Не мога да кажа дали си пробвал

Факт е обаче, че в стоковия фирмуер има достатъчно голяма дупка, в която можеш да "навреш" EFI фирмуера, който ти трябва. Има си и туулче за python, което редактира леко края на ROM-a, указвайки, че има промяна, която трябва да е readable. Този процес днес ми отне около 20 мин, подготовката и опитите да боот-на DOS на мака - половин ден, може би и повече.
За да улесня ентусиастите, процесът е следният (тук ще опиша моментите, които мене ме спънаха - пълен туториал можете да намерите
тук):
Записвате си на CD/DVD
fdbasecd.iso. На някои места казват да се ползва
Win95b_bootdisk.iso, но с него гърча е голям. Не го препоръчвам, няма смисъл да се играе толкова.
Правите си един нов partition на хард диска, който кръщавате по избор, но форматът трябва да е MS-DOS (Fat-32). Ако имате излишен хард - още по-добре, за да не човъркате по праймъри драйва. В него ЕКСТРАКТВАТЕ (важна стъпка - аз го copy-paste нах няколко пъти, докато осмисля грешката си) съдържанието на
ATIFLASH 3.79 (може би става и с по-нова версия - с тази работи 100%). Трябва да имате 2 файла - atiflash.chg и atiflash.exe
Буутвате от записаното CD/DVD като задържите С по време на буутването, при първия екран избирате 1, при втория - 2. Сменяте директорията на C:\ и използвайки atiflash си правите бекъп на ROM-a на DOS партишъна.
Важното е новата видеокарта да е в компютъра по време на тази операция. За целта ще ви трябва допълнителен захранващ кабел, с който да вземете ток от екстра слота на кабела за DVD-то. Не вадете старата, тъй като ще ви трябва.
Буутвате отново в OS X, намирате си EFI файловете за видеокартата (5770_vervet_netkas.efi и fixrom.py) - признавам, трудно се откриват. Аpple са поискали да бъдат изтрити от всички туториали, ако не успеете да ги намерите - пишете ми, ще ви ги пратя. Слагате ги в home директорията, отваряте терминала и изпълнявате следните редове
Код за потвърждение: Избери целия код
blocknum=`printf %d "'\`dd if=ATI5770.rom bs=1 skip=2 count=1 2>/dev/null\`"`
size=$(($blocknum * 512))
dd if=5770_vervet_netkas.efi of=ATI5770.rom bs=$size seek=1 conv=notrunc
След това изпълнявате
и вече си имате custom rom за вашата видеокарта. Преименувайте го на MAC5770.rom и го копирайте в DOS партишъна.
Буутваме пак под DOS, отиваме в C:\ и изпълняваме
И това е! Рестартирайте, върнете се на OS X и вече видеокартата е напълно разпозната и работи с Yosemite. Може да има проблеми с черен екран по време на boot - при мене нямаше, което ми е малко странно.
Ето го прасето инсталира Yosemite
Утре предстои да се борим с Еl Capitana. Да видим той как ще се държи и дали ще тръгне