Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Публикувай отговор
Аватар
MadM@X

Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Мнение от MadM@X »

Не си казал с коя програма се опитваш да качиш файлове от "компа" на телефона??
След jailbreak-a, iFunbox и DiskAid няма да виждат файловата система на телефона. За да започнат да я виждат трябва да инсталирате от Cydia afc2add (от сорса на ModMyi) и да рестартирате.
За WinSCP: Инсталира се OpenSSH от Cydia.

При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
BozhidarK88

Мнение от BozhidarK88 »

С Itunes 9 , i cydia сега му права рестор ще го направа на ново всичко надявам се да е ок .
BozhidarK88

Мнение от BozhidarK88 »

Направих рестор , наново JB i Unlock и спрях нета ,чрез :

1. Launch Safari on your iPhone
2. Go to http://iphonenodata.com
3. Tap the disable Edge/3G button
4. Tap Install
5. Tap Install Now to Confirm

Това наистина работи , в момента нито батерията пада нито има проблем с трафика от мтел.
Благодаря много форума просто е супер има всичко.
Mr.Phoenix

Мнение от Mr.Phoenix »

Мерси
Който чете ке сполучи , който не чете ке си удря главата :D
sniperbg

Мнение от sniperbg »

Всичко направих но EDGE продължава да е включен . И sbsettings свалих (изключих го от там), и http://iphonenodata.com също, но така и не го спря . С 3гс 3.1.2 съм .
Iphone 3GS, 4.0, ФЗ, 05.11.07, vivacom
intruder

Мнение от intruder »

И как разбра, че не го е спрял SBSettings? Да не би да ти отваря страници в Safari?
sniperbg

Мнение от sniperbg »

Отварят се страници, времето се обновява, Maps работи ... Нa 2g нямах този проблем .
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Спря ли и 3G освен EDGE? Вчера оправях едно 3G и едно 3GS и на двата като спрях EDGE и 3G от SBsettings нета спря.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
sniperbg

Мнение от sniperbg »

Спрян е, спрях дори блутут, 2ва рестора направих но ефект никакъв . Да не би да е нещо от Вивател, но се съмнявам защото с 2Г нямаше проблем o_O
BozhidarK88

Мнение от BozhidarK88 »

Аз махнах Sbsettings , направих номера с http://iphonenodata.com ,не ми зарежда страници ,но когато вляза в , Settings -> General -> Usage , и се вижда че от някаде отново ми точи мобилен интернет .... вече незнам какво да му права на този телефон за да спре да се опитва използването на Edge , горе Е-то си свети постоянно . (3GS FW 3.1.2 , JB and Unlocked)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

BozhidarK88 написа:Аз махнах Sbsettings , направих номера с http://iphonenodata.com ,не ми зарежда страници ,но когато вляза в , Settings -> General -> Usage , и се вижда че от някаде отново ми точи мобилен интернет ....
Това не е показателно.... след като си спрял телефона отчита че нещо се опитва да го ползва нета но реално пакетите не излизат от него. Едиствено по извлечението на сметката може да разбереш дали все още се ползва нета или не. И опресняването на сметките генерирани от нет става бавно така че днес го спираш и през няколко часа проверяваш сметката (ако не си говорил или писал смс).

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
DENIS_1979

Мнение от DENIS_1979 »

здравейте аз имах същия проблем, с 3g съм и ми напомпа 46 левчета ... но този форум ми свърши перфектна работа ,
доволен съм :))
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

BozhidarK88 написа:Направих рестор , наново JB i Unlock и спрях нета ,чрез :

4. Tap Install

Това наистина работи , в момента нито батерията пада нито има проблем с трафика от мтел.
Това определено действа, но ако решиш да си го пуснеш пак - как става обратното?

П.П. Ден Четвърти :-Вече не действа.
Последно промяна от gorgior на 24 Ное 2009, 14:41, променено общо 1 път.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Be brave

Мнение от Be brave »

Значи в обобщение цялата галимация по свалянето на тази програма и т.н. е безрезултатно, така ли ? След като отново генерира трафик.
Аз си направих експеримент и от вчера от 22.00ч. до 10.00 днес не съм използвал никакви приложения не телефона (освен гласовите разговори разбира се) и равносметката е - Сellular Network Data: Sent - 24 kb., Received - 15 kb. и това е при положение, че съм изключил GPRS, и съм на EDGE, който ми се включва автоматично след като изключа GPRS-а. Какво е това като пари за мен няма никакво значение, т.к. не ми е приятно телефона да си прави каквото иска без да имам контрол над това. Аз съм с 3GS, закупен от Глобул на свободна продажба и през Itunes ми го отключиха от Apple. Не съм го джейлбрейкнал още и за това се интересувам има ли приложение, което мога да му инсталирам, което не се сваля от Cydia.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Май няма. А и тези от Сидията не вършат много работа.
П.П. защо не пробваш това :Settings-->Mail,Contacts,Calendars-->Fetch New Data-->Pussh OFF;Fetch Manually.
Тествай и пиши после какво е станало.
Be brave

Мнение от Be brave »

Ок,сега въведох настройките, рисетнах използвания трафик и ще видя за след 24 часа какво ще е положението. Само да допълня, че днес се обадих в Мтел и поисках да ми спрат GPRS и трансфера чувствително намаля. Утре ще дам инфо дали този вариант работи.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ако са ти спряли централно мобилния интернет, не можеш да кажеш дали работи или не. И как така "чувствително намаля" - нетрябва да имаш никакъв трафик, ако ти е спрян GPRS.
Be brave

Мнение от Be brave »

Ами интересното бешее и при спрян GPRS отново ми отчиташе трафик макар и минимален - по 10 мв на 7-8 часа, докато преди за същото време ми отчиташе по 120-160мв. След като изключих Push вече за 24 часа не ми е отчел трафик. Не знам с GPRS дали ще даде същия резултат, но докато не намеря човек да ми го джейлбрекне (аз съм юрист все пак а не комп.спец. ;) няма да вкл. GPRS
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Знам, че доста се изписа в тази тема( а имаше и други), но все още има хора с този проблем . За това искам да обобщя как при мен този проблем бе решен (поне го нямам трета седмица).
1. Задължително писаното в първия пост.
2. Плюс-SBSettings слагате си и BossPrefs , ако нямате.
3. Спирате Edge и 3G от двете посочени по-горе програми (т.1 и т.2), както и от Settings -->General-->Network-->3g Off
4. Пак отивате на Settings-->Mail,Contacts,Calendars-->Fetch New Data-->Pussh OFF;Fetch Manually.
5. Settings-->(Push) Notifications--> Off
Забележка: Ако нямате (Push) Notifications в менюто инсталираите си някоя програма подържаща Push и то ще ви излезе.Има безплтни такива в апп стора.
6.
BozhidarK88 написа:Направих рестор , наново JB i Unlock и спрях нета ,чрез :

4. Tap Install

Последното при мен не даде ефект и не съм го слагал , но който иска нека да опита.

Това е. Ако модераторите решат, че е обяснението ми е ненужно, моля да го изтрият.
kulo

Мнение от kulo »

колеги пробвах всичко до тук, само легалното де, защото моя няма сидия. нищо няма ефект
pavelcho69

Мнение от pavelcho69 »

Слава богу при мене проработи но трябва да имате инсталиран СБСЕТИНГС и да сложите фейк ЕЙ-ПИ-ЕН адрес както беше споменал пича "влиза се през телефона инсталира се фейк настроиките за ЕДЖ-а и сте готови а да и трябва да ползвате ВИВАКОМ :Д иначе си дърпа но със вИВАКОМ не.мерси за отново за метода на спиране на скапания интернет :))))
Аватар
Marutyan

Мнение от Marutyan »

който е на vivatel,може да звънне на оператора да му спрат всякакъв интернет на картата,само че трябва да сте категорични.при мен спряха,изчезна буквата Е,обаче след седмица пак се появи,пак звъннах ,пак го спряха и вече месец и половина съм рахат
atanas_garkov

Мнение от atanas_garkov »

Здравейте! :) IPhona ми е 3GS 16GB с фирмуер 04.26.08,версия 3.0.1.Купуван е от Англия,ако има някакво значение ?:-/ Разкодирах си го по инструкцийте публикувани от MadM@x(май така беше) във форума,за което съм много благодарен.За ограничаването на нета през оператора последвах инструкцийте,които са описани в началото на темата(за СБСетингс),но ми изчезнаха иконие на Safari,YouTube,App Store и iTunes,които преди това бях спрял от Restrictions.От търсачката на телефона ги отваря,но не мога да ги искарам на дисплея като икони ?:-/Опитах се като ги пусна в СБСетингс,но пак не става.Благодаря ви предварително за отговора!!!
victor11

Мнение от victor11 »

Ами пусни си ги от Restrictions, и ще се появят.
Публикувай отговор