Производителките на защитен софтуер Intego съобщиха за пиратска версия на Adobe Photoshop CS4 за Mac OS, която е заразена.
Версията съдържа генератор на кодове с троянски кон OSX.Trojan.iServices.B, който веднъж инсталиран се свързва с отдалечен сървър и позволява на създателя му да извършва различни действия от разстояние, съобщава The Register.
Според Intego, които актуализираха своя софтуер за да открива троянеца, вече може да са се заразили 5000 компютъра.
За избягването на подобни вируси се препоръчва актуализиране на антивирусните програми и предпазливост по отношение на съдържанието от непознати, подозрителни или недоверени източници.
От компанията Intego препоръчват антивирусните си продукти VirusBarrier X4 или Х5.
Преди няколко дни бе открит друг троянец за Mac OS - OSX.Trojan.iServices.A.
Той се съдържа в пиратската версия на офисния пакет iWork'09 и е попаднал най-малко на 20 хиляди компютри.
http://news.ibox.bg/news/id_82470457" onclick="window.open(this.href);return false;
Троянец за Мак
Троянец за Мак
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
(Unfortunately it's Buddah)
Re: Троянец за Мак
Аз преди няколко дни инсталирах на един приятел iWork ’09 свален от торент, как да разбера дали има вирус? Да потърся съответният файл дали е във Mac-а?
May The Force be with You!
Re: Троянец за Мак
Това дали ще свърши работа има някакъв iWorkServicesTrojanRemovalTool?
Цък
Тук намерих версия 1.1 на Removal Tool:
Update
Аз лично не съм го тествал, но хората на тази страница казват че работило!
Edit:
Така пратих го този tool на човека с mac-a и той го активира (явно е GUI версия) след което е излязло един прозорец с няколко възможности една от които е да стартира съответната програма (иконата е била едно хард дискче с едни буболечки) и му е предложило да направи scan, намерило е Трояна и му е предложило да го махне, при повторно сканиране, не е намерило нищо!
Цък
Тук намерих версия 1.1 на Removal Tool:
Update
Аз лично не съм го тествал, но хората на тази страница казват че работило!
Edit:
Така пратих го този tool на човека с mac-a и той го активира (явно е GUI версия) след което е излязло един прозорец с няколко възможности една от които е да стартира съответната програма (иконата е била едно хард дискче с едни буболечки) и му е предложило да направи scan, намерило е Трояна и му е предложило да го махне, при повторно сканиране, не е намерило нищо!
May The Force be with You!