Мислите ли, че Андроид може да измести ОС на Айфон?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
profusion

Мислите ли, че Андроид може да измести ОС на Айфон?

Мнение от profusion »

Не съм виждал Андроида, та който има наблюдения, да каже има ли бъдеще и има ли силни страни, на които Ябълката да му отстъпи?
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
Аватар
MoridinBG

Re: Мислите ли, че Андроид може да измести ОС на Айфон?

Мнение от MoridinBG »

От 9 месеца с HTC Dream.
Яки телефони пускат, но положението с игрите е много зле, с програмите е сносно :(
Покрай пусканията и на Hero и на Droid-а се забелязаха известни раздвижвания, но нищо особено, като цяло.
Трактовката им на Java е лакома за памет, няма JIT, поради което е бавна.

Бонус е големият брой устройства, които се появяват постоянно. За всеки го по нещо, има ги на доста оператори, а не екслкузивно само за един както е iPhone.
От друга страна няма еквивалент на iPod Touch, който е 1/3 от потребителите на AppStore и е привлекателен поради ниска цена и липса на обвързвания с договор, както е с телефоните.

Надявам се положението да се подобри, защото конкуренцията и надпреварата са само от полза за потребителите.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не мисля, че си задал правилен въпрос. Андроид не може да измести ОС Х защото са ОС за различни марки телефони на коренно различни компании.Все едно да питаш може ли Windows 7 да измести OS Leopard. x.x.
Можеш да потърсиш сравнение на мнения за двете ОС в момента, но за изместване не може да се говори.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
intruder

Мнение от intruder »

@gorgior - Принципно съм съгласен с теб, но твоето аналогично сравнение също не е подходящо. Windows можеш да сложиш на Mac и ще се държи много добре. ;)
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@intruder -Аз също съм съгласен с теб, но мисълта ми беше друга. Знам, че Windows работи добре на Mak. Виждал съм и Nokia N95 да подкарва Windows 3.11., но това не значи, че тази операционна система има бъдеще за разработка в този модел телефони и тази компания.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
profusion

Мнение от profusion »

Въпросът ми беше по скоро дали може тази ОС да се развие толкова, че да стане по "харесвана" от гледна точка на повече приложения и добър интерфейс....и хората да предпочетат да си купуват у-во с Андроида вместо Ябълка....( оф и аз се омотах)

ПП
а освен Ябълката има ли други капацитивни, че не съм запознат?
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
intruder

Мнение от intruder »

Има да - примерно HTC Hero е с такъв. Иначе по темата - до преди 3 години iPhone изобщо нямаше, а сега е на върха на вълната! Така че всичко е възможно. ;)
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Доста капацитивни има. Почти всички настоящи Андроиди (без Tattoo) са такива, има и не-смартфони капацитивни.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Публикувай отговор