Последни новини,
След като писаx мейл до шефа на сервиза USA да ги питам защо не ми отговарят, най-накрая получих отговор и от него и от сервиза им.
Ето нещо важно, което сервиза са ми писали. Става дума за разликите в батериите на 3G i 3GS
There isn’t a difference between the two batteries where power is concerned, but there are differences in the way the battery connects and communicates with the logic board of the respective devices.
Така, че ако някой иска да си сменя батерията, да внимава каква си поръчва.
iPhone 3GS - проблем с батерията
Re: iPhone 3GS - пароблем с батерията
iPhone 5S/16GB iOS 7
Re: iPhone 3GS - пароблем с батерията
Ако може да споделя моите проблеми в тази тема, за да не създавам нова.
Телефона ми е 3GS ФЗ 16GB. До днеска бях с Custom-a от форума и отключен с blacksn0w от Cydia. Като цяло всичко си работеше, нямах проблеми с Wi-fi ...
Но преди няколко дена си пуснах мобилен интернет към картата(Vivacom), и забелязах, че когато си сърфирам (чета форума примерно) и батерията ми пада адски бързо. Днеска го засяках - за 1 час 40%. Това е без значение дали съм включил 3G или не, при изключени push и Location Service.
Когато го ползвам за всичко останало, си се държи нормално, примерно вечер за около 8-10 часа си пада с 4-5%, което би трябвало да е нормално уж.
Днеска го ресторнах сигурно 10 пъти и дори без да съм му качил почти нищо (iFile и AppSync3.1) пак пада адски бързо когато ползвам интернета. Даже когато е с Wi-Fi издържа повече (на пръв поглед).
Та има ли някой на който да му се е случвало нещо подобно, или поне някакви идеи защо се хаби така батерията при ползване на интернет?
Телефона ми е 3GS ФЗ 16GB. До днеска бях с Custom-a от форума и отключен с blacksn0w от Cydia. Като цяло всичко си работеше, нямах проблеми с Wi-fi ...
Но преди няколко дена си пуснах мобилен интернет към картата(Vivacom), и забелязах, че когато си сърфирам (чета форума примерно) и батерията ми пада адски бързо. Днеска го засяках - за 1 час 40%. Това е без значение дали съм включил 3G или не, при изключени push и Location Service.
Когато го ползвам за всичко останало, си се държи нормално, примерно вечер за около 8-10 часа си пада с 4-5%, което би трябвало да е нормално уж.
Днеска го ресторнах сигурно 10 пъти и дори без да съм му качил почти нищо (iFile и AppSync3.1) пак пада адски бързо когато ползвам интернета. Даже когато е с Wi-Fi издържа повече (на пръв поглед).
Та има ли някой на който да му се е случвало нещо подобно, или поне някакви идеи защо се хаби така батерията при ползване на интернет?
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Re: iPhone 3GS - проблем с батерията
Здрасти,
Може би сигнала на Виваком е слаб и за това да харчи повече ток.
Ако според теб УиФито харчи по-малко, вземи някаква друга сим карта от приятел (мтел, глобул) и виж дали ще има някаква разлика в времето. Тоест за 1 час колко ток ще ти изхарчи.
Друго нещо което се сещам и да си погледнеш проецсите, да не би когато си в интернет някое приложение да се пробва да се коннектва. Обикновено когато имаш някакви процеси които тормозят цпу-то се отделя топлина и телефона ти загрява. Искам да кажа ще може косвено да разбереш дали нещо ти тормози ЦПУто или не.
Сложи си "терминал" и командата "top" (по назад в тая тема пише от къде да си ги вземеш). После се логни и напиши "top -o cpu" така ще ти ги подреди по cpu usage. Имай в предвид, че самата програма top черпи малко от цепуто за всяко рефрешване на екрана (по подразбиране мисля че е 1-2 секунди) и да не чудиш що скача usaga.
За друго сега не се сещам.
Но според мен е от СИМа (до преди него ги нямал проблеми - логично ми изглежда)
Може би сигнала на Виваком е слаб и за това да харчи повече ток.
Ако според теб УиФито харчи по-малко, вземи някаква друга сим карта от приятел (мтел, глобул) и виж дали ще има някаква разлика в времето. Тоест за 1 час колко ток ще ти изхарчи.
Друго нещо което се сещам и да си погледнеш проецсите, да не би когато си в интернет някое приложение да се пробва да се коннектва. Обикновено когато имаш някакви процеси които тормозят цпу-то се отделя топлина и телефона ти загрява. Искам да кажа ще може косвено да разбереш дали нещо ти тормози ЦПУто или не.
Сложи си "терминал" и командата "top" (по назад в тая тема пише от къде да си ги вземеш). После се логни и напиши "top -o cpu" така ще ти ги подреди по cpu usage. Имай в предвид, че самата програма top черпи малко от цепуто за всяко рефрешване на екрана (по подразбиране мисля че е 1-2 секунди) и да не чудиш що скача usaga.
За друго сега не се сещам.
Но според мен е от СИМа (до преди него ги нямал проблеми - логично ми изглежда)
iPhone 5S/16GB iOS 7
Преди просто не съм използвал интернета от картата. ЗнаЧи вЧера след поредния рестор, реших просто нищо да не барам. Сложих му iFile и AppSync и до там. Тествах нета за около 25-30 мин. и батерията падна с около 8-9% което ми се вижда по прилиЧно от предното. Единствената разлика с предните рестори и тествания беше
Че на предни слагах програми да тествам пуш-а. Може нещо да
се е задръстил от неполуЧени съобщения, знам ли?
Че на предни слагах програми да тествам пуш-а. Може нещо да
се е задръстил от неполуЧени съобщения, знам ли?
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
От това е било, пише го на много места. Едва ли е от задръстване, просто пуш-а харчи много.
iPhone 5S/16GB iOS 7
Да ок, съгласен съм, но ти говоря, че съм правил проби с Push и винаги съм го изключвал след това (Settings/Notifications - Off). Чудя се дали просто мястото на което съм бил, да съм уцелил просто слаб сигнал от оператора и заради това да се е получило така.