При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Coco_Mademoiselle

Re: При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Мнение от Coco_Mademoiselle »

Много често имам проблеми с WiFi. Някаква програмка която оправя този бъг не се ли появи вече? Тъпото е че резет на нетуърк сетингсите не винаги оправя веднага нещата...
iPhone 3GS FW iOS4 Jailbroken & Unlocked

iPod 2G FW 3.1.3
vilent

Мнение от vilent »

Благодаря за темата, всичко е написано много ясно и четливо.

Имах ФЗ 3GS ъпгрейднат на 3.1.2 джейлнат и ънлокнат с черният дъжд и сняг. Пуш фикс оправи пуш, you tube и пълната липса на gps сигнал. Два ресета на мрежата оправи невъзможността да окрива мрежи. Това, което остана беше честата загуба на gps сигнал, която не се оправи с триенето на locationd по описаният начин по-горе в темата. Google Earth, Google Maps откриват координатите, но навигационните програми губеха сигнала примерно след минута и го търсят по минута.

Помислих, че някое приложение е омазало нещата и след нов рестор, джейл и ънлок инсталирах само IGO. Този път ползвах пуш фикс от второто репо. Същият проблем се появи отново. Не съм пробвал втори път да трия locationd папката.
Не успях да намеря допълнителни материали точно за този проблем затова ресторнах кастъм фърмуер за ФЗ 3.1.2 и ънлокнах с черният сняг. Този път имах само проблем с мрежата, който се оправи с двата ресета на мрежата.
Сигурно съм частен случай където решението за повечето не е подействало, но ако стигнете до това да губите сигнал на GPS и смятате, че рестора ще е по бърз от търсенето на решение действайте.
Аватар
stefaka78

Мнение от stefaka78 »

Такааа и при мен you tube заяде но го оправих лесно, restore network settings не помогна и намерих друго решение, през Cydia си инсталирате Push Fix & youtube рестартирате телефона и готово :x аз го направих през Rock по-бърз е от Cydia... надявам се да помогне на някой...
miroslav88

Мнение от miroslav88 »

Здравейте, поздрави от Дания! Имам проблем с wi-fi-а на iphone-a ми:( Дадох му 3 рестарта на network settings но никакъв резултат. Търси мрежа, но така и не намира. Нито с ръчно въвеждане нито автоматично:( Благодаря за помоща предварително! 8->
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ми направи му рестор тогава или ресетни всички настройки... или няма мрежи достатъчно силни за да засече.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
izoant

Мнение от izoant »

Здравейте,

Искам да ви питам, този Fix от Cydia - Push Fix, какво точно променя? Питам защото след като го инсталирах, ми се промениха половината настройки, пароли и тем подобни... искам да знам какво още може да е променило, за да си го оправя.... Мерси!
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

izoant написа:Здравейте,

Искам да ви питам, този Fix от Cydia - Push Fix, какво точно променя? Питам защото след като го инсталирах, ми се промениха половината настройки, пароли и тем подобни... искам да знам какво още може да е променило, за да си го оправя.... Мерси!
Ресетва базата данни с паролите запаметени в телефона - пароли за страници, безжични мрежи и т.н. Създава нов сертификат чрез който да работи YouTube. Не вярвам точно "половината настройки и темподобни...." да са ти се променили....

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
nafnafff

Мнение от nafnafff »

Ако мога да питам имам 3г 8гб и понеже телефона е от глобул но не е заключен към оператора а аз от своя страна позвам м-телска карта та само го джелнах с черния дъжд нямам проблем с wi-fi-то поне така си мисля де, но имам проблем с youtubе това дали е вазможно да е само от джела и ако кача фикса дали ще се оправи тоя пуст youtubе. И друго да питам wi-fi на този телефон по слабо ли е от на нокия 5800 или така ми се струва. Мерси предварително за отговорите.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

nafnafff написа:Ако мога да питам имам 3г 8гб и понеже телефона е от глобул но не е заключен към оператора а аз от своя страна позвам м-телска карта та само го джелнах с черния дъжд нямам проблем с wi-fi-то поне така си мисля де, но имам проблем с youtubе това дали е вазможно да е само от джела и ако кача фикса дали ще се оправи тоя пуст youtubе. И друго да питам wi-fi на този телефон по слабо ли е от на нокия 5800 или така ми се струва. Мерси предварително за отговорите.
Инсталирай си пач-а и ще ти се оправи YouTube. Ако си ползвал преди джейла YouTube би трябвало да ти работи. В първия пост съм описал процедурата за хора като теб с отключени телефони или такива които се ползват с картата към която са заключени (разлика в активирането им няма).

За WiFi - всички апарати са различни - индивидуално е за всеки колко добре ще хваща сигнал. Явно при теб е по-слабо усилването от колкото на Нокията.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
nafnafff

Мнение от nafnafff »

Благодаря за отговора значи проблемас wi-fi-to се състои в това, че или засича мрежи или не, а не че ги засича слабо.
peev77

Мнение от peev77 »

Здравейте всички! Обръщам се най вече към Мад Мах. Чисто нов потребител съм, изчел съм и направил всичко по отношение на проблемите с джи пи ес и все нищо. Купих си телефона в средата на 2008 3g 16gb e, доста време си го ползвах така и в интерес на истината не съм ползвал гугъл мапс но в един момент реших да го джейлна и го направих сам когато беше с версия 3.0. Вече не си спомням как го направих но едно е сигурно- не беше с блякрейн. Нямях нужда от отключване защото още при купуването казах че ще го ползвам с друг оператор и си заплатих нужната сума за разблокирване. От тогава си сложих том том и ми показваше че има само слаб сигнал и не може да функционира оптимално. Същото нещо и с навигон. Тогава започна и ходенето по мъките. Започнах с елементарните манипулации от сорта на изключване и включване на 3 джи, уи фи рестарт на телефона и стигнах до ъпдейт на последната версия фирм нов джейл този път с блякрейн теглене на терминал от сидия въвеждане на някакви кодове и пароли и пак нищо. Телефона е падал два пъти на килима в къщи и не мисля че нещо се е разкачило по него. Предполагам че нещо някъде се е объркало при манипулациите но си нямам представа какво и кога! Ако разполагате с информация и решение на проблема моля за помощ. Иначе на съвестта ви ще тежи един човешки живот b-( защото съм пред сърдечен удар. Благодаря ви предварително. До скоро!!!
profusion

Мнение от profusion »

Искам да попитам pushfix-а има ли отношение към мобилния нет и пуш-а? Защото тъкмо телефона ми стой на нула приети след просто натискане на Edge-SBSettings и заради един Ютюб не искам да стане всичко що има пуш да почне да точи дори и при спрян едже даже?
Та ако е възможно да стане това да ми кажете да не го слагам въобще?

ПП
и още един въпрос в гугъл мапс ми отказва да ме локализира по клетка, фикса оправя ли го или?
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
peev77

Мнение от peev77 »

Възможно ли е независимо че оператора сам ми е дал кодовете за десимлок след като съм джейлнал с друга сим карта а не оригиналната това да е причина за проблеми с джи пи ес локалозацията и ако е така какво трябва да се направи според вас?
intruder

Мнение от intruder »

Ама като ти е дал оператора "кодовете за десимлок" ти къде ги въведе?! :))

Ако си платил в Глобул/Германос за фабрично отключен телефон, и след като си го взел не си правил рестор - направи рестор и jailbreak наново. Все пак имай предвид, че от момента, в който си го взел от магазина, до момента, в който телефона ти ще бъде обявен за фабрично отключен в сървърите на Apple минават няколко дни - обикновенно 2-3 работни дни.

Ако вече си правил рестор и телефона се е активирал нормално като фабрично отключен - следвай съветите в темата.
peev77

Мнение от peev77 »

Aми аз не съм в Бг, купих го от Orange в Франция с карта "еднодневка" тъй като навремето бяха единствените оторизирани да го продават. После им се обадих и казах, че ми се налага да слагам и други сим карти в него, и искам да го деблокирам. Платих си и мисля, че на смс ми пратиха кодове (мина повече от година и не си спомням).
Благодаря ти за линка, който ми прати, но ми кажи ако обичаш, в коя от рубриките да вляза като се има в предвид, че единствено джи пи еса ми не е наред, а те са наистина много. Виждам, че повечето обясняват как се прави джейл, но аз знам как да го направя, а в другите не намирам нищо (дано да греша). Предположението ми е, че джи пи ес картата е спекла по накое време. А лошото е, че преди да брейкна телефона не съм ползвал гугъл мапс и не знам дали преди това е функционирала.Ако може някой да ми обясни от А до Я к'во трябва да се направи, за да се разбере от къде идва проблема тоест фабричен ли е или не и може ли да се оправи ще бъда най-малко месец най радостния и благодарен човек на Земята!
intruder

Мнение от intruder »

Направи рестор с FW 3.1.2 от DFU mode. Без да го jailbreak-ваш излез на открито пусни Google Maps и пробвай дали ти работи GPS-a. Добре е там където излезеш да е далече от високи сгради. Бъди търпелив понякога на GPS-а му трябват 15-20 мин (особенно ако е облачно). Ако в такова състояние GPS-a работи, продължаваш с jailbreak-a - направи го с custom firmware по тази тема Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G с Pwnage Pie. След това за unlock добавяш в Cydia сорс www.blackra1n.com и инсталираш blacksn0w.

Ако при ресторнат оригинален FW 3.1.2 от DFU mode, GPS-а не работи с Google Maps - носи го в сервиза (предполагам, че ти е още в гаранция).
peev77

Мнение от peev77 »

Какво е dfu mode?
intruder

Мнение от intruder »

В подписа ми има линк към тема с полезни ръководства - пише го още в първата тема.

Следващия път се постарай да потърсиш сам отговора преди да зададеш въпрос!
profusion

Мнение от profusion »

profusion написа:Искам да попитам pushfix-а има ли отношение към мобилния нет и пуш-а? Защото тъкмо телефона ми стой на нула приети след просто натискане на Edge-SBSettings и заради един Ютюб не искам да стане всичко що има пуш да почне да точи дори и при спрян едже даже?
Та ако е възможно да стане това да ми кажете да не го слагам въобще?

ПП
и още един въпрос в гугъл мапс ми отказва да ме локализира по клетка, фикса оправя ли го или?
?:-/
а по моите въпроси :-B
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ profusion Страховете ти са напразни - инсталирай си фикса спокойно.
а по втория въпрос как разбра, че Гугъл мапс не те локализира по клетка?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
profusion

Мнение от profusion »

gorgior написа:@ profusion Страховете ти са напразни - инсталирай си фикса спокойно.
ами с ви-фи, пускам си го, натискам мерника и през 1мин казва, не мога да покажа местоположението (като локейшън ми е пуснато в настройките)
На нокията ми ме локализираше с син кръг къде съм приблизително, тук не става?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

profusion написа:
gorgior написа:@ profusion Страховете ти са напразни - инсталирай си фикса спокойно.
ами с ви-фи, пускам си го, натискам мерника и през 1мин казва, не мога да покажа местоположението (като локейшън ми е пуснато в настройките)
На нокията ми ме локализираше с син кръг къде съм приблизително, тук не става?
Ако подписа ти е правилен значи си с 2G, и понеже не си инсталирал пач-а за pushfix не ти работи локализирането. Инсталирай го и ще се оправи локализирането по клетките на оператора в Maps. Пач-а е генерално за оправяне на локализирането.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
adept007

Мнение от adept007 »

MadM@X написа:Ако губите покритие, губите сигнал или спонтанно спира GPS-а:

Проблема е в услугата "locationd" която спира да работи коректно понякога. (Location service)
Това е бъг в самата система на телефона и се случва на телефони, без значение дали са джейлнати или не. Проблема е спонтанно спиране, изчезване или не инициализиране на GPS сигнал. Само за тези телефони е този фикс, за другите може да пробвате но не е ясен резултата.

Решението е следното:

1. Инсталирате си от Сидиа приложението Mobile Terminal - или влизате в телефона през ssh, putty, winscp.

2. Ако сте през Mobile Terminal на самия телефон испълнете следната команда, ако сте през другите програми продължи към 3. Паролата по подразбиране е: alpine

Код за потвърждение: Избери целия код

su
3. Изпълнявате следните команди, след всяка се натиска Enter.

Код за потвърждение: Избери целия код

killall -9 locationd
rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd
4. Отворете приложението Maps и дайте да ви локализира.
това само за 3.1.2 с blackra1n ли се отнася или просто за някои модели телефони (без значение от ФУ) ?

аз не съм ъпдейтнал още и си стоя на 3.0 (чист мързел) и ГПС-а ми си има собствено мнение ... изключваше, търсеше сателити в полето по 30-40 минути и ги губеше за 1-2 мин. тъкмо бях решил да го водя на "доктор" и се оправи, хващаше сателити буквално за секунди и работеше невероятно стабилно дори и да не е на предното стъкло на колата ... ама до вчера ... сега пак старата песен ... опитах locationd. резет и т.н. не помага :(
та си мисля дали не е време да го ъпдейтна до 3.1.2 и така евентуално да ми се реши проблема (ако не е хардуерен естествено) ?
iPhone 3GS 16GB - FW 3.1.2
jailbreaked - blackra1n
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Тествай... И добре прочети първия пост за всички варианти на преминаване към 3.1.2. Рестартирал ли си скоро телефона?

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
adept007

Мнение от adept007 »

много пъти съм го рестартирал, сега ще пробвам с ъпдейт и ще пиша какво се е омазало :)
първо ще опитам с официалния ъпдейт и ако не ще, тогава с къстъм
iPhone 3GS 16GB - FW 3.1.2
jailbreaked - blackra1n
Публикувай отговор