Нужда от помощ при преинсталиране на macOS / Lion или друга операционна система

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
ConZoli

Нужда от помощ при преинсталиране на macOS / Lion или друга операционна система

Мнение от ConZoli »

Здравейте, имам един стар MacBook Pro, модел A1278 с Mac OS X версия 10.7.5 операционна система. Води се 13" Retina
Late 2012. Има ли вариант да му инсталирам по нова версия?
Според информация, която намерих в нета би трябвало да поддържа и други:
Изображение

Започнах процес на обновяване, като при самото включване на Mac-a, ми зарежда този прозорец:
Изображение
При опит да преинсталирам текущата операционна система като избера опцията Reinstall Mac OS X, ми дава заключен хард драйв.
Изображение
Закачих 64GB флашка инаправих нов партишън, но още в самото начало на инсталацията ми изкарва грешка че не може да си свали нужните файлове. Преди това съм се свързал успешно към безжичната мрежа и съм настроил часовника на текущата днешна дата.
Изображение
Когато се опитам да форматирам текущия хард диск, получавам следната грешка:
Изображение

Преди това съм се свързал успешно към безжичната мрежа и съм настроил часовника на текущата днешна дата. Къде бъркам и как да си реша проблема? Има ли вариант за пълен формат на хард диска и инсталация на по актуална операционна MAC система?
daksi99

Re: Нужда от помощ при преинсталиране на macOS / Lion или друга операционна система

Мнение от daksi99 »

Здравей колега,иска преисталиране на чисто макчето. С подготвена флашка, ако не си се справил с инсталацията все още пиши ми,предлагам профилактика и преинсталационни услуги. Поздрави! Подържа предпоследната версия 10.15 Catalina.
iPhone 4S 16GB ФО iOS 9.3.5
iPad Air Silver 16GB Wi-Fi+cellular iOS 12.5.1
Hackintosh: Hack mini Late 2014 - Dell 3020 sff - macOS 10.15.7 Catalina
coolmimi

Re: Нужда от помощ при преинсталиране на macOS / Lion или друга операционна система

Мнение от coolmimi »

Вкъщи имаме толкова много прозорци, че без качествени уреди за почистване на прозорци съм направо загубена. Затова положих доста усилия да открия тези, които вършат най-добра работа.
Публикувай отговор