Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1(.2) BlackRa1n (Win&Mac)
Re: Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1.X BlackRa1n (Win&Mac)
Няма проблеми. Няма никакво значение от къде е телефона, с каква версия е в момента и към коя мрежа е заключен. За момента всички телефони могат да бъдат отключени.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
-
здравейте
извинявайте за може би до болка обсъщдания въпрос за отключване..
ситуацията е следната ъпдеитнах си телефона до 3.1 (преди това беше с 2.2.1)
сега стига до т.7 от първия пост на първата страница.След като се рестартира телефона пак си показва екрана iTunes и как кабелчето е срещу него.Телефона преди това беше отключен и може би затова горе си показва че има обхват,показва си и името на оператора.Но как да стигна до меню-то?
Благодаря на всички
извинявайте за може би до болка обсъщдания въпрос за отключване..
ситуацията е следната ъпдеитнах си телефона до 3.1 (преди това беше с 2.2.1)
сега стига до т.7 от първия пост на първата страница.След като се рестартира телефона пак си показва екрана iTunes и как кабелчето е срещу него.Телефона преди това беше отключен и може би затова горе си показва че има обхват,показва си и името на оператора.Но как да стигна до меню-то?
Благодаря на всички

За протокола: Липсва най-важната информация - какъв е модела ?
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
За 3GS телефоните произведени след 41 седмица!
След като е jailbreak-нат телофонът и се рестартира, влиза в Recovery. За да се излезе от Recovery, трябва да се стартира blackra1n отново.
Седмицата на производство е 4 и 5 цифра на серийния номер.
След като е jailbreak-нат телофонът и се рестартира, влиза в Recovery. За да се излезе от Recovery, трябва да се стартира blackra1n отново.
Седмицата на производство е 4 и 5 цифра на серийния номер.
Колеги, тук ли ще бъде обявено кога у-ва с този новия baseband ще могат да бъдат jailbreak-нати както трябва, без при рестарт да влизат в рековъри?
и аз се присъединявам към въпроса, моят serial е с 44 и смятам да изчакам да се реши проблема преди да правя jailbreak, да се надяваме че ще е скоро .....mlqsko написа:Колеги, тук ли ще бъде обявено кога у-ва с този новия baseband ще могат да бъдат jailbreak-нати както трябва, без при рестарт да влизат в рековъри?
3GS - Firmware 3.1.3 + Spirit
Сигурно ще има отделна тема за това, но ще е ясно чак когато излезе софтуера, който го прави.
плсссс може ли някой да ми помогне?!?!? Супер много изчетох за jailbreak-a ама съм си още супер объркана:
Ситуацията е следната: тела е IPhone 3GS като е Factory UNLOCKED - тоест ми трябва само jailbreak. Да ама съм с версия 3.1 (7C144)(с такава го купих и не е ъпдейтван) modem firmware: 05.11.07. Много искам да го jailbreak-na ама навсякаде пише хиляди неща които адски много ме объркват, та плс кажете има ли jailbreak(без unlock) за този сучай с който тела да си работи ок.
П.С също така тела е 41 седмица, че и това усилено се обсъжда
ПЛССС HELP!!!!
Ситуацията е следната: тела е IPhone 3GS като е Factory UNLOCKED - тоест ми трябва само jailbreak. Да ама съм с версия 3.1 (7C144)(с такава го купих и не е ъпдейтван) modem firmware: 05.11.07. Много искам да го jailbreak-na ама навсякаде пише хиляди неща които адски много ме объркват, та плс кажете има ли jailbreak(без unlock) за този сучай с който тела да си работи ок.
П.С също така тела е 41 седмица, че и това усилено се обсъжда
ПЛССС HELP!!!!
Значи ти може спокойно да си ъпдейтнеш в iTunes а за джейл да ползваш blackra1n. Това е всичко.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
имам един проблем пробвах да направя рековери през дфу да мога да направя джейлбрейк но ми даде грешка и ми изписа че трябва да сложа сим картата към която е заключен ,но аз не притевжашам тази карта, а на самия iPhone мога да правя само emergency calls моля помогнете ;( телефона е 3G
Не е много ясно какво си направил и в какво състояние е вмомента. Но предполагам, че си ресторнал FW 3.1.2. Ако е така - както е в момента телефона го закачи към компютъра и му пусни blackra1n.
Това отговора за моя проблем ли е? И ако да, след като го джейлбрейкна ще имам ли този проблем при който не трябва да го оставям да му падне батерията, или после пак всичко на ново??MadM@X написа:Значи ти може спокойно да си ъпдейтнеш в iTunes а за джейл да ползваш blackra1n. Това е всичко.
Мерси
Да, отговора е бил за твб. А дали ще трябва да стартираш телефона всеки път с blackra1n - за теб не е сигурно - пробвай и ще разберем. Ако това е проблем после пак си направи рестор в iTunes и всичко ще си е като преди джейла.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Здравейте.
Аз съм нов и моля да ме извините ако въпроса ми е глупав.
Собственик съм на 3G 16gb и правя всичко както е описано.
Въпроса ми е - как става - Активиран през iTunes телефон, както и да пуснете поне веднъж Youtube на телефона?
След като изпълнявайки всичко на екрана ми излиза emergency call и нищо повече.
Единствено не знам как става активацията през iTunes и влизането в Youtube на телефона.
Аз съм нов и моля да ме извините ако въпроса ми е глупав.
Собственик съм на 3G 16gb и правя всичко както е описано.
Въпроса ми е - как става - Активиран през iTunes телефон, както и да пуснете поне веднъж Youtube на телефона?
След като изпълнявайки всичко на екрана ми излиза emergency call и нищо повече.
Единствено не знам как става активацията през iTunes и влизането в Youtube на телефона.
Това е валидно само за фабрично отключени телефони. Ако ти е фабрично заключен balckra1n ще ти го активира. Ако имаш проблеми след jailbreak-а следваш стъпките в тази тема:
При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2).
При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2).
Благодаря за бързия отговор, довечера ще пробвам.
Като се опитам да ресторна с оригинален 3.1.2 ми изписва: The software update could not be downloaded. The internet connection has timed out.
Предполагам, че е нещо свързано с интернета, но и на телефона и на компютъра е включен и работи. Сега съм с 3.1.2 Къстъм, телефона е 3G. От какво може да е това.
Предполагам, че е нещо свързано с интернета, но и на телефона и на компютъра е включен и работи. Сега съм с 3.1.2 Къстъм, телефона е 3G. От какво може да е това.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Ами на лоша интернет връзка. Изтегли си файла ръчно от линковете във форума и после дай Shift+Restore.
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS
Предполагах, че това трябва да направя, но за всеки случай попитах. Благодаря!!! 

iPhone 5 16GB Black
Работи перфектно и стана от първия път.Само че има една особеност.След ънлока,времето за рестарт или бутване на операционата система на iphone се увеличава двойно.Ако преди зареждаше за 15-20 секунди,сега зарежда за 40-45 сек.Тоест двойно.И при вас ли е така?Вече почнах да съжелявам че си смених старият бейсбанд
Kогато телефона е джейлнат и отключен със blackrain после някъде вижда ли се че е инталиран снега, които отключва телефона или не, защото не мога да разбера дали имам официално отключен телефон, които само е джейлнат или заключен по принцип и отключен с blackrain, имам сидиа, но в нея ням исталиран никакъв софтуер, освен репотата, а не ми се опитва с рестор за да видя дали ще се активира. Телефона е 3GS 3.1.2 с 05.11.07, от 41 седмица но май със стария боотром, защото не се вкарва в рековери като се изключи, но пък не се свързва с youtube и работи с други оператори, очевидно. Благодаря
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
В Сидиа има търсачка - потърси blacksn0w и ако го намериш и има зелена отметка значи е инсталиран. Ако пък ти позволява да го инсталираш значи го нямаш.
Другия метод е да видиш активните процеси.
Ако телефона ти не е джейлнат със сигурност няма инсталиран blacksn0w.
А за да си оправиш проблема с YouTube прочети последната тема в подписа ми тук.
Другия метод е да видиш активните процеси.
Ако телефона ти не е джейлнат със сигурност няма инсталиран blacksn0w.
А за да си оправиш проблема с YouTube прочети последната тема в подписа ми тук.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
При мен всичко мина успешно ! Ето какво направих аз :
1.Като свързах телефона към iTunes ми излезе едно меню в което натиснах "Download and install updates" или нещо подобно беше. Изтеглих го, започна да го инсталира, но ми даде грешка след това (Някакъв Error 2002)
2.Дадох "OK" на грешката и натиснах "Restore" (Без Shift)
3.Изчаках да протече процеса
4.Спрях iTunes и телефона, пуснах blackra1n RC3, след това включих телефона и той се jail-на.
5.На спрингборда имаше черна капка (blackra1n). Инсталирах Cydia & Sn0w и телефона ми вече беше jail & unl0ck ;]
Дано съм бил полезен за някого ...
P.S. За 1-ви път си ъпдейтвам телефона, но мина успешно ;]
1.Като свързах телефона към iTunes ми излезе едно меню в което натиснах "Download and install updates" или нещо подобно беше. Изтеглих го, започна да го инсталира, но ми даде грешка след това (Някакъв Error 2002)
2.Дадох "OK" на грешката и натиснах "Restore" (Без Shift)
3.Изчаках да протече процеса
4.Спрях iTunes и телефона, пуснах blackra1n RC3, след това включих телефона и той се jail-на.
5.На спрингборда имаше черна капка (blackra1n). Инсталирах Cydia & Sn0w и телефона ми вече беше jail & unl0ck ;]
Дано съм бил полезен за някого ...

P.S. За 1-ви път си ъпдейтвам телефона, но мина успешно ;]
iPhone 6 16GB Silver 8.1.2 (Telenor BG)
iPad 2 + WiFi + 3G + 16GB White, FW 7.0.4 Jailbreaked with Evasi0n 1.0.0
iPad 2 + WiFi + 3G + 16GB White, FW 7.0.4 Jailbreaked with Evasi0n 1.0.0
Здравейте,mlqsko написа:Здравейте на всички!
Научих процедурата на първа страница наизуст, но нещо не ми се получава работата. Имам фабрично отключен iPhone 3GS 32GB, дойде с 3.1.2. Искам да го ДЖБ, ама не ми се получава... Ето какво правя.
1. Правя рестор през иТюнса, без шифт, пускам юТюб...
2. Свалям BlackRa1n за Mac, понеже съм на такъв. иТюнса е последна версия, проверено е.
3. Свързвам телефона и изкл. иТюнса.
4. MAKE IT RA1N!
5. Всичко върви по "план" до момента, когато трябва да ми се появи спрингборд-а, но това не става. Излиза иТюнс иконката + кабела и казва, че телефона е в рековъри моуд и до там.
Какво правя от тук нататък...
6. След стъпка 5 затварям BlackRa1n и го пускам наново, така както на телефона продъжлава да седи кабела и иТюнс иконата.
7. Тоя път всичко си минава и ми се появява спринга и там го я има иконката на дъждеца.
8. Пускам го, свалям САМО Сидиата и я инсталирам.
9. Махам BlackRa1n от телфона..
10. Всичко си работи както си трябва. Обаче, ако задържа он/офф бутона и угася телефона, после няма пускане, излиза иконката на иТюнса и кабелчето.
Къде бъркам, мамка му![]()
Притеснява ме факта, че при мен не става от първия път (не излиза спринга), а трябва 2 пъти да пускам BlackRa1n в началото на процедурата.
До колкото разбирам, на фабрично откл. телефони не им трябва отключване, а САМО дъждеца.
Благодаря предварително за помощта.
С 3GS, 16GB, сер.№ 87941, version- 3.1.2. (7D11), модел: MC131BG, Modem Firmware 05.11.07, закупен от Глобул и отключен от Apple през iTunes, след подадена заявка до Глобул, съм и при мен се получи подобна ситуация, но малко по-различно. В процеса на инсталиране на blackra1n изведнъж се стартира сам iTunes и ми изписва, че за да работи този телефон с iTunes, трябва да се restore. Дава ми опция ОК, натискам я и всичко принципно е наред, защото blackra1n се инсталира, след което се инсталира и Cydia, но когато се опитам да сваля някаква програма от нея ми дава, че Iphone is reboot, след което излиза кабелчето с ябълката и единственото, което мога да направя е да го закача и да му дам restore, но както се сещате това автоматично ми изтрива всичко от Iphon-a.
Intruder, написа, че "Както вече казах jailbreak има, но само tethered, което означава, че ако по някаква причина телефона се рестартира, ще изпадне в Recovery mode, и трябва да се пусне пак с blackra1n."
Исках да попитам, дали това означава, че като ми излезе кабелчето и ябълката, вместо да му давам restore, трябва просто още веднъж да стартирам blackra1n от компютъра ?
Извинявам, се ако въпроса е с ясен отговор, но вчера си играх 4-5 пъти с това restore докато на 7 стр. прочета, че за версии след 41 седмица дава проблеми и просто искам да съм сигурен, че ще си заслужава играчката. Ще мога ли след това да си свалям програми от Cydia ?
Предварително ви благодаря и благодарности на хората, които са се постарали да поддържат тази тема.
Това не е проблем а просто при новите модели засега джейла е само софтуерен и след рестарт телефона трябва да се стартира с помощта на blackra1n. Не е необходим рестор след рестарт. Всичко което е инсталирано си остава на телефона, след джейла при рестарт blackra1n просто изкарва телефона от рекавъри режима му и го стартира нормално без да променя нищо друго.Be brave написа: Исках да попитам, дали това означава, че като ми излезе кабелчето и ябълката, вместо да му давам restore, трябва просто още веднъж да стартирам blackra1n от компютъра ?
Извинявам, се ако въпроса е с ясен отговор, но вчера си играх 4-5 пъти с това restore докато на 7 стр. прочета, че за версии след 41 седмица дава проблеми и просто искам да съм сигурен, че ще си заслужава играчката. Ще мога ли след това да си свалям програми от Cydia ?
Предварително ви благодаря и благодарности на хората, които са се постарали да поддържат тази тема.
За момента така се ползват джейлнати телефони от последните серии просто защото метода на джейла е такъв. Когато открият нов метод за джейл който да е перманентен ще изкарат и съответните програми.
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2