Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Така казвам за последен път. За да ви работи приложението правите следното нещо.
Ако искате джейлбрейк и ънлок влизате в blackra1n.com и си сваляте приложението. Връзвате телефона към USB кабела и стартирате програмата. Натискате бутона "make it ra1n" и чакате. След това стартирате иконката на екрана на телефона ви blackra1n и слагате отметки на Cydia и на sn0w. След което натискате бутона Install - Done
За тези, които искат само ънлок отваряте Cydia и добавяте сорс http://www.blackra1n.com. След което си инсталирате blacksn0w
Не ми дава да ъпдейтна на 3.1 ? Какво да правя .. изписвва ми ерор 9 .... и не става инсталацията. като го изкл. телефона пак ми показва кабелчето и логото на айтуунс И няма как да използвам блексноула.....
mimenceto89 написа:Не ми дава да ъпдейтна на 3.1 ? Какво да правя .. изписвва ми ерор 9 .... и не става инсталацията. като го изкл. телефона пак ми показва кабелчето и логото на айтуунс И няма как да използвам блексноула.....
Предупреждавам те, ако го напишеш в още една тема почвам да трия наред! Човек, писал си поне в 3 теми едно и също.... имаш лично съобщение какво да правиш!
angie написа:Съжалячам, че досаждам отново, но случайно някой да има решение на моя проблем??
Ми провери дал ити е пуснат телефона, задръж Power и Home и го рестартирай и виж пак какво ще ти покаже. Ако не става го вкарай в рекавъри мод (на екрана ще е кабел и логото на iTunes), в iTunes дай бутона Рестор и после ползвай пак blackra1n.
Имах Jailbreak-нат 3G[S] с Firmware 3.0 и Baseband 05.11.07 (заключен). Преди два дни се опитах да Restore-на през iTunes до версия на Firmware 3.1.2. Успях, но не можах да се справя с Blackra1n и ресторнах до 3.0 с redsn0w-win_0.8 и iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw. След като върнах до 3.0 видях, че имам инсталирани както Cydia, така и Blackra1n.
Вчера, точно в 19:00 часа, GeoHot пусна blacksn0w и веднага го инсталирах. Почти веднага телефона заби докато инсталираше ънлока. Реших да ресторна версията на firmware до 3.1.2, както съветва Geohot. Направих го и стартирах blackra1n под Windows 7. След като се инсталира и рестартира, телефона изглеждаше все още заключен и не Jailbreak-нат. Сложих SIM карта, но нищо не се промени. Рестартирах телефона и се оправи - беше jailbreak-нат, оставаше само да стартирам sn0w. A това беше лесно.
angie написа:Съжалячам, че досаждам отново, но случайно някой да има решение на моя проблем??
Ми провери дал ити е пуснат телефона, задръж Power и Home и го рестартирай и виж пак какво ще ти покаже. Ако не става го вкарай в рекавъри мод (на екрана ще е кабел и логото на iTunes), в iTunes дай бутона Рестор и после ползвай пак blackra1n.
Аз ресторнах до 3.1.2 и няма проблем с отключването. Направи го и ти.
Свържи телефона с компютъра и задръж Power+Home бутоните за 20 секунди. Така ще си сигурен, че телефона е изключен. След това вкарай телефона в DFU mode http://www.youtube.com/watch?v=bITIiGswjFI. Пускаш iTunes и ресторваш с тази версия http://appldnld.apple.com.edgesuite.net ... store.ipsw. Това става като задържиш Shift и избереш Restor в iTunes.
След като завърши рестора използвай blackra1n и си готов!
@musashi - Само да поясня този firmware, който си посочил няма нъжда да се тегли предварително. Това е оригиналния firmware 3.1.2 и само с натискане на Restore iTunes ще го изтегли и инсталира.
ЗДр,
нека и аз да споделя моят опит имам два Iphone 3G i 3GS 3.1 и двата телефона са Jailbreak но са заключени!Отключих ги така!!!
В Cydia v Manage>>Sources>>Add>>пишем http://www.blackra1n.com>>blacksn0w>>Instal"
Честито краи на чакането можете да правите каквото си искате!!!!!!
beno2377 написа:Аз го сложих без да активирам телефона през itunes, тъй като нямам оригиналната сим карта. Телефона ми е iphone 3gs фабрично заключен към ATT. Мрежата работи. Но тъй като не е активиран през itunes съответно не съм заредил и yotube и сега не работи. Има ли начин да се активира и youtube?
Добре, направих глупост и ресторнах до 3.1.2. Джейлбрекнах с блекрейн обаче ми се появява само Сидия, без капчицата на Блекрейн... Как да го отключа? Почвам да се панирам.