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Ами да аз съм си със същата карта и да искат ти имея но не мисля че, е задължително да си с картата през цялото време :-/
Ти с каква карта си?
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Опа, извинявай не бях прочел правилно въпроса.С една м-телска го отключих.
А иначе си ползувам тази на О2.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Ами, аз имам карта на O2, но си нямам никфа идея каква е, и също нямам никфа идея с каква карта е купен.
Затова питам, да разбера, дали ще стане с каквато и да е карта на O2 (като номер който трябва да запиша).
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Аха. Не мисля че,е проблем да дадеш друг номер на о2 карта но ако е бил купен на предплатена услуга ще искат да те таксуват 15 кинта.
А и в твоят случай може и да са го обявили за откраднат. Много хора го правят за застрховката, аз познавам двама такива :)) да не си докараш някоя беля.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

И мене точно това ме спира, ще разпитам предишния собственик да видя какво ще каже, може да се пробвам другата седмица, ама като се замисля 14 дена без телефон, пфф ....
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Гледай сега. Защо две седмици без телефон? За какво им е на тях да ти е вътре картата? Няма логика!
А за другото колкото повече знаеш толкова по-добре.

п.п. Аз никаде не видях че, трябва да ти е постоянно вътре картата. Само че, ако те не ти засичат тел. значи не си го активирал през itunes.
Не съм сигурен мо мен ако питаш просто от време на време е желателно да я слагаш за да разбереш кога е момента, или дори и да не го получиш съобщението, на мен ми написа-телефона ви беше отключен. Даже би трябвало дори ако нямаш достъп до картата която си обявил след 10-14 дена ако се вържеш с компа с друга карта всичко да си стане ако не е имало проблем с телефона в миналото (да е бил гепен или обявен за такав)
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Еми, пише, че ако не могат да го намерят в мрежата на O2, немогат да го отключат. Тука се замислям, дали би било проблем ако е в roaming, понеже, като го активирам с картата на О2, и се връзва в мрежата на GLOBUL. Ама както и да е, ще разпитам, ще потърся някаква допълнителна информация и ще пробвам, пък дано да стане.
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

А, да те питам, тези 15 лири, дето се плащат, понеже предполагам, че картата която имам е на ваучер, трябва да са на сметката в картата или по някакъв друг начин се плащат?
intruder

Мнение от intruder »

MtMCooLBG написа:Еми, пише, че ако не могат да го намерят в мрежата на O2, немогат да го отключат. Тука се замислям, дали би било проблем ако е в roaming, понеже, като го активирам с картата на О2, и се връзва в мрежата на GLOBUL. Ама както и да е, ще разпитам, ще потърся някаква допълнителна информация и ще пробвам, пък дано да стане.
Това е някаква недомислица на O2 сигурно. О2 не отключват телефоните, нито Глобул ги отключват, нито който и да е друг оператор. Това, което правят операторите е да пратят писмо до Apple да обявят IMEI кода на телефона за фабрично отключен. Цялата процедура принципно трае около 2 дена максимум, така че нямам идея какво ще правят О2 2 седмици. Както сами можете да се досетите няма никаква идея картата на О2 да е в телефона през тези 2 седмици.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

На 100% съм съгласен но аз наистина чаках две седмици, даже бях започнал да се притеснявам дали са ми приели заявката.

А по въпроса на MtMCooLBG трябва да ги имаш в предплатената карта и те да ти ги изтеглят иначе пишат че, няма да стане.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Добре, още 1 въпрос, понеже незнам в UK как стоят нещата. Тука нали вече всички карти на ваучер трябва да се регистрират.
Та въпроса ми е, картите(на ваучер) в UK регистрират ли се както тука в българия, и ако да, при попълването на формуляра за отключване, трябва ли да се напишат имената на притежателя (този на който е регистрирана картата) или мога да си напиша каквото си име искам?

Сериозно мисля да се пробвам, утре като се прибера ще се заема(да разпитам за телефона и картата) и ще пиша, но ще изчакам да ми отговориш първо.
Soze

Re: До всички закупили или пртитежаваши Iphone от О2 ( Uk

Мнение от Soze »

intruder написа:
MtMCooLBG написа:Еми, пише, че ако не могат да го намерят в мрежата на O2, немогат да го отключат. Тука се замислям, дали би било проблем ако е в roaming, понеже, като го активирам с картата на О2, и се връзва в мрежата на GLOBUL. Ама както и да е, ще разпитам, ще потърся някаква допълнителна информация и ще пробвам, пък дано да стане.
Това е някаква недомислица на O2 сигурно. О2 не отключват телефоните, нито Глобул ги отключват, нито който и да е друг оператор. Това, което правят операторите е да пратят писмо до Apple да обявят IMEI кода на телефона за фабрично отключен. Цялата процедура принципно трае около 2 дена максимум, така че нямам идея какво ще правят О2 2 седмици. Както сами можете да се досетите няма никаква идея картата на О2 да е в телефона през тези 2 седмици.
Ами май не си запознат с принципа на фо. Която и да е компания към която ти е заключен телефона може да ти го отключи , отделен е въпроса дали иска , тоест дали и е изгодно . Аз имах преди 10 години ериксон заключен към оранж имаше оферта ако го заредя три пъти с по 150 франка мога да им се обадя и да ми дадът отключващия код . Обадих им се оператора ми продиктува кода , въведох го от клавиатурата и го отключих. Излишно ме предупредиха да не объркам кода. Та О2 имат отключващия код на всички телефони закючени към тях и не е нужно да го искат от ябълката. Свързват се по някакъв начин с теб , естествено че трябва да им дадеш имеи номера си за да видят за този имеи кои е отключващия код и ти го отключват.

Ето ви един линк попаднах на него от една игра судоки не съм пробвал защото не ми трябва 12 GBP дано имате късмет , има и видео ама пиша от ифона и ми е слаба връзката и не мога да го видя . Ако някои пробва нека каже имали ефект и да отвори тема  
http://www.iphonee3gs.de.tl/
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
marlin

Мнение от marlin »

Няма такова нещо, за iPhone никой няма кодове, всичко е с писма както е казал intruder.
intruder

Мнение от intruder »

@Soze - Малко си не подготвен да ми обясняваш колко съм запознат и колко не съм. :)

Оценявам желанието ти да споделиш с нас нещо, което не знаем, но ще ти дам един приятелски съвет - преди да спориш за нещо провери малко повече как стоят нещата. След като си собственик на iPhone би трябвало да знаеш, че той се различава по много неща от другите телефони. Метода на заключване и отключване е също едно от нещата, по-които се различава.

Като допълнение на това, което вече написах мога да допълня, че не всеки оператор които продава заключени iPhone-и може да праща писма до Apple за да ги отключва. Това явно е въпрос на договора, които са подписали с Apple защото в сайта на Apple, където е списъка на операторите, които продават iPhone, е изрично указано, кой оператор предлага и опцията отключване.
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Не знам за Ериксона за който споменава Soze но тук това на 100% не работи!Процедурата съм я описал по-горе.
По въпроса ти MtMCooLBG, не съм чувал да трябва да се регистрират предплатените карти освен в случай ако искаш да си ги зареждаш кредит по интернет или да я прехвърляш към договор.Но в твоя случай мисля че, е по-важно с каква карта е бил взет от магазина защото там със сигурност е бил регистриран към картата независимо каква е била тя! Но дори и да е била предплатена ако историята на телефона ти е чиста по мое мнение не би трябвало да имаш проблем да си обявиш сегашната предплатена , в крайна сметка това е просто апарат който се продава и препродава нали така?

п.п. При регистрацията ще ти иска и адрес, ако не си намерищ в гугъл пиши ми аз ще ти набавя някакъв.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Soze

Мнение от Soze »

intruder написа:@Soze - Малко си не подготвен да ми обясняваш колко съм запознат и колко не съм. :)

Оценявам желанието ти да споделиш с нас нещо, което не знаем, но ще ти дам един приятелски съвет - преди да спориш за нещо провери малко повече как стоят нещата. След като си собственик на iPhone би трябвало да знаеш, че той се различава по много неща от другите телефони. Метода на заключване и отключване е също едно от нещата, по-които се различава.

Като допълнение на това, което вече написах мога да допълня, че не всеки оператор които продава заключени iPhone-и може да праща писма до Apple за да ги отключва. Това явно е въпрос на договора, които са подписали с Apple защото в сайта на Apple, където е списъка на операторите, които продават iPhone, е изрично указано, кой оператор предлага и опцията отключване.
Изобщо не искам да влизам в спорове , да оструумнича или да се заяждам. Просто твърдението ти е лишено от всякаква логика и е абсурдно. В предния си пост искаш да ни обясниш че само е достатъчно apple да ти вкара имеи-а в някава база данни за фо и както си седи изключен в шикафа телати ще се отключи , тука вече се разсмях сериозно:).
Дали щи ти изпрати лично кода оператора както при мен или ще ти го отключи със съобщение разлика няма.
Как почучава тоя код си е въпрос на договорни отношения дали го има или го иска по което време му скимне на оператора от apple и клиента го получава. Това си е политика на опетатора не на apple , които плаща тои поръчва музиката. В случея О2 са поръчали някаква броика изкат ги заключени и толкова кога и как ще ги отключат не е от значение за apple.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
ALEXD

Мнение от ALEXD »

Не съм напълно убеден но в този случаи отключването става в момента на връзване с Itunes, a smsa е просто оповестителен! А повреме на тези 2 седмици би трябвало да не е от значение с каква карта ти е аифона или дали е включен или изключен.
iPhone 4S/16GB FW5.0 FU
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ Soze извинявам се, и аз не се заяждам, но ФО(FU) не ти ли говори нещо. И понеже заговори за логика, кажи ми каква е логиката Ейпъл да произвежда Фабрично заключени телефони, които да се отключват от всеки. Преди да се засмееш сериозно втори път, ще ти споделя че телефоните от Глобул в България се отключват точно по описания от intruder начин. Когато О2 станат притежатели на фабрика за Айфон, тогава ще почнат да ги отключват Фабрично, без разрешението на Ейпъл.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Публикувай отговор