При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
MadM@X

При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Мнение от MadM@X »

victor11 написа:Новоизлезлият ъпдейт на iTunes 9.1, в който е добавена поддръжка на iPad, според съобщенията в интернет влиза в конфликт с Blackra1n, което пряко касае хората, ползващи tethered jailbreak. Проблемът е наличен само при потребителите на Windows.
iH8Sn0w пусна фикс за blackra1n под iTunes 9.1, който може да бъде изтеглен оттук (фиксът поддържа 32 и 64-битови системи).

Имайте предвид, че фиксът не е официален ъпдейт от Geohot и за момента няма информация дали той смята да пуска такъв.

Източник: iClarified

С други думи, ако вече не сте го направили, не бързайте да ъпдейтвате iTunes.

Ако имате проблеми с WiFi, Youtube, GPS след активиране, джейл на fw 3.1.2 на iPhone 3G / 3GS с blackra1n тук ще намерите решения, лично тествани от мен и работещи.

Ако не ви се занимава най-лесния начин е да ресторнете с къстъм версия на 3.1.2 и след това да инсталирате blacksn0w от Cydia за отключване.

Къстъм версии може да намерите тук: Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G с Pwnage Pie

Как се инсталира blackra1n и blacksn0w четете тук: Jailbreak& Unlock iPhone, iPod 3.1.X BlackRa1n (Win&Mac)

Отключване на iPhone 2G (04.05.04_G)

Ако решите все пак да си отстраните сами проблемите четете надолу.

При проблем с WiFi:
MtMCooLBG написа:1. Uninstall на blacksn0w. След това инсталиране на blacksn0w RC2 от http://cydia.pushfix.info/
2. Инсталиране на Fix WiFi от http://cydia.pushfix.info/

При първия, проблемите с Wi-Fi изчезват.
При втория, ако настъпи проблем, цъкате програмката и сте готови.
При проблем с YouTube и локализирането с GPS:

Има два варианта на отстраняване на този проблем:

1. Ако си пазите сим картата към която е заключен апарата може да ресторнете с нея и iTunes да започне активацията. Дори сим картата вече да не е валидна няма проблем. Въпроса е iTunes да ви допусне до устройството (да премахне картинката с кабела и логото на iTunes). След като сте започнали активацията с оригиналната сим карта, дори да ви пише "No service" това не е проблем. Извадете кабела от телефона и спрете iTunes. Вадете я от апарата и поставете вече българска сим карта. Стартирайте поне веднъж YouTube и изкачайте да ви зареди поне списъка с нови видеота. След това използвайте blackra1n за джейл и след това от приложението "blackra1n" на екрана на телефона инсталирайте "blacksn0w". Ще ви даде съобщение че всичко е готово и след секунди ще ви попита за пин код (ако имате) или директно ще видите че вече имате покритие и сигнал и сим картата работи. Тогава и ще ви се появи надпис "Your phone has been activated". И това е всичко. Може да си използвате Сидия както и ще ви работи без проблем YouTube и GPS-a.

2. Ако не притежавате сим карта към която е заключен апарата използвате blackra1n за активиране, джейл и инсталация на blacksn0w за отключване. След като приключи всичко и ви работи българската сим карта тествайте YouTube дали зарежда и GPS-а дали работи (на iPhone 3G задължително трябва да има работеща сим карта и да има покритие за да работи и вградения GPS). Извадете кабела от телефона и спрете iTunes. Ако не ви работят YouTube и GPS-a трябва да инсталирате пакета "Push Fix" от Сидия, репо:http://sinfuliphonerepo.com/,http://cydia.iphoneil.net/ (или репо:http://repo.beyouriphone.com/ ) и след рестарт тествайте дали ви работят вече коректно. (след добавянето на репото в Cydia търсете "pushfix"). Ако не намирате пакета прочетете края на това мнение.
MtMCooLBG написа:Има нов Fix за Push-a и YouTube. Този път програмката създава уникални за всеки телефон сертификати (както при активацията) и проблемите изчезват.
За целта, добавяте http://cmdshft.ipwn.me/apt/ в Cydia и търсите Push Doctor.
Източник: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7984
n0_name написа:Ако ви дава грешка програмата влизате в този сайт http://www.cmdshft.ipwn.me/blog/ и гледате дали има свободни сертификати ако няма push doctor няма да се инсталира правилно!!!Тествано работи!!
Само с инсталирането на тази поправка на "push" може да се отстранят проблемите с YouTube и GPS-a. Ако не ви се занимава или не се получи направите описаното в началото на темата с рестор на къстъм версия на 3.1.2.

За успешно отстраняване на проблемите е важно да се спази точно последователноста която съм описал във всяка точка. Предложил съм ви две алтернативи, ако едната не проработи при вас другата със сигурност ще.

Алтернативи:
1. рестор с custom firmware + blacksn0w
2. рестор с оригинален firmware + blackra1n + blacksn0w

Ако някой успешно е отстранил по друг метод някой от проблемите може да сподели опита си.
Успех на всички!

nrj написа:3GS: Аз имах същият проблем с телефона на един приятел. Пробвах какво ли не. Накрая от чичико Гугъл изрових следното, което на мен ми помогна:
1.Отиваш на открито някъде, без блокове и дървета.
2.Изключваш 3G, EDGE, WIFI, LOCATION.
3.Рестарт.
4.Включваш LOCATION и пускаш Google Maps. Натискаш бутона долу в ляво, отговаряш с ДА, ако те пита може ли да
използва location services. Изчакваш да се появи синя точка с едни пулсиращи кръгове около нея. Бъди търпелив,
ако ти каже че не може да те позиционита, натисни ок и пак бутончето долу в ляво.Може да ти отнеме и 15 мин.
5. Като излезе точката, рестарт.
6. Пускаш 3G, рестарт
7.Пускаш WIFI, рестарт

това е, пусни после iGo и би трябвало да имаш GPS сигнал.
Ако губите покритие, губите сигнал или спонтанно спира GPS-а:

Проблема е в услугата "locationd" която спира да работи коректно понякога. (Location service)
Това е бъг в самата система на телефона и се случва на телефони, без значение дали са джейлнати или не. Проблема е спонтанно спиране, изчезване или не инициализиране на GPS сигнал. Само за тези телефони е този фикс, за другите може да пробвате но не е ясен резултата.

Решението е следното:

1. Инсталирате си от Сидиа приложението Mobile Terminal - или влизате в телефона през ssh, putty, winscp.

2. Ако сте през Mobile Terminal на самия телефон испълнете следната команда, ако сте през другите програми продължи към 3. Паролата по подразбиране е: alpine

Код за потвърждение: Избери целия код

su
3. Изпълнявате следните команди, след всяка се натиска Enter.

killall -9 locationd
rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd
4. Отворете приложението Maps и дайте да ви локализира.

Друг метод за подкарване на GPS:
adept007 написа: не знам кое от всичко помогна, но ето какво направих:

1) Ъпдейт до 3.1.2 (не къстъм)
2) инсталирах "serialgps" или "GPS Serial" от cydia и там му дадох да ползва iPhone GPS
3) резетнах Network & Location Services
4) спрях EDGE & 3G
5) сложих сим карта на друг оператор и на открито пуснах да ме локализира (това го четох в някакъв немски форум)
6) след това си сложих моята сим карта и пак пуснах локализиране
7) след като ме намери пуснах 3G и EDGE

работи o:| !

Търсачка на пакети в Сидиа: http://modmyi.com/cydia/search.php

pushfix (Fix Push): Може да си го дръпнете и от тук: Dox.bg

Инсталация: dpkg -i pushfix10.deb

Подробности как се изпълняват команди:
HOWTO: Работа с WinSCP и Putty
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
emobs

Re: При проблем с WiFi, Youtube, GPS след blackra1n (fw3.1.2)

Мнение от emobs »

Аз имах същия проблем след restore jail i unlock с Blackra1n na 3GS 3.1.2 wi-fi спря да работи прави номера!!!След Settings -> General -> Reset -> Reset Network Settings мисля че работи по добре мисля че се разваля след Unlok но несам много сигореннн!!!Ще видим ще го тесвам няколко дена и ще видим!!!Евала на MadM@X честно ти си уникаленн много добре че има няякой като теб бравооо иначе ще се чудим ко да правим!!!!!!!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

emobs написа:....мисля че се разваля след Unlok но несам много сигореннн!!!....
Значи според мен се развала заради "х-активирането" му, ако си активираш примерно с картата на глобул или с която е продаден телефона и после направиш джейл и ънлок проблеми няма или има само с WiFi, но ако се използва директно на ресторнати телефони, неактивирани, проблеми 100% с GPS и с YouTube.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
emobs

Мнение от emobs »

....мисля че се разваля след Unlok но несам много сигореннн!!!....,

Прав си аз съм с заключен от Глобул 3ГС но го ползвам с картата към която е заключен!!!
morfei

Мнение от morfei »

При мен Youtube тръгна след слагането на фикса от сидия. <):)
Apple Mac mini "Core i7" 2.3 (Late 2012)
Ram 16GB
SSD Crucial mx100 512GB
HDD 1TB
AirPort Extreme (5th Gen.)
schwarz_dimi

Мнение от schwarz_dimi »

wifi-то много трудно намира обхват. Youtube не работи. Телефона е фабрично заключен и е отключван с blackra1n (софтуера на телефона е 3.1.2)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

schwarz_dimi написа:wifi-то много трудно намира обхват. Youtube не работи. Телефона е фабрично заключен и е отключван с blackra1n (софтуера на телефона е 3.1.2)
Първо телефона се отключва с blacksn0w, а blackra1n e за активация и джейлбреак само.

Освен това какво да направя като имаш тези проблеми? В първия пост е описано какво да направиш за да ги нямаш.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
R32

Мнение от R32 »

Колега, аз имам проблеми със wifi. Със Iphone 3G ,FM 3.1.2 съм blackra1n и blacksn0w. Значи намира wifi мрежата, след което има нет на телефона и след 20 секунди няма :-X На Бтк съм, като влезна в my contact и сменя канала на модема , пак има нет за няколко секунди след време пак спира.Това го прави в различен интервал от време, някога за 20 секунди и няма, някога за 2 сек. а някога държи и по 2 дни :) Инсталирал съм PushFix !
**iPhone 3G/16GB White FW 3.1.2 *blackra1n*
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Проблема не е свързан с blackra1n... смени начина на криптиране на wifi-то и паролата и се свържи наново с новата парола.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
R32

Мнение от R32 »

Беше настроено на TKIP сега го промених на AES , така смятам да пробвам да видя как ще се държи :)

P.S. нестава, пробвах всички възможности...днес ъпдейтнах айфона на един приятел пак със 3.1.2 и той има същия проблем вкъщи като при мен! настолния компютър работи без проблем само wifi-to прекъсва o_O
**iPhone 3G/16GB White FW 3.1.2 *blackra1n*
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Явно проблема ти е в рутера, оправи си го. Смени си икриптирането от WPA2 на WPA или обратно.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
emobs

Мнение от emobs »

ЗДР,
имам проблем имам 3G update 3.1.2 Jail i unlock GPS неработеше точно но след като инсталирах Pushfix неми работят Facebook ebay PayPal приложенията някои има ли идея защо стана така някои има ли подобен проблем и решение?Сега го махнах но пак е същото натискам Facebook появява и изчезва неработи!Помощщщщ какжо да правя?Май доста приложения неми работят!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Синхронизирай и ги инсталирай наново - ако си ги изтеглил с твой акаунт който е активиран и в iTunes.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
emobs

Мнение от emobs »

Ресторнах го наново Jail i Unlock несам му сложил PushFix Youtube работи GPS ще го пробвам днес миналия път работеше но не точно когато пусна Igo ме показва отстрани на патя мисля че работеше но неме показваше точно!
Аватар
Jordan23

Мнение от Jordan23 »

При активация с черния дъжд на 3.1.2 не работеха You Tube i GPS - а след истала на Pushfix всичко се оправи. При активация с оригинална сим през иТюнс този проблем не съществува,Тествано лично от мен на iPhone 3G 8GB o2-UK
iPhone 3G 8GB black 3.1.2 FW
Unloched by Blacksn0w
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Jordan23 написа:При активация с черния дъжд на 3.1.2 не работеха You Tube i GPS - а след истала на Pushfix всичко се оправи. При активация с оригинална сим през иТюнс този проблем не съществува,Тествано лично от мен на iPhone 3G 8GB o2-UK
Нали ;) И аз съм написал същото горе, затова си пазете оригиналните симове дори да не са официално валидни вече...

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Jordan23

Мнение от Jordan23 »

Jordan23 написа:
При активация с черния дъжд на 3.1.2 не работеха You Tube i GPS - а след истала на Pushfix всичко се оправи. При активация с оригинална сим през иТюнс този проблем не съществува,Тествано лично от мен на iPhone 3G 8GB o2-UK
Нали И аз съм написал същото горе, затова си пазете оригиналните симове дори да не са официално валидни вече...

И как ще си активираш телефона през Итюнс с изтекла валидност на сим-а изтекла сим pay & go картата и ми е невалидна.За какво да си я пазя като не ми я отчита нищо че е оригинална ?:-/
iPhone 3G 8GB black 3.1.2 FW
Unloched by Blacksn0w
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Напротив, отчита я. Написал съм го - става и с невалидна карта, нищо че е изтекла процеса на активиране се стартира и ти дава достъп до менюто, като от време на време излиза съобшение че още не е успяло да активира. След като го отключиш телефона и си с примерно бг сим карта и имаш мрежа излиза съобщението че телефона е активиран успешно.

Всичко това съм го описал в първия пост и както съм написал е тествано от мен лисно и при мен работи (с колко и телефони да съм пробвал)!

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Coco_Mademoiselle

Мнение от Coco_Mademoiselle »

Пак имах проблем с уайфай-то и след като реших да рестартна неуърк сетингсите, телефона ми се бъгна, само се рестартираше показвайки ми ябълката(мразя я тая ябълка) и пак 2 часа се занимавах с рестор и всичко наново... Някаква идея какво причинява този проблем?
iPhone 3GS FW iOS4 Jailbroken & Unlocked

iPod 2G FW 3.1.3
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

На мене ми се случи, преди 1 седмица, след като го ресторнах, отново, и така общо 4 пъти. До преди това, всеки път ми се бъгваше Wi-Fi-то след рестарт и трябваше да ресетвам настройките. Като цяло си помислих, че е от някое приложение, но така и неможах да разбера от кое, защото се повтаряше в различни моменти. В момента работи като пушка, като само 2 пъти съм ресетвал network settings.

Незнам дали е от това, но си мисля, че ефекта успях да го постигна, като рестартирах(чрез задържане на Power бутона) телефона след абсолютно всяко приложение което съм теглил(инсталирал) от Cydia.

Ресторни го, и първото нещо което направи е да го отключиш и jail-неш. След това слагай приложения на поразия. Ако пак ти се бъгва и не иска да пали, пробвай моя метод. :P
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
Stalwart

Мнение от Stalwart »

След прилагане на черния дъжд на 2G с firmware 3.1.2,
youtube не функционираше въобще. След инсталирането
на пушфикс-а, пак нямаше промяна, но след деинсталирането
му youtube тръгна нормално. Не съм програмист, не мога да си
обясня точно какво е бутнал фикса, мога само да гадая, но факт
е, че така помогна за проблема с youtube.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Stalwart написа:След прилагане на черния дъжд на 2G с firmware 3.1.2,
youtube не функционираше въобще. След инсталирането
на пушфикс-а, пак нямаше промяна, но след деинсталирането
му youtube тръгна нормално. Не съм програмист, не мога да си
обясня точно какво е бутнал фикса, мога само да гадая, но факт
е, че така помогна за проблема с youtube.
Фикса генерира специфични стрингове които служат за връзката м/у youtube приложението и страницата. Тези ключове се генерират нормално при активацията, но понеже 2G се "хак"тивира от blackra1n съответно понякога липсва тази информация и youtube не работи. Фикс-а е генератор на липсващата информация. Пир инсталация и премахване се изпълняват специфични команди и щом не са свършили работа при инсталирането, при премахването са обновили информацията. ;)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ако губите покритие, губите сигнал или спонтанно спира GPS-а:

Проблема е в услугата "locationd" която спира да работи коректно понякога. (Location service)
Това е бъг в самата система на телефона и се случва на телефони, без значение дали са джейлнати или не. Проблема е спонтанно спиране, изчезване или не инициализиране на GPS сигнал. Само за тези телефони е този фикс, за другите може да пробвате но не е ясен резултата.

Решението е следното:

1. Инсталирате си от Сидиа приложението Mobile Terminal - или влизате в телефона през ssh, putty, winscp.

2. Ако сте през Mobile Terminal на самия телефон испълнете следната команда, ако сте през другите програми продължи към 3. Паролата по подразбиране е: alpine

su
3. Изпълнявате следните команди, след всяка се натиска Enter.

killall -9 locationd
rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd
4. Отворете приложението Maps и дайте да ви локализира.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kambala

Мнение от kambala »

По-горе се споменава за проблем с Wi/Fi който най-вероятно е в рутера. Аз имам подобен проблем, който е много странен: всичко си работи перфектно на телефона, само че като съм се свързал с един определн рутър имам ужасно слаб обхват на 1 метър от него, нищо не мога да сваля - нито от сидия, нито от апстор-а и всички страници се отварят сравнително бавно, но все пак интернет има, макар и жалък. С лаптопа съм свързан към същия рутър в момента и няма никакви проблеми - всичко се отваря веднага и свалям с 1000+ от разни торенти.
Някакви идеи ?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Това не е тема за проблеми с рутера а само за проблеми причинени от джейл/ънлок от blackra1n.

Моя съвет е смени рутера, някой не работят добре с iPod/iPhone.
Или потърси с търсачката някъде имаше написано едно решение на проблема с промяна на настройките в самия рутер.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Публикувай отговор