Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...

Какво ползвате за синхронизация на iPhone-a си?

Mac
96
33%
PC
194
67%

Общо гласове: 290

Аватар
chopomir

Re: Какъв компютър ползвате - Мас или РС?

Мнение от chopomir »

Мак на 100%!

Откакто преди три години се сдобихме с макове в къщи,
жената грам спря да ме притеснява с вируси и преинсталации,
и грешки и какви ли още не глупости с тоз Windows.

За лесното използване няма какво да си говорим,
и 7 годишната ми дъщеря се оправя без никакви грижи.
Лошото е че сега и тя иска iPhone да си джитка Sims 2 и WinxClub :o

Никога вече Windows в къщи!! Никога!

Пожелавам на всеки по един нов мак през новата година :)
Microsoft doesn't have customers, it has victims!
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Ама аз вече минах на Mac. Хахахаха.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Някой с Mac (визирам обикновен лаптоп не от Pro серията) може ли да каже дали тези макове могат да работят с 2 монитор и дали ако могат има достатъчно добра софтуерна поддръжка?
Аз тъкмо се запали да си купя един Mac лаптоп и гледам - 3000лв, а няма HDMI. Има някакъв изход за монитор, но с някаква приставка, която е отделно бая пари.
Също така искам да попитам на Mac могат ли да се гледам DivX филми? Има ли програма подобна на BsPlayer която да показва subtitles, да може да се гласи големина позиция и т.н.?
И последен въпрос - може ли на Mac лаптоп да се качи Windows Vista примерно и ще тръгне ли всичкия хардуер на лаптопа под този windows?
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Има USB-HDMI кабелче. Удобно е.
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

totopz написа:Някой с Mac (визирам обикновен лаптоп не от Pro серията) може ли да каже дали тези макове могат да работят с 2 монитор и дали ако могат има достатъчно добра софтуерна поддръжка?
Аз тъкмо се запали да си купя един Mac лаптоп и гледам - 3000лв, а няма HDMI. Има някакъв изход за монитор, но с някаква приставка, която е отделно бая пари.
Също така искам да попитам на Mac могат ли да се гледам DivX филми? Има ли програма подобна на BsPlayer която да показва subtitles, да може да се гласи големина позиция и т.н.?
И последен въпрос - може ли на Mac лаптоп да се качи Windows Vista примерно и ще тръгне ли всичкия хардуер на лаптопа под този windows?

На всичките ти въпроси отговорът е ДА :)
само не съм сигурен за този момент с вистата, колкото за изходите за TV имаш Mini-DVI to DVI Adapter, Mini DVI to VGA Adapter и Mini-DVI to Video Adapter. На трите продукта цената е по 19$ тук мисля са по 42 лева.
Аватар
tnt

Мнение от tnt »

B-) An Apple a day, keep a windows away.
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Благодаря ви за бързите отговори!
Само още две неща се сетих да питам, че не са ми ясни:
1) Може ли да има едновременно и Mac OS и Windows качени и при включване на лаптопа да се избере коя да тръгне?
2) Как точно става подкарването на Mac хардуера под Windows (например Bluetooth-а, Web камерата)? Към самия лаптоп дават ли диск с драйвери за Windows?

Edit:
Извинявам се за въпросите. Открих всички отговори тук :)
http://www.apple.bg/bul/mac/macosx/feat ... tcamp.html
Аватар
ivaylodj
Обратна връзка:

Мнение от ivaylodj »

totopz написа:Благодаря ви за бързите отговори!
Само още две неща се сетих да питам, че не са ми ясни:
1) Може ли да има едновременно и Mac OS и Windows качени и при включване на лаптопа да се избере коя да тръгне?
2) Как точно става подкарването на Mac хардуера под Windows (например Bluetooth-а, Web камерата)? Към самия лаптоп дават ли диск с драйвери за Windows?

Edit:
Извинявам се за въпросите. Открих всички отговори тук :)
http://www.apple.bg/bul/mac/macosx/feat ... tcamp.html
В крайна сметка взе ли нещо ? Аз нещо много се прехласнах по MacPro..
iPhone 3GS 16GB Black BG / FW3.1.2 JB
iPhone 3G 16GB Black IT / FW3.0 JB
MBP [late '08]
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

PC Ето и причините:
1.Во никога не съм работил с МАК и незнам как е.
2.Ро Имам сървър на една игра (MuOnline) и за да напавя датабазите ми трябва SQL за PC.
3.То по лесно се намират програми за PC (поне така е според мен)
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

Once you go Mac you'll never go back
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

ThUnDeR написа:Once you go Mac you'll never go back
True..
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
mad_max

Мнение от mad_max »

Mac си е Мас, проблема е, че има два много големи недостатъка (за мен): цената (в България) и игрите (които липсват), другото му е 1000 пъти по-добро от windows-a. Надявам се някой ден да доживея да използвам Mac.
iPhone 3G 16Gb 3.0
Аватар
ivaylodj
Обратна връзка:

Мнение от ivaylodj »

mad_max написа:Mac си е Мас, проблема е, че има два много големи недостатъка (за мен): цената (в България) и игрите (които липсват), другото му е 1000 пъти по-добро от windows-a. Надявам се някой ден да доживея да използвам Mac.
Колега прав си, че цената в България е много висока. Много висока е обаче и в много Европейски държави. От време на време има разни промоции и отстъпки. Ако става дума цената и в САЩ също не е ниска. За същите пари за които се предлага Mac в САЩ, пак там може да се вземе страшна машина с пъти по-мощна, която не е Apple/ска. Само за пример ще дам отново PsyStar, за да не каже някой, че има с разлика с др. машини т.к. на тях не върви Mac OS X.

Абе според мен си заслужават, но докато не си купя и аз един Mac и не си поблъсквам главата с него НЕ мога да твърдя нищо на 100%. Трябва да се опита просто, иначе Hackintosh/че отдавна си сглобих и ооо, пердаши здраво, яко се зарибих с него.

ПС: А игри доколкото виждам в нет/а има, разбира се с пъти по малко от заглавията за Windows, но все пак хитовите заглавия са си там. Ако всички вземем да купуваме Mac/s игрите ще станат доста повече.
iPhone 3GS 16GB Black BG / FW3.1.2 JB
iPhone 3G 16GB Black IT / FW3.0 JB
MBP [late '08]
Аватар
ogynche
Обратна връзка:

Мнение от ogynche »

Аз съм с PC поради единствената причина, че нямам Mac (затова пък имам Leopard на PC-то). А нямам Mac, защото все още нямам възможността да си го позволя. Като се изуча и почна работа - тогава =:)
Apple iPhone 2G 16GB FW 2.2.1
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

ivaylodj написа:В крайна сметка взе ли нещо ? Аз нещо много се прехласнах по MacPro..
Та аз днес започнах да разсъждавам над проблема...а и нямам 3079лв в джоба. Отделно като разгледах apple.bg се оказа, че ако взема лаптоп трябва да олекна и с още поне 100лв за мишка (не знам злато ли има в тази мишка, та е такава цената).
А като гледам какви лаптопи има за доста по-малко пари направо свят ми се завива.
И това което не ми хареса на Mac-а, че няма Card Reader :(

Но още се чудя де. На края ще хвана да си купя някой лаптоп втора ръка за 500лв да си начеса крастата и ще се свърши с чуденето :)
Аватар
Fa1n7

Мнение от Fa1n7 »

Аз като нямам iPhone да се застрелям ли сега?!
iPod Touch Firmware : Updated To 2.2
Аватар
yovet0
Обратна връзка:

Мнение от yovet0 »

Аз съм и с двата ще гласувам за Mac защото Windows ползвам само за gameplay нищо повече :)
Аватар
HEGE

Мнение от HEGE »

Имам Mac и PC в един единствен MacBook Pro.
Много ми е полезно, под мак съм си организирал една страхотна мултимедийна колекция в iTunes. PC е за алхимични експерименти с хакване на телефончето и стари версии на ITunes.
Аватар
fizo

Мнение от fizo »

Ползвам ПЦ със скапан windows. Но като се замисля аз на мойто ПЦ играя на игри, гледам филми и слушам музика така, че не виждам смисъл да дам 3000лв за компютър като и този от 1000 ми върши същата работа даже по-добре (игрите имам предвид) :)
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user :(
Аватар
Jordan_bg

Мнение от Jordan_bg »

И аз съм с Бозата :)) Преди време исталирах Леопарда на PC-то но не подкарах някой драйвери :) и го махнах :-S
Аватар
porosenoq

Мнение от porosenoq »

ivaylodj написа:
mad_max написа:Mac си е Мас, проблема е, че има два много големи недостатъка (за мен): цената (в България) и игрите (които липсват), другото му е 1000 пъти по-добро от windows-a. Надявам се някой ден да доживея да използвам Mac.
Колега прав си, че цената в България е много висока. Много висока е обаче и в много Европейски държави. От време на време има разни промоции и отстъпки. Ако става дума цената и в САЩ също не е ниска. За същите пари за които се предлага Mac в САЩ, пак там може да се вземе страшна машина с пъти по-мощна, която не е Apple/ска. Само за пример ще дам отново PsyStar, за да не каже някой, че има с разлика с др. машини т.к. на тях не върви Mac OS X.

Абе според мен си заслужават, но докато не си купя и аз един Mac и не си поблъсквам главата с него НЕ мога да твърдя нищо на 100%. Трябва да се опита просто, иначе Hackintosh/че отдавна си сглобих и ооо, пердаши здраво, яко се зарибих с него.

ПС: А игри доколкото виждам в нет/а има, разбира се с пъти по малко от заглавията за Windows, но все пак хитовите заглавия са си там. Ако всички вземем да купуваме Mac/s игрите ще станат доста повече.
заплата в България - 1000 лева, Мак в България 3000 лева
заплата в Англия - 3500 паунда, Мак в Англия 800 паунда

?
Apple Iphone 3G 8GB FW2.2 Neverlock
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

porosenoq написа: заплата в България - 1000 лева, Мак в България 3000 лева
заплата в Англия - 3500 паунда, Мак в Англия 800 паунда
?
Тези цени пък къде ги видя?

Аз като погледнах офертите излиза:
Мак в България 2463лв
Мак в Англия 2034лв

По-скъпият вариант:
В България 3079лв
В Англия 2463лв
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

За десктоп машина ползвам PC. Доста мощничко си го направих че обичам да си играя и да го клоквам ;) ( не че бих отказал нещо такова :) http://cgi.ebay.com/Mac-Pro-Dual-3-2ghz ... 1|294%3A50" onclick="window.open(this.href);return false; )Но монитора ми е Apple cinema display 30"- Няма по добро наистина.
Лаптоп- новия macbook. Преди месец си го купих и още не съм му се нарадвал... Наистина MAC работи! Качих му и Виста като втора os и работи безпроблемно. Та и доста периферийки имам на мак: airport extreme, Apple Wireless Mighty Mouse,2 броя Iphone 3g за мен и за жената ;) Та в заключение мога да кажа че съм яко фен на Apple :)
iPhone4s-16gb neverlocked, Apple Cinema display 30",Airport extreme, MacBook Air, 4GB DDR3, 128 GB SSD
Apple Wireless Mighty Mouse, Apple Wireless Keyboard...
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

Имам ПЦ и вече няколко неуспешни опита да му сложа Леопард ;)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Публикувай отговор