Adobe сменя тактиката с Flash за iPhone

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Adobe сменя тактиката с Flash за iPhone

Мнение от GVB »

Изображение

Борбата за добавяне на Flash в iPhone продължава. След като от Adobe опитаха какво ли не, последният им ход в опитите да убедят Apple да им позволи да направят версия на Flash за iPhone е чиста проба пропаганда. Ако посетите от iPhone страницата за изтегляне на Flash, сайтът на Adobe ще ви изненада със съобщение, в което се обяснява, че липсата на версия на Flash за iPhone е по вина изцяло на ограниченията, които поставя Apple. Вероятно се надяват да стимулират потребителите да изпратят достатъчно оплаквания към Apple и компанията най-сетне да преосмисли позицията си.

Източник: MobileBulgaria
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
Mr. Freeman

Re: Adobe сменя тактиката с Flash за iPhone

Мнение от Mr. Freeman »

Не мога да ги разбера Епъл :-w
Кво подяволите се оптват да направят ? Парите ли не им стигат или кво ? x_x
doctavus

Мнение от doctavus »

поддържат интерес към продуктите си така ;) именно точно и за това пускат всяка една екстра на Айфона бавно бавно.... Имаш блутут, но неможеш да го ползваш за трансфер....имаш камера, но нямаш зуум.... нито пък видео рекордер.....мислиш ли, че НЕмогат да го измислят...хах всичко могат да направят, но трябва да се поддържа интерес към телефона xD виж вече може да се трансфер, зум, рек.! ;) Нещо, което всяка една нокиа го може xD
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

Не мисля, че въпроса стои така. И едва ли две големи компании като Apple и Adobe са се заяли за нещо малко.
Apple си имат твърда политика за разработка на приложения, от която няма да се откажат, тя е просто желязна.
Adobe, oт своя страна твърдят, че същата тази политика, не им позволява да разбработят Flash за телефона.
Кажете ми се, кой прав и кой крив? Apple - че ги е страх за софтуера на потребителите им, или Adobe, че не могат да си разработват приложенията при наложените им ограничения?
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
Аватар
balivo

Мнение от balivo »

nasitoo написа:Не мисля, че въпроса стои така. И едва ли две големи компании като Apple и Adobe са се заяли за нещо малко.
Apple си имат твърда политика за разработка на приложения, от която няма да се откажат, тя е просто желязна.
Adobe, oт своя страна твърдят, че същата тази политика, не им позволява да разбработят Flash за телефона.
Кажете ми се, кой прав и кой крив? Apple - че ги е страх за софтуера на потребителите им, или Adobe, че не могат да си разработват приложенията при наложените им ограничения?
Епъл ако питаш мен, ги боли оная работа за потребителите. Проблемът, е че губят контрол над технологията и чрез Flash всеки ще може да заобиколи AppStore i iTunes и ще е възможно да се изпълняват флаш приложения, които не ги контролира Епъл. Тогава паричките отиват на кино! Лакомията на Епъл за пари в момента е по-голяма дори от тази на Майкрософт - отвратен съм!
iPhone 6 Plus 64GB iOS 8.4 JB
doctavus

Мнение от doctavus »

Не бях се замислял над флаш игрите.Да, мисля, че си прав пич. Така се губят парите. Еми следователно ще трябва Adobe да намерят решение на проблема.... somehow :/
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
RestInPeace

ако някой разбира повече нека погледне

Мнение от RestInPeace »

Незнам дали тук е мястото но може би ще е интересно - става въпрос за флаш на телефона, ето и сайта http://www.insideria.com/2009/10/flash-and-iphone.html
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

Незнам дали тук е мястото но може би ще е интересно - става въпрос за флаш на телефона, ето и сайта...
Ммм, това доколкото успях да разбера е за флаш проекти, които да се компилират в приложения за айфон, не е за поддръжка за флаш в интернет.

А колкото до мнението на balivo - искам да ти кажа, че като притежател на n95 и HTC Тоuch Pro 2, които имат поддръжка на Flash, eдинствената флаш игра, която съм играл беше елементарна и ми задържа интереса за около 2 минути. Говорим за флаш за мобилни устройства, които са със слаби процесори, така или иначе те НЕ могат да изчисляват бързо сложни уравнения през флаш, за бога та дори моя домашен компютър насича при някой флаш игри, какво остава да си ги играя на айфона, дори и да направят мислиш ли, че флаш игра ще може да се сървевновава с нещо написано на Objective C като Hero of Sparta например?

Простичко казно - едва ли някой ще тръгне да разработва флаш приложения за да конкурира AppStore, не защото няма да има такива хора, а защото самата платформа няма да му позволи. Така, че спред мен трябва да си обмислиш гледната точка отново.
Поздрави ;)
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
Публикувай отговор