Субтитри на macbook

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Vladi89

Субтитри на macbook

Мнение от Vladi89 »

Здравейте,

Имам следното питане. От около седмица съм с нов macbook pro 2017. Опитах да си пусна филм. Изтеглих го вс точно. Прейменувах субтитрите със същото име. Филма е .avi а субтитрите .srt. След доста четене по форуми разбрах че ми трябва Perian. Изтеглих го, инсталирах го вс точно. След толкова ходене по мъките в крайна сметка като пусна филма с QuickTime нямам нито субтитри нито звук. Някой може ли да ми обясни какво не правя като хората или какви още настроики да направя за да мога да гледам филма нормално със звук и субтитри.
Аватар
Alxx
supporter

Re: Субтитри на macbook

Мнение от Alxx »

Периан отдавна няма поддръжка, освен това няма общо със субките. Периан са кодеци. Свали си VLC или Movist, настрой кодирането на windows cyrilic 1251 и всичко ще е наред.
"Мисля-значи съществувам"
Vladi89

Мнение от Vladi89 »

А дали ще ти е възможно да ми обясниш как и от къде да ги настроя защото найстина за момента съм много бос и неук :(
Vladi89

Мнение от Vladi89 »

Цял ден си играя свалих какви ли ме шрифтове правих какво ли не и субтитрите отново излизат на маймуница. Накрая ще го изхвърля да се невиди и macbooka и ще си се върна на hp-to с flextype, ненормална работа. Какво пропускам и какво още трябва да направя че да си пъсна нормално един филм през vlc със субтитри на Български на проклетия му macbook
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Аз не разбрах, нас ли заплашваш, че ще го изхърляш :^o

Толкова много приложения има, които работят без проблем : Mac Player Classic, Mplayer,Movist...
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

VLC се настройва както и при Windows.

Кой по дяволите ползва още FlexType? Последно се ползваше при Windows 98.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
rumi_radeva77

Мнение от rumi_radeva77 »

И аз имах същия проблем ...
Публикувай отговор