Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
intruder

Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9.4 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Мнение от intruder »

Ако притежавате ФАБРИЧНО ЗАКЛЮЧЕН iPhone 3G/3GS -

Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04

НЯМА НАЧИН ЗА СВАЛЯНЕ ВЕРСИЯТА НА МОДЕМА СЛЕД КАТО СТЕ ЪПДЕЙТНАЛИ !!!!!

Ако притежавате iPhone 3GS, iPod Touch 2G (от новите), iPod Touch 3G - има варианти за jailbreak на FW 3.1.3

Ако притежавате iPod Touch 2G, но не сте сигурни каква версия е точно - НЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ГО ОБНОВИТЕ ДО FW3.1.3.

Ако притежавате iPod Touch 1G, iPhone 2G или ФАРИЧНО ОТКЛЮЧЕН iPhone 3G - Можете да направите jailbreak на FW 3.1.3, като следвате стъпките в тема:

Jailbreak iPhone2G/3G/3GS/iPod 3.1.2 с RedSn0w 0.9 Win/Mac

Като имате предвид следните разлики:

Първа стъпка - Изтеглете файл с FW 3.1.3.

Втора стъпка - Направете рестор като посочите изтегления файл с FW 3.1.3.

Пета стъпка - Задължително трябва да посочите файл с FW 3.1.2! Този файл ще се използва от redsn0w само за да подготви данните за jailbreak-а.

САМО за притежателите на старите iPod Touch 2G (моделите на които не започват с MC) Dev-Team са пуснали версия на Redsn0w 0.9.4 с която също могат да направят jailbreak на FW 3.1.3.

DOWNLOAD WIN
DOWNLOAD MAC

Отключване на iPhone 2G (04.05.04_G)

Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04
Аватар
certomaz

Re: Jailbreak FW 3.1.3 с RedSn0w 0.9 Win/Mac - САМО ЗА НЯКОИ

Мнение от certomaz »

Потвърждавам, че на фабрично отключен 3G става без проблем джейла.. интересното е, че всички приложения и т.н. ми се запазиха като ъпдейтнах от 3.1.2 до 3.1.3 и само джеила се загуби, после го джеилнах и му сложих verbose boot, много яко =)) - а и наистина бутва много по-бързо :))
Последно промяна от certomaz на 09 Мар 2010, 20:04, променено общо 1 път.
intruder

Мнение от intruder »

Нищо интересно няма в това, че са ти се запазили приложенията. Така е станало защото си направил update, а не restore.
Аватар
certomaz

Мнение от certomaz »

Щом съм казал е интересно. Останаха и приложенията от сидия и т.н., всичко...

едит: е след втория ресет се махнаха и се сбъгяса... сега вече направих рестор...
adoncheva

Мнение от adoncheva »

Здравейте, аз ъпдейтнах софтуера и сега съм с 3.1.3, на iphone 3G 16 GB, фабрично отключен, джейлбрейкнах го с Redsnow, инсталирах Cydia.
Преди докато бях с 3.1.2, бях инсталирала Iphonetic3 и от там си бях направила настройки за ММС. Сега не можах да инсталирам Iphonetic, явно не е за новата версия :) и съответно нямам ММС. Може ли някой да ми помогне как да си оправя ММС с новия софтуер? Предварително благодаря!
Аватар
Liohman

Мнение от Liohman »

На кой оператор си?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ adoncheva вкарай си настройките ръчно.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
Liohman

Мнение от Liohman »

Да де....и аз това исках да и кажа ама ще и дам всички пък тя да си избере:

Вивател
MMSC: http://mmsc.vivatel.bg
Proxy: 192.168.123.123:8080 за WAP 2.X или 9201 за WAP 1.X
APN: mms.vivatel.bg
Потребителско име: mms
Парола: mms

Глобул
MMSC: http://mmsc1.mms.globul.bg:8002
Proxy: 192.168.87.11:8004
APN: mms.globul.bg
Потребителско име: mms
Парола: Няма

Мтел
APN: mms-gprs.mtel.bg
user: mtel
pass: mtel
MMSC: http://mmsc
MMS Proxy: 10.150.0.33:8080
ММС Маx Message Size:
MMS UA Prof URL:
Аватар
currara

Мнение от currara »

здравейте искам само да попитам какво ще рече отключен или заключен фабрично защото попитах няколко човека и всички различно ми обясняват . Аз имам iphone 3gs 16 gb купен е от магазин за телефони когато го взех сложих сим картата която е на мтел и трагна днес си ъпдейтнах софтуера на 3.1.3 и всичко си остана по старо му само че неми работи сим картата по какъв начин мога да го оправя и трябва ли да чакам UNLOCK ЗА НОВАТА ВЕРСИЯ НА МОДЕМА (Modem FW 05.12.01). И ако може да се оправи какъв е варианта да ми се запази всичко в телефона без да трия песни файлове и тем подобни . Благодаря предварително и се извинявам за невежеството но все още несам много на ти с нещата имам го от скоро. :)
adoncheva

Мнение от adoncheva »

Пак съм аз. На мтел съм, вкарах ги ръчно, поне се появи опцията ммс при снимките, но не мога пак да изпращам, нито да получавам. Имах този проблем и с предишния софтуер 3,1,2 и тогава го оправих като влезнах през телефона в линка за автоматични настройки.Отворих линка и инстал. настрйките обаче не стана.Да имате идея къде може да е проблема?
intruder

Мнение от intruder »

currara написа:здравейте искам само да попитам какво ще рече отключен или заключен фабрично защото попитах няколко човека и всички различно ми обясняват . Аз имам iphone 3gs 16 gb купен е от магазин за телефони когато го взех сложих сим картата която е на мтел и трагна днес си ъпдейтнах софтуера на 3.1.3 и всичко си остана по старо му само че неми работи сим картата по какъв начин мога да го оправя и трябва ли да чакам UNLOCK ЗА НОВАТА ВЕРСИЯ НА МОДЕМА (Modem FW 05.12.01). И ако може да се оправи какъв е варианта да ми се запази всичко в телефона без да трия песни файлове и тем подобни . Благодаря предварително и се извинявам за невежеството но все още несам много на ти с нещата имам го от скоро. :)
Фабрично oтключените телефони работят с карти на всички оператори без да има нужда да им се прави unlock, докато фабрично заключените телефони могат да работят само с карти на оператора, за който са заключени (освен ако не им се направи unlock).

За да ти отговорим на въпроса трябва да кажеш:

1. От къде точно си купил телефона?
2. Какво точно направи update/restore?
3. Инсталирал ли си нещо допълнително след update/restore-a?
4. Какво виждаш на екрана на телефона? Ако си направил update/restore и телефона ти е фабрично заключен би трябвало да виждаш само кабелче сочещо към iTunes.
Аватар
currara

Мнение от currara »

Телефонът съм го купил от магазин "ARTMOBIL" направих update от iTUNES телефонът беше свързан но небях извадил картата
след update нищо друго несъм инсталирал всичко си беше както преди файлове програми настройки
В момента виждам всичко както преди само дето съм извадил сим картата и пише No sim а когато е сложа няма никакъв сигнали във GENERAL под WIFI няма копче за избиране на оператора. Когато взех телефона ми казаха да отида пак след 1 час но незнам какво са правили
stil33

Мнение от stil33 »

Здравейте! И аз съм новобранец с IPhone 3G 8GB, фабрично заключен. Имам го от 2 седмици и не съм много запознат с всички термини и днес като влезнах в Itune ми предложи ъпдейт. Помислих, че е на Itune-a и му дадох ъпдейт. Ъпдейтна се до версия 3.1.3 и modem firmware 05.12.01. С помоща на един приятел от Англия downgrade-нахме до 3.1.2, ама си остана на 05.12.01 и не разпознава мрежата на Мтел ( иначе преди си работеше на мтел). Инсталирахме Cydia и Fuzzyband и стигаме до надпис, че downgrade-а ще работи само с baseband bootloader 05.08. Sim Locked!!! От форума разбирам, че засега няма какво да се направи. Има ли шанс скоро да мога пак да го ползвам с карта на Мтел?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

currara написа:Телефонът съм го купил от магазин "ARTMOBIL" направих update от iTUNES телефонът беше свързан но небях извадил картата
след update нищо друго несъм инсталирал всичко си беше както преди файлове програми настройки
В момента виждам всичко както преди само дето съм извадил сим картата и пише No sim а когато е сложа няма никакъв сигнали във GENERAL под WIFI няма копче за избиране на оператора. Когато взех телефона ми казаха да отида пак след 1 час но незнам какво са правили
Специално за теб трябва да питаш пак в магазина от който си го купил и да ги питаш тях защо телефона ти не работи след ъпдейта, понеже и ние не знаем какво са правили те. Ако си го купил като "фабрично отключен", т.е. работещ с всички оператори проблема трябва да ти го остранят от магазина/сервиза им. Ако е "фабрично заключен" т.е. кодиран към някой оператор то след ъпдейта засега няма никакъв начин да отключване на GSM функционалноста. Отивай в магазина !
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

stil33 написа:Здравейте! И аз съм новобранец с IPhone 3G 8GB, фабрично заключен. Имам го от 2 седмици и не съм много запознат с всички термини и днес като влезнах в Itune ми предложи ъпдейт. Помислих, че е на Itune-a и му дадох ъпдейт. Ъпдейтна се до версия 3.1.3 и modem firmware 05.12.01. С помоща на един приятел от Англия downgrade-нахме до 3.1.2, ама си остана на 05.12.01 и не разпознава мрежата на Мтел ( иначе преди си работеше на мтел). Инсталирахме Cydia и Fuzzyband и стигаме до надпис, че downgrade-а ще работи само с baseband bootloader 05.08. Sim Locked!!! От форума разбирам, че засега няма какво да се направи. Има ли шанс скоро да мога пак да го ползвам с карта на Мтел?
Никой не знае, чакаш и следиш темите докато сеп ояви тема за Unlock на новия бейсбанд 05.12.01. Даунгрейда е единствено за версията на софтуера, версията на модема НЕ може да се сваля веднъж като е ъпгрейдната.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ВАЖНО !!!!
==================

Забелязах че не са ясни орсновните понятия и термини !!!

В подписа ми първия линк съдържа най-важните теми и ръководства!
В първия линк първата тема е точно пълно разяснение на основната терминология!
Прочетете я!

Полезни ръководства за iPhone -> iPhone ТЕРМИНОЛОГИЯ И ОСНОВНИ ЗНАНИЯ

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
stil33

Мнение от stil33 »

Мерси за инфото! Докато чакам да се появи тема за ънлок на 05.12.01 ще прочета важните теми и ръководства, че то да му ползваш всички функции на IPhone-a трябва доста да си прочел :)
didoprodigyto

Re: the big problem

Мнение от didoprodigyto »

днес си влязох в итунес и там предлойи упгреит на софтуера парво се допитах до човека от които сам взел телефона тои ми каза даваи му ок.и от тук трагна проблема упгреитнах го до 3.1.3 после използавах blackra1n за да го отключа обаче компа ми се рестартира мейдувременно и теефона угасна и сега ни приема ни предава ваобште не мога да го пусна.дайте савет какво да правя
testov

Мнение от testov »

За съжаление най-вероятно ще чакаш да излезе нещо за отключване.
Изчети хубаво темата и сам ще си отговориш на въпросите. Ако телефонът ти е бил "заводски отключен" ще се оправиш, но ако е бил "заводски заключен" - ще чакаш засега.
intruder

Re: the big problem

Мнение от intruder »

didoprodigyto написа:днес си влязох в итунес и там предлойи упгреит на софтуера парво се допитах до човека от които сам взел телефона тои ми каза даваи му ок.и от тук трагна проблема упгреитнах го до 3.1.3 после използавах blackra1n за да го отключа обаче компа ми се рестартира мейдувременно и теефона угасна и сега ни приема ни предава ваобште не мога да го пусна.дайте савет какво да правя
Първо си оправи правописа - следващия такъв пост ще бъде директно изтрит!

Задръж двата бутона Home+Power докато телефона се рестартира и кажи какво виждаш на екрана. Щом човека, от който си го купил е казал, че няма проблем сигурно телефона ти е фабрично отключен.

За да можем да ти помогнем кажи също какъв модел точно ти е телефона!
nburnev

Мнение от nburnev »

Значи сега никой не може да си отключи телефона ако го е ъпдейтнал. Ами аз съм с 3ГС към глобъл и искам да си го отключа само за приложения. Какво да направя ако съм ъпдейтнал вече. Downgrade?
CR65

Мнение от CR65 »

nburnev написа:Значи сега никой не може да си отключи телефона ако го е ъпдейтнал. Ами аз съм с 3ГС към глобъл и искам да си го отключа само за приложения. Какво да направя ако съм ъпдейтнал вече. Downgrade?
Преди малко джалабрейкнах един 3Г 3.1.3 ФЗ, с редсноу 0.9.4. Един приятел го ъпдейтнал и сега ще си го ползва за айпод
Trans penem mihi est
xdream

Мнение от xdream »

Защо толкова се спекулира с тези вълшебни цифри - 3.1.3. ?
Защо всички се надпреварват да пишат как едно, второ и трето отключва 3.1.3. ?
Пускам redsn0w-win_0.9.3 и какво казва когато се опитам да добавя 3.1.3. firmware свален от apple - Unable to recognize specified IPSW. Защо всички слагат чудодейни теми и заглавия как работи , като нещо не е съвсем наред. И тази игра се повтаря при всеки нов firmware. Да е печатна грешка и някой да напише 3.1.3. вместо 3.1.2. разбирам. Но не е. Превръща се в практика. Срещам мнения как се инсталирало - значи просто аз съм тъп и малоумен, защото на 3G ФО влиза само и единствено този на apple. Опитах с къстъми, правени на win, на MAC - напълно безуспешно. Моля ви, опитайте се за разлика от останалите форуми из нета - не бъдете "полицаи" с потребителите. Нека нещата бъдат откровенни - не си мерим пишките кой първи ще даде решение как се отключва 3.1.3. Аз съм тъп потребител (много тъп - спокойно). Става ми обидно от - "ще ти подаря колело, ама друг път".
Поздрави.
intruder

Мнение от intruder »

Грешка с цифрите няма!

И метода описан в темата си работи. Ако има проблем то той е при теб! Дали си тъп или не си - незнам, но едно е сигурно - или не можеш четеш или четеш през ред!

Прочети внимателно темата и обърни особенно внимание на:
intruder написа:Едиствената разлика е в стъпка 5, където задължително трябва да посочите файл с FW 3.1.2!
Успех!
xdream

Мнение от xdream »

Здравей intruder.
Да подходим логически - в точка 5 има разлика.
След като разликата е в точка 5 (от описанието на тема как се ползва redsn0w за отключване на 3.1.2), къде е разликата щом трябва така или иначе на сложа FW 3.1.2. ? Ако изречението беше например - Едиствената разлика е в стъпка 5, където задължително трябва да посочите файл с FW 3.1.3! - то да говорим за разлики.
За да не мога да чета, очевидно би трябвало да не мога да пиша.
Ти си първия човек из тези форуми, който запазва благоприличие в отговора си към човек, който не е съгласен с нещо - благодаря.

п.п. Да смятам ли, че за да джайлна iPhone 3G ФО 3.1.3. трябва на redsn0w 0.9 трябва да подам firmware 3.1.2. ?
Аз това поне си представям след прочетената точка 5.

п.п.2. След като добавих 3.1.2. в redsn0w нещата се получиха. Стана почти забавно, защото всеки път след рестарт, след логото на Apple започват едни хиляди редове с бял текст на черен фон....и изведнъж - тръгва.
Няма смисъл да питам дали това поведение е нормално - след като сте написали - НЕ УПДЕЙТВАЙ, а хората нямат търпение да натиснат Update - това е положението (телефонът е шефски). Моя си остава с 3.1.2. до второ нареждане.
Благодаря на автора на темата intruder.

Благодаря!
Поздрави.
Последно промяна от xdream на 10 Фев 2010, 15:56, променено общо 1 път.
Публикувай отговор