Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)
Re: Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1.X BlackRa1n (Win&Mac)
Здравейте
Имам 3GS 3.1.2 заключен към Глобул - в темата сте писали ,че след рестарт отново трябва да се отключи с blackra1n , което се получава и при мен .
Питането ми е следното: докато се измисли начин да не се получава това може ли да се сложи някой custom firmware и да не се налага всеки път да се отключва
Имам 3GS 3.1.2 заключен към Глобул - в темата сте писали ,че след рестарт отново трябва да се отключи с blackra1n , което се получава и при мен .
Питането ми е следното: докато се измисли начин да не се получава това може ли да се сложи някой custom firmware и да не се налага всеки път да се отключва
MadM@X,
Благодаря за отговора. Излиза, че когато си инсталирам програма през Cydia трябва да съм си в къщи за да мога да вържа Iphon-a към лаптопа и да стартирам отново blackra1n - нали правилно съм разбрал ? Защото като се опитах и свалих някаква програма от Cydia ми излезе въпросния надпис Iphone is reboot и мина в recovery режим, появи се кабелчето и единствения начин да ползвам телефона беше като му дам restore, а сега, ако правилно съм схванал просто отново ще стартирам exe. файла на blackra1n.
Още веднъж благодаря.
Благодаря за отговора. Излиза, че когато си инсталирам програма през Cydia трябва да съм си в къщи за да мога да вържа Iphon-a към лаптопа и да стартирам отново blackra1n - нали правилно съм разбрал ? Защото като се опитах и свалих някаква програма от Cydia ми излезе въпросния надпис Iphone is reboot и мина в recovery режим, появи се кабелчето и единствения начин да ползвам телефона беше като му дам restore, а сега, ако правилно съм схванал просто отново ще стартирам exe. файла на blackra1n.
Още веднъж благодаря.
Правилно си разбрал, като не всяка програма от сидия иска рестарт а само ъпдейти на основни компоненти. АКо инсталираш теми, игри или някои програмки няма да рестартира, но ако инсталираш фиксове, подобрения или промени по системата задължително прави рестарт и после го стартираш с помощта на blackra1n.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Това сигурно е малко тъп въпрос, но да разбирам ли, че няма да се получи на моя iPhone ако мodem firmware-a е 04.26.08?
Нещо не мога да разбера точно въпроса ти??? Modem firmware-a 04.26.08 няма нищо общо с джейлбреак-а на телефона а единствено с отключването на ГСМ функцията (разкодирането).hubavkata написа:Това сигурно е малко тъп въпрос, но да разбирам ли, че няма да се получи на моя iPhone ако мodem firmware-a е 04.26.08?
Modem firmware-a е 04.26.08 се отключва като се инсталира на телефона Ultrasn0w за което има специална тема в този раздел. Не бъркай джейл с отключване.
iPhone ТЕРМИНОЛОГИЯ И ОСНОВНИ ЗНАНИЯ
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Здравейте,
Искам да си направя джейлбрейк на телефона, и до колкото разбрах /след като 3 пъти прочетох първия пост/, трябва задължително преди това поне 1 път да съм стартирал ютюб? Хубаво обаче като тръгна да го правя ми изписва "каннот кънект ту ютюб"... някакви идеи къв може да е проблема?
Телефона е 2г, 3.1.2
Искам да си направя джейлбрейк на телефона, и до колкото разбрах /след като 3 пъти прочетох първия пост/, трябва задължително преди това поне 1 път да съм стартирал ютюб? Хубаво обаче като тръгна да го правя ми изписва "каннот кънект ту ютюб"... някакви идеи къв може да е проблема?
Телефона е 2г, 3.1.2
iPhone 3G 8gb ФЗ fw-4.2.1
Ами щом си вече с FW 3.1.2, и можеш да стартираш YouTube значи телефона ти е jailbeak-нат. Или го ползваш с карта на AT&T? Ако е jailbreak-нат вече направи това http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=14284.
Ами всъщност не знам кво точно се случва, но като го взех имаше Сидия, и след като го ъпдейтнах на 3.1.2 Сидия ми изчезна, и за тва искам да го джейлбрейк-на? С глобулска карта е.
Има ли в такъв случай вариант в който след ъпдейт до 3.1.2 да се е запазил джейлбрейка от предишната версия, или нещо подобно? И съответно как да си върна Сидия тогава ?
Има ли в такъв случай вариант в който след ъпдейт до 3.1.2 да се е запазил джейлбрейка от предишната версия, или нещо подобно? И съответно как да си върна Сидия тогава ?
iPhone 3G 8gb ФЗ fw-4.2.1
Ти си с 2Г - просто пусни blackra1n и ще ти джейлне телефона. Има картинки точно как става в първия пост. Правиш всичко без часта за blacksn0w. Ако имаш после проблеми с Wifi, Youtube има тема в подписа ми.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Добър вечер.
Знам, че може би е досадно с толкова много въпроси, но независимо,че прочетох цялата тема искам да се присъедина и аз към питащите
Донесоха ми един Глобулски 3Gs 32gb, v. 3.1 (7C144), модем:05.11.07, сериен № 88939...... който явно е отключен защото работи с Мтел в момента и има инсталирана Сидия.....
Собственикът му иска да се качи 3.1.2......от прочетеното би трябвало да няма проблем, но все пак за първи път ще го правя и за това си позволявам да досаждам с питане
С рестор или с ъпдейт да го направя и ще бъде ли "постоянно" отключен за да не стартирам черния дъжд след всяко изключване на апарата.
Предварително ви благодаря и се извинявам за досадните питания.
Знам, че може би е досадно с толкова много въпроси, но независимо,че прочетох цялата тема искам да се присъедина и аз към питащите

Донесоха ми един Глобулски 3Gs 32gb, v. 3.1 (7C144), модем:05.11.07, сериен № 88939...... който явно е отключен защото работи с Мтел в момента и има инсталирана Сидия.....
Собственикът му иска да се качи 3.1.2......от прочетеното би трябвало да няма проблем, но все пак за първи път ще го правя и за това си позволявам да досаждам с питане

С рестор или с ъпдейт да го направя и ще бъде ли "постоянно" отключен за да не стартирам черния дъжд след всяко изключване на апарата.
Предварително ви благодаря и се извинявам за досадните питания.
За теб просто изпълни първия пост на темата с указанията и си пушка. Целия първи пост.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Благодаря ти. От прочетеното знаех че ни би трябвало да имам проблем. Така и стана. Всичко е ок с изключение на WiFi то. Като се рибутне апарата трябва да ресетвам настройките и така се оправя. Ще чакаме решение и на този проблем.
Още веднъж благодаря на всички вас, които сте се погрижили да ни е лесно на всички нас.
Още веднъж благодаря на всички вас, които сте се погрижили да ни е лесно на всички нас.

Имам нов 3ГС 44-седмица с новия боот. отключих го с blackrain, но имам описаните проблеми със you tube i gps и исках да го ресторна с къстъм фирмуер обаче като дам шифт и рестор itunes остава в момента на preparing iphone for restor, а телефона седи с логото и кабела. Има ли начин да го подкарам този къстъм
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Здравейте, отново греда с телефон 3G, modem firm 05.11.07, serial 5K84192....
Направих всичко както е описано тук, или по-точно в темата за blackra1n. Инсталирах си оригинален фирм 3.1.2 от iTunes, после с blackra1n активирах телефона защото нямам гсм картата с която е купен. Има инсталирана Cydia също и sn0w от blackra1n за отключване на гсм-а. До тук всичко мина добре, но...
Имам следния проблем, ГСМ Функционалността губи обхват и оператора, ако има немрен гсм-оператор той се задържа за не повече от 2 мин, след което отново тьрси оператор. Индикацията за нивото на обхвата е на пьрвата чертичка и си стой така, когато е намерил сьответния оператор. Не се е случвало до сега да е с пълен обхват!? Молбата ми е ако има решения, моля споделете с мен. Благодаря!
След всичко прочетено тук оставам с мисълта че, самия телефон е от последно произведените и не може да му се активира гсм ънлока, или просто самото sn0w не сработва с този телефон...
Направих всичко както е описано тук, или по-точно в темата за blackra1n. Инсталирах си оригинален фирм 3.1.2 от iTunes, после с blackra1n активирах телефона защото нямам гсм картата с която е купен. Има инсталирана Cydia също и sn0w от blackra1n за отключване на гсм-а. До тук всичко мина добре, но...
Имам следния проблем, ГСМ Функционалността губи обхват и оператора, ако има немрен гсм-оператор той се задържа за не повече от 2 мин, след което отново тьрси оператор. Индикацията за нивото на обхвата е на пьрвата чертичка и си стой така, когато е намерил сьответния оператор. Не се е случвало до сега да е с пълен обхват!? Молбата ми е ако има решения, моля споделете с мен. Благодаря!
След всичко прочетено тук оставам с мисълта че, самия телефон е от последно произведените и не може да му се активира гсм ънлока, или просто самото sn0w не сработва с този телефон...
iPhone 3G, fW 3.1.3, MF 04.26.08, ФО
iPhone 3G, fW 4.0, MF 05.13.04, ФЗ
Това в колко теми си го писал???
Пиши само в една тема!
Пиши само в една тема!
Нито едно от тези твърдения не е вярно. Рестартира л иси телефона след инсталацията на blacksn0w ? Нали нямаш сложен Турбосим? Може и проблема да е от самата сим карта ако е по-стара. Направи нов рестор и пак сложи само blackra1n и от него само blacksn0w и рестарт на телефона. Може да направиш и ресет на всички настройки в телефона.След всичко прочетено тук оставам с мисълта че, самия телефон е от последно произведените и не може да му се активира гсм ънлока, или просто самото sn0w не сработва с този телефон...
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Ресетнах всички настройки на телефона, после започнах да изреждам сим карти на всички възможни бг оператори и само с Вивател ми хвана 3 чертички от обхвата, със всички останали е на първата чертичка и губи мрежата!
След това реших да послушам съвета ти и да направя нов рестор (с оригинален фирм 3.1.2 както и предния път). Направих го, сложих и blackra1n и от него само blacksn0w и всичко е отново както преди, т.е. няма обхват?!
Не мога да разбера аз ли правя нещо грешно или самия телефон е прецакан, и защо само сьс Вивател задьржа мрежата и то само на 2 черти??? Изпробвах го и със сим карта от глобулски 3G(s) закупен от глобул, отново няма обхват...
Мисля че, нещо не е наред, но не зня какво точно.
След това реших да послушам съвета ти и да направя нов рестор (с оригинален фирм 3.1.2 както и предния път). Направих го, сложих и blackra1n и от него само blacksn0w и всичко е отново както преди, т.е. няма обхват?!

Мисля че, нещо не е наред, но не зня какво точно.
Изключи си 3G мрежата. Много е вероятно там, където се намираш 3G сигнала на другите оператори е зле и постоянно превключва.
На мен никой ли няма да ми отговори !!!
Не може - за новите устройства в момента jailbreak-а е само tethered.maranelo написа:Здравейте
Ми тествай. Има тема за къстъми - тегли и слагай.... и кажи какво е станало.maranelo написа:На мен никой ли няма да ми отговори !!!
Готови файлове може да изтеглиш от тук:
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=13728
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Всичко възможно опитах и няма оправия! С вивателската карта има обхват 3 чертички, но като се говори с него и на 5-тата минута прекчсва раговора (губи оператора). Можеби наистина е прецакан самия телефон 

Еми тествай някъде на друго място първо, и после отивай на сервиз.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Ето моя отговор: не ставаmaranelo написа:На мен никой ли няма да ми отговори !!!
Имам нов 3ГС 44-седмица с новия боот. отключих го с blackrain, но имам описаните проблеми със you tube i gps и исках да го ресторна с къстъм фирмуер обаче като дам шифт и рестор itunes остава в момента на preparing iphone for restor, а телефона седи с логото и кабела. Има ли начин да го подкарам този къстъм
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Здравейте, може и да повтарям въпроса , но не го срещнах никъде. Искам да попитам дали има начин да си джеилбреакна ipod touch 3g 3.1.2 8gb и модела започва с МС някъде пишеше, че блакраин не действа тогава дали има др начин?
Тегли последния blackra1n и действай смело. Проблеми имаше с предните версии на blackra1n.