Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...

Какво ползвате за синхронизация на iPhone-a си?

Mac
96
33%
PC
194
67%

Общо гласове: 290

Аватар
tonywoolf
Обратна връзка:

Re: Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Мнение от tonywoolf »

PC с Windows XP, Windows 7 (за тест), Hackintosh 10.5.4 (хардуера не поддържа по-горен ъпдейт :) ) и Ubuntu 8.10. Всички OS се държат прилично и работят на 1 PC. Само Убунтото е на отделен HDD.
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Ми аз от тази сутрин съм с нов: PowerBook G4 1.5Ghz, 1GB RAM, 160HDD, 17"
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
horror

Мнение от horror »

Mac (ibook G4) - @хоме, PC в офиса, но предпочитам mac-a.
"While vile mutants still draw breath, there can be no peace. While obscene heretics' hearts still beat, there can be no respite. While faithless traitors still live, there can be no forgiveness."
- Legiones Astartes Silver Skulls' Catechism of Hate, Verse 1 of XXV
Аватар
Diankoff

Мнение от Diankoff »

Mac завинаги!! (:|f Q:)

В къщи съм с Mac Mini, знам че не е последен писък, но се оправям и с него ;) Иначе съм му сложил windows боза, защото най-важната ми програма няма версия за OSX. Живот, какво да правиш.

Също така MacbookPro 15" e на път =))
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Никога не съм харесвал Microsoft и всичко свързано с тях. През живота си не съм дал една стотинка за легален софтуер на MS - и по 5$ да го пуснат уиндоуса, не бих го платил на тия цигани.
Преди да се запаля по Mac (това беше преди са си купя Iphone) ползвах нормален лаптоп с Ubuntu линукс. За офис употреба е много по-добро решение от Windows, но не е достатъчно съвместимо и няма (все още) всички приложения, които са ми нужни. Сега с МАК мога да се похваля със следните предимства:
+Още по-стабилна работа (в сравнение с Ubuntu) - никога не ми е забивало приложение. Скоро установих, че не съм рестартирал лаптопа вече 4 месеца (наложи се да го рестартирам като си смених хард диска с по-голям)
+Много по-удобен и лесен за работа интерфейс
+Отново никакви вируси, никакви троянци, никакъв spyware! 100% сигурност, без излишни и наторавращи антивирусни програми!
+Много повече приложения - на практика мога да ползвам всички програми за МАК (най-производителния софтуер) и някои екзотики, които ги има само за windows, без да рестартирам и сменям ОС.
+Много по-красив и "гъзарски" дизайн

В сравнение с един хубав марков лаптоп (PC) цената на Mac Book и дори на Mac Book PRO не е по-висока. Естествено не може да се сравнява с жълти боклуци от рода на ASUS или ACER.

Изобщо не виждам причина все още някой да ползва Windows PC. Не забравяйте - Microsoft НЯМА КЛИЕНТИ, ИМА ЖЕРТВИ!
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

В сравнение с един хубав марков лаптоп (PC) цената на Mac Book и дори на Mac Book PRO не е по-висока. Естествено не може да се сравнява с жълти боклуци от рода на ASUS или ACER.

Изобщо не виждам причина все още някой да ползва Windows PC. Не забравяйте - Microsoft НЯМА КЛИЕНТИ, ИМА ЖЕРТВИ!
Развесели ми вечерта с глупости =)) =)) =))
Въобще не смятам да отварям отново тъпа дискусия този срещу онзи. Просто ще се повеселя с подобни крайни мнения :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
Diankoff

Мнение от Diankoff »

Че един мак лаптоп е по-евтин така е. Че не може да се сравнява с другите тухли така е. Кое не ти харесва сиско?
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

Аз съм изцяло на Mac, както лаптопа ми така и Служебния комп. Нямам намерение да ползвам РС-та с операционни системи различни от тези на Apple под къквато и да е форма. Лично мнение. База за сръвнение няма с нищо друго.
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

Tomi_m написа:Аз съм изцяло на Mac, както лаптопа ми така и Служебния комп. Нямам намерение да ползвам РС-та с операционни системи различни от тези на Apple под къквато и да е форма. Лично мнение. База за сръвнение няма с нищо друго.
x2
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
Аватар
Lacho70921

Мнение от Lacho70921 »

Аз съм с Мак и от както зарязах Уиндоуса сам много добре няма забивания преинсталирания нищо нямам никакви проблеми.
Има нещо вярно да като опознаеш машината не е сменяш за това си и взех и iPhon 3G но съм почнал с Ipod Nano4gb преди 4 години.
iPhone 5S 32GB GOLD with 8.2 firmware.
MacBook Intel Core 2 Duo 2.4 GHz Ram 4GB SSD 120
Lenovo Y570 i7 8RAM 1TB Nvidia555 1GB
Аватар
kal1ch

Мнение от kal1ch »

Аз ползвам PC.. но нямам търпение да си взема един iMac. O-)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Sisq0, тия пичове наистина са много забавни. =)) =))
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Adamov написа:Sisq0, тия пичове наистина са много забавни. =)) =))
Само не разбрах на кое точно се забавлавате? Ти поне ползваш МАК, значи си наясно за какво става на въпрос.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Да твърдиш, че Лаптоп струва колкото Macbook е смешно, пък да наричаш индиректно мен, aveliky, anthony и още милиони потребители на Уиндоус...
Не забравяйте - Microsoft НЯМА КЛИЕНТИ, ИМА ЖЕРТВИ!
ме кара да се заливам от смях. Ама дреме ми, де, данък обществено мнение не плащам.
Моето творчество!
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Sisq0 написа:Да твърдиш, че Лаптоп струва колкото Macbook е смешно, пък да наричаш индиректно мен, aveliky, anthony и още милиони потребители на Уиндоус...
Не забравяйте - Microsoft НЯМА КЛИЕНТИ, ИМА ЖЕРТВИ!
ме кара да се заливам от смях. Ама дреме ми, де, данък обществено мнение не плащам.
Твърдя, че "качествен" лаптоп (с марка аналогична по надеждност и качество с Apple), например Sony Vaio, Dell, Toshiba (високите им класове) са на същата (често и по-висока) цена, при аналогични параметри. Друг е въпросът, че при едни и същи параметри всеки МАК е много по-производителен от съответното PC (може да прочетеш това във всички тестове).

Иначе нямам нищо против теб, aveliky, anthony и други. Имам само приятелски чувства. Но че сте жертви на Бил Гейтс спор няма. :))
Аватар
fredo

Мнение от fredo »

makbook air @-)
Аватар
Diankoff

Мнение от Diankoff »

Твърдя, че "качествен" лаптоп (с марка аналогична по надеждност и качество с Apple), например Sony Vaio, Dell, Toshiba (високите им класове) са на същата (често и по-висока) цена, при аналогични параметри. Друг е въпросът, че при едни и същи параметри всеки МАК е много по-производителен от съответното PC (може да прочетеш това във всички тестове).
Това е много точно изказване, и най-добре илюстрира идеята, че маковете са на същата цена, че даже и по-евтини от друг лаптоп със същите параметри. Друг е въпроса че дават по-добра производителност, надеждност, батерия и пр. и пр...
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Но че сте жертви на Бил Гейтс спор няма. :))
Значи ти си жертва на Стив Джобс.

Това е супер смешно, не смятам да продължавам да пиша за нелепи неща.
Моето творчество!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Павка, хич не си прав. Сиско ти каза - вие сте жертвите. Ние, останалите имаме избор. Мога да си купя компютър или ноутбук от 1000 различни производители. Да си избера най-изгодното за мен решение, което ми допада и като цена, и като дизайн, и като възможности. Мога да си избера купища високопроизводителни сървъри за бизнеса ми. Мога да си избера дали да ползвам продуктите на Бил Гейтс или Open Source. Мога да играя хиляди игри. А вие чакате Стив Джобс да пръдне, за да се наакате :) Има 3-4 модела лаптопи и толкова. Ама искам по-добра видеокарта? Много искаш, моето момче. Ще чакаш чичко Стив да я поиска и тогава :) Иначе шапка му свалям на човека и го уважавам безкрайно. Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка, но не трябва човек да се вманиачава чак толкова.
Аватар
Diankoff

Мнение от Diankoff »

anthony написа:Павка, хич не си прав. Сиско ти каза - вие сте жертвите. Ние, останалите имаме избор. Мога да си купя компютър или ноутбук от 1000 различни производители. Да си избера най-изгодното за мен решение, което ми допада и като цена, и като дизайн, и като възможности. Мога да си избера купища високопроизводителни сървъри за бизнеса ми. Мога да си избера дали да ползвам продуктите на Бил Гейтс или Open Source. Мога да играя хиляди игри. А вие чакате Стив Джобс да пръдне, за да се наакате :) Има 3-4 модела лаптопи и толкова. Ама искам по-добра видеокарта? Много искаш, моето момче. Ще чакаш чичко Стив да я поиска и тогава :) Иначе шапка му свалям на човека и го уважавам безкрайно. Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка, но не трябва човек да се вманиачава чак толкова.
Спорехме за лаптопите, но като ни мразите толкова много нас, маковете, можете да намерите 1000 различни начини да ни иронизирате и това е смехотворно просто. Успех със новия лаптоп и прилепената виста към него :)) =)) >:)

ПП. А що се отнася до първите ти изречения, и аз мога да избирам от всички лаптопове на пазара, но съм избрал да е епъл защото друг лаптоп с такава видео карта на същата цена просто няма, а това беше определящият фактор за мен. Дори и да се доближава до цената, пак ще е боклук в сравнение с епъл-а :P
Последно промяна от Diankoff на 16 Яну 2009, 01:07, променено общо 1 път.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

но като ни мразите толкова много нас, маковете
И сега е време да посочиш точно къде пише подобно нещо...

п.п.
Аз съм човек, ти явно си мак, каквото и да значи това.
Моето творчество!
Аватар
Diankoff

Мнение от Diankoff »

Sisq0 написа:
но като ни мразите толкова много нас, маковете
И сега е време да посочиш точно къде пише подобно нещо...

п.п.
Аз съм човек, ти явно си мак, каквото и да значи това.
Може би "като ни се присмивате" е по-правилният израз, но ме разбра предполагам.

п.п. Това с маковете беше метафора. От онези от книжките, сещаш ли се? =))
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Присмивам се на крайни, грандомански и необосновани изказвания, не на потребителите на Мак като цяло. Разликата е голяма :)
Моето творчество!
Аватар
ivaylodj
Обратна връзка:

Мнение от ivaylodj »

anthony написа:Павка, хич не си прав. Сиско ти каза - вие сте жертвите. Ние, останалите имаме избор. Мога да си купя компютър или ноутбук от 1000 различни производители. Да си избера най-изгодното за мен решение, което ми допада и като цена, и като дизайн, и като възможности. Мога да си избера купища високопроизводителни сървъри за бизнеса ми. Мога да си избера дали да ползвам продуктите на Бил Гейтс или Open Source. Мога да играя хиляди игри. А вие чакате Стив Джобс да пръдне, за да се наакате :) Има 3-4 модела лаптопи и толкова. Ама искам по-добра видеокарта? Много искаш, моето момче. Ще чакаш чичко Стив да я поиска и тогава :) Иначе шапка му свалям на човека и го уважавам безкрайно. Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка, но не трябва човек да се вманиачава чак толкова.
Безкрайно вярно е всичко това, колкото и да не си признават някои хора (отново с най-добри чувства).

Наскоро и аз си взех Мак, за да имам 'истинско' у-во, дето се вика да пипна и видя от първа ръка и спокойно да разцъкам така прехвалените приложения, стабилност, бързина, качество и пр. :-)

Крайните коментари (според мен) са необосновани като цяло. А хора като Джобс и компании като Епъл е добре да има, за да имаме (още един много добър) избор в крайна сметка.

Този МакБук дето го взех, го взех защото в свободното си време (ако ми остане такова, което напоследък е изключителна рядкост) обичам да снимам (много) с оглед. рефл. фотоапарат. Искам да имам виртуална библиотека и интуитивен софтуер за леки (понякога по-подробни) корекции по снимките (каквито м/у другото към момента си имам и под Windows). Както и обичам да си снимам семейството с обикновена DV камера и после да си сглобявам забавни филмчета във вид на DVD, които да изглеждат 'професионално' (ама че субективно понятие) направени и да ги показвам на роднини и приятели. Е с Мак'а и малко базов софтуер става лесно и бързо без да губиш време (но пак, това става бързо и лесно и под Windows). (Говоря за по-елементарните приложения от пакета iLife, (който си идва с Мак'а) а именно iPhoto и iMovie/iDVD). Исках да видя и така хваления Aperture какво представлява на живо, както и Final Cut разбира се (който едва ли ще ползвам някога, освен ако не се преориентирам професионално).

Иначе софтуер намерих за всичко което ми трябва на една мобилна машина: VPN клиент за връзка към корпоративната ни мрежа, RD клиенти и пр. инструменти. Браузърът му не е лош, а си има и чудесни алтернативи в лицето на Firefox и др. Базовия мейл клиент е добър (едно добро начало както казват). Т.е. браузване, мейлинг, чат (скайп, ай-си-кю и пр. месинджъри са си тук отново).

Не на последно място, Мак/а дава възможност да се инсталира и види на живо (изпробва) средата за разработка на Епъл за Мак ОС и айФон, за хора които имат намерение да се занимават с такава като хоби/професионално. Това, разбира се, може и под Хакинтош (PC с инсталиран моднат Mac OS) да се направи, но удоволствието не е същото.

Дизайнът (за мен) е чудесен, но тук отново всичко е много субективно. Много хора на Земята, много мнения и предпочитания и т.н.

Аз да си призная в края: по Мак/а се зарибих на принципа на Хало ефекта (вж wikipedia) след др.продукти на Епъл, като айФон в моя случай. За това и тук можем спокойно да говорим за жертви :)), въпреки че аз НЕ харесвам много точно това понятие, но фактите са налице..
iPhone 3GS 16GB Black BG / FW3.1.2 JB
iPhone 3G 16GB Black IT / FW3.0 JB
MBP [late '08]
Аватар
netcomlan

Мнение от netcomlan »

..Мога само да кажа, Мака е построен така-за да може и най новия потребител да се справи лесно и компактно. Приложенията за интернет, чат, шеринг, браузване и други подобни занимания са несравними на мака...с квато и да е операционна от типа Били...
Using MacBook Air SuperDrive-Intel Core 2 Duo processor -128GB solid-state drive1-NVIDIA GeForce 9400M graphics
Using iPhone 3G with 16GB storage - White
Публикувай отговор