Съвет за Macbook Pro 13" 2015

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Тина
Обратна връзка:

Съвет за Macbook Pro 13" 2015

Мнение от Тина »

Здравейте,

От скоро съм притежател на Macbook Pro 13" 2015 и все още има неща, на които се уча, тъй като не съм работила с Mac. Снощи забелязах нещо много странно и се обръщам към вас за съвет.

Първото не толкова странно е, че от време на време загрява, не мога да преценя при каква работа точно. Това нормално е ли за нов лаптоп, който не е натоварван? Характеристиките на лаптопа са 16GB RAM, 256 GB SSD, ако има някакво значение.

Второто е наистина странно за мен. Снощи отворих случайно Finder и открих вътре около 390 чужди снимки на най-различни непознати хора. Българи, чужденци, арабски плакати.. Не са мои в никакъв случай, все още нямам нищо качено на лаптопа. Снимките изглеждаха като лични, имаше и на извести български личности. Изтрих ги веднага, след половин час се появиха нови над 460 отново сякаш случайно селектирани от лични устройства на потребители. Как всички тези снимки се появиха при мен? Направих ъпдейт към macOS High Sierra с надеждата да подобря сигурността и от снощи до днес нищо не се е появявало.

Ще съм благодарна, ако някой може да помогне със съвет.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
kawabiker

Re: Съвет за Macbook Pro 13" 2015

Мнение от kawabiker »

Първото, вероятно е в следствие на второто, а второто вероятно е в следствие на нещо свързано с акаунти . Не си ползвателка от вчера на епъл у-ва, така че провери icloud акаунти, настройки и тн.
Свали си macs fan control за всеки случай и провери какво се случва по първа точка, да не се филмираш излишно все пак.
Публикувай отговор