Съвет за Mac Book Pro

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Тина
Обратна връзка:

Съвет за Mac Book Pro

Мнение от Тина »

Здравейте!
Искам да сменя лаптопа си с нов,защото края на силите му започна да наближава.
Фен съм на Apple и отдавна искам Mac Book.
Харесала съм си модел,който е по-евтин и отговаря на финансовите ми ресурси в момента.Проблемът е,че ми казаха,че е много стар модел и се питам,дали изобщо е добър избор.
Моля за съвет относно този модел.
http://laptop.bg/laptops-apple-MacBook_ ... __md101z_a
Трябва ми лаптоп за филми,интернет и музика-нормално потребление.Спрях се на горепосочения Mac Book заради големината на дисплея и заради хард диска,който е 500GB.
Моля за помощ точно тук и вас,защото знам,че има много хора,които са наясно и имат категорични знания в тази област.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
Аватар
gorgior

Re: Съвет за Mac Book Pro

Мнение от gorgior »

Лаптопа е перфектен. Модела е 2011-2012г ( не ми се рови да ти кажа с точност). Не знам дали си струва обаче да дадеш толкова пари за това, за което ще го ползваш! Но ти си знаеш...
Иначе пак казвам - лаптопа е убиец!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Здравей,
Моделът, на който си се спрял е действително стар - от 2012г.
Препоръчвам ти ако имаш възможност да отделиш още 400лв и да си вземеш този: линк.
За съжаление е с малко памет - 128ГБ, като SSD-то не подлежи на смяна. От друга страна получаваш машина с 2 пъти повече RAM, по-бърза, с доста по-хубав дисплей.

Ако не държиш на хубавия дисплей на Retina модела, можеш да разгледаш и MacBook Air 13" но с добавка на още 4GB RAM (задължително се поръчва при поръчка на модела, защото паметта е запоена за дънната платка). Ето ти оферта: линк - с общо 8GB RAM ще ти стъпи на 2499лв - само с 50лв отгоре,с прямо модела от 2012, но ще е модел от 2015г ;)

Най-добро решение би бил този модел Air: линк, с 8GB RAM ще ти струва 2880лв. Разликата е в по-голямото SSD.

Има и междинен вариант - малко по-слаб модел от Air-а, за който говоря (този с 256GB SSD за 2880лв), но с Retina дисплей, малко по-лек от Air и по-компактен - за 2940лв - линк.

Бих ти препоръчал да се поогледаш в бг епъл форума (на ЛС мога да ти дам адреса), има едно момче, което внася модели директно от Щатите, опаковани с 1 година международна гаранция. Цената е в долари, и с около 200-300лв по-ниска от тази по бг магазините. Доста хора пазарят от него и почти винаги има бройки.

Edit: Пропуснах да спомена - ако имаш ученик вкъщи, студент или познат учител - можеш да вземеш на негово име компютъра, като по този начин ще се възползваш от 5% отстъпка, които от 2880лв например са 144лв. ;)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Тина
Обратна връзка:

Мнение от Тина »

Като компактност Mac Book Pro ми е идеален.Не държа да е от най-тънките и леки модели.
Избрах този модел,защото не ми се дават повече от 2600лв за лаптоп и също така,защото HDD е приемлив 500GB.По-малък не ми върши никаква работа.А относно дисплея не знам има ли голяма разлика между стандартния и между Retina.Всичките ми устройства са с Retina и не мога да преценя как би било с обикновен дисплей.
В момента използвам Vaio на 5 години вече с характеристики RAM 4GB и процесор Intel i3 2.27GHz.Замислих се за закупуване на Mac,защото в Бургас ми показаха тази оферта за Pro-то на 2500,но след три дни беше премахната,защото бил много стар модел и надеждата ми за Mac изчезна.
Може да ми дадете координати за внасяните лаптопи от САЩ,за да проверя и там.
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Проверих го, останал му е в момента само 1бр Macbook Air 13" с 4GB RAM и 256SSD - 1200$.
Вайото едва ли ти е с ретина екран, представи си поне два пъти по-изчистен образ на екрана. Всички нови модели (без Air засега) на Apple излизат с Retina екрани и едва ли това е случайно.
Има оферта и за употребяван MB Pro като този, който си цитирала в началото и цената му е вече 1250лв.
Основен недостатък на това МВ Pro са:
- по-слаба видео карта;
- много ама много бавен хард диск (сравнен дори с най-обикновените SSD), поне може да си го смениш с друг, докато при по-актуалните модели вече това не е възможно. Имай в предвид, че OS X плаче за по-бърз диск. Наложи ми се да сменя "стария" ми HDD Wester Digital CaviarBlack 750GB на 7200оборота с SSD поради дразнещи забавяния в зареждането на някои приложения. Оригиналния HDD на модела, който обсъждаме не е с 7200rpm, а с 5400. ;)
- по-бавен процесор, но това не те вълнува особено, след като няма да ползваш компютъра за професионални нужди.

Предимства на този макбук:
- последния модел, на който може да му се сменя RAM и твърд диск;
- има записвачка, докато такава отсъства при MB Air;

Като цяло дисплеите на macbook-овете са добри, с добро цветопредаване, широк ъгъл на видимост и сравнително добра резолюция. Така че дори от "обикновения" дисплей няма да останеш разочарована.

Преди няколко години си взех Macbook Pro 13" early 2011 модел, но най-скъпия вариант - с i7 процесор. Тогава модела бе на около година и малко (останал на склад :)). След добавяне на RAM и ъпгрейд с SSD ми служи вярно вече над 3 години. Батерията държи към 6 часа и не смятам да го сменям скоро.

Успех в избора на модел. И да се похвалиш после. :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

Тук във форума има едно момче продава нови Макове. За 2500 ще си вземеш ретина със 8 гб. Рам,но със 128 ссд.
Новата мода е на мястото на sd card reader слагаш флашка със още колкото си пожелаеш гигабайти. Има модели карти,които не стърчат навън и не се забелязват. Моля те не прави тази грешка с този стар лаптоп за тази цена,това е лудост.
Тина
Обратна връзка:

Мнение от Тина »

Mac Book Pro Retina за 2500??
Има ли такъв наистина?
iPhone 4 16GB ФЗ
iPhone 5S 16GB Unlocked
iPhone 7 128GB Unlocked
iPhone XS 64GB Unlocked
iPad Air WiFi 16GB
MacBook Pro Retina 13''
Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 3
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Потърси teodorteo тук във форума или му звънни , той внася и има налични .
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

13-inch MacBook Pro with Retina display
2.7GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1866MHz LPDDR3 memory
128GB PCIe-based flash storage1
Intel Iris Graphics 6100
Built-in battery (10 hours)2
Force Touch trackpad
Гаранция: 12 месеца международна, валидна от датата на регистрация
Цена: $1399 (или равностойността в лева по курс за деня)

Това е под 2500....
Последно промяна от sinbad0 на 02 Окт 2015, 11:36, променено общо 1 път.
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

viewtopic.php?f=37&t=49366

Неговата секция продава във форума
Публикувай отговор