Въпрос за Apple от Щатите.

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Fifata

Въпрос за Apple от Щатите.

Мнение от Fifata »

Здравейте. Не знам дали вече се е коментирало по темите и дали някъде някой е писал по въпроса. Та по темата:
1. Ще ми донесат macbook air от щатите, чисто нов. Ще важи ли гаранцията в България и ако важи, къде е това?

2. Интересуват ме впечатления на Българи от air late 2013. Полезни съвети ако може и дали са доволни или да взимам 2012 модел?

3. И последен въпрос. Зарядното 110-240в ли е или от Щатите си е само на 110 и трябва да си купя ново?

Мерси за отделеното време. :)
Аватар
votolom

Re: Въпрос за Apple от Щатите.

Мнение от votolom »

1. Важи да. Creative Center в София е гаранционният сервиз за БГ.

2. Late 2013? Няма такъв. Mid 2013 или Early 2014. Както и да е, лаптопите са на практика еднакви, една идея засилени процесори за 2014-та (Intel Core i5 4Х50 / 4Х60 съответно 2013 / 2014). Най-големият плюс на тези поколения са адските батерии. 12+ часа работа. Ако се ползва по 2 часа на ден може да не се зарежда цяла седмица лаптопа. Само заради това дори си заслужава пред 2012 поколението. Да не говорим и за много по-бързото SSD (mini PCIe), по-добра вградена графика...

3. Зарядното става. Трябвата само прегодник за БГ контакт или направо EU накрайник за зарядното.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

А какво препоръчвате за РАМ паметта? 4гб или 8гб ? Реално има ли смисъл да се доплаща при положение, че компа ще се използва любителски - нет, филми и т.н.
iPhone 6+
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Не жали пари щом имаш възможност :)
Проверки и консултации!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Определено 8ГБ. Аз не бих си и помислил за 4ГБ. Помисли си добре дали да "спестиш" сега, защото после няма да имаш възможност да направиш ъпгрейд (освен ако не смениш цялото дъно за пари колкото да си купиш нов комп.).
Освен това - помисли си добре и за размера на "харддиска". Според мен разумен размер е 256МБ... 128МБ са крайно недостатъчни.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

За размера на ССД-то да определено 256 даже обмислям 512гб ама много кинти отгоре. По-дообре една Тайм капсула или външен хард. Иначе за РАМ питам как се справя ОС-то с 4гб или си иска повече. Не съм имал Макбук до сега и ми писна тъпия Уиндоус да крашва, бъгва и правя формати през 1 година. С лаптоп съм със топ характеристики и7, 8 рам, и т.н. и не съм доволен като цяло.
iPhone 6+
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Мак ОС-а и стандартните неща (браузване и т.н. BS) няма да има проблем да работи и с 2ГБ (т.е. и с 4ГБ няма да има никакви грижи). Но ако поискаш нещо "по-така" и ще ти отеснее паметта, а няма да може да я увеличиш. Просто паметта е запоена на дъното и няма как да се ъпгрейдва... само смяна на дъното (а то струва "майка си и баща си" като резервна част за подмяна). Затова е много важно да си вземаш максимумът, който ти позволява бюджета и всички евентуални БЪДЕЩИ твои потребности. Защото "харддиска" поне е отделен компонент и дори и да не ти е достатъчен, може да се подмени само той (макар и да е много специфичен и да не е като стандартен харддиск), но паметта е критична, защото води до смяна на дъно ако е недостатъчна. ;)

П.П. Освен това - аз ако бях на твое място бих изчакал поне да мине следващото представяне на Епъл, което е през юни. Аз лично чакам най-после да излезе нов МакБуук Еър с Ретина, но според слуховете ще обявят само обновление на сегашния модел с малко по-добри характеристики, намалена цена, но пак без Ретина, която евентуално да остана за края на годината.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор