Голямата дилема на новите макове

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
Аватар
XPhreedom
Обратна връзка:

Голямата дилема на новите макове

Мнение от XPhreedom »

Здравейте на всички,
твърдо съм решил да си зема Macbook pro, но до скоро бях убеден, че ще се спра не предишния модел, заради стъкленото покритие на диспейа на новия. Потърсих почти навсякъде, но не мога да намеря нова бройка от стария. :|

Все пак искам да попитам хората който са имали опит с тази машинка. Много ми се иска да не е вярно това което всички казват, че е много уморително за окото. Наистина заслужава ли си да излея една торба пари за новия Макбук про, има ли начин да се сложи някакво покриетие после или някакви очила да си зема, които да премахват отблясъците. :-/
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Голямата дилема на новите макове

Мнение от Bloody »

Уморително за очите, това пък кой го измисли? По-скоро огледалния ефект е леко дразнеш за някои хора, но с него се свиква, стига да не работиш някъде на открито, защото тогава слъчевата светлина го ебава много ;)

Помисли и върху другия вариант, който често практикуват на запад - купуваш си новия макбук със стуклемно покритие и му сменяш екрана с такъв, с матово покритие (може и с по-добри параметри, като например по-висока резолюция). Но това разбира се е свързано с едни 200-300$ допълнителен разход и изисква все пак някакъв допълнителен опит при боравенето с електроника...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
ivaylodj
Обратна връзка:

Мнение от ivaylodj »

На мен лично НЕ ми се уморяват очите, но на открито на слънце ти е ясно за какво иде реч, горе долу като айФон/а..
Не че матовия екран на слънце е много по-добре, но все пак има разлика :-)

Също като си в помещение с много слънчева светлина (и особено ако светлината идва изотзадзе) става малко като огледало, но с увеличаване на яркостта на екрана става (има си и датчик, който в авт.режим настройва яркостта сам горе-долу задоволително) - трика с яркостта обаче ако си на открито смуче повече ток от батерията. Абе винаги има компромиси с нещо..
iPhone 3GS 16GB Black BG / FW3.1.2 JB
iPhone 3G 16GB Black IT / FW3.0 JB
MBP [late '08]
Аватар
nrj

Мнение от nrj »

ако намериш от стария с мат дисплея (има ги и в iStyle все още), взимай и не се чуди
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Аз лично също имах възможност да си избирам, и избрах новия.
Ползвам го вече 3 месеца и съм много доволен към дисплея, без забележки. А и пък дизайна ме кефи!
May The Force be with You!
Публикувай отговор